ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: UM01065
ÎNSCRIS: 18.11.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2024
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 4.322 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ DP
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 29 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 14 MIN

Omul sfințește locul sau... dacă se vrea, se poate

TIPĂREȘTE

O să încep acest articol spunându-vă că vreau și eu să mă simt ca o vedetă care urcă pe podiumul premiaților la Oscar. Și cum începe vedeta discursul? Mulțumind. Eh, eu n-o să mulțumesc familiei care m-a susținut, prietenilor, bla, bla, bla. Eu o să spun doar un mare mulțumesc @irinad.

Cum pe scenă stai doar un minut, expicații amănunțite dai după aceea. Păi să-ncep să bat câmpii.

Anul acesta, onor patronatul companiei la care lucrez a hotărât că e mai ieftin să ne dea tichete de vacanță decât să ne mărească salariile cu rata inflației de anul trecut. Așa că am primit un card de vacanță cu suma de 2,500 de lei pe el (pentru care ne-au reținut 500 de lei impozit din salariu :)  ) care a venit la pachet cu fireasca întrebare bine, bine, dar ce facem cu el? Litoral românesc noi nu servim din motive de prețuri nejustificat de mari pentru ceea ce se oferă. Munte... iarăși nu din motive că de-abia ne târâim bătrânele trupuri pe drum drept, d-apoi în rampă. Pană de idei, până când jumătatea cea bună și cea isteață a familiei, adică nu eu, a zis... da’ nu merită și pieile noastre zbârcite un SPA?

Din motive de” dacă nevasta e fericită, familia e fericită” , m-am grăbit să aprob și în același timp să caut ceva. Da’ cum eu mă pricep la de-astea cu SPA ca măgarul la picturile lui Rembrandt, am abandonat căutarea pentru că mi-am adus aminte că pe la începutul anului am citit eu un articol scris de @irinad cu ceva de pe la Eforie... venit, văzut, plăcut, păcat c-a fost prea scurt. Am văzut că în afară de ux, mux și pux care confundă AFA cu condica de reclamații a mai scris și @aurora56 chiar două articole, iar @Alex_Macedo, în stilul lui inconfundabil ne-a povestit la un moment dat aproape numai de bine despre... Mirage MedSPA din Eforie Nord, căci, da, despre asta e vorba.

Și-atunci am zis... fratele meu, când trei oameni spun că ești beat, la ce dracu mai bei tu zeamă de varză încercând să te trezești, adică să cauți ceva la care oricum nu te pricepi? Du-te vere acolo, c-o să fie bine. Am uitat să vă spun, asta cu căutările se întâmpla prin iulie, când cardul de vacanță primit era încă fierbinte. Inspirat de ultimul articol citit, cel scris de @irinad, am așteptat până la începutul lui septembrie când a apărut oferta cu cazare gratuită, plătești numai pachetele de proceduri și masa.

Am cerut o rezervare pe mail, am primit prompt răspunsul, am agreat împreună termenii rezervării și a ieșit cam așa. Perioada 28.09-05.10 (șapte nopți cazare), două persoane, cameră dublă matrimonială cu balcon, demipensiune, două pachete de proceduri de câte șase zile, anume Mirage Evadare și Mirage Antistress plus taxa de stațiune... total 4,322 lei. Avans de plată nerambursabil în caz de anulare, 320 de lei, plătibil în 72 de ore. Rest de plată, la fața locului, 4,002 lei din care 2,500 cu cardul de vacanță și 1,502 lei cash sau card.

După ce-am plătit avansul am primit detalii despre rezervare unde scrie cam așa. Cazarea nu este chiar gratuită, însă prețul pentru șapte nopți de cazare cu mic dejun inclus este de 630 de lei. Prețul celor șapte cine pentru două persoane 1,190 de lei, adică vreo 85 de lei de persoană pe zi. Cele două pachete SPA au costat 2,460 de lei pentru amândoi, iar taxa de stațiune a fost 42 de lei, vreo 3 lei de persoană pe zi.

Pachetul SPA Mirage Evadare constă în 12 proceduri, câte două pe zi, astfel: 2 x baie de plante 20 de minute, 2 x hidromasaj cu uleiuri esențiale 20 de minute, 1 x duș subacval 15 minute, 1 x duș masaj Vichy 15 minute, 1 x masaj cu nămol 20 de minute, 1 x împachetare cu nămol, 1 x masaj scalp și cervical 20 de minute, 1 x masaj relaxare 25 de minute și 2 x aquagym în piscină. Pachetul acesta l-am ales eu uitându-mă ca broasca-n țeavă la cele scrise acolo, imaginându-mi tot felul de trăznăi vis-a-vis de dușul Vichy sau de dușul subacval și gândindu-mă dacă să-mi fac sau nu testamentul înainte să plec de-acasă :).

Soția mea a ales pachetul Mirage Antistress care a constat în 6 x masaj relaxare, 6 x aquagym în piscină, 2 x baie de plante 20 de minute, 2 x hidromasaj cu uleiuri esențiale 20 de minute, 1 x duș masaj Vichy 15 minute și 1 x duș subacval 15 minute. Practic în fiecare zi făcea câte un masaj de relaxare, o ședință de aquagym în piscină și o a treia procedură din cele de mai sus.

Oferta lor mi se pare variată, prezintă mult mai multe pachete de tratament sau relaxare și poate fi găsită aici: https://miragemedspahotel.ro/wp-content/uploads/2024/08/CazareGratuitaspa-IND_26Sept2024-30Apr2025v38. pdf

Am ajuns la Eforie Nord sâmbătă, 28.09.2024 pe la ora 14.30, în ideea că ni se spusese că check-in-ul începe la ora 15.00. Hotelul dispune de o parcare gratuită care este însă neîncăpătoare pentru mașinile celor care vin aici. Cu toate astea nu este o problemă să găsești loc de parcare pe stradă, pe o rază de 40-50 de metri față de accesul în hotel. N-a fost cazul să așteptăm ora oficială de check-in, am primit pe loc două cartele de acces pentru camera 408 împreună cu brățări mov aferente celor care au ales demipensiune. Și ca să scap de-o grijă, după ce am văzut camera am plătit și diferența de bani pe care o aveam de plată. Ni s-a spus că la restaurant sau la SPA putem trece pe cameră orice consumație sau procedură SPA pe care am dori să o facem în afară de ce aveam în program, urmând ca la plecare să achităm în momentul în care predăm camera.

Camera  408... să zic că are undeva la 20 de metri pătrați? Judicios împărțită, cu două paturi twin lipite pe post de pat matrimonial, dar nu-i problemă de la o vârstă-ncolo, pentru că oricum fiecare stă în jumătatea lui :). M-a frapat că era doar o noptieră, dar și peste asta se poate trece chiar dacă dai mărunt din buze vreo două minute. Dulapul de pe hol este clar gândit și pentru persoane care optează pentru sejururi de până la 18 zile. Mare, încăpător, cu multe umerașe, cu sertare, cu rafturi și cu un seif undeva în el, împreună cu indicațiile de utilizare. Mi-a plăcut că nu era chiar până în tavan, rămânând ceva loc unde îți poți pune trolere sau genți după ce le-ai descărcat conținutul în dulap. Pe peretele opus patului este un blat lung pe post de masă, cu suport de bagaje, cu un minifrigider încorporat care și-a făcut treaba, cu un scaun care până la urmă a fost pe post de a doua noptieră, iar pe perete, deasupra blatului, un televizor care mie mi-a spus că proprietarii n-au făcut deloc economie atunci când au ales numărul de centimetri ai diagonalei.

Ce să mai bagi în 20 de meri pătrați? Păi... o baie, nu? Cu o cabină de duș pe măsura mea, adică mai XXXL așa, cum îi zice... că învățasem... ăăăă walk-in :). Are calorifer, că doar hotelul este deschis și iarna, iar luni, când a plouat și a fost frig chiar au dat drumul la căldură. Mda, să nu uit. Sistemul de aer condiționat în cameră este de-ăla centralizat și au pornit centrala și pentru el, astfel încât am putut trece de la 18 grade duminică noaptea, la 22 sau chiar mai mult dacă vroiai, de luni încolo. O mare bilă albă din punctul meu de vedere faptul că au reacționat extrem de prompt și au pornit centralele, deși după ziua de luni au urmat din nou zile calde.

În afară de cei 20 de metri pătrați ai camerei mai există încă vreo cinci, poate chiar șase metri pătrați de balcon. Raiul vicioșilor ca mine. Cu măsuță și două scaune, cu uscător pliabil pentru prosoape, chiloței de baie sau ce mai udă omul într-un sejur la mare. Bonus, vedere laterală la mare plus încă ceva vedere printre hotelurile Delfinul și Meduza către digul de la Agigea. Cei cu ochii mai ageri pot dibui chiar și Pescăria lui Matei de-acolo, din balcon.

În cameră am găsit halate și papuci de unică folosință, chestii care sunt extrem de utile la SPA și la piscină. Citeam în articolul scris de @Alex_Macedo că la momentul vizitei lui halatele erau mai... cum zicea el...  scurte, puțin sub fese. Eh, între timp au dat drumul la tiv și s-au lungit până aproape de glezne.

Lenjeria, prosoapele și halatele sunt de calitate, albe, impecabile. Prosoapele se schimbă în fiecare zi, că vrei, că nu vrei, lenjeria după trei zile, iar halatele la cerere. Curățenie s-a făcut în cameră în fiecare zi, cu aspirat mocheta, completat consumabilele la baie, nimic de reproșat, ba din contră, nota zece.

Ziceam mai sus că sejurul a inclus demipensiune. Cele două evenimente gastronomice, micul dejun și cina, ambele în sistem bufet, s-au desfășurat în restaurantul de la parter. Micul dejun poate fi servit între ora 07.00-10.00, iar cina între 18.00-21.00. Super punctuali. Verificat de mine, cel puțin la micul dejun. Adică  fix la 07.00 am putut intra să-mi iau o cafea în primă instanță, însă mîncarea era deja la locul ei.

Micul dejun este cumva repetitiv, în sensul că în fiecare zi găsești aceleași produse. Dar hai să vedem despre ce vorbim aici. De la dreapta la stânga: cereale de două feluri, lapte, ouă fierte, ochiuri, omletă, cașcaval pane, inele de calamar pane. Cârnați prăjiți care țipau de mama focului că vor lângă omletă. Crenvuști care șopteau duios că pliculețele cu muștar sau ketchup sunt pe masa alăturată. Apoi o tavă cu un fel de budincă din brânză cu ceva legume prin ea. Prima dată am crezut că-i musaca. Undeva pitită în colț, că deh, pâinea îngrașă, era evident pâine albă, integrală sau chifle, împreună cu prăjitorul aferent, în caz că cineva are iluzia că pâinea prăjită e mai bună pentru siluetă. Colțul mezelurilor stătea la o șuetă cu legumele și cu niște tăvi în care erau creme de pate de ficat, brânză, icre. Nu-mi dau seama dacă șunca presată, salamurile, cașcavalul sau brânza au câștigat meciul cu cremele, din punctul meu de vedere a fost egalitate. Legumele erau ca atare, tăiate felii, roșii, castraveți sau ardei gras, sau erau gata combinate în vreo două, trei feluri de salate. Tot prin acea zonă, pe post de spectatori, două tăvi cu pește, una cu pește marinat, una cu pește afumat. Dac-ar fi avut și niște ceapă... Am numărat opt feluri de ceai în plicuri care țineau de urât cănii cu apă fiebinte, iar” peste fileu” stăteau aliniate frumos cutiuțe cu miere. Sigur era de albine, c-am văzut albina desenată pe capac :). Într-o vitrină separată erau produsele de patiserie. Gurmanzii știu bine cam ce produse de patiserie găsim în Dobrogea, așa că nu mai scriu despre ele că mi-e că se inundă tastatura. Și ca să închei sec... unt și două feluri de gem. De piersici și de fructe de pădure. N-am zis nimic de cafea? Pfff, uitam. Trei automate cu cafea boabe de unde puteai lua espresso, ristretto, americano, nu și cappuccino. Ăsta se putea lua doar de la bar și costa 15 lei. Există și un dozator pentru sifon sau sucuri” naturale” . L-am văzut desfăcut într-o zi. Sucurile sunt la cutii, cred că Timbark, dac-am văzut eu bine. De mere, de portocale, de grapefruit și mix de fructe.

Cum spuneam, micul dejun pare repetitiv, dar șapte dimineți se poate mânca ceva astfel încât să nu te plictisești de aceeași mâncare.” Problema” e alta. Atunci când servești și cina aici, atunci da, micul dejun pare chiar mic. Pentru că la cină ne-au desfătat cu mâncare bună și diversificată. În fiecare seară poți mânca o ciorbă sau o supă cremă și feluri principale din carne de porc, vită sau vițel, pește sau pui. Garniturile și salatele sunt și ele prezente, la fel și deserturile sub formă de pandișpanuri cu creme sau fructe. Am mâncat de două ori ciorbă de pește, de două ori ciorbă de burtă, odată ciorbă rădăuțeană, ciorbă de perișoare și ciorbă de văcuță. Supe creme, am zis pas, dar fiindcă erau lângă ciorbe am reținut c-a fost supă cremă de dovleac, de usturoi, de brocolli și de conopidă. Întotdeauna lângă oalele cu ciorbă găseam bolul cu smântână, bolul cu mujdei de usturoi și ardei iute. Iute rău. Feluri principale... hmm... doradă la grătar, mix grill de pește (biban, lup de mare și încă ceva, nu mai țin minte), saramură de pește, vițel cu sos de cașcaval, cotlet de porc cu sos de ciuperci, tocăniță dobrogeană, aripioare de pui pane și pentru că era un grup de turiști francezi am avut într-o seară coq au vin, excelent gătit. Sunt mult mai multe de spus, dar nu rețin decât ce-am încercat eu în cele șapte seri. Garniturile au constat în piure de cartofi cu trufe și cașcaval, cartofi gătiți în toate felurile, orez sălbatic cu legume și ciuperci. Mămăliga n-a lipsit în nicio seară. Salate mixte, salată de sfeclă cu hrean, salată de roșii cherry cu brânză Brie și struguri, pfff grele alegeri. Curcubeu de culori și de arome. La masă era inclusă o sticlă de 0.5 de apă minerală sau plată. Orice altă băutură se plătea. Prețuri de hotel SPA de patru stele :). Bere la 0.33 de mai multe feluri, cam același preț. Adică 17 lei sticla sau doza. Răcoritoare, 10 lei  sticla de 250 de mililitri. Vinuri și tării, o grămadă, dar nu știu prețurile. Pentru atmosferă, în fiecare seară, în restaurant era un domn care cânta la orgă și chiar și cu vocea. Seri tematice. A fost o seară franțuzească, o seară cu muzica anilor 70, cu muzica anilor 80. Fără manele, fără dedicații. Asta mi-a plăcut mult.

Mâncarea este o componentă importantă a unei vacanțe și din punctul ăsta de vedere a fost o vacanță reușită. Dar scopul principal a fost relaxarea. Partea de clădire care adăpostește zona SPA are parter și două etaje. La parter este recepția SPA și două aripi cu încăperi unde au loc proceduri de hidroterapie. La etajul unu sunt săli pentru masaje de relaxare sau terapii cu nămol și cred că sunt și sălile unde au loc ședințe de înfrumusețare facială sau corporală, iar la etajul doi este sala cu aparate de forță și încă o sală destul de mare, care era goală. Totul începe la recepția SPA, unde la sosire am făcut programarea procedurilor pentru fiecare zi în parte. Am găsit acolo două doamne de toată isprava, care pe lângă faptul că ne-au făcut programările la ore matinale, așa cum ne-am dorit, au acceptat fără probleme ca patru terapii din programul meu să treacă în programul soției mele, anume masajele și cele două terapii cu nămol. Orele trecute în programare sunt respectate, nu s-a întâmplat niciodată să așteptăm peste ora la care am fost programați. La fiecare ședință, indiferent care dintre ele, primești prosop, cred că mai corect ar fi să zic mereu alt prosop și spun asta deoarece mi-a povestit o colegă care a fost la stabilimentul Ana Aslan din Eforie că acolo primea un prosop dimineața și trebuia să-l utilizeze toată ziua. Cam nașpa, mai ales dacă ai mai multe ședințe de hidroterapie. Umbli cu prosopul ud după tine toată ziua, nu cred că-i prea plăcut.

Ultima parte a complexului Mirage MedSPA este piscina, o clădire distinctă, lipită de clădirea unde se fac procedurile SPA, accesul la piscină făcându-se prin parterul zonei SPA. În prețul sejurului este inclus accesul la piscină, timp de o oră pe zi, pe bază de programare la recepția SPA. Dacă cineva dorește să petreacă mai mult timp acolo, se plătește 35 de lei pe oră, tarif valabil și pentru cei care nu sunt cazați acolo. Sincer, n-a stat nimeni niciodată să ne cronometreze și să ne spună că s-a terminat ora alocată. Noi am fost în general seara, înainte de cină și de vreo două ori am stat 10-15 minute peste ora alocată. În general seara a fost destul de liber iar la un moment dat am numărat 18 persoane acolo și nu aveam senzația de aglomerație. Apa din piscină este încălzită undeva la 30 de grade, poate ceva mai mult, iar în piscină sunt câteva dispozitive care creează jeturi de apă sau de aer, o cascadă cervicală și un jacuzzi. Tot aici există o saună uscată și o saună umedă pe care le-am încercat așa... câteva minute, ca să nu zic că n-am trecut și pe-acolo.

Despre hotel și despre facilitățile lui am vorbit. Să mai spun că tot personalul cu care am interacționat a fost de nota zece. Începând cu recepția, continuând cu cei care lucrau în restaurant, toți tineri și foarte tineri, amabili și drăguți, apoi personalul de la SPA și nu în ultimul rând cu doamnele care asigurau curățenia în camere.

Să completez cu câteva vorbe și despre împrejurimile hotelului. În primul rând spațiul verde din jurul hotelului este excelent întreținut. Din restaurant ai acces afară, unde sunt câteva foișoare. Loc ideal pentru a servi cafeaua de dimineață, în special pentru vicioșii fumători. Apoi, până la plajă sunt 100 de metri, iar în drum se află un mic magazin care și acum avea program non-stop și de unde poți cumpăra o bere, o apă, un fruct, ceva de ronțăit, chestii de-astea.

Ca să nu pară totul prea roz cu tentă de bonbon, o să fiu și puțin cârcotaș. Doar puțin :). Liftul. Eh, asta a fost singura chestie care m-a omorât. Hotelul are destule camere, are patru etaje, iar clienții sunt în general oameni trecuți binișor de prima tinerețe. Așa că urcatul pe scări e din alt film. După ce că e un singur lift, merge la fel de repede pe cum vorbește Domnul Johannis. Bănuiesc că mare lucru nu se poate schimba, așa că recomand coborârea pe scări și doar urcatul cu liftul. Altfel riști să-ți petreci 10% din vacanță pentru așteptarea și plimbatul cu liftul. Și dacă la treaba cu liftul e greu să mai faci mare lucru, cred că altceva se poate face. Noi am avut șansă de vreme frumoasă. Oferta aceasta cu cazarea gratuită este valabilă în extrasezon. Adică și iarna, când vremea poate să te țină doar în hotel. Și-atunci te poți plictisi. Spuneam că în clădirea SPA am văzut la etajul doi o cameră destul de mare care era goală. Aș face acolo o sală pentru petrecerea timpului liber, mamă-mamă. Un biliard, niște mese cu un șah, un rummy, o canastă, chestii de-astea. Și niște canapele, un băruleț, loc ideal de socializare și de îndepărtat plictiseala.

Chiar și cu cârcotelile mele de mai sus rămân la concluzia c-am fost foarte inspirat când am ales să merg pe mâna colegilor care au scris despre acest hotel. Dacă stau să văd partea plină a paharului, scăzând cei 2,000 de lei, net, pe care i-am primit de la angajator, am petrecut o săptămână de relaxare cu numai 2,322 de lei. Adică cam cât aș da dacă m-aș caza patru nopți la un hotel de c... ăăăă, de trei stele din centrul Ploieștiului. Cireașa de pe tort... familia e fericită, pentru că, nu-i așa, femeia e fericită. Ca o paranteză, Doamna mea studiază pe oferta de anul acesta ce pachet o să-și aleagă în 2025 :).

Sănătoși să fim până atunci și să avem parte cu toții de zile liniștite și de nopți romantice. De data asta m-am băgat și pe mine în urare. Deh, am fost la SPA, sunt relaxat și odihnit :).

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Pușcașu Marin in 14.10.24 06:56:52
Validat / Publicat: 14.10.24 08:05:01

VIZUALIZĂRI: 1009 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pușcașu Marin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Salate la cină
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 29.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    28 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [14.10.24 08:30:05]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 08:36:36]
    »

    @webmaster: Mulțumesc frumos. Dac-ar mai trăi profa mea de română, mi-ar da două palme peste ceafă și mi-ar zice...” lepră ce ești, chiuleai la orele mele și-acum ai ajuns să scrii minighiduri”

    Te rog, dacă se poate, fă ceva la linkul ăla din text. L-am verificat și cred că are un chichirez că nu merge. Sper că nu e în contradicție cu regulamentul solicitarea.

    k-lator
    [14.10.24 12:30:11]
    »

    @Pușcașu Marin: Wow... văd că v-ați simțit tare bine la Mirage MedSPA din Eforia asta de la noi din Romania! Uite domnule că se poate, iar după ploaia de review-uri negative care apar aici pe site, despre litoralul românesc, parcă simt că iese puțin soarele și crește speranța când mai citesc și câte un articol ca al tău.

    Dădui o privire și pe la poze - mi se păru că totul arată bine. Totuși, am o critică legată de ceva ce ai menționat și tu:

    M-a frapat că era doar o noptieră, dar și peste asta se poate trece chiar dacă dai mărunt din buze vreo două minute.

    Eu aș fi dat mărunt din buze mai mult de două minute, că nu mi-ar fi convenit nici” veioza de noapte” pe care să o împart cu de-a sila la doi, chiar dacă unul vrea să doarmă și altul să citească... și reflectată în oglindă... Pe bune!?

    Despre partea gastronomică, aș putea zice că după Radu Anton Roman n-am mai întâlnit pe cineva să scrie cu atâta pasiune, bucurie și încântare despre mâncărică... și chiar a trebuit să așez un șervețel pe tastatură să nu ajungă saliva, nu de alta, dar mi-e frică de colegii de la IT să nu mă certe că ”mănânc tastaturile... pe pâine”. Luna trecută am mai schimbat una!

    Să vă fie de bine și... aș fi zis că vă sugerez să mai repetați, dar nu este nevoie, din moment ce doamna ta ”mi-a furat” deja ideea!

    doinafil
    [14.10.24 15:03:17]
    »

    @k-lator:

    S-au gândit, probabil, că reflecția unei singure veioze în oglindă este suficientă pentru doi!

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 15:46:17]
    »

    @k-lator: Păi știi cum e. Când îți iei jucărie nouă, n-are cum să nu-ți placă. Noroc cu cardul ăsta de vacanță, că altfel n-ajungeam eu la SPA, neam.

    N-am mai fost într-un hotel de pe litoralul românesc de mai bine de 30 de ani și nici n-o să merg în plin sezon mulți ani de-aici încolo. Aici însă a fost mult mai bine decât m-am așteptat eu.

    Treaba cu noptiera m-a deranjat că nu știu cum se face dar lipsea pe partea mea de pat, așa că n-am avut unde să pun chestiile pe care-mi place să le am la îndemână. Lampa aia pe mijloc era suficientă pentru amândoi. Cum eu adorm de obicei primul, n-a fost o problemă. Eu dorm lemn și cu lumina aprinsă și cu televizorul pornit, ba de ceva ani nu mă deranjează nici dacă sunt vreo 3-4 nimfe sumar îmbrăcate prin cameră .

    La treaba cu regretatul Radu Anton Roman, m-ai atins la coarda sensibilă. Mulțumesc, mi-ai făcut ziua mai frumoasă. De obicei, oamenii mănâncă ca să trăiască. La mine nu prea e valabil, e vice-versa. Și nu că nu mănânc ca să nu trăiesc . Te-ai prins tu ce-am vrut să zic.

    Mulțumim pentru ecou. Soția mea apreciază solidaritatea feminină și zice... iete... vezi... și colega într-ale călătoritului sugerează să mergem și la anu'. Mă sacrific, ce să fac?

    doinafil
    [14.10.24 15:50:20]
    »

    Foarte bun ȘI acest articol laudativ pentru „Mirage MedSPA” ! Cuprinde mai toate răspunsurile la întrebările unui eventual turist ce vrea să-și răsfețe trupul și mintea! (ca și cel al colegei noastre @irinad, care ți-a dat un imbold, dacă pot să spun așa , în alegerea lui!)

    Ai descris în amănunt (și fotografiat) atât camera cât și celelalte facilități ale acestui hotel. Parcă nu-ți vine a crede că se poate și în Românica noastră să găsești asemenea loc!

    Mă bate gândul să-i propun „jumătății mele mai bune! , - vorba cântecului - să mergem și noi acolo! Nu știu dacă va vrea sau nu, el fiind maaaaare amator de soare (eu mai puțin). Anual stăm cam două săptămâni pe litoral, la plajă, eu sub umbrelă, el la soare, ca reptila! Două săptămâni e prea mult pentru mine Eu mă bucur când plecăm, el, parcă, ar mai vrea să stea!

    Am văzut în P26 instalația de „duș Vichy” și nu-mi dau seama cam ce face Sunt mai multe duze cu pere de duș (cu apă caldă?) care merg separat sau împreună?! Nu-mi amintesc să mai fi văzut așa ceva.

    Felicitări pentru poze, scriere și descriere! ... și... mulți

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 16:03:40]
    »

    @doinafil: Înțeleg eu că vara e cam scump un sejur aici. Plaja e aproape, n-ar fi problemă, așa că de ce să stați sub umbrelă, stați la SPA .

    Așa cum îi spuneam mai sus colegei @k-lator, n-aș fi ajuns aici niciodată dacă nu apărea treaba asta cu cardul de vacanță.

    Eh, chestia aia cu dușul Vichy m-a măcinat pe mine când am ales pachetul de relaxare. Eu știam de Vichy doar în contextul guvernului francez din cel de-al doilea război mondial, habar n-aveam eu de cosmeticalele Vichy și de faptul că ei au inventat chestia asta. Mă gândeam... ce mi-or face frate, mă pun să sap tranșee, să stau de gardă cu arma la ușă?

    Treaba vine cam așa: te sui pe masa aia, maseorul dă drumul la apă, care curge pe tine prin toate perele alea de duș în același timp. Alternativ, cald, călduț. Cu apa curgând pe tine, te masează de jos în sus. Gambe, coapse, spate, ceafă. Vreo 20 de minute. Era să adorm

    Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou.

    Carmen IonPHONE
    [14.10.24 16:29:18]
    »

    @Pușcașu Marin: Foarte tare!!! Sau "cool", ca să fiu "în trend"...

    doinafil
    [14.10.24 18:23:01]
    »

    @Pușcașu Marin:

    Mulțumesc pentru lămurire!

    Eh, chestia aia cu dușul Vichy m-a măcinat pe mine când am ales pachetul de relaxare. Eu știam de Vichy doar în contextul guvernului francez din cel de-al doilea război mondial, habar n-aveam eu de cosmeticalele Vichy și de faptul că ei au inventat chestia asta. Mă gândeam... ce mi-or face frate, mă pun să sap tranșee, să stau de gardă cu arma la ușă?

    Hi, hi, hi

    Vichy este o apă termală (vulcanică) care s-a descoperit în satul Vichy din Franța, în 1933 - (așa mi-a spus nenea Gugălu', iar apoi, ) în 1955, a fost cumpărat de grupul, L'ORÉAL.

    Chiar dacă apa aia de la duze nu este chiar Vichy, (sau poate că vine în cisterne de-acolo ) tot e bine că masajul v-a răsfățat! ...

    irinad
    [14.10.24 18:24:02]
    »

    @Pușcașu Marin: Încep prin a-ţi spune că sunt copleşită de atâtea vorbe frumoase, eu nepreafiind obişnuită cu aşa ceva! Mă bucur nespus că articolul meu te-a inspirat, alături şi de celelalte pozitive ale altor colegi, şi ai ales să-ţi petreci, împreună cu doamna ta, o vacanţă la acest hotel de care aţi fost mulţumiţi. Atât de mulţumiţi că veţi repeta experienţa, ceea ce înseamnă mult.

    Chestia cu o singură noptieră m-a intrigat un pic, mă gândeam că oi fi avut şi eu ceva la fel dar nu mi-oi fi dat seama (puţin probabil) şi m-am dus fuga la articolul meu să revăd pozele. Am răsuflat uşurată că noi le-am avut pe amândouă.

    Cred că cea lipsă din camera ta a suferit vreun accident şi până să apuce s-o înlocuiască, au dat camera, că la noi "merge şi aşa". Acum eu am încercat să glumesc, dar un sâmbure de adevăr ar putea fi... Recunosc că e un minus, dar ce să faci, la noi se mai întâmplă.

    Eu îţi mulţumesc frumos pentru faptul că m-ai menţionat în articol şi-ţi voi spune un secret: la final de februarie vom fi din nou acolo! Am dat deja avansul, nu l-am mai putut achita tot cu cardul de vacanţă, dar nu-i nimic, voi plăti restul acolo cu acesta.

    Aţi încercat apa mării? Dacă da, cum era?

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 18:30:10]
    »

    @Carmen Ion: N-a fost chiar foarte tare, dar a fost mai mult decât m-am așteptat eu. În orice caz, civilizat, dacă pot zice așa.

    Of course, mulțumesc pentru ecou

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 18:33:51]
    »

    @doinafil: Nu bag mâna în foc, dar am impresia că doar dușul era Vichy. Apa, cred că e” eforiașă”

    adsoPHONE
    [14.10.24 18:47:04]
    »

    @Pușcașu Marin: Fain concediu. Inca nu am ajuns la nivelul asta, dar tu ai vreo doi ani in fata, deci urmeaza si la mine, clar.

     

    De obicei, oamenii mănâncă ca să trăiască. La mine nu prea e valabil, e vice-versa. Și nu că nu mănânc ca să nu trăiesc . Te-ai prins tu ce-am vrut să zic.

    Eu nu m-am prins. Adica ai asa:

    P->Q: mananc, deci traiesc (directa)

    Q->P: traiesc, deci mananc (reciproca)

    nonP->nonQ: nu mananc, deci nu traiesc (contrara directei)

    Ei bine, reciproca si contrara directei sunt echivalente

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 18:50:59]
    »

    @irinad: De ce ești copleșită? Pentru că mi-am exprimat mulțumirile în calitate de” laureat” Oscar?

    N-ai idee de câte eforturi m-a scutit articolul tău. Mă rog... și memoria mea, așa ca să fiu modest .

    Pentru mine astea-s satisfacțiile aici pe AFA. Atunci când îmi e util ce-am citit pentru că simt că n-am citit chiar degeaba și atunci când cineva consideră util ce-am scris eu. Mi se pare prea puțin un simplu mulțumesc. Chiar ne-a plăcut și ne-am simțit bine la Mirage.

    Chestia cu noptiera a fot așa... ceva minor. Dar, ai dreptate. Ar trebui să NU să poată și așa.

    Apa mării am încercat-o doar sâmbătă, când am ajuns. Avea undeva la 20-21 de grade, cam rece pentru gusturile mele. În schimb nu erau valuri și era foarte limpede. Erau ceva oameni în apă, dar ieșeau destul de repede. După marele ciclon Ashley de luni, temperatura apei coborâse sub 20 de grade.

    Noi vă dorim de pe-acum vacanță frumoasă și am așa... o vagă senzație c-o să bifăm și noi un repetir la anu'

    zapacituPHONE
    [14.10.24 18:55:30]
    »

    @Pușcașu Marin: după citirea review-ului, conștientizez vorba cântecului, "vine o zi, vine o zi/ când la spa voi înverzi". Timpul nu iartă pe nimeni, iar un astfel de loc e o oază de refacere pentru neuroni, tendoane și zgârciuri, după trasul la "șaiba" o viață. De reținut și aplicat.

    Cât despre "Spuneam că în clădirea SPA am văzut la etajul doi o cameră destul de mare care era goală. Aș face acolo o sală pentru petrecerea timpului liber, mamă-mamă. " Camera aceea nu cred că era ceea ce părea. Avea rostul ei, pentru diverse activități, care să demonstreze eficiența procedurilor diurne aplicate pe beneficiar, astfel că cele 3-4 dintr-unul din ecourile de mai sus, nu vor mai adăsta la stadiu de mâini moarte (chiar și la diversele joculețe enumerate, canaste, pocherașe, rummy, etc), oricât de sumare (!) ar fi în etalare.

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 19:21:56]
    »

    @adso: Stai așa că de două minute mă chinui să mă scol de sub masă. M-ai spart! S-o luăm pe rând.

    Oi avea eu doi ani în față cum zici tu, da' am impresia că-s mai mulți, așa că tu ești în avantaj. Deci, pe lângă faptul că urmează și la tine, ai timp să o iei și înainte.

    Cu logica, m-ai pierdut. Singura chestie de logică pe care o știu, o și folosesc foarte des atunci când îi spun soției mele” logic, ai dreptate” .

    În rest, la alea cu contrara directei și cu reciproca și cu... mi se pare logic să-ți dau dreptate . Nu mai sunt sigur de nimic din ce-am învățat eu la școală. Și-acum stau să mă gândesc dacă nu e adevărat ce-am auzit acum ceva timp. Cică 1+1 nu mai face 2, acum ar fi egal cu 3. S-a scumpit, auzi!

    Zoazore
    [14.10.24 19:50:05]
    »

    @Pușcașu Marin:

    două pachete de proceduri de câte șase zile, anume Mirage Evadare și Mirage Antistress plus taxa de stațiune...

    Adevarul este ca si eu m-am uitat ca "broasca-n teava" citind pachetele de proceduri.

    Pana la urma cum sta treaba cu dusul subacval? Ca cu dusul Vichy am inteles!

    Faina Evadare ai primit. Dar si doamna ta s-a destresat bine, din oment ce veti repeta.

    Citind ce ai scris, concluzia este ca, daca se vrea, se poate si la noi.

    Sa va fie de bine!

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 19:53:34]
    »

    @zapacitu: Să știi că poți înverzi și la propriu. Am văzut pe niște liste de-ala cu proceduri opționale că au și băi cu alge. Sunt niște liste de-alea unde te entuziasmezi când citești tipul procedurii și oftezi când vezi prețul. Dar, nah, băi cu spirulină. După aia se poate merge în camera aia pe care eu, cu lipsa mea de imaginație am văzut-o goală și verde fiind, scoți niște sunete mai de marțian așa, de le faci pe cele 3-4 din ecoul de (și) mai sus (de-acum) să nu” joace pe tablă” și să” etaleze” tot. Mână moartă nu mai există. După spirulină, toată lumea vrea să joace

    Uite ce mi-ai făcut cu ecoul tău . Om bătrân, visez la cai verzi pe pereți. Dar tot îți mulțumesc pentru el. Parcă și repriza de dat cu mopul ce urmează de la 8 la 9 pare mai ușoară

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [14.10.24 20:07:14]
    »

    @Zoazore: Mulțumim!

    Ăăăă, aia cu dușul subacval, dacă mă mai duc, n-o mai aleg, neam. Stai frumos într-o cadă plină cu apă caldă, iar doamna care se ocupă de tine vine cu un furtun prin care circulă apa cu presiune mare și te masează cu jetul de apă pe gambe, coapse... ăăă, la mine a scăpat la un moment dat și printr-un loc de m-a dus gândul la baletul ăla...” Spărgătorul de nuci” , apoi te-ntorci cu fața-n jos și bagă la greu pe spate și prin zona cervicală. N-ar fi rău dacă n-ar exista riscul să vorbești subțire după aia. Dar eu mai risc a doua oară .

    Mulțumesc pentru ecou.

    zapacituPHONE
    [14.10.24 20:20:49]
    »

    @Pușcașu Marin: băile cu alge le fac gratis, la Neptun sau Costinești, e drept mai mult alge decât băi. Noroc cu "hocheiștii" de la Apele Române că după fezandarea în exces, răresc spirulina din nisip și fac atmosfera respirabilă. Cât m-am bălăcit în spirulină tot nu am reușit să fac pe marțianul-cartofor, în schimb parcă aș mânca un grătar de ren. Auch, ăsta e din alt film...

    Marius 72
    [15.10.24 12:10:03]
    »

    Dacă deja doamna ta a ales procedurile pentru anul viitor, nu îţi mai rămâne decât să te rogi a-şi mai păstra angajatorul "năravul" de anul acesta!

    Să nu sărbatoreşti cumva "anul soţiei nefericite"...

    Pentru mine e clar că acest articol trebuie cenzurat spre a nu fi ochit de jumătatea "majoritară" a familiei.

    ZoazorePHONE
    [15.10.24 13:32:21]
    »

    @Marius 72: Adriana are cont pe AFA? Dacă are, ești "mâncat" ! 😂

    Dacă nu are, ești salvat, evident, dacă nu apare pe prima pagină.

    Dacă intră pe contul tău, schimbă parola și spune-i că ai uitat-o!

    Glumesc, desigur!

    Dar nu v-ar strica și vouă un răsfăț la SPA. Aici este fără glumă!

    k-lator
    [15.10.24 13:37:59]
    »

    @Zoazore:

    Dar nu v-ar strica și vouă un răsfăț la SPA. Aici este fără glumă!

    Ei n-au ajuns la vârsta aia!...

    Zoazore
    [15.10.24 14:40:32]
    »

    @k-lator: Este si Wellness. Preventiv!

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [15.10.24 19:44:34]
    »

    @Marius 72: Are patronatul multe bube, dar contractul colectiv de muncă se respectă la literă.

    Pe lângă asta, la treaba cu picătura chinezească, soția mea are centură neagră, așa că nu de” anul soției nefericite” mă tem eu.

    Ah, era să uit. Datorită (deși merge și din cauza) ecoului tău, două ecouri mai jos, mi s-a spus, mai cu manta e adevărat, că-s ditamai moșul bătrân care merge la SPA, că deh... are nevoie. Bine că nu mi s-au recomandat și băi de nămol, ca să se-nvețe corpul cu pământul . Așa că trebuie să-nvârt și eu puțin cuțitul în rană și îți recomand să mergi și tu la S (a) PA!

    Mulțumesc pentru ecou.

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [15.10.24 19:45:44]
    »

    @k-lator: 1-0 pentru tine . Vezi ce fair-play sunt?

    k-lator
    [16.10.24 17:31:56]
    »

    @Pușcașu Marin: Nu știu cum faci să citești gândurile oamenilor, dar chiar am vrut să-ți recomand! Nu băi de nămol (că nu-i furmos să zici cu” băi” ), ci împachetări cu parafină, măcar fumai mai puțin pe perioada în care aveai degetele imobilizate în” ceară”

    Apreciez fair-play-ul în general...

    Pușcașu MarinAUTOR REVIEW
    [16.10.24 17:52:20]
    »

    @k-lator: Hai, hai... nu mă” suci” ca la Băicoi (sau Ploiești, nu mai știu cum era). Noroc că m-a ajutat @Zoazore și a spus că de fapt am fost la wellness și de fapt eu am ajuns acolo ca să previn, nu să tratez .

    Împachetări cu parafină zici? Da' împachetări cu ciocolată nu mi-ai recomanda și tu. Eventual într-o copastie în care două... ăăă...” terapeute” să se lupte care să mă împacheteze mai bine.

    Nu mai zic că și parafina se încadrează la chestii de-astea... morbide. Am citit eu că Evei Peron, după ce-a murit, i-au scos sângele din vene și i-au injectat parafină la loc în vene. Cică era cea mai bună metodă de îmbălsămare la vremea respectivă. Acu'... ce mie pe interior, ce mi-e pe exterior. Înțeleg de la tine că tot țeapăn devii

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Carmen Ion, doinafil, irinad, k-lator, Marius 72, zapacitu, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂMirage MedSPA Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084878921508789 sec
    ecranul dvs: 1 x 1