ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.01.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 04.01.11
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
DEC-2010
DURATA: 3 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
71.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Desi erau anumite lipsuri, m-am simtit bine

TIPĂREȘTE

Fiind de meserie Maitre D'Hotel (in hotel de 5 si 6 *) o sa va descriu experienta din 2 puncte de vedere - cel profesional si cel personal deci e mai mult de zis.

Am gasit acest hotel cu cateva zile inainte de anul nou si am intrat, ne-a intampinat un cuplu la aprox 60 de ani si ne-au explicat ca pensiunea tocmai s-a deschis si ca am fi noi primii clienti? ! Ne-au facut o oferta de 4 nopti pentru revelion si ne-au aratat camerele -de care am fost incantati -curate, elegante, cu o priveliste superba. Ne-a contactat si proprietara- fiica -dupa cateva ore si a confirmat un alt pachet cerut de noi- 3 nopti cu mic dejun si cina plus cina festiva...

Am ajuns pe 31 decembrie, primul dintre cuplurile din grup a ajuns devreme si ne-au sunat sa ne spuna ca au fost frumos intampinati si au fost asistati sa isi duca bagajele la camera.

In fine, am coborat devreme cu totii -6 persoane - sa bem un pahar de vin inainte si am fost primiti in mini-restaurantul cu 30 de locuri in lipsa unui lounge adecvat. Am cerut un platou de branzeturi -ni s-a adus unul frumos pregatit-insa foarte saracacios ca pentru 2 persoane si fara biscuiti sau paine de orice fel ceea ce ne-a facut sa ne ingrijoram ca cina va fi la fel de saraca. Vinul adus de noi s-a acceptat pe masa dar ni s-a spus ca in mod normal nu e voie. Am fost informati ca cina festiva va incepe la 10 - poate 10 jumatate, ca va fi un mare foc de artificii si multe surprize...

Ne-am pregatit si la ora 10 am coborat infometati... a durat inca o ora ca masa sa fie servita, iar spre surprinderea noastra, noi 6 eram de fapt singurii clienti, mai era o masa a gazdei care avea cativa invitati, in coltul celalalt al restaurantului ca si cum se fereau.

Muzica nu a fost extraordinara - era un post de radio, care la un moment dat a fost schimbat cu muzica romaneasca a anilor 70-80, ne-au plictisit ingrozitor. In cele din urma, putin iritati si avand nevoie de o schimbare am fost lasati sa intram la receptie sa punem chiar noi melodiile dorite, ceea ce ne-a facut sa ne simtim bine.

Atmosfera - prea multa lumina pentru un restaurant - se putea mai multa intimitate.

Mancarea - cocktail de creveti - acceptabil, servit fara tacam, am folosit furculita de aperitiv, apoi un aperitiv cu cateva specialitati - foarte bun si chiar prea consistent, apoi peshte somon in bacon - nu extraordinar spre spusele celorlalti, avand o alergie la somon mi s-a recomandat dorada in loc dar nici acesta nu a iesit in relief cu nimic. Au urmat sarmalele care au fost ok, comentariile au fost ca cele facute de mamele noastre acasa au fost mai condimentate. Friptura a fost buna, cartofii au fost greu de scos din coaja tare, dar oricum eram ghiftuiti deja. Desertul cu fructe de padure si unt de arahide - excelent dar prea greu pentru asa o masa, vinul recomandat al casei -iar excelent.

La miezul noptii am iesit afara sa vedem focul de artificii de jumatate de ora-cum ni s-a promis - nu a durat mai mult de 5 - 10 minute. O bulina rosie pt gazda care mi-a adus chiar geaca ei sa imi tina de cald ingrijorata de umerii mei goi.

Nu au fost surprize - sau cel putin altele decat un grup venit sa colinde cu capra si o alta de un caine care a iesit tocmai de pe usa bucatariei lingandu-se pe bot?? !!! si care se plimba nestingherit (o mare bulina neagra).

Am plecat la ora 6 dimineata, gazdele si prietenii au dansat cu noi cateva minute incercand sa faca atmosfera, in rest dispareau in spatele usilor din nefericire dandu-ne impresia ca suntem in plus. Asta nu ne-a deranjat pentru ca eram hotarati sa ne distram.

A doua zi ni s-a oferit ciorba de pui de casa - care a fost buna -mai putin carnea tare. Seara ni s-a oferit meniu din care puteam comanda de 50 de lei de persoana, dar cu preturi destul de mari. Pasta tortelinni si papanasii au fost highlight. Puiul la ciaun incredibil de uscat iar cei doi pui comandati au venit in bucatele si chiar nu pareau sa fie atat de mari cum erau descrisi. Tarta de Gorgonzola si Panacotta care ne fusesera recomandate cu o seara inainte se terminasera deoarece fusese un grup cazat intre timp... Ni s-a facut nota... spre surpriza noastra toate detaliile erau trecute - un ardel, o smantana, o paine, etc, ceea ce e normal pt un restaurant obisnuit, nu ne asteptam pentru ceea ce se vrea a fi un hotel de 5* cum era descris de gazda. La urmatorul mic dejun - care putea fi in valoare de 20 lei -totul ok destul de bun dar cina... alta dezamagire! Ni s-a recomandat un aperitiv de Camembert cu pere si fructe de padure seara dinainte deci ne-am facut pofta o zi intreaga...

Veniti tarziu de la activitatile de iarna am intrebat una dintre persoanele care lucrau in pensiune la ce ora e cina... ni s-a spus oricand vreti! asa ca am decis sa coboram la 8:30. Pana sa coboram, unul dintre cupluri a primit un telefon in camera de la gazda iritata ca am intarziat la cina! Am coborat si doamna respectiva - chelnerita noastra de altfel era cu mana pe telefon caci o persoana fusese trimisa la cumparaturi si nu gasea pere. Victorie, perele au fost cumparate si dupa mai bine de 20 de minute aperitivul a fost servit! Nu era Camembert pane cu sos dulce de fructe cum credeam ci din pacate aceasta branza traditionala frantuzeasca - excelenta dealtfel era ascunsa intr-un aluat foarte gros care era destul de gustos dar acoperea gustul branzei cu desavarsire. Mai erau perele - nefacute, crude chiar si fructele de padure prea acre inauntru - pacat, se putea mai bine! Gazda ne-a spus ca asa se face acest fel de mancare cu adevarat!!! deci nu am putut comenta. In fine, am ajuns la felul principal muschi de vita cu sos de piper verde comandat in sange. A venit destul de bine facut, iar sosul incredibil de dulce ca si cum s-a pus frisca in loc de smantana. Puiul cacciatore - saracacios -era o bucata de piept de pui cu sos rosu doldora de ansoa. In sfarsit tarta cu Gorgonzola - a fost o combinatie interesanta de ciocolata si branza, buna totusi nu as mai comanda-o inca o data iar tortul caramel a fost superb.

Servirea a fost excelenta si foarte atenta la inceput, totusi pe parcurs scadea din calitate, a treia seara nu am baut cafea ca nu era nimeni sa o servesca... Parerea mea e ca desi servirea nu a avut consistenta maxima tot timpul (comenzi luate de 2- 3 ori in lipsa unui caiet de comenzi si aduse nu intotdeauna corect) e ceva in atitudinea mai mult optimista a gazdei care te face sa treci cu vederea defectele, chiar sa iti doresti sa te intorci. Ea pare ca incearca sa faca totul sa mearga si invata din greselile proprii (chiar daca a parut sarcastica in vreo doua ocazii), deci am fost un fel de cobai, dar asta nu ne-a deranjat... au fost destule momente cand ne-am simtit cu adevarat bine.

Acest hotel are potential dar duce lipsa unui personal cu experienta.

Camerele sunt primitoare, calde si am dormit extraordinar de bine, totusi am niste critici - camerele duble au un singur prosop de baie, nu exista pres de baie, nu este bar in camera sau macar un pahar de apa, nu exista halat de baie sau papuci de casa detalii sunt multe si totusi ne-am intoarce oricand in acest loc, cred ca pentru un hotel in Romania - si-a meritat banii, as indrazni aproape sa il recomand dar pentru a se alinia cu un hotel din aceeasi categorie intr-o alta tara -clar mai e de lucrat un pic la meniu si mult la servire si organizare si nu am nici un dubiu ca poate ajunge sus chiar le doresc succes.


[fb]
---
Trimis de alinared in 05.01.11 01:16:16
Validat / Publicat: 05.01.11 07:18:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2797 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinared); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

cosminp
[05.01.11 09:07:10]
»

interesanta experienta. dupa parerea mea, a incercat sa fie un Revelion de fite, cu specialitati fine, nu chiar reusite.

pe de alta parte, parerea mea este ca nu merita un sejur, nici macar de Revelion, cu 1300 lei pentru 2 persoane timp de 3 nopti.

nici nu vreau sa ma gandesc cat m-ar costa daca platesc si pentru cei doi copii pe care-i am in dotare.

parerea mea conteaza prea putin si este doar un punct de vedere, iar cele povestite ma fac clar sa nu merg acolo, ci sa dau banii (daca ii voi da vreodata) pentru o locatie mai rustica sau mai eleganta.

analiza se vede ca este facuta de un specialist, asa ca pana la urma, cel mai important este ca voi v-ati simtit bine, per ansamblu.

poti sa-mi spui

"O bulina rosie pt gazda care mi-a adus chiar geaca ei sa imi tina de cald ingrijorata de umerii mei goi -bulina rosie este de bine?

presupun ca maître d’hôtel, mai ales la 6*, nu esti in Romania, nu-i asa?

dannek
[05.01.11 10:27:12]
»

@cosminp

"Maitre D'Hotel" nu este nici un hotel , este o meserie intr-un hotel"un majordom sau steward", cel care iti cara bagajele la un hotel de lux din Romania sau din strainatate.

Iar comparatia Alinei nu isi are locul 100% pentru ca altele sunt standardele la un hotel de 5 sau 6 stele, iar daca ei au fost primi turisti este de inteles stingacia, gazdelor.

Iar referitor la pret este un pret super bun in alte locuri era 1300 de persoana vezi click aici

Alina sa mai faca o compartie a pretului oferit de un hotel unde este Maitre d'hotel si acest hotel Perla, daca tot face comparatia sa o faca la toate aspectele nu numai la ce a nemultumit-o

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cosminp
[05.01.11 11:02:10]
»

@dannek, esti purtator de cuvant?

din pacate, Maître d’hôtel este persoana care se ocupa doar de restaurant, conduce lumea la masa si are grija de toata activitatea restaurantului, ca un supervisor. mai pe romaneste, Maître d’hôtel este seful de sala.

pentru detalii si conformitate te poti documenta facand click aici.

un maître d’hôtel nu este nicidecum un bellboy (baiatul care cara bagajele in camera) sau un steward.

cat priveste comparatia dintre preturi, ai nimerit-o si poate ne spune @alinared si noua care a fost pretul de Revelion acolo unde lucreaza, la 6 stele.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.01.11 11:06:14]
»

@dannek

@cosminp

"Maitre D'Hotel" nu este nici un hotel , este o meserie intr-un hotel "un majordom sau steward", cel care iti cara bagajele la un hotel de lux din Romania sau din strainatate .

dacă citeşti atent, cosminp s-a referit exact la meserie. meserie care, între noi fie vorba, e muuult mai importantă şi de răspundere decat aceea de 'majordom' care îţi cară bagajele...

e şeful de sală la restaurant, care se ocupă de absolut tot ceea ce priveşte satisfacţia culinară a clienţilor.

alinaredAUTOR REVIEW
[05.01.11 15:01:59]
»

Va multumesc pentru timpul acordat comentariilor, chiar ma impresioneaza. Maitre D'Hotel este persoana care se asigura ca oaspetii sau clientii primesc o experienta peste asteptari cu standarde inalte in care dorintele clientului se... ANTICIPEAZA! aici intra tot ce tine de mancare, servire, ambianta. Cel care cara bagjele se numeste Bell Boy sau Butler - pentru cazul in care te referi la un Majordom)))).

Pretul nu mi s-a parut foarte mare dat fiind ca era revelionul. Alte pensiuni unde am fi dorit sa gasim locuri erau aproape dublu! La Perla mai dispune si de apartamente pentru cei cu copii la acelasi pret, ceea ce mi s-ar parea convenabil. Ni s-a spus ca din ianuarie pretul unei camere va fi de 1100 aproximativ.

Pentru Cosminp - da bulina rosie adica a fost atenta la detalii -bravo pentru geaca! Scuze. Nu, nu lucrez in Romania, din nefericire.

Pt Dannek - comparatia nu e facut nicidecum cu locul unde lucrez, in acest caz chiar nu se poate compara din pacate, ci cu alte hoteluri unde am fost cazata si cu multe alte restaurante unde am mancat in Romania. Nu este o analiza foarte dura nici absurda este doar parerea mea personala, pot spune ca o alta persoana de la masa a fost cu mult mai dezamagita si alte 4 persoane care au fost cu mult mai incantate.

Nu cred ca trebuie sa fii un profesionist in materie sa iti dai seama ca o camera dubla trebuie sa aiba 2 prosoape sau ca atunci cand ti-e sete noaptea ar fi trebuit sa fie ceva de baut sau cand nu poti sa tai sau sa infingi dintii intr-o bucata de carne inseamna ca e prea bine facuta...

Pretul unei camere unde lucrez in acest moment nu este relevant - dar pt curiosi - cea mai ieftina este undeva la 3200 in banii nostri /noapte.

Aceasta experienta nu a fost o dezamagire totala dupa cum am spus noi am fost ca niste cobai dar asta nu ne-a deranjat. O sa te rog sa citesti inca o data ce am scris. Gazda facea intr-adevar multe greseli la luatul comenzilor dar avea un fel al ei de a fi haioasa si ne povestea in continuu cu entusiasm de afacerea ei. A impartasit cu noi un pic din personalitatea ei si a reusit chiar sa ne acapareze atentia. A si mentionat ca hotelul se preteaza unuia de 5*, daca ar fi asa as fi analizat cu mult mai dur. Nu stiu cat esti de implicat in industria hoteliera dannek dar cineva de profesie nu ar vedea aceste comentarii ca fiind rautacioase sau personale si imi dai impresia ca esti usor iritat. In fine, am spus si ca as avea curajul sa il recomand... de ce? Pentru ca in ansamblu a fost o experienta buna. Nu am luat personal faptul ca gazda a fost usor sarcastica in doua ocazii pentru ca din nefericire e o trasatura des intalnita la noi. De cate ori ati fost intr-un restaurant si ati fost escortat la masa de o hostessa zambitoare si ati fost serviti de un ospatar cu un zambet sincer si placut care a facut tot ce i-a stat in putinta sa aveti o experienta incredibila? Nu de multe ori din pacate. Dar de cate ori ati fost intr-un restaurant unde ati avut impresia ca sunteti invizibili si ca asa zisul/zisa ospatar/ospatarita va arunca in mare greata meniul de parca iti face un favor ca isi face meseria? De mai multe ori din nefericire. Deci vezi, a fi usor sarcastica comparativ cu a-ti face meseria in scarba chiar e un compliment. Nu doresc sa ii contrazic pe cei care au spus ca au fost acolo si gazda a avut o atitudine urata, ci ma bucur ca ea si-a dat seama de aceasta greseala si lucreaza la ea. Bravo! Incet-incet poate acest hotel va iesi din carapace si va deveni o destinatie dorita. O sa ma repet dar sper ca la investitia facuta sa se adauge personal cu experienta care sa ofere servicii de calitate si cine stie, poate la anul voi merge din nou...

selma*
[24.02.11 20:49:09]
»

alinared, din pacate cei ce au postat acele impresii despre atitudinea mea pe site sunt dusmani de moarte ai sotului meu si reali rivali si ma surprinde ca nu ai observat acest aspect (citeste cu atentie toate trei articole) deorece, esti am remarcat un fin observator iar pt faptul ca in Romania cei ce au reusit sa fac 3 lei in plus sunt mereu invidiati si barfiti cu parere de rau nu sunt eu raspunzatoare pt aceasta. Poate ca ai citit impresiile scrise pe site, si cu o oarecare doza de subiectivism ma-ai considerat un pic sarcastica dar sa stii ca personal am facut tot ce mi-a stat in putinta sa va simtiti extraordinar. oricum sunt constienta ca mai avem mult de lucru deoarece personal calificat e f greu sa gasesti, iar eu nu sunt nici pe departe calificata sa fac ce faceam in timpul sejurului vostru.


NB selma* este (sau a fost) reprezentant al unității
selma*
[24.02.11 20:52:36]
»

Si va multumesc mult pentru prezenta oricum. va mai asteptam si alta data cu draga inima si speram ca data viitoare sa gresim mai putin pt ca intr-adevar vreau sa oferim tuturor clientilor servicii de calitate la preturi rezonabile.


NB selma* este (sau a fost) reprezentant al unității
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinared, cosminp, dannek, selma*
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea La Perla [Moieciu de Jos]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047691106796265 sec
    ecranul dvs: 1 x 1