ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.06.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 300
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 15 MIN

Decor bun pentru câteva zile de relaxare la mare

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Aș rupe un pic ritmul, aș sări (cronologic) peste câteva vacanțe și minivacanțe (dar promit că revin) și v-aș povesti despre cea mai recentă, cea de Rusalii. Nu știu de ce, așa îmi vine... Poate pentru că-i vorba de mare și vara deja s-a înstăpânit temeinic (cam devreme și cam brutal) și, unde te învârți, auzi tot „mare” și „concediu” (io trebe să mai aștept, dar „ciupesc” firimituri cât încape).

Am fost „la mare la bulgari” . Până „la mare la noi” facem cam 3 ore, numai bine când e vorba de tras o fugă în weekend. Dar când avem la dispoziție 3 sau 4 zile, merită să mergem o oră-două în plus și să avem parte de locuri ceva mai spectaculoase la prețuri și servicii...comparabile. În anii trecuți prețurile erau mai mici și serviciile mai bune, dar între timp lucrurile s-au mai stricat și pe la ei. Cel puțin vara. Noroc cu locurile, că au rămas la fel de spectaculoase, bulgarii mențin încă statutul de rezervație naturală pentru zona de litoral dintre Vama Veche și Balcic, în timp ce noi ne-am „specializat” pe „reabilitat” plaje (am aruncat o privire la întoarcere spre cea de la Golful Pescarilor și m-am cutremurat).  

În fine, am rezervat din timp un apartament la Kaliakria Resort. Cunoșteam oarecum complexul, ba chiar am făcut câțiva pași prin el acum 5-6 ani, când ne întorceam de prin alte părți, încercând să găsesc un restaurant cu view despre care citisem într-un blog. Am nimerit undeva deasupra restaurantului (așa am crezut atunci, dar de fapt am nimerit deasupra restaurantului resortului vecin), n-am „săpat” mai mult, ne grăbeam sau din plictiseală, nu mai știu, am zis că om reveni altădată. Și acum a venit timpul.  

Kaliakria Resort este un complex ce aparține de satul Topola, cocoțat pe un deal, la vreo 2-300 m deasupra mării. Rezultă principalul dezavantaj, că trebuie să te duci cu mașina la plajă, dar ni l-am asumat. Este format din mai multe clădiri cu 2-3 etaje, dispune de 5 piscine exterioare (dintre care 2 tip infinity), de 3 restaurante, sală de fitness și masaj și sală de conferințe; în plus, în descrierea serviciilor, am găsit: un club al copiilor, lecții de călărie și de navigație pe mare, lecții de tenis și de golf, închiriere de biciclete. Sunt disponibile studiouri și apartamente cu 1 sau 2 dormitoare, toate beneficiind de balcon sau terasă, fiecare unitate putând acomoda de la 1 până la 6 persoane. Se poate rezerva cu sau fără mic dejun inclus. Nu are plajă proprie și este pet friendly. În general, locația dispune de comentarii destul de ok, pe booking are nota 8,8 din 993 de evaluări, iar pe Google 4,5 din 1247.

Eu am rezervat un „apartament cu 1 dormitor, balcon și vedere la piscină” pentru 3 nopți și 2 persoane, fără mic dejun; nu mai țin minte dacă așa am vrut, fără mic dejun, sau asta era singura opțiune la momentul acela. În fine, nu mi-am bătut capul, știam că există un magazin cu de toate în imediata apropiere și că apartamentul are chicinetă. A costat 593 leva (cam 300 euro), din care 42 euro mi se vor întoarce înapoi în curând sub formă de credit pentru alte rezervări viitoare. Am avut drept de anulare gratuită până cu 10 zile înainte, apoi banii mi-au fost retrași de pe card.  

S-a întâmplat că ne-am întâlnit cu o prietenă din Constanța cu o săptămână înainte și i-am propus să vină și ea cu noi. S-a decis rapid. Bine, am propus și altora, că ne-am întâlnit cu toată gașca, însă ceilalți s-au cam codit... Din poze nu-mi era clar dacă Fidan ar încăpea în apartamentul nostru, vedeam o canapea în living, însă n-aveam idee dacă-i extensibilă sau nu. În plus, se știe că o canapea nu se compară cu un pat în materie de confort și, extra, ne-am gândit că poate se mai hotărăște careva pe ultima sută de metri să vină. Așa că am decis să mai rezervăm o unitate de cazare. De data asta s-a ocupat Tati, care a ales varianta cea mai convenabilă, zice el: apartament cu 1 dormitor și mic dejun inclus pentru 3 persoane, la același preț cât pentru 1 persoană!!! Super! Ne-om lipi și noi la micul dejun al lui Fidan!... De preț nu mă întrebați, că nici eu n-am pe cine să întreb, Tati mișună prin țărișoară...

Am reușit să plecăm la o oră record din Galați, adică foarte curând după serviciu, pe la 14:30. Aplicația de orientare ne dădea puțin peste 4 ore până la destinație, în realitate am făcut una în plus, drumul fiind destul de aglomerat și noi necesitând a străbate Constanța pentru a ne recupera amica. Iubim drumurile Dobrogei și de când cu podul de la Brăila, cam asta-i ruta (era și înainte, însă traversam Dunărea cu bacul): Măcin – Horia – Baia. E87 este înfiorător de aglomerat și anost, de obicei nu rulăm decât vreo 13 km pe el, de la intersecția spre Jurilovca până la intrarea în Mihai Viteazu, unde virăm stânga, spre Sinoe – Istria. Până nu demult drumul nu era grozav pe această porțiune, însă acum se prezintă mai mult decât decent și e mult mai liber; în plus, simți mai bine apropierea mării... Dezavantajul cu care vine la pachet e că după aia trebuie să traversezi Mamaia. În fine, ne asumăm sau nu, depinde de context... Altfel, varianta clasică înseamnă E87 până la Ovidiu – Constanța. În fine, am divagat că m-am gândit că poate careva apreciază ideea...

Evident, de la Constanța am continuat pe binecunoscutul DN39 până la Vama Veche. La graniță am prins 7-8 mașini în față, mai mult de 10 minute n-am stat (la întoarcere am trecut ca-n brânză, dacă vă vine să credeți! ; am o cunoștință care a ales vama Negru Vodă și mi-a povestit că au stat mult mai mult, și la dus, și la întors). Controlul documentelor s-a făcut sumar, ochiometric (o fi bine, o fi rău?!). Am avut vigneta pentru Bulgaria cumpărată în avans, ceva leve dețineam deja din călătoriile anterioare, deci am dat bice cailor. Drumurile în Bulgaria, ca de obicei, mult, mult mai libere și mai relaxante ca la noi! De fapt, din 10 mașini întâlnite, 8 erau cu numere de România. În fine, pe la 19:30 urcam dealul Topolei, depășeam Aqua Parkul vecinului Topola Sky și pătrundeam pe sub bolta ce marchează intrarea în Kaliakria Resort.

Imediat în dreapta e Recepția. Tati s-a ocupat de cazare, noi, fetele, am rămas pe lângă mașină, dezmorțindu-ne oasele și delectându-ne cu parfumul teilor întârziați și cu splendidele culori ale hortensiilor. Tati remarcase, pe când se jucase pe booking, că pe prima linie, sea-view, sunt ceva apartamente cu 2 dormitoare și spera să le dea pe cele 2 ale noastre contra unuia din celălalt. Eu i-am urat succes. N-a prea avut, deci am rămas cu 2 apartamente cu câte un dormitor pool-view. Nu foarte depărtate în spațiu, cel puțin, în clădiri alăturate. Cu rezervarea la celebrul restaurant deasemenea a înregistrat un succes parțial: azi nu se poate, mâine da. Hmm, bine și așa...

Există o hartă a complexului la recepție, Tati a pozat-o și ne-a distribuit-o, dar ar fi fost drăguț să existe hărți „fizice” . (Mă rog, devenim cârcotași... Putem trăi și cu hărți virtuale, mai ales că ici-colo sunt indicatoare spre principalele puncte de interes.) Ce am apreciat este faptul că sunt suficiente locuri de parcare amenajate „printre blocuri” . Am cazat ușor mașina, ne-am extras băgăjelele din portbagaj și am pornit întru stăpânirea vremelnică a „vastelor domenii” .  

Care chiar așa fură ele, vaste (60 mp zice booking) ! Le-am inspectat pe rând. Unul se afla la parter, în K3, Block 1, Entrance 1. Celălalt la ultimul etaj, în K3, Block 3, Entrance 1. Dacă nu făceam poze, zău de mi-aș fi amintit! Amândouă arătau asemănător, doar că primul avea terasa mai mare și al doilea balcon. Iar în al doilea era desfăcută canapeaua din living și pregătită de somn, deci am dedus că ăla ar fi apartamentul lui Fidan-Trei-Persoane. (Care ar fi putut lejer subînchiria, noi am tot bătut-o la cap, dar...) Rezultă că ăl’ de la parter și cu terasă ne-a revenit nouă, mie și lui Tati. Pe el o să-l descriu mai amănunțit, deci.

De fapt, era un parter mai ciudat, căci trebuia să cobori câteva trepte ca să ajungi la el, dar terasa era un pic mai sus de nivelul solului (am observat că unele unități de cazare de la parter aveau portiță de ieșit direct în grădină, al nostru nu avea). Se intră în hol, în față e baia, în stânga dormitorul, în dreapta – luuungă – încăperea comună pentru bucătărie și living, din care se iese pe terasă. Altfel, aspect destul de aerisit, fără mobilier în exces, dar nici nu pot spune că lipsea ceva.

În hol se afla un corp specific, cu pantofar, cuier și oglindă. Tot aici era panoul de unde se reglează aerul condiționat. Nu putea fi reglat pe fiecare cameră în parte, ci la pachet, dar n-am suferit din cauza asta. De fapt, am prins destul de răcoare, doar după-amiaza târziu se încingea un pic atmosfera, porneam AC-ul câteva minute și era ok. Din hol se face o debara unde se află boilerul, masa și fierul de călcat și suportul pentru uscat rufe.

În dormitor am avut un pat matrimonial încadrat de noptiere, un dulap și un birou cu taburet și oglindă. Lenjeria albă și curată, perne destul de ok, pilote subțiri individuale pentru învelit. Veioze, prize și întrerupătoare pentru fiecare și câte un set de prosoape albe la capătul patului. (Prosoapele folosite aveau să ne fie schimbate zilnic, ba într-o zi am găsit chiar în plus, dar în ultima zi au uitat să-l înlocuiască pe cel de picioare din baie.) Fereastra dădea în parcare, avea perdele albe subțiri și draperii maronii tot subțiri, care nu prea făceau față dimineața. În dulap erau depozitate perne și pilote de rezervă; chiar m-am servit cu o pernă în plus pe care am folosit-o pe post de paravan în fața ochilor, să mă apere de primele raze de soare.

În baie am avut cele obișnuite, cu cabină de duș cu uși de plexiglas ce se închideau ermetic, însă scurgerea era deficitară, necesitând o curățire urgentă și temeinică! În plus, apărea o mică băltoacă pe podea după folosirea dușului, nimic deranjant, dar mă gândesc că ar putea să devină în timp. Gunoiul ne-a fost ridicat abia în a doua zi (la Fidan deloc). Altă curățenie (spălat pe jos etc) nu cred că s-a făcut, însă nici n-am simțit nevoia, am păstrat și noi cât am putut. Am avut și ceva consumabile, săpunele rotunde și câte un flaconaș de gel de duș, șampon, balsam de păr și loțiune de corp; cele consumate nu s-au suplimentat însă. Hârtie igienică în cantitate suficientă. Baia se aerisește eficient printr-o fereastră.  

Bucătăria mi s-a părut destul de bine dotată, ai putea să te muți acolo și să gătești orice ai chef fără probleme. Inclusiv mașină de spălat vase este, plus o „pastilă” specială (restul mă gândesc că ar trebui să ți le cumperi). Noi n-am utilizat-o, n-am „gătit” decât câte o cafea în primele 2 dimineți și am spălat vasele de mână. Am găsit detergent obișnuit de vase și burete nou. Desigur, sunt tacâmuri, veselă de toate felurile și tot felul de accesorii de bucătărie. N-am avut însă șervețele sau o cârpă de bucătărie, nici suport de uscat vasele. În frigider ne aștepta un pet mare de apă din partea casei, iar într-un coșuleț, pe blatul-măsuță, câteva pliculețe de ness, ceai și zahăr. Condimente parcă zic că n-am văzut.

În continuare, livingul este dotat cu o masă înconjurată de 3 scaune, canapeaua (extensibilă), o măsuță de cafea și TV-ul pus pe altă măsuță.  

Întreaga suprafață a apartamentului e acoperită cu gresie (ușor de întreținut și răcoroasă, mereu mi s-a părut o idee bună la mare), toate ferestrele dau spre parcare, practic apartamentul se desfășoară pe întreaga lățime a blocului. La fel, același tip de perdele.

Terasa e măricică, de formă aproximativ pătrată și dă spre grădină, iar dintr-un colț, oferă vedere la una din piscinele hotelului 😊 (Fidan avea vedere frontală, de sus, mult mai faină). Drept mobilier, o masă cu 2 scaune, plus un colț de relaxare cu mini-fotolii și o canapeluță înconjurând o masă de cafea. Mobilier de grădină, din imitație de rafie, din cel mai ieftin, nu foarte comod (am preferat să folosim scaunele, aveau pernuțele un pic mai groase). În fine, n-a fost o tragedie. Era plăcut de stat seara la o bârfă și un pahar de ceva, mai ales că țânțari n-am prea văzut.  

Micul dejun se servește în celebrul restaurant El Balcon del Mundo! Dacă am fi știut, nici nu ne-am fi agitat cu rezervarea pentru cină, dar ne-am prins mai târziu... Precum îi sugerează numele, acesta se află chiar pe buza dealului, oferind niște vederi de excepție în direcția mării! Se prezintă ca o terasă în mare parte acoperită, umbroasă și primitoare. În fine, o să povestesc mai mult când o să scriu articolul despre mâncătorii.

Intervalul orar pentru mic dejun nu-l mai știu, de fapt nu știu dacă l-am știut vreodată; noi mergem de obicei pe la 9. La intrare am găsit mereu câte un angajat care îți caută camera pe o listă. În prima zi, doar i-a arătat Fidan brelocul cheii, pe care scria ce și cum, omul s-a făcut că verifică și ne-a invitat să intrăm. A doua zi (alt angajat) – nu figuram-neam! S-a pus Tati să caute rezervarea pentru 3 persoane, i-a arătat-o, omul tot nu ne-a găsit, dar ne-a lăsat în pace. A treia zi ne-am dus cu rezervarea în dinți; la fel, nu eram pe listă, dar ni s-a permis accesul. La plecare, s-a dus Tati la Recepție să lămurească problema. De fapt, bulibășiseră la momentul cazării, trecuseră mic dejun pentru 3 bucăți pe camera cealaltă, de 2 bucăți... Genial; nu m-aș fi gândit...  

În fine, ideea e că am beneficiat în fiecare dimineață de un mic dejun excelent, mult peste ce am sperat! Servit sub formă de bufet, cuprinzând preparate variate și de calitate: mezeluri, brânzeturi, legume, fructe, somon afumat, ouă (ochiuri, omletă, fierte în coajă sau jumătăți de ouă fierte acoperite cu icre de Manciuria sau un fel de maioneză acrișoară), niște măsline fără sâmburi, în ulei, absolut divine, banița (plăcintă cu brânză dulce-sărată), minicroasante, pateuri cu ciocolată și multe, multe altele. Pâine de casă, cu semințe – delicioasă.  

Vedeta era standul unde se preparau pe loc clătite americane, acolo mereu era coadă, noi n-am stat, nu ne înnebunim chiar atât după clătite. Preferam să-mi închei masa cu un mic bol cu iaurt (o minunăție!), peste care presăram semințe și bucățele de fructe sau miere. Pur și simplu, nu văd un mod mai bun de a-ți începe ziua!  

A, nu v-am zis de cafea – mediocră. De fapt, cred că era ness. În varianta cappuccino, era acceptabilă. (De aceea completam pe urmă cu o cafea făcută în cameră, după rețeta clasică.) Aveau și ceaiuri, nu le-am încercat. A, și cât pe ce să uit de sucuri! Erau 4-5 feluri de sucuri, din cele din cutie, dar prezentate frumos, în căni de sticlă. Bunișoare. Preferata mea a fost însă limonada de casă.

Aminteam că sunt 3 restaurante în complex. În afară de El Balcon del Mundo, mai sunt Terrazza, cu specific italian (și ea beneficiază de o vedere spectaculoasă la mare) și Bistro El Jardin, care se vrea cu specific bulgăresc. Nu știu dacă toate sunt deschise pentru prânz (El Balcon sigur da), dar pentru cină cu siguranță. Noi le-am încercat pe toate 3. Dacă e să fac un clasament în urma experienței personale, acesta ar fi: 1. El Balcon del Mundo (detașat!); 2. Terrazza. 3. El Jardin. Dar mă gândesc să scriu un articol separat despre ele, pentru că acceptă și oaspeți din afara resortului. Altfel, la prânz am mâncat pe lângă plajele pe care le-am vizitat. Și despre ele poate o să scriu.  

Piscinele

Vă spuneam că sunt 5, cel puțin așa scrie pe site. Nici măcar n-am apucat să le vizităm pe toate, adică am vrut, dar tot am ratat una, aflată în colțul opus față de blocurile noastre. Iar una era în reparații, fără apă. Totuși, rareori am întâlnit piscine atât de mari și de frumoase! Cea principală, din mijlocul complexului, dispune și de pool-bar și este străbătută de un podeț. În partea dinspre mare sunt amplasate pe gazon 2 bărci; când te afli în apă, ai senzația că ele plutesc pe mare, iluzia optică este desăvârșită! Evident, există și secțiuni pentru cei mici, dar nici zona de adulți nu prezintă cine știe ce pericol, adâncimea fiind constantă, de 1,2 m. Vorbesc de piscina principală, căci doar pe ea am încercat-o.  

Apa era extrem de caldă și de curată, în fiecare seară angajații băgau niște roboței care curățau piscinele. Numărul de șezlonguri, umbrele și baldachine era însă clar subdimensionat și se purta, din ce am remarcat, rezervarea șezlongului cu prosopul dis de dimineață. Pe noi nu ne-a deranjat acest aspect; diminețile oricum ni le-am petrecut pe diverse plaje, iar pe la 5, când veneam la piscină, ne așezam prosoapele pe iarbă și oricum mai mult în apă stăteam...

Cât despre restul complexului, ar fi de remarcat minunatele aranjamente peisagistice, cu tot felul de plante și flori. Gardul viu cuprindea rugi de mure, levănțica era înflorită, la fel trandafirii de mai multe soiuri, parfumând discret atmosfera. Despre tei am amintit deja. Într-un loc, în apropierea restaurantului principal, erau ronduri cu plante aromatice, iar în fața bistroului El Jardin (care de fapt se află în exteriorul resortului, nu departe) este o grădină de zarzavat, o mică livadă și un iaz cu nuferi (și broaște). Tot aici se găsește și magazinul, destul de bine aprovizionat și cu prețuri medii, iar vânzătorii înțeleg românește, unii chiar vorbesc binișor.  

Despre alte facilități nu pot povesti, căci nu le-am încercat. Ce să faci mai întâi în 2 zile jumate?! Check-in se face începând cu ora 15, iar check-out până la 12. Noi am plecat pe la 10:30.

Împrejurimi

Ai nevoie de mașină, musai, dacă vrei să te foiești prin împrejurimi. Altfel, nu te plictisești chiar dacă stai o săptămână sau 2, ai ce face și vedea. Topola se află între Kavarna (4-5 km) și Balcic (vreo 10 km); până la granița cu România sunt aproximativ 40 km. Poți vizita Peninsula Kaliakra, cu celebrul sit arheologic, poți mânca midii la celebra fermă de la Dalboka sau face plajă la Bolata. Poți merge mai departe, spre Tyulenovo și Șabla. Sau în sens invers, spre Balcic (Castelul Reginei Maria, Grădina Botanică etc) și salba de stațiuni până la Varna.  

Noi am vizitat în repetate rânduri multe dintre aceste atracții, dar tot au mai rămas colțișoare „virgine” , plus că ne place să revenim în anumite locuri. În imediata apropiere sunt câteva plaje frumoase ascunse sub versanții de calcar sau tuf: Bendida, Argata, Kibella, Heros. Sunt un pic mai greu accesibile, pentru că trebuie să lași mașina sus și să cobori (unele dispun de shuttle gratuit). La altele, precum Ikantalaka sau chiar Kavarna, se ajunge mai facil. Fiecare dispune de posibilitatea de a mânca sau bea ceva, chiar și de servicii precum închiriat chestii pentru sporturi pe apă. Am văzut și câteva parapante pe cer, iar pe hartă am remarcat un zip-line. Nici iubitorii de golf n-au de ce să se declare dezamăgiți, deși pentru ei există resorturi aparte, precum Thracian Cliffs sau, mai aproape de Balcic, BlackSea Rama sau Lighthouse. Și or mai fi...

Am avut noroc de o vreme perfectă, apa mării a fost nesperat de caldă (față de săptămâna anterioară, la Constanța, când n-am putut intra decât până la genunchi), dar cam cu alge. Per total, am declarat minivacanța o experiență minunată, chiar dacă pe ici, pe colo, treburile au mai șchiopătat (în special în ceea ce privește serviciile). M-aș întoarce la Kaliakria Resort și recomand!  

 

 

 

 

 

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 29.06.24 12:00:18
Validat / Publicat: 29.06.24 13:40:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 939 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Apus de soare de la bistro
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [29.06.24 13:54:40]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    -

    Articolul a fost deasemenea selectat și ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [29.06.24 14:09:22]
    »

    @webmaster: Mulțumesc mult! Onorată!

    mprofeanuPHONE
    [29.06.24 16:02:33]
    »

    @crismis: O cazare excelentă la un preț bun pentru ce oferă! Apartamentul este spațios, am văzut pozele, are tot ce trebuie. Există și posibilitatea de a servi masa. Un complex cu de toate.

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [29.06.24 16:31:41]
    »

    @mprofeanu: Într-adevăr! Și eu cred că este o opțiune bună atât pentru familiile cu copii, cât și pentru adulții veniți la relaxare. Dealtfel, am văzut din ambele categorii. Inclusiv cu animale de companie.

    Și da, cele 3 restaurante sunt ok, El Balcon del Mundo chiar de excepție! Faptul că ai atâtea variante de petrecere a timpului liber deasemenea mi se pare un plus.

    Mulțumesc pentru vizită și ecou! Și vă doresc vacanțe așa cum vi le doriți! 😘

    Yolanda
    [01.07.24 14:55:35]
    »

    @crismis: " în timp ce noi ne-am „specializat” pe „reabilitat” plaje (am aruncat o privire la întoarcere spre cea de la Golful Pescarilor și m-am cutremurat). "

    Plaja de la Golful Pescarilor este neterminata, au întrerupt lucrarile pentru ca lumea sa poata veni la plaja. Utilajele au ramas pe loc si un dig neterminat, a mai ramas sa toarne placa de ciment, drumul e plin de praf doar e tarâna, coasta trebuie amenajata, sa speram ca pâna la anul don primar, acelasi dupa alegeri, va redemara lucrarile doar e în interesul lui.  Lânga restaurantul familiei lui don primar au amenajat o zona cu umbrele si sezlonguri, nu am fost curioasa pâna acum care e regimul lor, adica taxa sau doar trebuie sa consumi ceva bauturi de la restaurant. Voi intreba doar ma duc zilnic pe aceasta plaja. Restul plajei este liber pentru turisti si ca decor sunt doua barci de pescuit în stare de functionare. Baietii de la bar servesc si restul de turisti de pe plaja cu racoritoare, bere, cocktailuri etc doar sa nu fie ametiti si sa nu te gaseasca când vin cu comanda...

    tata123 🔱
    [03.07.24 16:07:15]
    »

    @crismis: Complexul este atractiv atât estetic, cât și din punct de vedere al facilităților oferite. În interiorul complexului, pe lângă partea hotelieră (Kaliakria Resort) există și o serie de apartamente private de închiriat, cu spații generoase de peste 100 de mp și terase largi, plus vedere la mare, pe două din ele le-am testat noi anul trecut în luna iunie (vezi impresii și vezi impresii).

    Cei pasionați de tobogane de apă pot intra contra cost la AquaPark Topola Skies sau pot simți adrenalina pe Zip Line.

    View-ul spre mare e deosebit, coasta stâncoasă e frumoasă, împrejurimile oferă multe posibilități de petrecere a timpului liber, în afară de perioada alocată plajei și bălăcelii.

    Mulțumim pentru prezentare și fotografii.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mprofeanu, tata123 🔱, Yolanda
    Alte impresii din această RUBRICĂKaliakria Resort [Topola]:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084417104721069 sec
    ecranul dvs: 1 x 1