ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JAN-2024
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 69
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Deasupra ruinelor romane şi mozarabe: Hotel Eurostars Conquistador, 4*, Córdoba

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

De la Granada, la Córdoba
Următoarea noastră destinaţie în periplul andaluz a fost Córdoba, căreia îi făcuserăm loc/pe care o „înghesuiserăm” cu greu în program pentru o noapte şi spre care stabiliserăm să ne deplasăm cu autobuzele ALSA, aşa cum procedaserăm şi de la Málaga la Granada. Există şi varianta cu trenul, însă mult mai scumpă, dar mai rapidă.  

Distanţa dintre Granada şi Córdoba este de circa 200 km şi aveam un singur autobuz la o oră convenabilă (în jur de 10,00) care să ajungă pe la prânz în Córdoba şi noi la cazare, pentru un check-in rezonabil şi pentru a avea timp să ne dumirim un pic asupra oraşului până după-amiază la 17,15 când aveam rezervare la primul obiectiv.

  Spre autogară am luat autobuzul nr. 21 chiar din faţa Plaza del Carmen şi cam într-un sfert de oră eram la Autogara Centrală din Granada pe care o ştiam deja, de când sosiserăm aici, cu două zile în urmă. Biletele la autobuzul local au costat 2,40 €/două pers. şi se pot achita doar cu cash şoferului, iar cele dintre Granada- Córdoba 36 €/două pers., însă pentru faptul că le-am plătit cu cardul mi s-a făcut reducere de 10%, aşa că am achitat 32,40€. Nu exista o casierie propriu-zisă, ci doar staţii automate de plată, dar erau prin zonă lucrători foarte amabili care ajutau pe oricine nu se descurca.

Cum am ales cazarea
La o primă căutare pe booking pentru o cazare de o noapte, mi s-au generat mai multe opţiuni, însă aveam nevoie de o cazare cât mai centrală, cât mai aproape de Marea Moschee-Catedrală, cea pentru care „rupseserăm” scurtul interval de şedere în Córdoba. Mi-a atras atunci atenţia Hotel Eurostars Conquistador, foarte bine poziţionat peste drum Puerta de Santa Catalina, una dintre intrările în arealul Mezquita, obiectivul nr. 1 al oraşului, de fapt pe latura sa estică. Doar că preţul era puţin sub o sută de euro cu mic-dejun inclus, aşa cum vroiam, ceea ce mi s-a părut cam mult.

Am apelat la varianta a doua, adică pe website-ul hotelului unde am găsit o promoţie foarte atrăgătoare pentru ianuarie, încât preţul n-a fost deloc scump: 69 €/noapte cu mic-dejun inclus pentru o cameră dublă matrimonială, cu anulare gratuită până la două zile înainte de şedere şi plata la proprietar. La rezervare a trebuit să-mi fac cont pe website-ul hotelului şi să garantez cu cardul, în caz de neprezentare banii urmând să-mi fie traşi de pe card. Imediat după ce am rezervat, am primit pe e-mail confirmarea, dar şi mai multe informaţii, inclusiv referitoare la modul cum ajungem de la autogară/gară la hotel sau indicaţii de condus pentru cei care vin cu autoturismul.

Despre Hotel Eurostars Conquistador, 4*, Córdoba
Ar fi multe de spus, însă voi încerca să mă limitez. Acesta face parte din lanţul Eurostars Hotel Company, ce deţine mai mult de 200 de stabilimente în mai toată Europa, dar şi în SUA, Mexic, Columbia. Pentru cel din Córdoba, date de identificare sunt:

Adresă: Calle Magistral Gonzalez Frances 15-17 Córdoba 14003 Spain

Website: https://www.eurostarshotels.com/eurostars-conquistador. html? referer_code=lb0gg00yx&utm_source=google&utm_medium=business&utm_campaign=lb0gg00yx

Tel. : (+34) 957481102

E-mail: reservas@eurostarsconquistador.com

 

Hotel Eurostars Conquistador, cotat la cele patru stele care-i apar pe frontispiciu, este unul de top pentru Córdoba, destul de select şi oferă o mulţime de servicii. Din ce am văzut, este, prepoderent, un hotel de business care organizează multe întâlniri, şedinţe, meetinguri. Are 130 camere de mai multe tipuri: duble, duble matrimoniale, triple, chiar şi trei suite, unele dintre camere fiind favorizate, având vedere la moschee.

A fost renovat serios ultima oară în 2016 şi este decorat în stil mudejar în camere. Este vecinul celebrei moschei, ba chiar se mândreşte că îi sunt„încorporate” câteva ruine mozarabe de secol XV reprezentând unul dintre cele trei pavilioane de abluţiune ce aparţinea cândva faimosului edificiu. Vestigiile se pot admira odată ce te afli în Salonul Almanzor, una din cele patru săli de şedinţe ale hotelului, sub podelele sale de sticlă sau dincolo de pereţii groşi de sticlă. Separat, în altă zonă, oarecum aproape de recepţie, există şi câteva mozaicuri romane care pot fi privite de pe pasarelele şi podeţele construite deasupra pentru a asigura o circulaţie facilă. Toate acestea sunt protejate de Consiliul de Cultură al guvernului regional din Andaluzia.

Hotelul deţine şi un patio superb, în stil andaluz, practic o grădină interioară ca o oază de verdeaţă, spre care au vedere mai multe camere şi în care oaspeţii se pot relaxa şi socializa. De asemenea, hotelul dispune de propriul restaurant, pe nume Almenara, un local elegant, de clasă, care poate oferi, în afara micului-dejun, prânz şi cină cu preparate de soi, la anumite intervale orare.

Ar mai de spus că hotelul este dotat şi cu un centru de welness care oferă, contra cost, clienţilor săi servicii de masaj, inclusiv tratamente corporale şi faciale de mai multe tipuri.

 Există o parcare subterană a hotelului pe două niveluri (-1 şi -2) la care se poate face rezervare încă de la început, odată cu cea a camerei, şi costă 18 €/zi.

Experienţa proprie
  Autobuzul cu care am călătorit din Granada a întârziat un pic din cauza traficului şi a celor două opriri intermediare: Lucena şi Montila unde erau mai mulţi pasageri în staţii, aşa încât am sosit cu câteva minute înainte de orele 13,00.

Din faţa autogării am apelat la un taxi, conform recomandării hotelului, deoarece nu aveam timp de pierdut şi preţul avansat de 7 €/cursă mi s-a părut mai mult decât rezonabil. Taximetristul ne-a lăsat fix în faţa intrării în hotel, iar pe la 13,10 recepţionera de serviciu ne făcea deja check-in-ul. Am primit camera 313, situată la etajul al treilea, ultimul, spre care am urcat cu ascensorul. Hotelul are spaţii comune generoase, decorate cu motive mudejar, cu citate ale poeţilor sau conducătorilor mauri de seamă, dintre care am remarcat la noi pe palier unul aparţinând lui Seneca, marele filosof al antichităţii, născut chiar în Córdoba.

  Camera era exact cum o ştiam din fotografiile de pe website-ul hotelului, elegantă, dominată de patul matrimonial a cărui tablie ornamentată cu arcuri de potcoavă aidoma celor din Mezquita, dădea tonul decorului în stil mudejar, emblema hotelului.

 Patul stătea încadrat între noptiere deasupra cărora se aflau veiozele, pe una dintre noptiere fiind pus telefonul fix. Mobilierul era completat de un birou cu scaun şi lampă mare de citit, sub birou găsindu-se minibarul plin de bere, sucuri, dulciuri şi biscuiţei, un fotoliu, apoi masa de bagaje şi un dulap de haine foarte spaţios, în trei uşi. Înăuntrul şifonierului am mai găsit seiful şi o pilotă de rezervă, iar perne erau suficiente pe pat. Preţurile produselor din minibar, deloc exagerate, erau cuprinse într-o listă pusă pe birou. Deasupra mesei de bagaje, sus, pe perete era suspendat TV, cu diagonală rezonabilă.

Pardoseala era din marmură albă cu diferite inserţii, iar lângă fotoliu o oglindă mare îşi dovedea utilitatea arătându-te, de sus până jos, de altfel şi uşile şifonierului fiind placate pe interior cu oglinzi puse în acelaşi scop.

 Camera nu este prevăzută cu balcon, însă fereastră dădea spre uimitorul patio către care vederea era foarte frumoasă.

  Baia, şi ea elegantă şi stilată, avea pereţii placaţi în bej, aceeaşi pardoseală de marmură şi un blat generos al chiuvetei în nuanţe de verde. Era dotată cu cadă, obiecte sanitare, baterii în stare ireproşabilă. Am găsit consumabile de toate felurile, de bună calitate, prosoape albe, imaculate, uscător de păr, oglindă cosmetică.

Totul strălucea de curăţenie în cameră şi baie, presupun că serviciul era asigurat zilnic. Acelaşi aspect impecabil de curat se remarca în orice colţişor al hotelului.

  Micul-dejun ne-a fost servit în restaurantul Almenara, orele pentru prima masă a zilei fiind între 07,30-10,30, ceea ce ne-a avantajat pentru vizita la Mezquita pe care o programaserăm a doua zi de dimineaţă, la 08,30. Restaurantul se regăseşte în aceleaşi note de stil şi eleganţă cu întreg stabilimentul, pe deasupra având şi capacitate destul de mare. La momentul acela, hotelul era ocupat în proporţie mare de un grup de francezi ce participau la o întrunire şi la micul-dejun restaurantul se umpluse deja de la prima oră. Însă, am ochit o masă mică de două persoane, liberă.  

  Produsele şi preparatele puse la dispoziţie au fost multe, de calitate şi din belşug: mezeluri felurite, legume, brânzeturi, ouă preparate fierte, omletă, inclusiv tortilla, ochiuri, măsline, salate, fructe, compoturi, dulciuri, patiserie dulce şi sărată, pâine şi chifle în diverse variante, etc. cred că orice pretenţios avea de unde alege ceva pe gustul său. Ah, şi nelipsiţii căţei de usturoi, prezenţi la masă la orice cazare din Andaluzia, se găseau şi la acest hotel de clasă.

  Wi-fi-ul a funcţionat perfect, fără parolă, semnalul era foarte bun.

Personalul hotelului şi-a dovedit profesionalismul, oricare lucrători (recepţionere, cameriste, chelneri, personal de curăţenie) cu care am interacţionat fiind amabili, ospitalieri, de ajutor. Chiar după ce ne-am instalat în cameră, deschizând uşa după câteva bătăi uşoare, o cameristă distribuia apă plată în cutii de carton personalizate cu însemnele hotelului. Recepţionerele de serviciu ne-au dat toate informaţiile despre oraş, o hartă pe care ne-au încercuit punctele de interes ale oraşului şi şi-au oferit disponobilitatea pentru orice întrebare, problemă.

  Desigur, eu am vrut să văd neapărat ruinele şi am fost ghidată spre acestea. Din treacăt, am observat spaţiile comune: holuri, un bar, salonul Almanzor, toate arătând foarte bine.

Concluzie
Sederea noastră, mai bine zis popasul nostru, de numai o noapte în Córdoba a fost o reuşită şi datorită acestei cazări de excepţie, după părerea mea. În afara unei amplasări ultracentrale, practic în coasta Mezquitei, hotelul este unul de soi, dispune de foarte multe facilităţi şi oferă servicii foarte bune. Cu siguranţă, îl recomand din toată inima!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=B40hGgWd9Go

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 23.05.24 19:41:13
Validat / Publicat: 23.05.24 21:00:55
INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 269 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Strada pe care se află Hotel Eurostars Conquistador, hotelul peste drum de Mareea Moschee-Catedrală
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[23.05.24 21:00:05]
»

Mutat în rubrica "Eurostars Conquistador Hotel, CORDOBA" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmasterPHONE
[23.05.24 21:40:46]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinadAUTOR REVIEW
[24.05.24 01:22:52]
»

@webmasterX: Poziţionare corectă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[24.05.24 01:29:42]
»

@webmasterX şi @webmaster: Mulţumesc foarte mult!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 2.2667260169983 sec
  ecranul dvs: 1 x 1