ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 18.06.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 11 MIN

Un concediu relaxant, o calatorie in timp... in timpul grecilor

TIPĂREȘTE

Duminica m-am intors dintr-un mult ravnit concediu. M-am apucat de cautat locul potrivit pe la inceputul anului iar in martie am achizitionat pachetul de concediu.

Din pacate cu autocarul, pentru ca masina personala, saracuta, nu mai este de cursa lunga, trebuie schimbata. Spun din pacate pentru ca, asa cum stiti este obositor, locul stramt, nu te poti intinde bine, persoane multe, vorbe/rasete si mai multe. Dar daca le ignori pur si simplu si te gandesti ca motivul pentru care te afli in acel autocar este o saptamana de vis, o saptamana departe de betoane, de munca, de agitatie, curatenie, grija cumparaturilor si a pregatirii hranei, te relaxezi, cat de cat si iti mai dispar din ridurile de expresie.

Aici am sa scriu impresii doar despre hotel, una din excursiile optionale si un pic din drumul cu autocarul. Pentru ca sunt destul de multe de spus despre Hanioti, am sa-l "analizez"separat (vezi impresii). Asa ca, "pi cai, sau pi curand... "

Plecarea sa facut intr-o zi de vineri, in jurul orei 20:30 din zona Timpuri Noi. Am avut locurile 8 (undeva in spatele autocarului), desi rezervasem acel sejur din luna Martie. Evident ca au iesit discutii de la alte persoane aflate pe partea opusa dar un rand mai in spate. Important nu este unde stai (ca ai platit primu si ai loc prost sau ca ai platit ultimul si ai loc bun), important este sa stai undeva si sa treaca mai repede timpul ca sa ajungi la destinatie.

In partea din fata a autocarului erau 2 grupuri de copii de la un Institut, copii cu varste cuprinse intr-e 12-17 ani, pentru ca toti aveau procuri pentru insotitor. Va puteti imagina energia lor noaptea si galagia pe care au facut-o... insa asta denota autoritatea insotitorilor.

Drumul a decurs fara probleme, cu opriri pentru tigara si "sa ne mai intindem oscioarele".

Ne aproiapiam usor dar sigur spre PODUL PRIETENIEI si spre LUMINA lasand in spate un intuneric de nepatruns.

Jumatate de pod (jumatatea noastra de pod) era cuprinsa de bezna si aproape de la jumatate, a 2-a jumatate de pod avea luminite, portul Bulgarilor era destul de luminat. Atata luncru nu putem sa facem, sa punem niste lampi solare care sa lumineze.

Cu greu am reusit sa atipesc, iar atunci cand reuseam, glasul de pustani rasuna in tot autocarul. Dimineata am intrat in Grecia si de acolo pana la hotel am stat cu ochii lipiti de geam.

Am ajuns in Hanioti in jurul orei 10:30, autocarul a lasat grupul de copii la Grand Victoria iar pe noi ne-a preluat ghida noastra de acolo cu un mini-bus (nu ca hotelul ar fi fost departe, dar erau bagaje iar eu aveam piciorul rupt intr-o orteza) si ne-a dus la hotel.

Inca de la intrare totul este foarte verde, frumos, plin de leandri albi si roz. Tipa de la receptie (de altfel singura persoana care se ocupa de receptie).

Desi am ajuns mai devreme de ora check-in-ului, ne-a inregistrat si ne-a cazat in cateva minute. Am intrebat daca am putea primi o camera la etaj (in ideea de a avea o priveliste cat mai buna chiar daca mi-ar fi fost mai dificil cu scarile), dar ne-a spus ca tot hotelul este rezervat. Nu stiu daca era asa sau nu pentru ca in primele 2-3 zile nu prea am vazut agitatie.

Am ajuns in camera ghidati de tipa de la receptie care ne-a ajutat cu bagajele (nu exista cineva care sa va ajute cu bagajele, deci sa nu va asteptati la asta), am inspectat repede camera, am confirmat ca era ok, a plecat urmand ca noi sa ne aruncam in pat si sa oftam"in sfarsit in concediu".

Amplasarea hotelului:

Hotelul este amplasat foarte frumos, cumva pe un deal si din cate am observat este cel mai inalt hotel (am mai vazut cateva pe langa dar imi parea ca au aceasi inaltime), avand o priveliste asupra intregii statiuni. Era compus din mai multe corpuri si era in forma serpuita, cu 2 etaje de camere iar pe un al 3-lea nivel (noi ii spuneam in gluma acoperis"era piscina (de unde se vedea toata statiunea si un apus minunat) si sala de mese. Hotelul se afla la o oarecare distanta de centrul statiunii, respectiv de plaja, dar daca eu cu un picior rupt, cu gheata de imobilizare si carja am reusit sa ajung la plaja in 17 min. cu opriri, inseamna ca orice poate, numai lene sa nu ai. Sunt cam 1,2km... ceva de genul. Cum iesi la strada principala, traversezi fara probleme, ca nu te claxoneaza nimeni, chiar incetinesc sa treci si apoi drumul te duce singur.

Nu ne-a deranjat ca era asa departe, dimpotriva. Vazand celelalte hoteluri unde sunt amplasate ne-am felicitat ca am ales Daphne. Aveam liniste, intimitate, iar daca vroiam galagie, tzop-tzop sau sontac-sontac in centru.

Camera:

Camera era modesta, nu exagera in absolut nimic, era "tipic"greceasca, un "cub"alb, dar noua ne era de ajuns. Cum intram in camera pe partea dreapta aveam baia cu cabina de dus (nu de plastic ci direct zidita) cu o perdea care era putin mai micuta si se facea apa pe langa, dar era cald si se usca iar ca sa nu alunecam am pus presuletul care era in baie. Aveam hartie, 2 sapunele si 2 sticlute cu gel de dus pe care nu le-am folosit.

Geamul de la baie acum avea gratii (toate geamurile aveau).

In stanga era dulapul cu cateva umerase, 2 paturi albastre pentru serile mai racoroase si un seif. Despartit printr-un micut zid de "dulap"era un blat cu 2 canute si 2 pahare, un fierbator de apa, iar sub acest blat un mini frigider (gol evident) care ne-a tinut tot timpul la rece cate o bere Mythos.

Paturile erau doua la numar, lipite intr-e ele si se putea vedea ca distanta dintr-e ele ar fi deranjat, asa ca am luat o patura si am umplut golul dintr-e ele. Doua noptiere, o oglinda intr-o parte, in fata patului o masuta din impletitura si 2 scaune (cu pernute). Deasupra un tv. micut (gen sport) care prindea protv international, suficient cat sa ne mai tinem la curent cu ce-am lasat in urma. La urma urmei nu ne-am dus in concediu sa ne uitam la tv si nici nu aveam pretentii sa avem lcd-uri de 100. Deasupra dulapului si a chicinetei era aerul conditionat (care a functionat fara a plati ceva in plus). Pe terasa cemerei (vorba vine terasa, era o portiune pavata care continua cu iarba proaspat tunsa de ingrijitorul spatiului verde) aveam o masuta si doua scaune de plastic si un stendin pentru rufe). Terasa era oarecuma delimitata de vecinii din stanga respectiv dreapta printr-un gardulet pe care cresteau plante (nu atat de multe incat sa nu te vezi om cu persoana, dar era mai bine decat nimic. Fix unde incepea iarba in partea dreapta a terasei aveam un pom care ne tine umbra si care ne oferea de fiecare data un spectacol gratuit al greierasilor ce catau (sau ce-ar fi fost ei) care, initial ne cam deranjau, dar am invatat sa intram in stilul grecilor si ne-am relaxat.

Partea de piscina si sala de mese, erau amplasate in cea mai de sus parte a hotelului. Piscina era ok, apa curata, limpede si calda. Adancimea varia de la 1.20m, 1.80,2 si respectiv 3m. Sezlonguri erau cam putine iar umbrele doar 3 dintr-e care 2 aveau din "spite" rupte, dar eu m-am dus sa iau tot soarele, nu umbra. Sala de mese era putin cam ingesuita, dar daca nu te nimereai la aceasi ora cu toti turistii era ok.

Micul dejun: - se servea incepand cu ora 8:30 pana la ora 10, era bufet si continea omleta, mini cremwusti fierti in unele zile sunca perpelita in altele friganele din felii de paine prajita, cafea (care dupa gustul meu era mai slaba decat nechezolul, dar avea la mine 3in1 si imi mai luam cafea greceasca de la bar), ceai, miere, nutella, dulceata de caise si capsuni cred, biscuiti, fulgi de porumb si musli, oua fierte, branza feta, cascaval, 2 tipuri de sunca, rosii, iaurt grecesc, compot de piersici, lapte mai gras si mai slab, unt si margarina, frisca lichida pentru cafea, fructe (dar nu am apucat ptc. au avut romanii nostri grija) si vre-o 4 feluri de paine. Micul dejun a fost acelasi in fiecare zi, dar iti puteai face singur meniul diversificat.

Cina:

Era in fiecare zi alta mancare, de regula era o hartie afisata la receptie, sala de mese si pe unde mai aveau ei panouri, pe langa aceasta mai erau in fiecare seara branza feta, masline, salata, rosii si castraveti, tzatziki, salata ve vinete si inca o salata pe care nu am gustat-o.

In prima seara in care am ajuns au avut un fel de seara greceasca cu gratar care era compus din niste hamburari absolut deliciosi si niste souvlaki la fel de deliciosi serviti cu cartofi prajiti sau cartofi copti umpluti cu faimosul tzatziki, totul in acompaniamentul unei muzici grecesti live.

Totul a decurs bine si linistit pana au aparut niste familii de romani cu copii mici care faceau galagie la piscina, sareau in apa desi era scris peste tot ca nu au voie si care de fiecare data ii vedeam cu farfuriile pline, desi nu mancau tot, pe principiul"daca tot am platit sa pun cat pot, iar daca nu pot, macar sa fac paguba".

Dupa prima zi am decis ca, daca vrem sa avem ce manca si sa nu trebuiasca sa asteptam sa se aduca mancare din nou trebuia sa fim la deschiderea mesei, asa am si facut.

Mancarea a fost foarte gustoasa, poate putin cam nesarata dupa gustul meu, dar asta se putea adauga, iar carnea cum spunem noi"nu opunea rezistenta", adica se rupea, nu aveai nevoie de cutit.

Curatenie se facea in fiecare zi, se spala baia, in camera, aranja patul, se matura terasa, se spalau pahare scrumiere... etc, se punea hartie, chiar daca noi mai aveam 3 suluri pe chiuveta, tot ne lasa. Intr-o zi cand a venit sa faca curat noi eram in camera, a ciocanit de vre-o 3 ori i-am deschis si i-am spus ca este ok daca face curat, i-am dat 5 euro si a fost foarte multumita. Nu i-am dat bani in ideea de a ne face curat, pentru ca nu lasam dezastru dupa noi ci pentru ca stiu ce inseamna munca si mai ales aprecierea si cat te bucuri atunci cand vezi ca munca iti este apreciata. Acelasi entuziasm l-am regasit si pe chipul doamnei care facea curat. Prosoapele se schimbau dupa regula "ce lasi pe jos se schimba".

Personalul era destul de restrans, 3 fete si un bait la sala de mese respectiv piscina, cateva doamne care faceau curat, personalul de la bucatarie care din cate am vazut erau 3 doamne, un domn care se ocupa de piscina si care facea teste de apa in fiecare seara inainte de a ingradi piscina si domnul care s ocupa de gradita si de transportatul gunoiului si a sacilor cu prosoape... etc.

Preturi:

Parerea noastra este ca preturile erau putin cam mari, dar aveam posibilitatea sa ne cumparam din centru tot ce doream.

O cafea greceasca 2,5 euro, o bere la halba mica 2 euro iar la halba mare de 400 ml era 2,90 euro (lasat 3 euro), inghetata era 1 euro cupa iar cea pe bat nu-mi mai amintesc, un pahar de vin era 2,90 euro iar cea mai ieftina sticla de vin era 9 euro.

Pentru masa de pranz preturile erau la fel de maricele, o omleta din 3 oua 6 euro, o salata, 4 euro si cam atat imi aduc aminte, insa repet, stiam unde mergem, si ne cumparam singuri ce aveam nevoie.

Tantari au fost cativa, dar aveam si aparat cu pastile de tantari si de muste si spray impotriva tantarilor, capuselor si altor insecte, asa ca nu ne-au deranjat.

Viespi nu erau aproape deloc, in schimb erau foarte multe randunici pe care eu le ador si cu care, mica fiind, ma jucam.

Cam asta a fost concediul nostru, unul relaxant, linistit, in care ne-am incarcat bateriile in care nu ne-au stresat grecii absolut de loc (a se observa ca am specificat grecii...romanii nostri ne-au facut sa ne fie rusine sa spunem ca suntem din romania si sa vorbim intr-e noi prin semne sau in engleza... pacat).

Temperatura a fost foarte buna pentru plaja au fost intr-e 32 si 39 de grade, apa marii a fost calda, limpede, fara prea multe valuri in primele zile, dar despre asta am sa scriu intr-un reviw dedicat statiunii Hanioti.

Daca mi-a scapat ceva si vreti sa aflati mai multe detalii, oricand va stau la dispozitie.

In speranta ca va fi util cuiva, va multumesc pentru timpul acordat citirii acestui lung reviw.

Nu aveam pretentii de lux, granit si tacanuri de argint si nici de un argat care sa stea cu frunza dupa noi sa ne faca vant. Noi am fost foarte incantati si impresionati de priveliste, de mancare, de modul lor de a fi, de calmitatea cu care privesc lucrurile si de "dimensiunea timpului"pentru greci. Nu se grabesc deloc, sunt calmi si lenti, iar daca stii sa intri in acest timp al lor si sa ai rabdare sa nu te grabesti, sa nu te enervezi ca-ti aduce berea dupa 5 min. ai sa te simti excelent. La urma urmei esti in concediu si "care-i graba", lasa timpul sa stea in loc, noi am fi facut-o pentru inca 2-3 saptamani daca am fi putut. A fost un concediu cu buget decent, dar cu amintiri minunate, in care ne refugiem de fiecare data cand iesim de la munca, ne spunem"e 6, hai sa mai dam o tura de piscina, apoi ne pregatim de masa".

Sa aveti concedii placute, relaxante si fara dezamagiri.

La hotel, nu sunt locuri de disctractie, inafara de piscina, terenul de tenis si sala de fitness la care nu am fost, dar de care am intrebat la recetie si ne-au spus ca sunt contracost.

Pentru banii platiti cu siguranta il recomandam si vrem sa revenim.

P. S: Am sa vin si cu poze pentru cele spuse mai sus.


[fb]
---
Trimis de Cristina2k8 in 03.07.13 18:44:22
Validat / Publicat: 03.07.13 19:52:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Corfu, Agios Gordis
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3782 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristina2k8); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Paturile unite si distanta dintr-e ele, care ulterior a fost umpluta cu una din cele 2 paturi disponibile.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Cristina2k8
    Alte impresii din această RUBRICĂDaphne Holiday Club Resort:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047513961791992 sec
    ecranul dvs: 1 x 1