ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Radauti
ÎNSCRIS: 24.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2011
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Despre OysterCard, TravelCard, LondonPass si 2FOR1

TIPĂREȘTE

Transportul in Londra

Stiu ca s-a mai scris despre acest subiect, dar sper ca informatiile de aici, sa fie de folos. In special vreau sa adun anumite poze si harti, in acelasi loc.

Harti pentru Transportul in Londra aici (click aici)

Obisnuiti-va in special cu aceasta (click aici) harta si denumirile de acolo.

Inainte de calatoria in Londra, cel mai mult timp mi l-am pierdut incercand sa inteleg sistemul lor de transport si a vedea cum ies cel mai ieftin. Nu stateam in centru si aveam de calatorit si-n afara Londrei (calatoria la Windsor de exemplu) si nu stiam care este cea mai buna solutie pentru mine. Acum ca am fost in Londra, inteleg sistemul ceva mai bine si ma gandesc ca acest review poate fi cat de cat de folos celor interesati de aspecte legate de transport.

Cel mai bun site (adica siteul oficial) legat de transportul in Londra este Transport for London (www.tfl. gov. uk). Desi gasiti cele mai multe informatii acolo, lucrurile despre care voi scrie sper ca va vor fi de ajutor macar in a intelege acel site mai bine si a va face un anumit calcul privind transportul, in functie de zona in care veti fi cazati in Londra.

Ce este un Oyster Card?

“Oyster is a plastic smartcard you can use instead of paper tickets. You can put Travelcards, Bus & Tram season tickets and pay as you go credit on it. ”

"Oysterul e un smartcard de plastic care poate fi folosit in locul biletelor de hartie. Pe el se pot incarca “Cartele de calatorie”, “Bilete pentru Autobuz si Tramvai pentru un sezon” si credit pentru “plateste cat calatoresti”. "

Nu prea are sens traducerea astfel. Mai bine raman la denumirile in engleza. Sa le luam pe rand:

“Pay as you go”

Pe un oyster poti incarca orice suma doresti. Oysterul il poti folosi in orice mijloc de transport: autobuz, tube, DLR & London Overground, tramvai, trenuri. Cand intri la metrou, lipesti oysterul de cititorul de la intrare si-l folosesti la iesire din nou. Astfel iti calculeaza ruta si-ti ia cel mai mic pret pentru ruta respectiva in functie si de ora la care ai calatorit.

La autobuze, in primul rand nu uitati ca trebuie sa-i faceti semn soferului sa opreasca. Vedeti numarul autobuzului sus si faceti-i semn soferului cu mana, altfel nu va opri. Se urca prin fata, pe langa sofer. Daca ai Oyster Card (Pay as you go) sau Oyster pe care e incarcat TravelCard, il lipesti de cititorul din stanga. Daca aveti TravelCard de hartie, trebuie doar sa-l aratati soferului. Sa-l tineti astfel incat sa poata vedea data. Pentru a cobora la urmatoare statie, trebuie sa apasati butoanele cu stop. Se aude un clincket si se aprinde un indicator cu verde (ca va opri) in partea din fata a autobuzului. Majoritatea autobuzelor sunt noi si au ecrane pe care indica urmatoarea statie.

La Tube, aveti barierele. Printr-o sageata verde (beculete verzi) va arata care sunt deschise, iar un X (beculete rosii de asta data) arata barierele care sunt inchise. Ele sunt folosite de catre cei care ies. Lipiti Oysterul si portile se vor deschide.

Pentru TravelCard de hartie, il bagati, si va iesi imediat prin partea de sus. Cand il luati, se deschid usile.

Pe trenuri sau DLR, uneori vine controlor. La unele statii nu sunt "bariere" la intrare, dar tot trebuie sa lipiti OysterCardul atat la intrare cat si la iesire. Vedeti unde sunt acele aparate. Daca aveti TravelCard de hartie, doar tineti-l in buzunar si-n caz ca vine controlorul i-l aratati.

“Peak fares si Off – peak fares”, se refera la orele de varf.

Orele de peak (adica cand e aglomerat) sunt de Luni pana Vineri de la 04:30 – 09:29. O calatorie intre aceste ore este taxata la un pret mai mare, deoarece se incearca reducerea numarului de calatori intre aceste ore. Majoritatea sunt obligati sa foloseasca mijloacele de transport la aceste ore deoarece merg la lucru. Turistii sunt astfel incurajati sa se trezeasca mai tarziu.

Orele de off-peak (preturi mai mici) – sunt de Luni pana Vineri de la 9:30 – 4:29 (in ziua urmatoare)

Sambata, Duminica si Zile de Sarbatoare, de la 04:30 – 04:29 (in ziua urmatoare)

“Daily Price Capping” se refera la suma maxima pe care o veti plati, indiferent de cate calatorii ati facut in ziua respectiva. Sa luam un exemplu: Preturile pentru Tube, DLR and London Overground pentru Zona 1-2 (care e centrul), pentru o persoana:

Pretul unei singure calatorii (luat de aici: click aici)

Bilet normal -Cash – 4L

Oyster Pay As you Go:

Peak – 2.5L

Off- Peak – 1.9L

Peak Price Cap – 8L

Off-Peak Price Cap – 6.60L

Travelcard de o zi Anytime: 8L

Travelcard de o zi Off-Peak: 6.60L

Travelcard de 7 zile: 27.60L

“Daily cap” (suma maxima pe care o veti plati indiferent de numarul de calatorii) nu depaseste suma unui travelcard de o zi – in cazul Zonei 1-2,8L.

Ce sunt travelcardurile? Daca inainte erau TravelCarduri si pentru 3 zile, acuma au fost scoase si au fost lasate doar cele de 1zi (Peak sau Off-Peak) sau 7 zile (pentru toata ziua indiferent de ore). Se incearca incurajarea folosirii OysterCardurilor de catre pasageri.

Travelcarduri sunt pachete pentru un anumit numar de zile si poti calatori oricat de mult doresti in perioada de timp in care cardurile sunt valabile. Travelcardurile se pot incarca pe Oyster Card sau pot fi de hartie. Cele de hartie sunt vandute de catre companiile feroviare si au logoul companiilor feroviare pe ele. E important sa stiti diferenta deoarece ofertele 2FOR1 (click aici) accepta Travelcarduri de hartie, dar nu accepta TravelCarduri pe OysterCard.

Cu travel cardul iesi mai ieftin cand e vorba de mai multe zile.

Care e diferenta dintre “Pay as you go” pe Oyster si un Travelcard (fie el de hartie, sau tot pe Oyster) ?

Cu un “Pay as you go” indiferent de cate calatorii faci in ziua respectiva, datorita “daily cap”, nu platesti mai mult decat un “One day Travel Card”. Diferenta apare cand e vorba de mai multe zile. Pentru o saptamana, cand s-a calatorit foarte mult in fiecare zi, cu un “Oyster Pay as you go” se plateste:

8L (pretul unui TravelCard de o zi) *7 (zile) = 49L (8*7=49)

Un TravelCard de 7 zile costa 27.60L. Rezulta o diferenta de 21.4L, pentru o perioada de 7 zile. Daca stii ca vei calatori foarte mult in fiecare zi, un TravelCard va fi mai economic, daca insa vor fi mai putine calatorii, Oyster Cardul Pay as you Go, este mai indicat.

Un Oyster Card poate fi folosit in acelasi timp pentru “Pay as you Go” si de asemena sa aiba incarcat un Travel Card sa zicem pentru Zonele 1-2, in caz ca veti calatori si-n afara acestor zone cu metroul, “Pay as you” intra in functiune si va deduce automat diferenta.

IMPORTANT– Cu un TravelCard pentru Zonele 1-2, puteti calatori cu tube in aceste zone, iar cu autobuzele in toate Zonele fara sa se ia bani in plus. Se iau bani in plus, doar cand parasiti Zonele 1-2, folosind Tube.

Calatoria cu Metroul – Semnul lor distinct un cerc rosu cu o linie albastra pe care scrie “Underground”.

E bine sa aveti o harta a metroului. Le puteti gasi gratis, sau le puteti downloada dinainte. Atat in metrou cat si-n statii, gasiti peste tot harti si e destul de usor de navigat. E bine totusi sa aveti o mini-harta la voi, ca sa va faceti traseul in timp ce sunteti in tren.

Cand mergeti la peron, de obicei veti vedea indicatoare de genul: NorthBound (spre Nord), SouthBound (spre Sud), WestBound (spre West) si EastBound (spre Est). Fiecare linie de metrou are o culoare. Statiile in care puteti face legatura cu alte linii sunt facute cu niste cerculete. Unde cerculetele sunt destul de departe unul de altul distanta dintre linii poate fi destul de mare. Legatura se face de obicei prin tuneluri subterane.

Trenurile care se apropie, au scris pe primul vagon, sus, care va fi ultima statie la care opresc. Cand sunt diferite rute se scrie “via”. De exemplu pe Northern Line, un tren spre Modern poate sa fie “via Charing Cross” sau “via Moorgate”. Acest “via” arata traseul pe care va merge. De multe ori ultima statie, nu e cea la care merge trenul si nu mai aveti timp sa cautati denumirea. Atata timp cat sunteti pe platforma corecta si aveti de mers doar cateva statii, nu prea conteaza care e ultima statie. Am incercat sa fac ceva poze prin metrou si e destul de usor de inteles sistemul.

OysterCardurile se pot cumpara de mai peste tot. Magazinasele care vand ziare le au. Magazinele care le vand, au afisate reclame ca acolo se gasesc OysterCarduri. Daca vreti sa cumparati TravelCard pe hartie, e bine sa-l cumparati dintr-o gara, deoarece trebuie printata data pe el. Nu sunt sigur daca le gasiti la magazine.

La unele statii unde sunt mai multe Exituri, la iesire, veti gasi o harta si va arata in care strada duce fiecare Exit. Luati si analizati harta si gasiti “Exitul” de care aveti nevoie, ca odata ajunsi sus, e mai greu de trecut de pe o parte pe alta a strazii. Sunt statii care au si cate 6 Exituri.

“Bus and Tram Passes”

Cea mai ieftina optiune este de a folosi doar autobuzele. Suma “Daily Cap” este mai mica comparativ cu preturile de la tube, si passurile de asemenea sunt mai ieftine. Ideea este ca trebuie sa folosesti doar autobuzele si tramvaiele, nu ai voie sa mergi cu Tube. Multi dintre cei ce lucreaza in Londra, folosesc doar autobuzele pentru a se deplasa.

Preturile (luate de aici: click aici):

Pretul unei singure calatorii cu autobuzul

Pret Normal Cash: 2.20L

Oyster “Pay as You Go”: 1.30L

Oyster “Daily Cap”: 4.00L

Bus and Tram Passes 7 zile: 17.80L

Cea mai ieftina modalitate pentru a te deplasa in intreaga Londra, este folosirea autobuzelor. Pentru un turist asta poate fi destul de greu, deoarece trebuie stiute rutele, statiile de autobuz etc si poate fi destul de greu pana te dezmeticesti.

La stopuri pentru autobuz, sunt tabele cu autobuzele care trec prin acea statie. De asemenea gasiti o litera chiar in varful stalpului. Veti gasi acele litere pe hartile afisate in zona, pentru a putea afla locul statiei.

O alta idee, pentru cei cazati departe de centru, este cumpararea unui TravelCard pentru Zonele 1-2 si folosirea autobuzului pentru a ajunge in Centru. In Zonele 1-2, putand fi folosite atat autobuzele cat si tube. Majoritatea obiectivelor turistice se afla in Zonele 1-2.

Calatoria cu autobuzele, desi este mai ieftina are atat inconveniente cat si avantaje. Inconveniente, trebuie sa fii destul de bine documentat, sa cunosti rutele, sa gasesti usor statiile etc. De asemenea de multe ori traficul este criminal si o calatorie cu autobuzul ia mult mai mult timp. Avantajele: vezi Londra, cum nu ai ocazia sa o vezi din Tube.

Avantajele folosind Metroul: Viteza. Este cea mai rapida forma de transport, metrourile vin foarte repede, unul dupa altul. E usor de ajuns dintr-un punct in altul, fara sa-ti bati capul sa gasesti statia de autobuz. Dezavantaje, ai de mers prin tunele de prostesti si nu vezi tare multe :) – in afara de oameni, care si ei sunt interesanti de studiat.

Calatorii pe Tamisa

Sunt mai multe companii care opereaza pe diferite rute pe Tamisa. Cu un TravelCard (indiferent daca e pe Oyster sau de hartie) ai o reducere de 1/3 din pretul biletului – la tururi. Cu “Oyster Pay as you Go” ai 10% reducere la biletele Thames Clippers (click aici)

In general turistii folosesc Tamisa pentru a merge la Greenwich (care e in aval – se ajunge mai repede cand mergi inspre Greenwich) sau pentru a merge la Hampton Court sau Kew Gardens. De asemenea e interesant de vazut Londra de pe rau.

Thames Clippers sunt folositi de obicei de catre cei care fac naveta si sunt mai ieftini, dar ceilalti ofera calatorii cu ghid. De obicei capitanul, sau alt membru al echipajului prezinta cladirile care le vedeti de-a lungul apei. In functie de ce calatorie vreti sa faceti (fie doar o plimbare pe Tamisa sau o calatorie catre Greenwich sau Hampton Court), e bine sa aratati TravelCardu si sa cereti reducerea.

Rutele, preturile lor si companiile care le ofera, le gasiti aici (click aici)

Eu am mers cu City Cruises la Greenwich, deoarece era inclus in London Pass, dar orice alt traseu il puteti studia pe aceasta pagina.

Calatorii cu Trenul

Cu “Oysterul Pay as you Go” puteti calatori si cu trenul atata timp cat destinatia se afla intr-una dintre Zone. Pagina National Rail e asta (click aici). Intrarea pe peron se face ca la metrou si la iesire din gara, trebuie sa nu uitati sa folositi din nou Oysterul, pentru a va deduce pretul corect de pe bilet. Unele statii sunt fara bariere, de aceea nu uitati de Oyster, in caz ca mergeti cu “Pay as you Go”. Aici este o harta cu drumul trenurilor: click aici. Traseele cu verde, functioneaza cu acelasi pret ca la metrou, traseele cu rosu, au preturile folosite de National Rail. Iar pe traseele cu Gri, nu se poate merge cu “Pay as you Go”.

In orice gara, cautati panoul principal cu plecarile. Numarul peronului de la care pleaca trenul va fi afisat pe acel panou. Sunt trenuri care pleaca foarte des spre principalele obiective.

Cum se ajunge la Luton Airport?

Sunt trenuri care pleaca din St. Pancras catre Luton. Daca stati in nordul Londrei, puteti lua acest tren, de la orice statie de pe aceasta ruta. Nu e obligatoriu sa mergeti pana-n St. Pancras. Odata ajunsi in statia de gara din Luton, este un autobuz care te duce pana-n aeroport. Nu e la extra cost -trebuie doar sa-i aratati biletul de tren, cu care ati ajuns pana la Luton. Gara e mica si autobuzul (shuttle bus) e parcat exact in fata garii. Sunt indicatoare pana la el si nu-l puteti rata. Luton e in afara Zonelor si trebuie bilet.

Cum se ajunge la Heatrow Airport?

Se poate ajunge cu metroul – Picaddily Line (dureaza mai mult), sau cu Heathrow Express, trenul care va duce in statia Paddington. Trenul pleaca din 15 in 15 minute si calatoria dureaza 15 min. La metrou se poate folosi Travelcard (1-6) sau Oyster Pay as you Go. Heathrow e in zona 6.

Cum se ajunge la Windsor Castle?

Sunt trenuri care pleaca de la Waterloo si Paddington. Drumul din Paddington dureaza mai putin. Trebuie schimbat trenul la Slough. Trenul din Waterloo merge direct. Am sa vorbesc despre ele la reviewul despre Windsor. Windsor e in afara zonelor - trebuie cumparat bilet separat, sau se poate folosi London Passul.

Cum se ajunge la Hampton Court

Se poate ajunge cu trenul din Waterloo Station. Se poate calatori cu un TravelCard pentru zonele 1-6, fara sa fie nevoie de alt bilet. De asemenea se poate merge cu “Oyster Pay as you Go”.

Statii de Autobuz Importante: Victoria si Trafalgar Square

Gari: Paddington, Waterloo, St. Pancras

Statii de Metrou prin Care mai mult ca sigur ca veti trece:

“Embankment”, Westminster, Tower Hill etc.

Toate garile sunt de asemenea statii de metrou si huburi in acelasi timp. Cea mai mare aglomeratie (in caz ca vreti sa schimbati linia) o veti gasi intr-o statie de tube care e de asemenea o gara. E bine sa schimbati linia in alte statii de tube (care nu sunt gari) daca puteti.

Passuri si oferte pentru turisti

Pentru Londra sunt doua optiuni in ceea ce priveste intrarile la obiective.

Ofertele 2FOR1 (click aici)

Sunt campanii ale companiilor feroviare. Cine are un bilet de tren valabil pentru ziua respectiva poate folosi aceste oferte. Doua persoane pot intra, platind doar un singur bilet.

Se accepta si TravelCarduri, dar trebuie sa fie de hartie (sa nu fie pe OysterCard), cumparate din gari -au insemnele feroviare pe ele.

Pentru a beneficia de oferte, orice bilet de tren e acceptat. Ambele persoane trebuie sa aiba un bilet de tren vaild, pentru ziua respectiva. Mergeti la orice gara si cumparati cel mai ieftin bilet de tren. Poate sa fie si retur, deschis pentru mai multe zile, pentru a beneficia de oferte pe o perioada mai mare.

Lista cu obiectivele care intra in aceasta campanie o gasiti pe pagina de mai sus. Se schimba de la o zi la alta, dar nu sunt de aruncat si sunt perfecte pentru cupluri. Se pot salva multi bani astfel.

Se apasa pe butonul “Claim Offer” si trebuie sa printati oferta. Astfel de oferte gasiti pentru Tower of London, Gradina Zoologica, Madame Tussauds, Kew Gardens etc. Pentru cei care nu cumpara London Pass, ofertele 2FOR1 trebuie bine studiate. Sunt multe obiective majore care sunt gratis iar daca se selecteaza si cateva cu 2FOR1, cred ca se pot economisi destul de multi bani. Asta e in functie de ce vrea sa vada fiecare si ce are in plan.

Ofertele 2FOR1 au avantajele si dezavantajele lor. Sunt multe obiective, care sunt scumpe si nu se gasesc in lista lor.

London Pass (click aici)

Free Entry to over 55 top attractions and tours.

London Pass e o cartela care o cumperi pentru o anumita perioada si ai intrarea gratuita la un nume de obiective. Desi pare tentanta la prima vedere, nu uitati ca multe obiective se afla la destul de mare distanta una de alta e nevoie de timp pentru a le vizita si trebuie sa te misti foarte rapid ca sa-ti scoti banii care i-ai investit in card.

Eu am avut London Pass pentru 6 zile si am luat si TravelCard. Aveam sa stau la Londra o saptamana si vroiam sa vad cat mai multe (asta mi-e stilul) si in cazul meu cred ca a functionat faza cu London Pass. Pentru o sedere de 3-4 zile, nu cred ca London Passul se merita, dar fiecare trebuie sa-si faca propriile calcule. Eu atata m-am calculat, pana am zis. ”Iau din asta si nu mai am nici o grija” :))

Obiective care se pot vizita gratis:

British Museum

British Library

National Gallery

National Portrait Gallery

Tate Britain

Tate Modern

Wallace Collection

Imperial War Museum

Victoria and Albert Museum

Natural History Museum

Science Museum

National Army Museum

Sir John Soane's Museum

Museum of London

The Geffrye

The Royal Air Force Museum London

Old Bailey (Curtea de Justitie)

Houses of Parliament

The National Maritime Museum, Greenwich (+Queens House, Painted Hall, Chapel)

As mai adauga si St. Paul’s Cathedral. In mod normal intrarea e de 14.50L, dar zici ca vii ca sa te rogi si nu platesti intrarea. Sunt mai atenti cand vrei sa urci pe cupola sau vrei sa vizitezi cripta. Acolo paznicii iti cer biletul, dar la intrarea in biserica nu sunt foarte exigenti. Deci daca nu vreti sa urcati la Whispering Gallery si pe cupola, putem trece si St. Paul la intrare libera.

Din lista de mai sus, urmatoarele cred ca nu trebuie ratate: British Museum, National Gallery, Victoria and Albert, National History Museum, Science Museum, The National Maritime Museum Toate sunt imense si e nevoie de timp pentru a le vedea. In functie de ce timp va mai ramane dupa ce le vedeti astea, mai incercati ofertele 2FOR1.

Sa nu uitam de asemenea ca parcurile sunt gratis :)

Un lucru care nu mi-a placut la London Pass, a fost ca nu am putut copia ghidul care vine cu cartela, dinainte, sa-l citesc pe calculator. Eu am cumparat London Passul inainte de a ajunge la Londra si l-am pus sa-l trimita la niste prieteni care stau acolo. Puteam sa-l ridic si eu de la centrul lor, dar era prea complicat. Nu am avut incredere in Posta pana-n Cipru. Mi-ar fi placut sa citesc ghidul dinainte ca sa fiu cat de cat pregatit si sa le inteleg sistemul.

Au foarte multe lucruri care nu ajungi sa le faci... de exemplu intrare libera la cinematograf, tururi cu bicicleta, reduceri pe la magazine etc. Toate astea aduc la costul total, dar e imposibil sa le faci pe toate in 6 zile. Desi lista pare babana, datorita distantei dintre obiective si timpului de care e nevoie pentru a le vizita, nu le poti face pe toate.

Per total am iesit bine cu London Passul, sunt multumit, dar intr-un fel am fost obligat sa merg la obiectivele cu plata, pe cand as fi putut acorda mai mult timp obiectivelor gratis (donation requiered adicatelea), care nu sunt deloc de aruncat.

Am sa vorbesc despre obiectivele care le-am vazut, in functie de zile, dar vreau sa spun ca London Passul nu e obligatoriu. Se poate iesi mai ieftin, cu o intelegere mai buna a sistemului de transport si cu o documentare mai riguroasa in ceea ce priveste obiectivele gratis.

Travelcardu cumparat impreuna cu London Pass, e la acelasi pret cu unul cumparat normal. Vine pe hartie. London Passul se poate cumpara si fara TravelCard. Preturile sunt astfel:

1 Day Adult Pass £44.00

1 Day Child Pass £29.00

2 Day Adult Pass £59.00

2 Day Child Pass £44.00

3 Day Adult Pass £64.80

3 Day Child Pass £44.10

6 Day Adult Pass £85.50

Sper ca acest review sa fie, cat de cat de folos, celor ce se documenteaza pentru a merge in Londra.


[fb]
---
Trimis de TraianS in 28.06.11 15:44:51
Validat / Publicat: 28.06.11 17:57:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 45122 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

80 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TraianS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 La inceput e bine de lucrat cu o schita, pentru o memorare mai usoara. Poza luata din Rick Steves London 2011, de pe net. (Google Books Preview)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 3

80 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 80
Admin [28.06.11 18:06:38] »

Bun & foarte util review -- a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie

magdalena [28.06.11 18:12:56] »

Chiar imi place P07! O curiozitate: nu obiectau la pozat? Foarte interesant review!

luciaoradea [28.06.11 18:34:30] »

Excelent review, plin de detalii si deosebit de util celor care vor calatori in Londra. Felicitarile mele!

Astept sa citesc urmatoarele review-uri despre alte locuri pe care le-ai vizitat in Londra!

dorgo [28.06.11 19:31:34] »

@pt magdalena... P07 e fantastica!... acolo sa stii ca n-are cine sa reactioneze la flash!... sunt niste roboti care vin obositi de la munca... metro-boulot-dodo... si care abia asteapta sa ajunga acasa, sa faca un dus si sa sara-n pat, pt. ca a doua zi in fata patronului trebuie sa apara din nou "fresh"... cam asta e imaginea din toate metrourile din toate megalopolis-urile lumii... oameni cu figuri de ceara, care au casti prin urechi, care citesc o carte sau care uneori chiar lucreaza pe laptop in metrou si care au o privire fixa si pierduta sau care vorbesc cu ei insisi... sunt oameni pentru care tu nu existi, ei nu te vad, pentru ei esti un om invizibil... asa ca poti sa-i fotografiezi fara probleme... daca intreaba ceva le zici ca fotografiezi un afis din metrou... dar mai sunt si exceptii si surprize, mai ales cand in poze apar copii...

roth [28.06.11 22:26:19] »

Un rw care face toate punctele, unul pt care i-ti vor multumi multi.

Ai reusit cu destula rabdare si munca sa aduni informatii ff utile si necesare pt cineva care doreste sa viziteze Londra, totul intr-o singura poveste. I-mi aduc aminte cat am cautat eu si cat am citit pana am inteles cum sa procedez pt a optimiza costurile si timpul.

Eu sincer nu am gasit nici un dezavantaj la ofertele 2in1. Am vazut cam tot ce se putea la acel moment( si ce a prezentat interes pt mine) si am salvat in jur de 100 lire. Cel mai fericit a fost baiatul care a tinut toate tichetele cu valoare zero si la final a zis ca el nu a cheltuit mai nimic asa ca ar fi bine sa-i dau si lui un premiu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sev7 [28.06.11 22:51:43] »

felicitari pt RABDARE si MINUTIOZITATEA prezentarii...

foarte util pt multi si mai ales pt mine... ... (voi merge 6 zile la sfirsitul lunii august...)

merci...

dananecula [28.06.11 23:33:54] »

@TraianS

Excelent review, extraordinar de util... de mult iti pandeam aceste impresii )) De cand ai postat ceva recomandari la rubrica CMR despre Londra m-am gandit eu c-o sa ne dai mai multe amanunte ulterior.

Acum m-ai dat gata cu multitudinea de informatii utile, ample si minutios descrise. Felicitari si de-abia astept si alte impresii !!!

@sev7

Tot in Londra vei pleca la sfarsitul lunii august ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Alex_Macedo [29.06.11 07:34:04] »

Traiane, Traiane!!

La fix ai venit cu acest... London Traveler! Daca ma tin oasele in toamna, bag un sejur de 7 cu ture de Piccadilly Circus, Soho si Trafalgar Square... chiar cautam pe net tot felul de conexiuni vis-a-vis de transport!

Mersi, traiti-ar!!

dananecula [29.06.11 07:49:07] »

Deoarece si noi intentionam sa ajungem in London, Alex, spune-mi, te rog, asupra carui hotel v-ati decis sa va cazati?

Imi permit aceeasi intrebare si pentru @sev7, daca se poate. As dori sa-mi fac o idee despre preturi.

Multumesc anticipat!

Alex_Macedo [29.06.11 09:01:45] »

Dana, noi ne gândim să vedem cât mai multe şi în ceea ce priveşte înnoptarea nu vom avea pretenţii foarte mari pentru că interesul, în cazul nostru, este ceea ce vedem şi nu luxul vreunei camere de hotel şi mergem pe ideea: dormit civilizat-duş-mic dejun şi aţăăăă spre sightseeing! Aşa că, cred că vom opta pentru un 2 stele ca Hotel Crestfield pe strada cu acelaşi nume sau Lancaster Court care e în Paddington, în buza lu' Hyde Park sau, în ultimă instanţă dacă e full-booking la cele două, cred că va fi Hotel Corona, un 3 stele în Belgrave lângă Buckingham.

Toate sunt, ca locaţie, în centru sau în apropiere ! Acum... preţurile... sunt cum sunt... e Londra... intre 60 si 90 euro... cam pe acolo. Dacă eram mai tânăr aş fi optat sigur pentru un hostel sau la prici, ca în tinereţe dar.... totuşi un pic de comoditate tot îţi trebuie, de la o anumită vârstă.

Dacă, intervine altă schimbare, nu uit şi te anunţ în timp util!!...

Succes!

TraianS [29.06.11 10:16:54] »

@all multumesc

@magdalena Cel mai greu e de pozat oameni. Dar totusi unele dintre cele mai frumoase amintiri sunt fetele oamenilor care-i intalnesti in asemenea calatorii. La acea poza nu a obiectat nimeni deoarece nu si-au dat seama ca i-am pozat.

Inchisesem flashul si m-am facut ca ma joc cu aparatul -adicatelea ma uit la niste poze care le-am facut in timpul zilei. Multe dintre "fetzele" intalnite pe tube meritau poza... dar nah... mai trebuie sa lucrez la tehnica fotografierii in stil SRI.

@dorgo Nu as spune ca sunt niste roboti... Ii descrii de parca ar fi niste zombii. Se pierde mult timp facand in fiecare zi naveta si oamenii folosesc acel timp in mod util citind, ascultand niste muzica sau lucrand la laptop. Asta e de admirat. Nu am vazut pe nimeni sa vorbeasca de unul singur. Dimpotriva, toti erau curati, spalatei, fiecare isi vedea de treaba lui si nu-l deranja pe cel din stanga sau dreapta lui. Intr-un cuvant: civilizati. Cei ce se cunosteau vorbeau in soapta unul cu celalalt.

In drum spre Hampton Court, au urcat mai multi tineri americani. Au inceput sa vorbeasca tare si sa se bage-n seama cu toata lumea, de parca pe cineva ii interesa discutiile lor. Sunt chestii care tin de cultura. Britanicii sunt altfel.

@roth

Lucrurile care m-au deranjat la 2FOR1. Inrosisem netul cautand toate ofertele lor. Am intrat pe pagina lor mai mereu. Un lucru care m-a enervat: era prin Aprilie si la majoritatea ofertelor scria: "Offer Expires on 30th of April. " Eu plecam pe 4 Mai. Nu puteam lasa totul pe ultima zi. Desigur ca ofertele au continuat si dupa 30, dar a fost unul dintre motivele pentru care m-am hotarat pt. London Pass. Alt lucru care m-a deranjat, a fost ca atunci cand am vrut sa printez o oferta, imi cereau numele, statia de la care plec, ziua cand vreau sa vizitez... etc. Poate se pot printa ofertele si fara a completa aceste detalii, nu stiu...

Eu vroiam sa am libertate de miscare, sa pot improviza si nu vroiam sa leg un anume obiectiv de o anume zi. Poate detaliile astea nu sunt importante, dar a fost alt lucru care m-a facut sa renunt la 2FOR1

Alt motiv pentru care m-am hotarat pentru London Pass, a fost ca am avut totul platit dinainte. Nevastuica mea mai face figuri, dupa o serie de muzee si zice: "-de ce sa mai dai bani la muzee, nu ai vazut destule? Hai mai bine sa-mi cumpar o poseta ceva" Avand London Passul cumparat... trebuia sa-mi fac "norma", nu avea ce comenta si nu o mai durea la buzunar la fiecare muzeias...

La 2FOR1 erau multe lucruri care nu ma interesau: de ex. London Eye, Madame Tussauds, Sea Life Aqvarium... etc. si multe dintre obiectivele care vroiam sa le vizitez, nu erau in listele lor: de ex. Bisericile, Windsor Castle... mai cateva.

Altele erau atat la 2FOR1 cat si la London Pass. London Pass, a fost mai potrivit pentru mine, dar cum spuneam si-n review, o selectie de obiective gratis + oferte 2FOR1 este mai indicata. Depinde de fiecare ce vrea sa vada si cum isi face calculele. Ofertele 2FOR1 nu sunt deloc de aruncat.

@Domn Alex... Am inceput deja sa-mi imaginez reviewurile tale despre Londra Sfatul meu: tine Faraoana departe de Picaddily Circus, Regent Street si Oxford Street

@Pentru cei care merg la Londra si sunt interesati de documentare (atat ceva videouri cat si ghiduri turistice) sa ma contacteze pe privat pentru ceva linkuri care nu-si au locul pe aici.

sev7 [29.06.11 10:37:39] »

@ dananecula, din pacate nu pot sa iti spun un pret doar al cazarii deoarece nici noi nu il stim (cel putin la aceasta ora). Mergem (zburam... ) cu un grup mai numeros de parinti si copii (socrii mei sint profesorii si au organizat o astfel de excursie "scolara" - sa ii spunem), cu un program de "vizitat" obiective destul de bine realizat, iar cazarea si micul dejun vor fi la un campus universitar, intr-o cladire moderna, noua, ce indeplineste toate cerintele unui hotel (receptie, camere de 2 locuri, sala mic dejun, internet, etc). Locatia se numeste Imperial College (South Kensington Campus) exact linga Hyde Park.

Alex_Macedo [29.06.11 10:41:13] »

Traiane, esti un mare domn! Mersi... sper ca faraoana sa nu rupa hăţurile si sa o ia la santoasa in Regent si daca o va face sa fac cumva sa ascund portofelu' ca parca vad ca vine inapoi, cu el plangand!

Apropo' review-urile cu si despre Londra, inainte de a le pune pe hartie, voi comunica cu tine pe mail pentru eventuale feedback-uri sau hazuri de necazuri din peripetiile londoneze!

Have a nice day!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dananecula [29.06.11 12:58:45] »

@Alex

Multumesc mult pentru idei de cazare. O s-arunc o privire pe propunerile tale.

Pe noi ne intereseaza sa gasim o cazare ok pentru toti 4 (mergem si cu baietii nostri), nu foarte pretentioasa la pret, dar camera sa fie curata, cu strictul necesar, eventual si MD.

La sugestia lui Dragos de aici click aici am pus ochii pe lantul hotelier Premier Inn click aici, care, din cate am citit, ar avea camere cu 4 paturi, copiii pana in 16 ani avand cazarea si MD gratuit.

In ceea ce priveste conditiile, am citit pe diverse forumuri ca sunt ok, iar MD este foarte bogat, existand 2 variante: englezesc si continental.

@sev7

Suna bine, bine de tot excursia voastra scolara. Avand in vedere ca si noi mergem impreuna cu ai nostri 2 copii, m-ar tenta o cazare la Imperial College (South Kensington Campus). Ai idee daca se pot caza acolo si alti copii (inclusiv parintii lor ), daca nu fac parte din grup? Noi deja biletele de avion le-am achizitionat s-acum ne interesam pentru cazare si facem planul pentru progamarea vizitelor pe zile, la cele mai importante obiective turistice, care sa satisfaca interesul atata al copiilor cat si al nostru, al parintilor.

O ultima intrebare: copiii din grupul vostru vor face si ceva cursuri de engleza ?

--

@TraianS

Scuze ca m-am intins cu asa ecou lung exact la review-ul meu, dar fie-mi iertata logoreea, dar daca am intalnit 2 persoane interesate de aceeasi locatie ca si mine mi-am permis sa pun mai multe intrebari.

Sa stii ca review-ul tau deja mi l-am listat si-mi va fi extrem de util pentru vacanta la Londra. Multumesc mult !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo [29.06.11 16:01:35] »

@TraianS... da, englezii sunt civilizati, acum, fara-ndoiala, dar in trecut, in urma cu 500 de ani, se ciomageau si se paruiau ca toti ceilalti si se scarpinau prin cap de paduchi, termenul de civilizatie e relativ, orice treapta in drumul spre culmile civilizatiei se face calcand peste mii de nelegiuiri, marile imperii asa si-au obtinut-o, cale 8 mari natii europene si coloniale Anglia, Spania, Franta, Austria, Belgia, Olanda, Portugalia si Italia (poate sunt mai multe) au cam supt ele precum un "octopodus" gigant, seva altor tari (si mari) si-apoi cand PIB-ul lor a dat peste marigini, au investit bani si-n civilizare - vezi educatie, arta, pictura, poezie, bune maniere, dans, arhitectura, gradini cu gazon, "five o clock-uri", baluri, etc... si azi noi ii admiram si ne prosternam uneori in fata lor "vai cat de civilizati sunt x, y, z, oare noi de ce nu suntem? "... pai noi de unde? pt. ca mamaliga n-a produs plusvaloare niciodata si de supt noi n-am supt decat de la sanul mamei... gandestet-te ca cel mai mare genocid al lumii n-a fost prin lagarele naziste ci in teritoriile americane cucerite de spanioli, unde 95% din populatie a fost exterminata si carnea de om era folosita pentru a hrani cainii colonistilor civilizatori, a caror cai cu coifuri aurite aveau o valoare mai mare decat un aborigen... deh!... povestea e lunga, concluzia e una... eu cred ca nu putem trasa o linie precisa intre natiuni civilizate si cele "ne", precum o frontiera de stat, orice popor e un conglomerat eterogen, care are si plusuri si minusuri, mai ales englezii, astazi...

sev7 [29.06.11 17:43:30] »

@ dananecula

In ceea ce priveste cazarea altor copii/parinti nu pot sa iti dau nici un raspuns acum (o sa ma interesez de aceasta posibilitate si in cazul unui raspuns afirmativ o sa revin cu mesaj pina la sfirsitul saptaminii curente), insa ceea ce stiu cu siguranta este ca tatal unui baietel din grup (baietel= clasa a VIII a... este cel care a organizat toata "treaba asta", el avind si o agentie de turism, si in plus il/ne si insoteste. Din nou un mare plus...

Cursuri de engleza nu se vor tine, cauza fiind probabil si perioada relativ mica de sedere, 6 zile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
TraianS [29.06.11 19:20:10] »

@dananecula

Eu sunt Pro Freedom of Speech. Orice ecouri sunt binevenite Orice discutie aduce un plus de informare.

@dorgo

De la un vagon din Undergroundul Londonez am ajuns sa vorbim despre ce haleau cainii conchistadorilor

Nu faceam comparatie in mod special cu Romania. In mesajul meu am vorbit de americani si cat de galagiosi i-am vazut ca sunt in metrou- asta nu inseamna ca nu ar fi civilizati, dar metro-eticheta la ei, se pare ca e alta. In comparatie cu alte tari in care am fost cu metroul, undergroundul londonez e o placere - asta era ideea mea. Nu am fost de acord cu tine ca oameni-s niste "roboti" cu "figuri de ceara" si au "priviri pierdute". Atat.

De ciomagit se ciomagesc si acuma.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vini [30.06.11 21:12:32] »

O precizare - M-am intors recent din Londra si pot sa spun ca cea mai OK varianta de transport intre centrul Londrei (gara Victoria) si aeroportul Luton este autobuzul EasyBus:

- durata transportului – 1h si 20 min

- autobuzele circula la intervale de 20 – 30 min. in functie de momentul zilei

- pt. coborare se poate opta si la alte 4 statii de pe traseu

- pt. Londra pretul e chiar rezonabil – 54 Lire/tur-retur pt. 3 persoane, cu rezervare si plata facute pe internet

- preturile variaza in funtie de ora aleasa si pot varia intre 3 si 10 Lire/pers.

TraianS [01.07.11 08:55:44] »

Super pontul. Nu stiam de faza cu autobuzele. Pagina Easybus. co. uk e aici.

Noi am stat in Finchley (in nordul Londrei) si cei la care am stat ne-au sfatuit sa luam trenul. Am luat trenul din statia Mill Hill East. Astfel nu am mai avut de mers pana-n centru.

Vad ca autobuzul opreste si el in patru statii, dar habar n-am cat de aproape or fi fost de Finchley.

Nu-mi mai aduc aminte cat am dat la tren - trebuie sa intreb nevasta. In functie de zona in care stati, ambele optiuni sunt viabile. Trenul opreste in mai multe statii.

Cu autobuzul, nu sunt riscuri sa ramai blocat in trafic, mai ales la orele de varf? Din ce-am vazut eu in Londra, la orele de varf traficul reprezinta o problema.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vini [01.07.11 09:20:03] »

E adevarat ca era foarte aglomerat, dar mai repede, mai incet, totusi se miscau, fata de balamucul care se creeaza la noi in Bucuresti. La cat de mare e Londra, 45 de min. a durat pana am iesit pe autostrada. Si la dus si la intors autobuzele au facut exact cat scria in grafic.

dananecula [04.09.11 22:53:43] »

@TraianS

@Dragos

Imi permit aici, la review-ul tau, Traian, sa v-aduc mii de multumiri atat tie cat si lui Dragos pentru impresiile voastre foarte utile, ce mi-au fost extraordinar de valoroase pe tot timpul calatoriei noastre la Londra. Am mers zi de zi in rucsac cu mapa review-urilor voastre listate si Top 10 Londra (ghid turistic), ca niste prieteni nedespartiti, iar intre un metrou, un DLR s-un doble-decker sorbeam cu nesat, rand cu rand, toate detaliile, nu care cumva sa-mi scape vreun amanunt important.

Dupa ce-mi voi pune ordine-n hartii, ganduri si poze, o sa incerc si eu sa va povestesc cate ceva despre ceea ce am vizitat noi in plus fata de voi: muzeul Madame Tussaud's, stadionul si muzeul Chelsea (n-am scapat de baietii mei microbisti). In plus am prins si carnavalul Notting Hill... o nebunie

Desi au trecut aproape 2 zile de cand ne-am intors, cu greu ma acomodez cu caldurile de la noi, cu decalajul nostru orar si cu dorinta de a vedea pe strazi autobuzele rosii si puzderia de negri si indieni )

TraianS [05.09.11 21:57:24] »

Bine ai revenit Abia astept sa citesc reviewurile tale. Eu vreau impresii de peste tot de pe unde ai fost, chiar daca s-a mai scris despre acele obiective, nu doar ce ai vazut in plus Intotdeauna descopar ceva nou citind impresii despre locuri care le-am vazut si eu.

N-ai gasit si libraria lui Hugh Grant pe Notting Hill?

Se vad ceva urme, de la rascoala care a fost recent prin Londra, sau turismul nu a fost afectat deloc?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dananecula [05.09.11 22:40:12] »

N-ai gasit si libraria lui Hugh Grant pe Notting Hill?

La ce nebunie a putut sa fie luni, 29 august, in ziua de Summer Bank Holiday, sincera sa fiu doar o plimbare pe Portobello Road am apucat. O gramada de negrii carduri, carduri ,,marsaluiau'' in ritmuri afro in Notting Hill, la carnaval, in costume care mai de care mai fistichii, colorate si haioase, de-ti venea sa te alaturi sa dansezi cu ei.

Numai ca fumul de la friptanele ce le intalneam la tot pasul, amestecat cu mirosul de porumb fiert sau copt, nu prea ne-a tinut foarte mult timp alaturi de parada.

Pe mine una m-a distrat la culme carnavalul: am facut poze si ceva filmulete, m-am amuzat teibil de negresele sarite de 45-50 ani, foarte sumar imbracate cu costume viu colorate, care isi etalau suncutele si balcoanele fara pic de jena. Baietii mei in schimb n-au gustat momentul, deh, stateau ca pe ace ca vroiau s-ajungem in dupa amiaza aceea si la Tower of London, sa mai atingem macar inca un obiectiv in ziua aceea.

Dar cum stabilisem ca suntem o echipa si unde merge unul trebuie sa-l urmeze si ceilalti n-au avut incotro.

Si eu rezistasem cu o zi inainte, ca o antimicrobista ce sunt, cand le-am facut placrea sa vizitam stadionul si muzeul Chelsea. Acum le venise si lor randul sa reziste... )

dananecula [05.09.11 22:55:15] »

Se vad ceva urme, de la rascoala care a fost recent prin Londra, sau turismul nu a fost afectat deloc?

Sincera sa fiu n-am vazut nici macar o amprenta, da' pai urma

In schimb da, turismul a fost afectat teribil, dupa parerea mea. Nu stiu daca voi ati vazut rromii ce stateau pe podul din apropierea Big-Ben-ului, de mai mare jena.

Doamnele colorate erau imbracate in straie rosii pana-n pamant, de ziceai ca-s craciunitele lui Rudolf in mizerie si cu masca zambareata a reginei pe figura. Cum vedeau turisti ca se opresc sa faca poze cu Palatul Parlamentului sau London Eye, cu un tupeu fantastic, ii apucau de brat si se bagau in sufletul lor sa se traga-n poza. In boxe s-auzea asurzitor melodia lui Danza Kuduro (o io io iooo), iar ele se unduiau din mijloc spre deliciul admiratorilor straini de specimenele colorate din Romania. Dezgustator!!!

Iar, ei, coloratii, stiti ce jucau? Un fel de alba neagra, dar intr-o varianta ai moderna: unde-i bila, nu e bila... sau pe englezo-rromaneasca lor: uer iz da bol, uer iz da bol La faza asta a trebuit sa-mi bag nasul in captuseala de la geaca si sa rad pe infundate, caci nu m-am putut abtine la ce mi-au putut aude urechile.

Trist, dar adevarat! S-acolo au ajuns sa ne faca de rusine...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sev7 [05.09.11 23:00:46] »

@dananecula

Cred ca o sa imi "vars" si eu sacul de "mici" impresii aici (referitoare binenteles la recenta mea vacanta de 6 zile in Londra). Nu de alta... da' parca mi-ati facut "pofta"!

Pe curind...

dananecula [05.09.11 23:02:27] »

@sev7

Cu mare drag te-asteptam! Macar sa comparam impresiile

TraianS [06.09.11 11:25:16] »

Doamnele colorate erau imbracate in straie rosii pana-n pamant, de ziceai ca-s craciunitele lui Rudolf in mizerie si cu masca zambareata a reginei pe figura.

Hahaha... sper ca le-ai facut poze

Eu nu am vazut nici un cersetor prin Londra - nici de-ai nostri, nici de-ai lor. Chiar m-am mirat. M-am gandit ca poate englezii au legi mai drastice si-i aduna rapid. Poate acuma politia fiind mai "ocupata", au iesit la iveala.

Am un prieten care are un magazin romanesc si mi-a zis ca fura "coloratele" pe rupte (isi prind niste saci cu niste hamuri pe sub fuste, de incape juma de magazin in ei si nu observi nimic), dar eu unul cand am fost, nu le-am observat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dananecula [08.09.11 19:26:37] »

@TraianS

Scuze de raspunsul intarziat, dar asa-i dupa o saptamana de vacanta, cand reincepi munca sunt o gramada de probleme de rezolvat... ... probleme ce m-au tinut departe de a lectura si schimba impresii cu voi, dragi prieteni de pe AFA.

Hahaha... sper ca le-ai facut poze

Din pacate n-am indraznit, de teama sa nu vina vreuna val vartej sa mi se-ancoreze de brat s-apoi sa nu mai scap de ea si sa fiu nevoita sa cotizez cu ceva lire la traistuta ei rosie, fermecata

Uitasem sa va spun ca pe langa costumatia izbitor de rosie, coloratele de Londra se emancipasera. La final de poza cu turistii nu mai intindeau mana a la milogu' srl, ci cerseau elegant intinzand o traistuta rosie intocmai ca cea a Veronicai, din filmul cu acelasi nume.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dananecula [08.09.11 19:41:32] »

Eu nu am vazut nici un cersetor prin Londra - nici de-ai nostri, nici de-ai lor. Chiar m-am mirat. M-am gandit ca poate englezii au legi mai drastice si-i aduna rapid. Poate acuma politia fiind mai "ocupata", au iesit la iveala.

Un singur cersetor am vazut pe scari la Tower Bridge. Era un batranel, imbracat curatel, cu-n pahar de plastic in mana, ce-l intindea fiecarui trecator, dupa ce-l saluta foarte respectos Good afternoon

Iar pe acelasi pod unde erau cei cu alba-neagra am vazut si 3-4 politai, care tocmai puneau catusele la 2 colorati. Probabil ca furasera ceva sau erau tot din liota celorlalti rromi. Habar n-am!

Oricum, toti turistii care treceau pe langa ei se uitau iscoditori, grabeau pasul repejor si susoteau speriati politia, politia

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dananecula [08.09.11 21:09:31] »

Am un prieten care are un magazin romanesc si mi-a zis ca fura "coloratele" pe rupte (isi prind niste saci cu niste hamuri pe sub fuste, de incape juma de magazin in ei si nu observi nimic), dar eu unul cand am fost, nu le-am observat.

Eu am vazut o faza teribila intr-un magazin cand am fost la shopping pe Picadilly Circus. Ma uitam la niste blugi, la un raion de dama si vad o tipa in colanti negri, cu o bluza mai ampla uitandu-se foarte normal ca si mine la pantaloni. Ia o pereche de pe raft o trage peste colanti se uita-n stanga, apoi in dreapta, se-admira un pic de sus pana jos, dupa care isi aseaza tacticos geanta pe umarul stang si fara pic de jena pleaca nestingherita, ca si cand gestul ei ar fi fost foarte normal.

Am urmarit-o cu privirea sa vad daca se duce cumva intr-o cabina de proba sau in fata vreunei oglinzi. Ba bine ca nu! A luat-o catre directia scari si … dusa a fost. Cata tarie, cat calm, cata degajare, cata siguranta cu atata nonsalanta de a sterpeli lucruri dintr-un magazin.

Si tineti cont, nu era colorata d’a noastra, ci o tipa blonda, destul de sportiva, cu un aer inocent, de-ai fi bagat mana-n foc ca-i cea mai nevinovata fiinta … Dar, deh, de multe ori aparentele inseala.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
18 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Alex_Macedo, ariana, bia24, CristinaBr, dananecula, daniellaandreea, diablodan, dorgo, guesswhoo*, gugurita01*, luciaoradea, magdalena, roth, sev7, similia, TraianS, vini
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța la Londra:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.08181095123291 sec
  ecranul dvs: 1 x 1