ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 8 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Biserica Ortodoxa Greaca a Bunei Vestiri din Nazaret

TIPĂREȘTE URM de aici

Circuitul nostru in Tara Sfanta a urmarit in ordinea fireasca viata si moartea lui Iisus, incepand cu locul in care Arhanghelul Gavriil a anuntat-o pe Fecioara Maria ca-l va nastre pe Iisus si terminand cu Biserica Sfantului Mormant.

Nazaretul, care a inceput ca un mic sat evreiesc in urma cu aproximativ 2000 de ani, a devenit un loc popular de pelerinaj in perioada bizantina, crestinii lumii considerand ca acesta este locul Bunei Vestiri. Primai biserica a orasului, Biserica Buna Vestire, a fost construita in locul traditional al caminului Mariei si a lui Iosif. Biserica Ortodoxa Greaca a Bunei Vestiri (Biserica Sf. Gavriil) este construita deasupra izvorului care era singura sursa de apa din Nazaret la acea vreme, din care se spune ca Maria bea apa. In traditia greco-ortodoxa, aici i s-a aratat pentru prima data Fecioarei Maria, Arhanghelul Gavriil. Mai tarziu, la ea acasa, el a anuntat-o ca il va purta pe Mesia. Asadar, in locul unde Gavriil o intalneste pe Maria, este biserica ortodoxa, iar la locul casei ei se afla biserica catolica.

​Noi am vizitat-o pe cea ortodoxa, construita intr-o forma tipica de biserica greco-ortodoxa, cu aspect de cetate. Biserica a fost infiintata in perioada cruciatilor in secolul al XII-lea, apoi a fost distrusa de sultanii mameluci Baibers, in secolul al XIII-lea. In secolul al XIV-lea biserica era deja o ruina, insa accesul la izvorul facator de minuni al Maicii Domnului nu a fost niciodata intrerupt.

Pentru o perioada, Biserica a ajuns in grija franciscanilor, insa din anul 1741 revine in proprietatea Patriarhiei Ierusalimului. In anul 1750 a fost construita biserica ce se poate vedea si astazi.

Altarul se afla in spatele unui iconostas din lemn decorat, oferit bisericii de un bogat negustor grec in 1767. In anul 1970, Patriarhul Iustinian al Romaniei a vizitat biserica si descoperind ca aceasta nu e pictata datorita faptului ca pictura nu rezista din cauza umezelii provenita de la apa izvorului, a hotarat sa trimita artisti romani sa o picteze. Fratii Morosan zugravesc in fresca, redecorand biserica, in perioada 1977-1978.

Biserica e decorata cu sfinti pe care ii regasim in bisericile noastre, de exemplu, Sf. Parascheva de la Iasi sau Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, iar pe frontispiciul acesteia este scrisa in limba romana povestea decorarii acesteia.

In grota de sub biserica inca mai curge izvorul, iar o pictura murala de deasupra ei infatiseaza vizita Arhanghelului. Inscripțiile de sub pictura, in 6 limbi, inclusiv romana, scriu: „Bucură-te, ceea ce esti plina de dar, Marie, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei” . Biserica Sfantul Gavriil este cel mai sacru loc din Nazaret pentru biserica greco-ortodoxa.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 17.08.23 18:37:47
Validat / Publicat: 17.08.23 20:26:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.

VIZUALIZĂRI: 462 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 In grota de sub biserica inca mai curge izvorul, iar o pictura murala de deasupra ei infatiseaza vizita Arhanghelului. Inscripțiile de sub pictura, in 6 limbi, inclusiv romana, scriu: „Bucură-te, ceea ce esti plina de dar, Marie, Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei”. Biserica Sfantul Gavriil este cel mai sacru loc din Nazaret pentru biserica greco-ortodoxa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16900 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[17.08.23 23:12:39]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Nazaret și împrejurimile:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046172857284546 sec
    ecranul dvs: 1 x 1