ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.01.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tulcea
ÎNSCRIS: 06.06.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JAN-2012
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 6 & 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Ospitalitate într-un peisaj de basm

TIPĂREȘTE

Fiind beneficiarii unui premiu acordat de AFA în urma punctajului acumulat pe parcursul unei săptămâni, (pe această cale le mulțumim lor și celor care ne-au votat) ne-am gândit să profităm de oportunitate și să mergem câteva zile la munte. Am ales perioada de după Sfântul Ioan, când stațiunile se mai liniștesc puțin de iureșul turiștilor, dar totuși să fim încă în vacanță, pentru ca și copii să se bucure din plin de zăpadă (având în vedere că în zona noastră a Dobrogei nu a nins aproape deloc de la începutul iernii).

Nu știam unde anume vom merge, așa că am început pregătirea prin a căuta o pensiune care să ne placă, situată într-o zonă muntoasă, cu multă zăpadă și în apropierea unei pârtii de schi.

Tot căutând pe AFA ne-a atras atenția la un moment dat pensiunea „Casa Olga” despre care toți cei care o vizitaseră, membri ai site-ului, avuseseră numai cuvinte de laudă, acordându-i note maxime. Le mulțumim din suflet tuturor acelora care prin review-rile scurte dar cu note maxime ne-au trezit interesul și curiozitatea de-a căuta căt mai multe informații și de-a lua apoi hotărârea ca și noi să fim oaspeți la această pensiune, deoarece ne-am simțit foarte bine.

„Casa Olga” este situată în apropierea localității Pârâul Rece, mai bine spus între Predeal și Pârâul Rece, la o distanță de 5,4 km de intersecția DN 1 cu șoseaua care duce spre Râșnov. Fiind amplasată pe partea stângă a șoselei, într-un spațiu desprins parcă din povești, ascunsă între brazi, pensiunea nu se zărește de la șosea. Accesul către aceasta se face prin intermediul unui drum asfaltat care asigură intrarea spre „Vila Carina”, care reprezintă de altfel punctul de reper de pe drumul principal (vezi poze). După Vila Carina pe care o lăsați în stânga, se mai merge înainte aproximativ 100 m în sus și se ajunge la „Casa Olga”. Mare atenție: iarna trebuie să aveți mașina încălțată cu cauciucuri de iarnă (eventual lanțuri) deoarece drumul, ca orice alt drum de munte secundar, este acoperit de zăpadă și poți foarte ușor întâmpina greutăți în a-l urca, deși proprietarii pensiunii îl curăță tot timpul cu o mașină specială de îndepărtat zăpada.

Casa Olga ne-a impresionat plîcut din toate punctele de vedere încă de când am văzut-o în filmulețele de prezentare de pe youtube (vezi aici și aici), dar și în pozele postate pe AFA. O să vedeți, dacă veți avea curiozitatea să mergeți acolo, că pensiunea are o arhitectură aparte, diferită de a celorlalte pensiuni din zonă. Ea nu se încadrează în tiparul clasic de cabană de munte. S-ar potrivi mai degrabă peisajului arhitectural creat de casele boierești din Sinaia (vezi vila Luminiș - Casa Memoriala George Enescu) cu foișoare și cerdac. Vorbind într-una din zile cu d-na Mariana, proprietara pensiunii, am înțeles că acest lucru s-a și dorit, ideile de construcție aparținând în mare măsură dânsei și fratelui acesteia, amândoi proprietarii casei. Din ceea ce ne-a povestit, am aflat că pentru dânșii Casa Olga nu reprezintă exclusiv o afacere, ci o casă de vacanță în care rudele, prietenii și turiștii aleși cu grijă vin să se relaxeze și să se simtă bine, ca în sânul unei familii. De altfel, căldura, ospitalitatea și zâmbetul cu care ești întâmpinat și mai apoi servit te bucură nespus și din capul locului te fac să te simți bine.

Pensiunea are amplasată în față o parcare, iar alături de aceasta un spațiu acoperit în care te poți deconecta jucând tenis de masă și foosball (fotbal de masă). În partea din față stânga cum urci spre casă te întâmpină o poiană plină de lumină (care vara cred că este o minunăție), iar în rest, de jur împrejur, străjuiesc brazi înalți și plini de zăpadă. Într-un cuvânt, peisajul este deosebit de frumos acum iarna, iar dacă ai norocul să fii cazat în camere la etajele superioare cu vederea spre drum (așa cum am avut noi), privind pe geam te întâmpină o priveliște de vis de-ți oprește respirația.

Casa Olga (denumirea este dată de frații Stavilă în memoria mamei lor care nu a mai apucat să vadă pensiunea ridicată) deține 14 camere, un spațiu încăpător de servit masa și un living frumos amenajat destinat fumătorilor, deoarece în pensiune nu se fumează. Cu toate acestea, proprietarii au creeat spații (mici terase) în diferite zone ale pensiunii atât pentru fumători, cât și pentru cei care doresc să iasă la aer.

Camerele sunt spațioase, duble și single (și cele single au tot pat dublu mare), frumos amenajate, cu toate dotările necesare: TV, spațiu de depozitare, internet, birou mare, oglindă, noptiere etc. Unele sunt grupate ca într-un apartament cu un hol mai mare comun, dar cu băi separate, de sine stătătoare. Există și un apartament de familie cu sufragerie, dormitor la etaj cu scară interioară, cu baie și saună. Prețul camerelor este de 120 ron camera dublă și 100 ron camera single.

Băile sunt spațioase, curate și bine dotate. Pensiunea este alimentată cu apă din două mari bazine proprii care sunt conectate la un izvor natural. Anul acesta fiind secetă, debitul izvorului a scăzut și ca atare presiunea apei la chiuvetă și la duș a avut de suferit (presiunea a fost mai mică decât cea cu care suntem noi obișnuiți la oraș). Pentru noi acest lucru nu a reprezentat o problemă, ba mai mult am înțeles și am aderat la sugestia proprietarilor de a utiliza apa cu moderație, atât cât este necesar, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un izvor natural.

La parter mai există un spațiu de odihnă și toalete.

În ceea ce privește mâncarea, aceasta a fost deosebit de gustoasă. Noi am optat pentru două mese la pensiune, micul dejun și cina, deoarece pe parcursul zilei eram plecați.

Micul dejun de tip bufet suedez (20ron/pers.) a fost îndestulător, conținând cam tot ceea ce este necesar pentru masa de dimineață: cereale integrale de mai multe feluri, lapte cald și rece, iaurt, compot, fructe proaspete, suc de portocale, ceai de diferite tipuri, cafea, mezeluri, cașcaval, brânză dulce și sărată, legume proaspete (roșii, ardei, castraveți) ouă ochiuri, fierte sau omletă (la cerere pentru a fi calde), pâine neagră și albă, unt, brânză topită, dulceață facută în casă (de căpșuni, caise, piersici și vișine), prăjituri de casă și nu numai, salată beuf.

Mesele principale sunt servite pe platouri, așa că mâncarea a fost din belșug. În prima zi la cină am servit mămăliguță cu brânză și smântână, piure de cartofi cu șnițele de pui cu murături (foarte gustoase) și salată proaspătă. Ca desert am avut prăjituri de casă, compot pentru cine a dorit sau ceai cald. În a doua seară am optat pentru un singur fel și ni s-au servit pulpe de pui la cuptor cu cartofi nature și smântână, piure de spanac și ruladă de legume cu brânză în aluat fraged, plus ceai cald, compot și fructe proaspete pe care le alegeai singur. Totul a fost delicios și mai mult decât îndestulător. Prețurile pentru mesele principale sunt 30 ron pentru două feluri și desert, sau 10 - 15 ron pentru un singur fel.

În ansamblul ei, casa este foarte frumos compartimentată și amenajată, cu spații de odihnă, flori, ornamente, peste tot simțindu-se amprenta personală a familiei proprietarilor: cărți poștale înrămate, frunze și flori presate deasemenea înrămate, iar în zona cuierelor și a spațiilor de depoziare sunt pictate elemente din natură.

Noi ne-am simțit foarte bine la „Casa Olga” și cu siguranță vom reveni. Nu avem nimic de comentat ca puncte slabe, referitor la această locație, ci doar cuvinte de laudă, atât în ceea ce privește condițiile și serviciile, cât și în privința ospitalității proprietarilor. D-l Mihai Stavilă este un om extrem de sociabil și serviabil, iar sora dânsului, D-na Mariana Stavilă pe lângă ospitalitatea și promptitudinea de care dă dovadă în servirea oaspeților este și o gospodină desăvârșită.

Le mulțumim pentru tot ceea ce ne-au oferit în puținul timp în care le-am fost oaspeți și îi felicităm pentru dăruirea și perseverența de care au dat dovadă în creearea cu forțe proprii a acelui loc desprins parcă din povești.

Recomandăm din suflet această locație tuturor celor care aleg acea zonă ca destinație de vacanță fie vara, fie iarna.

Să aveți gânduri bune și concedii tot mai plăcute!


[fb]
---
Trimis de lucsim in 17.01.12 20:04:53
Validat / Publicat: 17.01.12 21:49:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PÂRÂUL RECE.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4269 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
NOTĂ: Operatorul acestei destinații (proprietarul, administratorul etc) a scris un răspuns / drept la replică referitor la aceste impresii
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lucsim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Acesta este punctul de reper către drumul spre „Casa Olga”.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

casaolga
[18.01.12 20:19:20]
»

Se umple inima de bucurie citind aceste comentarii pozitive ce reflecta "experienta Casa Olga".

Va asteptam sa ne fiti oaspeti si speram ca veti iubi casa, imprejurimile si ca veti pastra in suflet frumoasle zilele petrecute aici... la Casa Olga, la Paraul Rece.

Mihai si Mariana Stavila


NB casaolga este (sau a fost) reprezentant al unității
casaolga
[04.03.13 17:50:35]
»

@lucsim: Imi aduc minte cu placere de perioada in care ati revenit la noi. Ma bucura gandul ca ati gasit aceiasi casa, caldura si prietenie. Sper ca zilele sa va fie senine, sa aveti mult succes si sanatate,

Mariana Stavila


NB casaolga este (sau a fost) reprezentant al unității
RĂSPUNDE
Adnotat ca DREPT REPLICA la review CRT
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
casaolga, lucsim
Alte impresii din această RUBRICĂCasa Olga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051864862442017 sec
    ecranul dvs: 1 x 1