ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.06.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2011
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 2.3 si 9.5 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
84.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 17 MIN

Holiday Park Resort Alanya – raport bun calitate / pret

Ilustrație video-muzicală
Tarkan - Hepsi senin me
TIPĂREȘTE

Ce-si doreste un om obisnuit in concediu pe litoral? O cazare decenta, mancare buna, bautura, vreme buna, apa calda si distractie! Toate acestea le-am avut la Holiday Park Resort, un sejur de 7 nopti (30.05. – 06.06.2011) obtinut ca premiu pentru activitatea mea pe AFA, oferit de agentia Premium Holidays, doi adulti plus doi copii, de 2.5 si 9.5 ani. Am avut de platit pe langa taxele de aeroport inca o diferenta de 255 E. Hotelul este situat la 10 km de Okurcalar, intre Manavgat (15 km) si Alanya (35 km) si la o distanta de 85 km fata de aeroportul din Antalya.

Inainte de a incepe prezentarea hotelului, vreau sa mentionez ca am avut o vreme excelenta, caldura (in jur de 28-30 de grade ziua, nopti de 18-20 grade), numai soare, cer curat, fara nori, iar in mare se putea face baie. La piscina... apa calda, dimineata era mai rece, dar pe la 11-12 era numai buna iar dupa masa era “ceai”.

Singura perioada innorata a fost in ultima zi, dupa – masa, cam trei ore, cand am crezut ca va veni furtuna.

Hotelul e structurat pe cinci niveluri. Receptia este imediat la intrare, in holul principal. Acesta e mare, pavat cu dale de marmura. Am fost cazati foarte repede. Unul din baietii de la receptie ne-a luat bagajele si ne-a condus in camera, ne-a deschis, ne-a atras atentia ca aerul conditionat nu functioneaza cu geamul deschis si ne-a lasat sa ne instalam. Cateva informatii despre receptie: aici se poate schimba valuta, la 1 E am primit apx. 2.05 lt, la dolari apx. 1.5 lt. Cam la fel e si conversia in bazar, dar pentru cine vrea sa aiba lire in mana, aici se poate schimba valuta.

Tot aici se pot inchiria masini, preturi cuprinse intre 35 E (Fiat Albea, Renault Clio) si 70 E (dubita persoane). Imediat langa receptie este un separeu pentru care vor sa stea pe internet cu 6 E/ora, iar pentru laptop gratuit.

Tot in acest perimetru se gaseste si un mic loc de informare turistica, un panou pe care anumite agentii touroperatoare isi fac reclama, in rusa, polona, germana si alte limbi.

Pe acest panou sunt afisate si faxurile care vin de la agentii cu informatii despre plecare. La coborarea din avion am fost preluati de un autocar cu un ghid al agentiei Premium Holidays, care ne-a inmanat si un plic cu excursiile optionale, precum si numarul lui de telefon. Am discutat atunci cu el anumite amanunte legate de plecare, asigurandu-ma ca vom primi informatii in ultima zi, seara. La ora 19.00 cand m-am dus sa verific, faxul era deja sosit si afisat.

In continuare se gaseste lobby, unde se pot servi diferite bauturi. De aici se poate ajunge la restaurant, coborand scarile in spirala. Mie-mi placea sa cobor pe aici pentru ca era frumos, erau multe flori cataratoare colorate, multa verdeata si o panorama superba asupra resortului.

Am apelat la personalul de la receptie pentru informatii privind imprejurimile. Ne-au dat amanunte suficiente, chiar ne-au scris pe hartie anumite denumiri, sa stim ce sa-i spunem soferului sau unde sa ne uitam pe indicatoare.

Camera - in regula

Am primit o camera cu vedere partiala la mare. Camerele din zona centrala au vedere directa la mare, iar cele dispuse in lateral, atat cele cu vedere in interior (in resort) cat si cele cu vedere in exterior (spre alte hoteluri) au vedere partiala la mare, prin modificarea formei terasei. Acestea nu sunt dreptunghiulare. Cele doua latimi nu sunt egale, astfel ca terasa pare a fi usor in diagonala iar sentimentul este ca suntem aproape “cu marea in fata noastra”.

Camera destul de incapatoare pentru 4 persoane. Practic, aici se pot caza mai multe persoane: am avut un pat matrimonial – 2 pers. , inca un pat pentru o persoana si un patut metalic, cu grilaj nu prea inalt, motiv pentru care nu l-am folosit. Un fotoliu extensibil si o masuta au completat mobilierul camerei.

Mentionez ca a ramas spatiu suficient intre paturi si fotolii, de asemenea de la linia paturilor pana la comoda cu oglinda situata pe partea opusa (apx. 0.8-1 m). Deci, am avut spatiu sa ne miscam fara sa ne simtim inghesuiti, puteam trece unul pe langa altul pe culoarul ramas liber. Avand in vedere fotoliul extensibil, am fi putut sta si cu trei copii, sau trei adulti si doi copii.

Paturile erau acoperite cu cuverturi cu volane, in ton cu draperia. La televizorul LCD singurul program romanesc este TVR International, in rest, multe programe turcesti si altele adaptate cetateniei turistilor din hotel.

Mobilierul nu este deosebit, insa aspectul camerei este clar imbunatatit de finisajele interioare (tapetul gri, banda de polistiren care marcheaza punctul de unire dintre tavan si perete, tavanul alb si foarte curat, fara urme de tantari striviti), care dau o ambianta placuta si primitoare, in acelasi timp un aspect ingrijit. Mocheta este pe fond maro.

Un lucru foarte bun este aerul conditionat care functiona perfect chiar si daca ieseam din camera. (camerele sunt prevazute cu sistem cartela care cupleaza/ decupleaza curentul cand nu suntem in camera, dar AC este legat la alta sursa de curent).

Pe terasa mi-a placut ca am avut un suport cu patru brate, unde puteam sa ne uscam costumele de baie si prosoapele. Am fost si in hoteluri care nu au asa ceva si mi-era neplacut ca nu aveam pe ce sa intind lucrurile ude. Tot aici aveam si doua scaune si o masuta de plastic, o scrumiera si o cutie de chibrituri Holiday Park.

Baia este destul de spatioasa, curata, dotata cu cosmetice, uscator de par, ventilator care pornea la aprinderea luminii, cada cu usi rabatabile, prevazute cu garnitura care inchideau perfect, astfel ca nu se stropea deloc in baie.

Curatenia se facea zilnic, insa la noi aproape intotdeauna ajungea pe la ora 14-15, cand cea mica dormea si atunci o rugam sa nu mai dea cu aspiratorul. Ne completa hartia igienica, ne schimba prosoapele (cele care sunt lasate pe jos inseamna ca trebuie schimbate, cele care raman in suport nu se schimba), ne arunca gunoiul si ne lasa portia de apa de 1.5 l care se asigura zilnic in camera. Nu ne-au schimbat asternuturile. (poate ziua de schimbat era chiar cand i-am rugat sa nu aspire). S-a intamplat o data, a doua zi au curatat, urmatoarea zi din nou nu au venit... Daca stiam ca va fi la fel zilnic, am fi vorbit cu ele si le-am fi dat ceva sa vina la alte ore, dar ne-am dat seama tarziu ca devenise un obicei. In penultima zi au reusit sa vina devreme, la 9 dimineata. Poate ar fi trebuit sa inceapa curatenia alternativ: o data de la parter, o data de la etaj. Mentionez ca eram la ultimul. Am retinut din rw @magdalenei ca nu curata vasul de toaleta, insa eu am remarcat ca ramanea spuma in vas, deci totusi se curata.

Mancarea a fost buna, variata si suficienta. Masa a fost in regim bufet suedez. Exceptand pauzele de la 11.00-12.00 si de la 17.00 la 19.00, mereu se putea manca ceva. Bauturi erau in permanenta de la ora 10.00 la ora 24.00 la snack - bar, iar de la 7.00 la 10.00 in restaurantul principal.

Micul dejun se serveste intre 7.00-10.00, in restaurantul principal. In restaurant se servesc mancaruri reci: salam/sunca, cascaval, branzeturi, zacusca, maioneza cu ceva legume, bucati de halva, in straturi, cu ciocolata, cruditati: rosii, castraveti, varza rosie, tot felul de salate asortate, compoturi, cereale. Nu am gasit decat lapte rece. Eu fetelor la pun lapte caldut peste cereale, nu rece. Se poate completa cu putina apa fierbinte de la dozator sau de la automatul de cafea pentru a nu fi atat de rece. In rest, ceai (mere, fructe, negru, menta), miere, unt, etc.

Pe terasa se servesc mancaruri gatite. Cele care sunt prajite (gratar sau in ulei) sau calite sunt pregatite direct in fata nostra. Se pregateau cartofi la tava, cu susan sau alte arome, placinte umplute cu carne, cruditati (intr-o zi au fost umplute cu spanac), friganele, ou fiert zilnic, ochiuri sau papara, clatite. Zilnic, se putea prepara toaster cu cascaval, eu aduceam si o felie de salam si o puneam peste cascaval.

Pe terasa mai erau si produse de patiserie, umplute cu branza, carne tocata, carnati, dulci cu nuca si fistic. Fructe am avut diverse, cam 4-5 feluri/zi: mere, portocale, gref, corcoduse, caise, pepene rosu, capsuni.

Sucuri la dozator marca Falez de piersici, visine, portocale, ananas, kiwi precum si apa de baut.

Micul dejun tarziu, se servea de la 10.00 la 11.00, dar nu am fost niciodata.

Snack barul functioneaza intre 12.00 – 15.00. Aici se puteau servi cartofi prajiti, paste, hamburger, felii pizza sau clatite umplute cu carne, un fel de mancare scazuta cu carne si legume, salate, cruditati, prajituri.

Pranzul e intre orele 12.30 – 14.00. La fel, in restaurant se servea paine (alba si neagra, cu mac sau cu susan), langa paine se gaseau si scobitori si tot aici era TIP BOX, cutia pentru bacsis. Supe am avut de obicei un singur fel, o data sau de doua ori am avut doua feluri. Au fost supe creme de linte, de rosii, de ciuperci si altele, de care nu-mi amintesc sau nu le-am identificat.

Salate de tot felul, branzeturi, compoturi, la fel cum erau si dimineata, dar fara cereale.

Pe terasa se pregateau diverse: snitele de pui sau la gratar, peste era zilnic, ori la gratar, ori pane, ori in amestec cu legume inabusite, ficatei de pui, foarte gustosi, cu crusta la suprafata dar moi in interior. Felii de hamburgeri, din nou rulade / clatite umplute cu diverse, ardei/dovlecei umpluti, dovlecei sau vinete pane. Tot in fata noastra se prepara un fel de mancare turceasca, legume inabusite cu carne: ceapa, rosii, ardei, ciuperci, cu carne de pui, porc sau peste. In afara celei de peste, am mancat din fiecare si au fost foarte bune.

Se pregateau tot felul de prajeli: ceapa in sos alb, practic era ceapa pane, dar asa spuneau ei, legume in sos alb: morcovi rasi, dovlecei, si alte chestii, pane, foarte bune, paste cu sos, cartofi piure sau la tava, orez aproape in fiecare zi, cartofi la cuptor in folie de aluminiu, carne invelita in foi de vinete, ciuperci la gratar, rosii cu cascaval la cuptor, mancaruri gatite cu fasole pastai, cartofi, legume, etc. In ficare zi am avut cateva ceva diferit, chiar daca erau anumite feluri care semanau cu cele din ziua anterioara.

Foarte multe prajituri si torturi la amiaza si seara. Multe insiropate, dar erau si cu crema si cu fructe, cu frisca. Ca umplutura, foarte multe cu fistic sau fistic cu nuca. Budinca de vanilie sau de ciocolata, simpla sau cu fistic, bucati sau maruntit. Alte feluri erau pe baza de gris, cu fulgi de ciocolata, sau amestecat cu ciocolata, etc.

Pentru alte bauturi decat apa, suc, ceai, cafea, pe care le luam singuri, se putea consuma vin, gin, bere si alte sortimente pe care insa nu le-am gustat.

Cina e intre orele 19.00 – 21.00. Cina este asemanatoare cu pranzul, cu mentiunea ca seara se pregateau mai multe preparate pe terasa, la gratar, probabil din cauza faptului ca la amiaza erau si preparatele de la snack-bar. Daca mancai la snack, nu prea mai mergeai la restaurant. Puteai si sa combini, sa iei doar supa si prajiturile de la restaurant, sau doar cartofii prajiti de la snack si sa mananci la restautant. Fiecare cu ce doreste.

Pe masura ce se golea o tava, se reumplea imediat.

Pauza de ceai/cafea, intre orele 16.00 – 17.00, cand se puteau servi diverse prajituri, gogosi, si altele. Noi nu prea am fost prezenti aici, dar cea mare daca iesea de la miniclub mai repede, oprea mereu si infuleca 2-3 gogosi, dupa care venea in camera.

In concluzie, masa a fost foarte buna, variata, mie mi-a placut, consider ca doar un mofturos nu-si gasea ce sa manace.

Personalul, atat femeile de servici, cat si ospatarii, erau amabili, chiar zambitori, insa ne intelegeam greu cu ei. Engleza stiu foarte putin, cu exceptia celor de la receptie cu care ne-am inteles mai bine. Insa toti ne intrebau: Ruska? Polska? Foarte multi rusi in hotel, polonezi (chiar si in noptiera am gasit scris mare cu pixul POLSKA), cehi, ceva asiatici, cativa germani, 2-3 familii de romani.

Cand am ajuns era seara si imediat ce am mancat, am iesit sa ne plimbam prin resort. Toata gradina era luminata.

Piscinele, la randul lor luminate, ne “faceau cu ochiul”. Asteptam cu nerabdare ziua urmatoare sa intram in apa. [/]Piscinele exterioare sunt in numar de trei: una pentru copii, de 0.40 m, una cu apa mai mare, intr-o parte cu apa de 1.25, in celalt capat mai adanca, iar cea de-a treia este la topogane, mai adanca, in jur de 1.40 – 1.50 m, fata mea spune ca era mai mai mare, ca-i trecea peste cap. Oricum, mergea acolo doar cu colac.

Dimineata o perioada era umbra la piscina, dar pe la 10 piscina era in plin soare, iar de pe la ora 17.00 piscina incepea sa fie din nou in umbra, pe portiuni, tot mai mult, pana ce umbra se intindea peste tot. Oricum, la ora 18.00 piscina se inchidea. De obicei sezlongurile se ocupau repede, deci trebuia sa ajungi din timp la piscina. Un lucru care mi-a displacut la piscina a fost dusul aferent zonei. Erau doua dusuri exterioare, dar murdar pe jos. In spatele dusurilor era baia, multa apa pe jos, astfel ca se amesteca totul cu apa de la dus incat nu mai stiai in ce pasesti. Era singura zona cu dusuri.

De la piscina ajungem in gradina. O multime de flori mediteraneene sau de vara sunt inflorite. Frumosul leandru e prezent peste tot, printre palmieri. Aleea e strajuita de trandafiri. Pe langa trandafirii traditionali sunt si trandafiri japonezi, care tocmai incepeau sa infloreasca. Spatiul verde e ingrijit, iarba tunsa, udata, era o placere sa te plimbi pe alee.

Locul de joaca a fost pe lista de preferinte a fetelor mele. Urcand scarile circulare de pe constructia ce ar fi vrut sa fie un turn sau o mica cetate de piatra, se ajunge in varful unui topogan, ajungand astfel in piscina. Acest topogan se alatura celor doua topogane cu acces de la piscina. Langa acest “castel” era mini clubul, mie mi se parea a fi o mica moschee cu patru turnuri, iar in varful fiecarui turn era un animal.

Programul la miniclub este zilnic intre 10.00 si 12.00 si de la 14.30 la 17.00. Ca si anul trecut cand am fost in Turcia, fata cea mare a fost client fidel al miniclubului in orele cand cea mica dormea de amiaza. Faceau desene, jocuri, picturi, etc. In ultima zi, duminica, au facut diverse figurine din “plastelina comestibila”. Dupa ce s-au plictisit, au dat-o la cuptor si au mancat-o!

Vis-a-vis de Miniclub este amfiteatrul, unde in fiecare seara era discoteca pentru cei mici de la ora 20.30 iar de la 21.30 era un program de divertisment pentru cei mari. Se termina in jurul orei 23.00.

Discoteca era intre orele 23.30 – 2.00, dar noi nu am fost niciodata si nu stiu sa dau relatii.

Gradina nu e mare, dar e frumoasa si ingrijita. Aleea duce la plaja. Se coboara cateva trepte, fiind o diferenta de nivel de 2-3 metri.

Animatorii sunt prezenti peste zi si antreneaza turistii in anumite programe. Dimineata vedeam frecvent gimnastica in apa, cu binecunoscutele benzi din cauciuc. In rest, tot din echipa de animatori, cateva persoane de ocupa de copii, stau la minidiscoteca, etc.

Plaja este ingusta, cu nisip fin peste care pare ca s-au aruncat pietre. Parerea mea este ca pietrele care sunt pe plaja sunt aduse, erau prea uniform aranjate. Scopul ar fi sa protejeze putina plaja pe care marea o spala. Pe site – ul hotelului plaja este mult mai mare, se pare ca marea inainteaza si ‘mananca’ din plaja. La baza scarilor erau gramezi mari de pietre, care parca asteptau sa fie aruncate pe nisip. S-ar putea si ca aceste pietre sa fi fost stranse din mare si lasat doar un culoar de pietre. Plaja, atat la mal cat si la baza scarilor este cu nisip, iar in mijloc sunt pietre.

In apropiere, in dreapta stand cu fata spre plaja, este raul Alara care se varsa in mare. Deversarea raului in mare pare orientata, este facuta de mana omului. O indiguire din pietre de mare, inaltata, acoperita apoi cu pietre de rau, orienteaza raul spre stanga, apa curgand spre plajele aferente hotelurilor. Primul hotel, chiar langa gurs de varsare este Delta, urmeaza Holiday Park.

Apa raului influenteaza clar calitatea apei marii. Noi am avut norocul sa gasim marea curata si in zona hotelului, nu era diferenta de culoare intre apa de aici si cea de peste rau, neafectata de apa raului. Probabil nu au fost precipitatii care sa tulbure apa. Culoarea apei marii in cele doua zone (inainte si dupa pod) era aceeasi, un albastru-verzui, apa curata.

Cea mai mare problema o consider insa curentii raului, care se simt in apa marii. E vizibil cu ochiul liber cum raul curge taind marea. Valurile marii vin dinspre mare spre uscat, intersectandu-se cu apa raului care curge de la dreapta la stanga. Poate din cauza acestor curenti era arborat steagul rosu, care in panoul alaturat avea explicatia « no swimming ».

Sotul meu a intrat in mare sa vada cum e. Pana a mijloc, in partea de sus, apa era foarte rece, aici fiind apa din rau, iar picioarele erau in apa calda, cea de jos fiind apa de mare.

Nu stiu daca mereu este asa. E posibil ca in lunile calduroase de vara, cand temperatura aerului urca foarte mult, peste 30-40 grade, sa se incalzeasca si apa din rau, in acest caz apa marii va fi mai calda.

Noi nu am fost foarte deranjati de apa marii, deoarece apa de la piscina era mult mai calda si am preferat piscina. Uneori mergeam si sa vedem marea ‘dupa pod’. Podul este aproape in fata hotelului, langa hotelul alaturat. Imediat dupa pod sunt doua poteci care duc la mare. Plaja e plina de pietre si mizerii aduse de apa. Arata ca dupa inundatie. La mal, este nisip. De fapt, toata plaja, ca si cea de la hotel, este un strat de pietre peste un strat de pietris. Oricum, se poate face baie in mare. Marea era calda, cred ca avea cam 24 grade, iar in apa era multa lume.

Chiar daca apa marii e amestecata cu cea a raului, aerosolii se pare ca sunt valabili. Sotul meu are alergie la polen si alergia era declansata cand am pornit de acasa, dar la hotel nu mai avea nimic. Asa se intampla in fiecare an, cand ajungem la mare, indiferent in ce tara, alergia dispare. Cand ne-am intors, deja de la aeroportul din Cluj, alergia a reinceput.

Alte facilitati in hotel:

La demisol este o sala de jocuri, printre care o masa de ping pong. Tot aici sunt si cateva magazine mici de haine, haine de piele, bijuterii, suveniruri. Preturile sunt afisate in dolari, in schimb fac rapid conversia: la 1 dolar - 1.5 lt, la 1 E – 2 lt. Patronul magazinului de bijuterii este roman. A fost foarte amabil, ne-a dat orice informatie am dorit.

Tot la demisol este si o frizerie si baia turceasca « Golden hands ». Baia turceasca presupune anumite tratamente. Din ce mi-au spus cei de acolo, au doua programe, unul de 90 min, de 45 dolari si unul de 120 min, de 55 dolari. Sauna este gratuita.

Cei care doresc pot merge la fitness sau la piscina interioara. Aceasta din urma este deschisa de la 8-18, dar majoritatea au preferat piscina de afara.

In ziua de 3 iunie, vineri, am avut seara turceasca in hotel. Nu stiam ce se intampla, insa am remarcat o adevarata munca din partea personalului. Au strans sezlongurile de la piscina pentru copii, care este in apropierea restaurantului, au spalat gresia cu detergent (o faceau oricum in fiecare seara, dar tarziu, pe la ora 23.00), au pus steagul Turciei pe balustrada, vedeam clar ca se pregateste ceva.

Un sef mare al hotelului doar inspecta munca angajatilor. Cu un telefon in mana se plimba de colo colo si superviza toata operatiunea. L-am intrebat pe unul din baietii care lucrau acolo ce se intampla. A baiguit ceva, “aaa... iii... ’ it’s... ca pana la urma sa spuna “surprise! ” si s-a scos! L-am intrebat apoi pe altul, “turkish night? ”, “yes, yes! ”, asa ca i-am lasat sa pregateasca si ne-am intors la ora 19.00 fix, ca sa nu pierdem nimic din spectacol.

La intrarea in restaurant o piesa de mobilier era acoperita cu o fata de masa alba pe care erau aruncate petale de trandafiri. Pe partea din fata era atarnat steagul Turciei. Unii ospatari aveau tricouri rosii tot cu steagul turcesc (in mod normal aveau tricou/camasa alba).

In alta parte, un aranjament asemanator, cu petale de flori dar si cu lumanari aprinse. Aici se serveau ceva bauturi.

Alaturat, pe o perna, pe jos, era o femeie care intindea foi de placinta si langa ea un barbat le prajea, dupa ce le umplea cu carne tocata si diferite cruditati: ceapa, rosii, varza, castraveti, etc.

Totul tipic, traditional turcesc!

In mijlocul terasei s-a montat un aranjament impresionant din legume si fructe, “sculptate” in diferite forme. Pepeni rosii in forme de flori, cu diversee chipuri si chiar si un nud de femeie, iar in mijlocul lor un pepene ne amintea ca ne aflam la Holiday Park Resort.

Cel mai mult mi-au placut florile din vinete si ‘petale” din sfecla rosie sau ridichi, precum si florile din castraveti si visine. Vaza acestor ‘buchete” era o barza, iar tulpina florilor un bat (din acela de frigarui). Am sa pun poze.

Terasa de la restaurant s-a extins si in spatiul din jurul piscinei, pentru o mai buna vizibilitate. Noi ne-am asezat inauntru, deoarece fata cea mica nu prea sta linistita pe scaun si se plimba frecvent printre mese. Afara fiind si piscina, am preferat sa ramanem inautru.

Dintr-o data s-a facut intuneric. Toate luminile s-au stins si am auzit ceva batai ca de toba. O parte din personalul hotelului a intrat fastuos in local, in sir indian, primii tinand o tava cu gratare pe care o duceau pe sus, iar ceilalti aveau torte aprinse in mana. Toti cantau ceva. A fost o aparitie interesanta. Afara s-a strans lumea si ceva s-a mai intamplat, dar noi nu am apucat sa vedem.

Mancarea a fost asemanatoare cu cea din zilele precedente (frecvent am avut mancaruri cu specific turcesc), doar ca mi s-a parut ceva mai multa ca de obicei.

La amfiteatru a fost un spectacol specific: “1001 de nopti”. O trupa de balet au dansat pentru noi dansuri traditionale, au antrenat si spectatori in anumite jocuri, a fost interesant. Mie mi-a placut.

Holiday Park Resort nu este un hotel scump. Am avut transportul cu avionul inclus, dar daca as lua sejur individual, pretul ar fi asemanator cu ce am avut anul trecut (Hotel Surmeli). Facand o comparatie intre cele doua hoteluri, as putea spune ca aici am avut cazarea mai buna. Probabil marea si plaja sunt cele care scad pretul unui sejur la acest hotel.

E greu sa compar cele doua cazari, deoarece la Surmeli am avut apartament in anexa, iar camerele din corpul principal am auzit ca sunt mult mai bune, dar sunt camere duble, nu apartamente. Facand abstractie de acest aspect, la Surmeli cazarea din anexa este mai slaba, compensand eventual prin spatiul generos iar baia de la La Holiday Park este net superioara.

La Surmeli s-a investit mai mult in spatiul verde, mult mai mare, erau multe alei, in piscine, in zonele de relaxare (aveam gratuit 20 min. hidrobiciclete si scutere), aveam gratuit prosoape la piscina, care le schimbau zilnic, mai pe scurt, cazarea a fost mai slaba dar a fost mai buna zona de relaxare. La Holiday Park, s-a investit mai mult in cazare si mai putin in spatiul verde si piscine, care sunt mai mici. A nu se intelege ca acest lucru e un punct negativ. A fost bine. Daca aici ar fi plaja de la Surmeli si zona verde de acolo, cu siguranta altul ar fi fost pretul acestui sejur. A nu se intelege ca aici sunt conditii de lux, ci ca e bine. E un hotel pentru... oameni "obisnuiti", fara mari pretentii. Astfel, se verifica inca o data ca pretul reflecta conditiile din hotel, ce nu are un hotel are altul si invers. Am relatat cateva aspecte deoarece clientii sunt diferiti, fiecare pune accent pe altceva si are alte asteptari. Pot sa spun deci ca raportul calitate/ pret este OK.

Am avut un sejur excelent in insorita Antalya, singurul nostru regret a fost ca s-a incheiat!

In incheiere, doresc sa multumesc tuturor celor care au facut posibil acest sejur: lui Cornel, pentru efortul depus in obtinerea premiului, facand tot posibilul sa obtina conditii cat mai bune, agentiei Premium Holidays, pentru sejurul oferit si tuturor celor care au considerat review-urile mele utile, acordandu-mi voturi pentru cele scrise.

Avand in vedere ca vara abia incepe, va doresc vacante cat mai frumoase tuturor, alegeri cat mai inspirate, bazate pe o informare corecta, astfel incat asteptarile fiecaruia sa fie cat mai realiste, pentru ca, nu-i asa? ... O alegere informata, garantia unei vacante reusite!


[fb]
---
Trimis de biancuta in 09.06.11 19:26:00
Validat / Publicat: 09.06.11 22:00:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6366 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Holiday Park Resort Alanya - interior camera
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

magdalena
[09.06.11 23:34:52]
»

Si eu coboram tot scarile in spirala, numai cand ma intorceam de la masa sau de la piscina luam liftul.

La noi in camera nu se spala WC-ul, tu ai avut noroc. Poate la noi a fost o intamplare.

Probabil ca au prelungit si orele de masa, avand in vedere ca incepea un nou sezon. Cand am fost noi in mai, nu exista mic dejun tarziu si cina se termina la ora 20.30.

Noi nu am avut nici seara turceasca...

Se pare ca si la turci conteaza mult sezonul in care mergi si atunci cand te apropii de vara isi dau mai mult silinta!

biancutaAUTOR REVIEW
[10.06.11 00:10:34]
»

@magdalena, si mie-mi placea sa cobor pe acolo, dar am avut o problema cu fata mea cea mica: adora plimbarea cu liftul! Orice faceam sau oriunde trebuia sa mergem, era obligatoriu sa coboram pana la nivelul B1, si spunea: "am ajuns la magazin... '. Chiar si daca aveam treaba la receptie, trebuia sa ne intoarcem sa coboram pana la ultimul nivel... Ea asa stia drumul! Azi chiar mi-a spus ca "dupa ce mananc ma duc cu liftul! " Se pare ca inca nu l-a uitat! A spus si ca vrea cu avionul!

Diferente de la un sezon la altul cred ca sunt peste tot...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
cosminp
[10.06.11 08:12:13]
»

un rw atat de complet, incat stand sa ma gandesc ce-ar lipsi, mi-am dat seama ca nu ai scris cati palmieri sunt in resort.

magdalena
[10.06.11 08:14:25]
»

Si fi-mea se plimba cu liftul non stop... Gasea ea motiv!

ionescunic
[10.06.11 09:53:15]
»

@Biancuta, sunt incantat de review-ul tau, daca nu stiti autoarea se afla in topul preferintelor mele personale.

Imi pare bine, ca pana la urma ati reusit sa mergeti cu totii, si sa aveti o vacanta placuta si mult asteptata.

Azi am avut o dimineata plina in care chiar am avut ce citi, sper sa mai apara review-uri interesante si mai tarziu.

Acum sper sa mai scrii inca cateva review-uri interesante din acest sejur si poate sa mai ai si alte vacante la fel de frumoase, din care sa ne scrii impresii atat de bogate si interesante.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mariana.olaru
[10.06.11 11:00:46]
»

Admirând frumusețea descrierilor tale, ilustrate atât de perfect de fotografii, înțeleg cât de inspirată ai fost alegând acest premiu AFA. După reușitul review al @magdalenei, a fost o plăcere să revin cu imaginația în Alanya și parcurgând rândurile tale să mă aflu câteva minute acolo, lenevind în camera de hotel, savurând câte ceva din oferta gastronomică, sau doar scăldându-mă în mare...

Felicitări @biancuta, ca și lui @ionescunic mi-ai prilejuit o dimineață plină de încântare!

adryana
[10.06.11 15:05:17]
»

@biancuta, bine ai revenit, este o surpriza placuta pentru mine sa aflu ca ai fost in Turcia, ma bucur ca v-ati simtit bine, pozele sunt f. frumoase, am admirat mai ales sculpturile acelea din legume. De abia astept sa particip si eu la o seara turceasca, in curand. Este intr-adevar un loc f. frumos, din cate am vazut si plaja este buna, se poate face baie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[10.06.11 15:40:55]
»

@cosminp, daca te intereseaza intr-adevar, incerc sa aproximez dupa fotografii

@ionescunic, iti multumesc pentru cuvintele frumoase, mi-au mers la suflet! Si eu apreciez foarte mult impresiile tale, care sunt pline de amanunte utile si, la fel, esti pe lista mea de preferinte!

Da, am fost cu totii, de altfel, pe litoral mergem in primul rand pentru copii, chiar daca e mai greu cu ei.

@mariana. olaru, adevarul e ca e foarte bine cand esti in concediu, e usor sa te imaginezi lenevind pe sezlong la piscina, savurand diverse mancaruri sau bauturi, insa e foarte cand ajungi acasa si vezi ca totul s-a terminat! In general, mie-mi trebuie cateva zile sa-mi revin dupa concediu!

Ma bucur ca atat tie, cat si lui @ionescunic, am reusit sa va fac dimineata placuta!

@adryana, multumesc pentru urare, asa cum spuneam si in review si mai sus, am avut un concediu placut, doar ca a fost prea scurt! Si vara abia a inceput! Trebuie sa ne orientam sa mai mergem undeva!

webmaster
[11.06.11 11:49:43]
»

Niste ritmuri orientale oferite de Tarkan nu strica niciodata!

biancutaAUTOR REVIEW
[11.06.11 15:25:40]
»

Multumesc mult, webmaster pentru melodia atasata!

maria55 †
[11.06.11 19:11:51]
»

@biancuta, sunt mindra de tine, muresanca mea, am savurat rindurile cu o mare placere!

Te felicit din tot sufletul, Maria!

Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[11.06.11 23:56:41]
»

De @biancuta, toti muresenii trebuie sa fim mandri, pentru ca ea a promovat judetul nostru ca nimeni altul. Ca sa nu mai spun de restul impresilor, acesta este un bun exemplu de cum trebuie scris.

maria55 †
[12.06.11 07:39:13]
»

@ andox,

Da, ai dreptate, dar pe Biancuta nu aveam cum sa n-o felicit pt un asemenea review complet.

Insa nu-l uit nici pe Dorgo, care la rindul lui promoveaza orasul in care m-am nascut si eu.

Si in general pe toti muresenii care scriu bine si util!

Te salut!

biancutaAUTOR REVIEW
[13.06.11 23:51:47]
»

@maria55, multumesc pentru felicitari! E adevarat, nu sunt singura care am scris despre Tg. Mures si judetul Mures, iar toti cei care au scris, au scris cu folos!

Pe cand o vizita la Tg. Mures?

@andox, si cuvintele tale mi-au mers la suflet! Am scris despre orasul/judetul meu pentru ca ma intereseaza tot ce tine de el si pentru ca tin la el, asa cum banuiesc ca e valabil si pentru tine si pentru @maria55, chiar daca ea nu mai locuieste aici. Asa cum imi spunea un user de valoare de pe acest site, care la randul sau tine la orasul in care traieste si scrie mereu despre el, daca noi nu ne promovam valorile locale, atunci cine sa o faca? Avem o tara frumoasa, din pacate, sunt foarte multi care se zbat sa o strice... Iti multumesc!

@all, va multumesc tuturor pentru ca ati citit aceste impresii sau le-ati votat, considerandu-le utile. Indiferent cate voturi primesc pentru cele scrise, satisfactia mea e maxima daca stiu ceea ce am scris foloseste!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, biancuta, cosminp, magdalena, maria55
Alte impresii din această RUBRICĂHoliday Park Resort (ex Riva Delta) [Alara]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067030906677246 sec
    ecranul dvs: 1 x 1