ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.01.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.06.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2023
DURATA: 7 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Mariposario - Parcul de Fluturi din Benalmadena - una din atractiile pe care sa nu le ratezi pe Costa del Sol

TIPĂREȘTE

Mariposario din Benalmádena este o atracție turistică impresionantă situată în localitatea Benalmádena din provincia Malaga, Spania.

"Mariposario" este un cuvânt spaniol care înseamnă "grădină de fluturi", iar acest loc oferă vizitatorilor o experiență captivantă în mijlocul unei vegetații tropicale luxuriante, unde fluturii zboară liber.

Prin intermediul habitatului său natural recreat, Mariposario oferă o oportunitate unică de a observa și interacționa cu diverse specii de fluturi. În această grădină specială, vizitatorii pot admira frumusețea și diversitatea fluturilor din diferite părți ale lumii. Datorită climatului controlat, care imită condițiile tropicale, fluturii pot fi văzuți în toate etapele lor de dezvoltare, de la ou la larvă și apoi la stadiul adult.

La Mariposario din Benalmádena, poți întâlni o varietate impresionantă de specii de fluturi din diferite părți ale lumii. Printre tipurile de fluturi pe care le poți vedea acolo se numără:

Fluturi monarh (Danaus plexippus): Acești fluturi mari și atrăgători sunt cunoscuți pentru migrațiile lor lungi. Au aripi portocalii cu dungi negre și puncte alb-strălucitoare. Fluturele morpho (Genul Morpho): Acești fluturi tropicali sunt renumiți pentru aripile lor mari, albastre și strălucitoare. Culoarea intensă a aripilor este rezultatul difracției luminii și nu a pigmentului. Fluturi exotici din America de Sud: Mariposario include adesea specii de fluturi originare din regiunile tropicale ale Americii de Sud, care se remarcă prin culorile vibrante și modelele fascinante ale aripilor. Fluturi din Asia: Diverse specii asiatice pot fi prezente, inclusiv fluturi cu aripi transparente, cu modele delicate sau culori strălucitoare. Fluturi de noapte (Nocturne): Pe lângă fluturii de zi, Mariposario poate găzdui și specii de fluturi de noapte cu aripi mai discrete și culori care le camuflează în mediu. Fluturi locali: Unele specii native din Spania și Europa pot fi, de asemenea, prezente, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra diversității locale. Este important de menționat că compoziția exactă a speciilor poate varia în funcție de perioada anului și de condițiile de mediu din Mariposario. Vizitatorii au astfel ocazia să exploreze și să descopere o gamă largă de fluturi, contribuind la experiența captivantă a acestei grădini tropicale.

În plus față de fluturi, Mariposario găzduiește și alte specii de insecte, precum gândaci și alte creaturi exotice, contribuind astfel la crearea unei experiențe bogate în biodiversitate tropicală. Acest loc oferă nu doar o privire apropiată asupra lumii fascinante a fluturilor, ci și o atmosferă relaxantă și educativă, fiind potrivit atât pentru vizitatori de toate vârstele, cât și pentru iubitorii de natură și fotografie.

La Mariposario din Benalmádena, atmosfera tropicală și plină de viață nu este rezervată doar fluturilor. Atracția include, de asemenea, spații amenajate cu flori și vegetație luxuriantă, oferind o ambianță tropicală autentică. În aceste zone, vizitatorii pot întâlni o varietate de animale care completează peisajul exotic, creând astfel o experiență captivantă.

Broaște țestoase: Pe lângă fluturi, Mariposario găzduiește și broaște țestoase. Aceste reptile fascinante pot fi observate în mediul lor natural amenajat, oferind o privire mai apropiată asupra comportamentului și a habitatului lor. Leneși (sau perezoso): Zonele cu vegetație sunt adesea populate și de leneși, creaturi adorabile și lente, originare din America Centrală și de Sud. Aceste mamifere pot fi văzute atârnându-se relaxat în copaci sau mișcându-se încet, ceea ce oferă vizitatorilor o experiență deosebită. Papagali: Atmosfera colorată și tropicală a Mariposario poate fi întregită de prezența unor papagali. Aceste păsări inteligente și zgomotoase pot adăuga o notă vibrantă și interactivă la experiența vizitatorilor. Aceste elemente, împreună cu fluturii, contribuie la crearea unei atmosfere magice și diversificate în cadrul Mariposario din Benalmádena. Vizitatorii pot explora nu doar lumea fascinantă a fluturilor, ci și ecosistemul tropical în ansamblu, cu toate speciile sale variate de plante și animale.

La Mariposario din Benalmádena, experiența vizuală și senzorială se extinde dincolo de lumea fascinantă a fluturilor, oferind vizitatorilor și alte elemente spectaculoase ale naturii tropicale. Printre acestea, se numără și zonele special amenajate cu cascade artificiale și un acvariu în care înoată numeroși pești colorați, cu un impact vizual deosebit, în special cei de culoare roșie.

Cascade artificiale: În anumite zone ale Mariposario, vizitatorii pot descoperi cascade artificiale care adaugă un sunet plăcut și o atmosferă reconfortantă spațiului. Aceste elemente contribuie la recrearea unui mediu tropical autentic și oferă o ambianță relaxantă. Acvariu cu pești colorați: Unul dintre punctele de atracție notabile este zona în care sunt expuși numeroși pești colorați într-un acvariu captivant. Cei mai impresionanți dintre aceștia sunt, poate, cei de culoare roșie, aducând o notă vibrantă și spectaculoasă întregii experiențe. Aceste elemente adaugă un caracter diversificat și complex Mariposario-ului, oferind vizitatorilor o incursiune captivantă într-o oază tropicală. Sunetul plăcut al cascadei, culorile vii ale peștilor și atmosfera generală crează un cadru de neuitat, aducând laolaltă elemente naturale care completează și îmbogățesc vizita la această atracție extraordinară.

Mariposario din Benalmádena reprezintă astfel un colț de paradis tropical în inima Andaluziei, invitând vizitatorii să se bucure de frumusețea și miracolul naturii într-un cadru excepțional.

Ca să concluzionez, dragii mei, Mariposario din Benalmádena este o bijuterie ascunsă pe Costa del Sol, unde am găsit un colț de paradis care mi-a cucerit inima, o experiență incredibilă pe care am avut privilegiul să o descopăr int-o zi caniculara din iulie 2023.  

Pe Costa del Sol, vara aduce cu sine o explozie de căldură și soare, creând un adevărat paradis pentru iubitorii de vreme caldă. Cu temperaturi care pot urca adesea peste 30 de grade Celsius, atmosfera devine fierbinte și vibrantă. În aceste condiții, gândul la o oază de răcoare și confort devine mai mult decât binevenit.

Descoperirea unor locuri precum Mariposario din Benalmádena devine un balsam pentru suflet, unde umbra generoasă a frunzișului și sunetul liniștitor al cascadelor artificiale aduc o alinare binevenită în fața arșiței verii. În plus, beneficiind de un confort adițional, este demn de menționat că aceste locuri oferă și un sistem eficient de aer condiționat. Acest aspect adaugă o notă de plăcere și răcorire suplimentară, facilitând vizitatorilor să se bucure pe deplin de experiența oferită de Mariposario.

Nu trebuie să uităm nici de locuitorii înaripați ai acestui colț de paradis. Fluturii, cu toată grația și frumusețea lor, au nevoie de o temperatură constantă pentru a se simți în largul lor. Prin menținerea unui mediu cu aer condiționat, Mariposario nu oferă doar oază de răcorire pentru oameni, ci și un habitat prielnic pentru aceste delicate creaturi zburătoare. Astfel, vizitatorii pot experimenta magia grădinii de fluturi într-un cadru care satisface atât dorințele lor de confort, cât și nevoile specifice ale locuitorilor cu aripi.

Asemenea locuri devin refugiul perfect pentru vizitatori, oferind o combinație de frumusețe naturală și confort într-un mod armonios. În aceste oaze de răcoare, atmosfera devine mai relaxantă și mai plăcută, oferind o senzație de liniște și prospătătura în contrast cu căldura intensă a verii de pe Costa del Sol.

Astfel, descoperirea unor astfel de locuri devine esențială în călătoriile tale, oferindu-ți ocazia de a te bucura pe deplin de frumusețea regiunii într-un mod care îți permite să te răcorești și să te reîmprospătezi. Este ca și cum ai găsi un mic colț de paradis unde poți să-ți răcorești sufletul și să te pregătești pentru aventurile următoare sub soarele strălucitor al Costa del Sol.

Fluturii dansau în jurul nostru, iar broaștele țestoase, leneșii și papagalii adăugau unicitatea acestui loc fermecător. Nu am putut să nu mă simt conectată la frumusețea naturii într-un mod cu totul special. A fost ca și cum aș fi pășit într-o altă lume, plină de magie și frumusețe.

 

TRANSPORT

Din Benalmádena, poți ajunge la Mariposario cu autobuzul local, care dispune de aer condiționat și circulă frecvent.

Plata se face la șofer, doar în numerar; noi am platit 1.7 euro pe persoană în iulie 2023. Asigură-te că ai bani marunți și ține cont că, în general, nu se acceptă carduri pentru plata biletelor. Este important să ai la tine bani cash, iar dacă plătești cu bancnote, ține cont că schimbul de la șofer se face până la maxim 10 euro. Bancnotele mai mari pot să nu fie acceptate.

Odată ajuns la destinație, va trebui să mergi câteva minute pe jos până la Mariposario, poți să verifici această informație cu șoferul sau să întrebi localnicii. În plus, dacă folosești Google Maps, aceasta îți poate furniza indicații precise pentru a ajunge de la stația de autobuz la destinația finală.

BILETE SI COSTURI

Este bine să știi că biletele pentru Mariposario din Benalmádena pot fi achiziționate fie la casieria de la intrare, fie online. Costul unui bilet pentru un adult este de 12 euro. 

La ieșire, poți găsi și alte facilități, cum ar fi un magazin de suveniruri și o cafenea. Este o oportunitate minunată de a lua acasă amintiri sau cadouri simpatice și de a savura o băutură răcoritoare după explorarea fascinantă a Mariposario-ului.

Aceste adiții, cum ar fi magazinul de suveniruri și cafeneaua, pot completa experiența ta și oferi o ocazie suplimentară de relaxare sau de a cumpăra suveniruri pentru a-ți aminti de vizita ta la Mariposario.

Dacă ai ajuns la Mariposario în Benalmádena, nu uita să vizitezi și Stupa, mai ales că oferă o priveliște extraordinară asupra Mării Mediterane văzută de la înălțime. Această combinație de experiențe, de la explorarea grădinii tropicale a Mariposario la admirarea peisajului panoramic de la Stupa, va completa cu siguranță călătoria ta cu momente memorabile și impresionante. Să te bucuri de fiecare aspect fascinant al acestei destinații!

Site-ul lor:    https://www.mariposariodebenalmadena.com/en/tienda/

Vizita acolo și câteva vloguri din zilele petrecute pe Costa del Sol găsiți aici:

Mariposario, Colomares, el Bil Bil - Travel Vlog Costa del Sol 2023 https://youtu. be/c-LqEtJ0tzw? si=Ob2M-OtKl_4RT3xm

Drumul si bagajul:  https://youtu. be/Ew-y1LKYH-0? si=K9vB4JXQpPWb81rn

Primele doua zile in Benalmadena: https://youtu. be/beXzOsxTpvE? si=epvAF7uN5xd8yRUH

Cateva ore in Malaga  https://youtu. be/PfWusyshrf8? si=64QYLbk1Yd-dX1JV

Sealife Benalmadena + Parque de la Paloma https://youtu. be/93It4J8yThc? si=-qpwcGcAaJVGPQTT

Fuengirola Bioparc: https://youtu. be/tJFkKzJx8C0? si=DCQ0iDRG3Hw4Tu6I

O zi în Gibraltar:https://youtu. be/-TIJKDtlYN8? si=W31e3hE7qzKNliKN

Am fost cazate la Hotel Best Sirocco, pe care vi-l recomand din tot sufletul:  https://youtu.be/rh61sGXQpVE?si=POO2Vg_IpoZlHzWS

Voi încerca să revin curând cu mențiuni / amintiri / recomandări și din celalalte locuri vizitate și cu cât mai multe poze.

Mariposario a devenit cu siguranță unul dintre locurile mele preferate de pe Costa del Sol. Gândul că m-aș întoarce cu drag în această oază tropicală este unul care mă încântă. Aștept cu nerăbdare să împărtășesc și alte destinații ulterior, dar pentru acum, acest colț de paradis rămâne în sufletul meu ca o amintire fermecătoare. Să avem parte de călătorii minunate în continuare!

 

 

 


[fb]
---
Trimis de Adina - addcont in 14.01.24 18:55:06
Validat / Publicat: 14.01.24 19:25:29
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: In 2022 la Barcelona
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Am cam calatorit... de aia nici nu mi-a ajuns timpul sa mai scriu aici, dar incerc sa impartasesc cat mai mult pe YT :)

VIZUALIZĂRI: 1257 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adina - addcont); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Diverse specii de fluturi, odihnindu-se pe floricolorate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.01.24 19:24:16]
»

Bun revenit pe site, cu impresii

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Benalmadena, BENALMADENA COSTA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Excursii / activităţi opţionale în zona Costa del Sol]

Adina - addcontAUTOR REVIEW
[14.01.24 19:43:08]
»

@webmasterX: Multumesc de re-primirea calduroasa, dar si pentru incadrarea corecta.

balasa violeta
[15.01.24 10:08:13]
»

Minunat!

Mi-ati adus aminte de aceasta bijuterie de statiune!

N-am vizitat fluturii, Stupa si castelul. Am stat opt zile pana-n pandemie... putin... am cumparat excursii Cordoba, Sevillia, Malaga, Gibraltar, Caminito del Rey, Ronda, Setenyl de las Bodegas... merita sa ma bucur mai mult de acest frumos orasel!

Multumesc!

Adina - addcontAUTOR REVIEW
[15.01.24 10:24:53]
»

@balasa violeta: Noi am stat 7 zile si nu a fost suficient... am facut o singura excursie mai lunga, la Gibraltar, in rest am vizitat multe locuri interesante in zona si tot nu a fost suficient.

Sper sa ajung in 2024 sa vizitez Sevilla, Cadiz si Rotonda.

Orice revenire in zona aceatsa e o binecuvantare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Benalmadena:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.058311939239502 sec
  ecranul dvs: 1 x 1