ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 19.02.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 10 nopți
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
84.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 18 MIN

Avliga Beach, actual Flamingo Beach Hotel - Intre asteptari, dorinte si realitate. O alegere corecta

TIPĂREȘTE

Dragi prieteni, voi face acest review legat de locația Flamingo Beach (fost Avliga) comparând experiența din 2019, cu cea de anul acesta unde am stat 10 nopți (5-15 august 2022). Totodată, voi împărtăși din experiența drumului până acolo și înapoi la Timișoara.

Pentru că în 2019 am avut o experiență frumoasă în acea locație, am decis în ianuarie 2022 să o repetăm, mai ales că am primit o ofertă de preț foarte bună, comparativ cu ceea ce exista la acel moment, atât în Bulgaria cât și în România. Prețul a fost de 4.100 de lei, 10 nopți cu demipensiune, pentru două persoane. Aici se mai adaugă costul parcării (20 leva/zi), cost care ulterior a fost înjumătățit datorită unei situații pe care o voi relata pe parcurs.

Așadar, împreună cu încă o familie (rude), am decis să plecăm la drum, vineri dimineata la orele 5.15, pe traseul prin Serbia - Vrseț, Smederevo, Niš, Sofia, Plovdiv, Burgas, Nesebar, Flamingo Beach.

Am pornit două mașini la ora stabilită, socotind ca vom parcurge traseul în aproximativ 11 ore, incluzând opririle necesare, pentru o distanță de 950 de kilometri.

La vama româno - sârbă de la Vrseț am stat doar 10 minute, iar formalitățile s-au desfășurat rapid.

Drumul prin Serbia către vama bulgară, a decurs normal, cu limitări de viteză până la Smederevo, de unde am intrat pe autostrada care avea sa ne ducă până la destinație.

Am avut grija sa ne cumpărăm on line vigneta pentru Bulgaria pe 14 zile. În Serbia, nu este nevoie deoarece se plătește autostrada pe distanța parcursă pe baza unui tichet primit la intrare. Costul autostrăzii a fost de 1130 dinari sârbești, adică vreo 48 de lei.

Toate bune și frumoase până când am ajuns la granița bulgară. Acolo avea să ne aștepte una dintre cele mai neplăcute experiențe… Am oprit pentru câteva minute în benzinăria OMV chiar dinaintea vămii. Plină ochi! Ce toaletă, ce cumpărături… O sumedenie de mașini cu numere de Germania și Austria, cu cetățeni turci sau ce-or mai fi fost, droaie de copii care își făceau nevoile pe unde apucau, familii întinse prin parcare, pe jos servind masa într-o dezordine și vraiște de nedescris…

Am părăsit rapid benzinăria și ne-am proptit direct în coada care se întindea pe kilometri întregi… Urma să stăm mai bine de 3 ore, pe niște rânduri alandala, pe o căldură de 38 de grade, cu motoare pornite pentru a genera cât de cât o temperatură în mașină, însă parcă nici AC nu mai făcea față. Nu aveam de unde să știm cât vom sta la coadă, așa ca proviziile de apă ne-au prins bine… N-are rost sa vă mai spun ca "cetățenii" din mașinile cu numere de Germania sau Austria, nu respectau mai nimic… se băgau cu un tupeu de nedescris în fața ta, speculând orice secundă, sau se așezau pe coloana destinata Tir-urilor, ca mai apoi să-ți țâșnească în față… fără" te rog" sau "mulțumesc "...

Abia ajunși în vamă, aidoma unei cirezi de vite, am observat ca exista linii pentru cetățeni UE. Însă nimeni nu respecta acel semn… Practic, în vamă am stat 45 de secunde… atât a durat verificarea buletinelor și actelor mașinii… N-am simțit ca sunt cetățean european în cireada care ma înconjura și pentru care am pierdut mai bine de trei ore, nervi și combustibil… Verificările acelor mașini durau zeci de minute, mai ales ca erau și câte 7-8 persoane într-un autoturism….

După acel coșmar, ne-am continuat drumul, mai ușor, pentru că imediat după vama este o porțiune în care se lucrează, sunt gropi și limitări de viteză… Abia după vreo ora, am reușit sa ne întindem pe autostradă și să-i dăm bice către destinație.

Am ajuns pe la orele 20.00, obosiți însă plini de speranțe într-un concediu binemeritat…

Pentru că bariera de la intrarea în parcarea hotelului era închisă, am coborât, indreptandu-ma spre recepție sa solicit permisiunea intrării. Aici, un tip tinerel, mă anunță cu un zâmbet larg că putem intra cu mașinile, însă să stăm doar 15 minute până descarcam bagajele, iar apoi sa ducem mașinile în alt loc, parcarea fiind aglomerată…

E important acum să vă spun că în ianuarie când am făcut rezervarea, am solicitat în mod expres sa avem un loc unde sa parcam. Promisiunea lor, la rezervarea mea prin Booking, a fost că ne vor rezolva.

Așa ca, îi explic tânărului cum sta treaba și solicit sa mă lase să rămân în parcare unde culmea, erau 2 locuri libere, însă marcate cu un con rutier, ca fiind "ocupate". Între timp, apar și cei doi "parcagii", pe care i-am denumit "Lolek și Bolek", agresivi de-a dreptul, care ne solicitau să părăsim parcarea… Unul dintre ei, a lovit cu palma mașina cumnatului meu care, nici măcar nu știa ce se întâmplă …

Atât mi-a trebuit!

Am solicitat sa vorbesc cu managerul hotelului, care până la urmă a răspuns la telefon. Explicația lui, pentru locurile libere "rezervate" era că au plecat unii până în Nesebar și se întorc a doua zi dimineața… N-a ținut explicația penibilă… I-am spus clar în ce condiții am rezervat și că nu părăsesc parcarea! Mai mult, în fața intrării trona un Mercedes decapotabil lăfăit pe încă două locuri… Atunci, a intervenit o domnișoară, Silvia care părea că are un cuvânt de spus… a fost singura care și-a dat seama de situație și de ceea ce ar fi putut urma… A eliberat un loc în care era o mașină a personalului, apoi când i-am arătat Mercedesul explicându-i ca ocupa 2 locuri, l-a mutat fiind al ei, astfel rezolvând parcarea celor două mașini… I-am pomenit și de rewiev - ul meu pe care urma să-l dau pe Booking…

Drept recompensă pentru a ne mai calma și pentru a-și repara greșeală, ne-a oferit o gustare deoarece între timp pierdusem cina, precum și o băutură la bar… Am ras câte o bere eu și cumnatul meu, apoi am despachetat și am căzut într-un somn adânc… A doua zi, locurile rezervate erau tot goale, semn ca a fost o minciună sau un șmen de-al lui Lolek și Bolek…

Legat de hotel, pot să vă spun că în răstimpul celor 3 ani, a avut loc o schimbare de nume - Flamingo Beach Hotel, o renovare parțială exterioară schimbandu-i-se culoarea parțial, o refacere a piscinelor și introducerea unui Pool Bar, tăierea unui brad, amenajarea aleii cu niște palmieri de plastic (un kitch), montarea unei uși la ieșirea de pe aleea hotelului în aleea principală, un loc de joacă pentru copii și cam atât… am observat și reamenajarea balcoanelor, unde s-a renunțat la grilajul de fier forjat și înlocuit cu ceva transparent… În rest, nicio schimbare, cu toate ca o renovare serioasa ar fi necesara și în interiorul hotelului…

A! Era să uit… A mai apărut o stea la firmament, însă doar de formă, fiindcă hotelul e tot de 3 stele… Așa ca sunt 4, însă e de 3… si ca să fiu sincer pana la capăt, nu e nici de 3, fiindcă de exemplu, nu au feon în baia minim dotată…

Însă, cu toate acestea, hotelul este primitor, foarte curat, excepțional plasat și liniștit, oferind siguranța și liniștea atât de necesară.

Camera primită, oferea o foarte frumoasa vedere către mare și piscină, etajul 4, poziție centrală.

Dotată cu cartelă de acces, AC, TV, frigider, curată și fără mirosuri. Baia, cu duș și perdea, minim dotata, fără aerisire, doar cu ventilator care nu funcționa… izolarea fonica deficitară, prizele cam prost amplasate, însă paturi (saltele) foarte confortabile.

Una peste alta, am fost mulțumit de cameră și nu-i găsesc nimic de comentat. Apa caldă cu presiune, însă pe la orele 18.00, aveai șanse să rămâi preț de câteva minute fără apă, deoarece se întrerupea brusc, evident când erai cu șampon pe tine... Tot în baie, e necesar sa se schimbe tocurile de la ușa, sifonul de scurgere și să aplice pe perete și în zona dusului câteva cârlige sau suporturi…

Comparativ cu condițiile din 2019, pot spune ca în cameră, lucrurile au rămas la fel. Să nu uit! Wi Fi la fel de slab, doar prin zona recepției…

Masa

Ceva care ne-a plăcut mult în 2019 a fost masa… atât la micul dejun cât și la cină. Așa că, așteptările noastre erau mari… Dacă atunci, micul dejun era variat, diferit de la o zi la alta, cu mâncare calitativă, de această dată lucrurile nu au mai stat la fel… Mâncarea era cam tot timpul aceeași, cu mici variațiuni, de o calitate net inferioară, de exemplu mezelurile și margarina care înlocuia untul din 2019, nu se puteau mânca… Existau legume, brânzeturi, ouă fierte și omleta, pâine prăjită

cu ou, crenvurști, câteodată bacon sau ceva parizer prăjit… automat de sucuri, cafea și apă fierbinte pentru ceai… apoi compot, nutela, cereale, fructe și ceva croissante…

Legat de cafea, mai bine te duci la magazinul hotelului unde exista automat de cafea Lavazza și cu 1 leva, iti iei o cafea bună de tot! program mic dejun 7.30 - 9.30

Cina se prezenta un pic mai bine ca micul dejun, în sensul că era o varietate mai mare de mâncare și cam două feluri de ciorbe. Nu exista sa nu găsești ceva pe placul tău... Chiar și pește am găsit de 2 ori… Mai puteai servi doua feluri de vin de la dozator, bere și sucuri. Existau variante de dulciuri și fructe. Mâncarea era gustoasă și se făcea cel puțin o data refill… însă nu tot timpul…

O problema care nu a fost remediata decat cu sesizare la receptie, a fost faptul ca pe timpul noptii nu se inchideau hotele de la bucatarie, acestea generand un zgomot continuu. Dupa sesizare, acestea se inchideau pe timpul noptii.

Programul cinei 18.00 - 21.00

Trebuie să menționez că exista și posibilitatea de a servi prânzul la restaurantul hotelului, unde aveți de unde alege între meniul zilei și câteva feluri de mâncare, în general cartofi prăjiți și ceva grătare… Meniul zilei este din mâncarea care se pregătește pentru cină în ziua respectivă. Prețul e decent și puteți să aveți în vedere aceasta alternativă la zecile de restaurante din imediata apropiere… Cam 7 leva meniul zilei.

Despre piscina hotelului.

Aceasta arată mult mai bine decât acum trei ani. A fost renovată, regândită și înzestrată cu bar, unde poți servi diferite băuturi, direct din piscină… Nu este foarte mare, însă suficient de încăpătoare, apa caldă și foarte curată. Nu am stat decât o dată, mai mult să văd cum este, într-o zi în care bătea vântul foarte tare și plajele erau mai mult goale…

Piscina copiilor în schimb, era puțin folosită din cauza că temperatura apei era mai scăzută… nu știu de ce… Copii se bălăceau în piscina mare, care nu este adâncă… aprox. 1.60 m.

Am totuși ceva de spus legat de piscină, mai bine zis de ce se permite acolo…

Exista un program afișat… Seara, cam pe la 19.00 se închide în vederea întreținerii… Exista 74 de sezlonguri care pot fi folosite fără costuri… Ei bine, metoda românească funcționează și aici... În fiecare seară, după închiderea piscinei, turiștii hotelului, nu spun care, găseau de cuviință să-și lase peste noapte prosoape, haine, colaci sau șlapi, pe șezlonguri, cu scopul vădit de a le rezerva… Astfel ca cine ar fi dorit de dimineață să ocupe un loc la piscină, nu putea din cauza "troncotelor" lăsate peste noapte… ciudat este ca nici managementul hotelului nu lua măsuri… Am observat și faze în care își "rezervau" șezlongurile, apoi plecau sa se scalde în mare… Mai mult, de câteva ori, am observat străini de hotel, în general tineri, care intrau în zona hotelului, se scăldau în piscină chiar și îmbrăcați, apoi plecau… Mă îndoiesc că am fost singurul care a văzut toate acestea….

În hotel erau cazați români, ruși, ucraineni, slovaci, unguri și câțiva nemți. Ca veni vorba de nemți, vreau să fac o remarcă. Tot hotelul are un cult pentru nemți. Ei sunt cei mai importanți clienți, chiar dacă, din păcate pentru hotel, anul ăsta nu prea și-au făcut apariția… peste tot steaguri germane, la bar, la piscină, muzica germană, chiar și pe monitorul din zona mesei rulau continuu meciuri din Bundesliga. În 2019 era plin de nemți, însă anul acesta, nici 10 % nu erau nemți… cel puțin cât am stat acolo…. O să vă mai relatez o constatare legată și de ucraineni, însă la momentul potrivit…

Tot în zona piscinei, s-a organizat într-o sâmbăta o petrecere cu un DJ local, anunțată cu surle și trâmbițe, care pâna la urma s-a dovedit un fiasco total… Lumea stătea pe scaune și se uita ca la film la DJ - ul trecut de prima tinerețe, care nu simțea publicul și insista în a pune muzica doar pe placul lui. La un moment dat, chiar enervandu-se ca nu dansează nimeni, s-a apucat sa tragă cu disperare de o domnișoară aflată pe un scaun în imediata lui apropiere… Apoi, la microfon, cu un ton răstit, îi invita pe privitori să se ridice și să danseze, amintindu-le că e totuși o petrecere… Mai pe final, câțiva clienți vizibil atinși de Bachus, au încins o horă dezorganizată, salvând într-un fel seara… Au fost reduși la tăcere și trimiși pe scaune de proasta inspirație a DJ-ului, care a considerat oportun să ia microfonul și să cânte el câteva hituri vechi, printre care și "Dragostea din tei"... M-am amuzat copios, de la balconul camerei unde ajunsesem între timp….

Mai menționez aici, timpii de așteptare la masă… Am constatat că cel mai bine este să mergi pe la ora 19.00 - 19.30 când deja primii turiști veniți direct de pe plajă sunt deja ghiftuiti … Noi nu ne-am dus niciodată fără să facem un duș și să ne schimbăm pentru seară…

Despre plajă

Asa cum vă spuneam, poziția hotelului este ideală. Aproape de plajă, aproape de aleea de promenada, aproape de restaurante și puncte de atracție.

Hotelul nu are o plajă privată și asta se vede… față de 2019, când plaja era curățată zilnic, anul acesta nu s-a mai îngrijit nimeni… Nisipul fin, plaja largă și intrarea excelentă în apă, nu sunt valorificate… peste tot, mizerie, mucuri de țigări, ambalaje, pahare, sticle… Cu greu, câțiva angajați probabil ai Primăriei, veneau dimineața și mai curățau ce se vedea cu ochiul liber…. Atât… Am văzut alte plaje in schimb, private, care erau excelent întreținute… chiar lângă plaja noastră…

Pe plajă, umbrele cu șezlonguri în stânga și dreapta, iar la mijloc zona de prosoape…

N-am crezut ca voi avea probleme cu șezlongurile, însă s-a întâmplat și asta…

Dacă mergi de dimineață, cam pe la 6.00 - 6.30, poți sa alegi ce loc dorești… chiar și mai târziu puțin… După micul dejun, dacă ajungi pe la 8.00 - 8.30 încă poți găsi locuri. Asta am și făcut zilnic… Umbrelele sunt numerotate și costa 9 leva bucata, 9 leva un șezlong cu măsuță. Dacă închiriezi o umbrela cu 2 sezlonguri și măsuță, plătești 27 leva/zi.

În prima zi, după ce am plătit, n-am primit chitanță, în schimb am fost asigurați de MC-ul plajei, un bătrânel cam crizat, că totul e ok și putem pleca la masă și sa revenim fără probleme… Asta spunea tuturor. N-a fost așa…

Când am revenit, locul meu unde lăsasem prosoapele și un tricou, era ocupat de o familie de ucraineni formată din trei femei, patru copii și un bărbat, care și-au adus încă vreo 4 sezlonguri, și-au pus hainele peste ale mele și dormeau… Am trezit o duduie revărsată într-o poziție indecentă și i-am spus că stă pe locul meu, rugând-o să se mute... Vădit deranjată, a început să-mi explice chestii pe limba ei din care cu greu am înțeles ca ei acolo vor să stea, fiindcă lângă apă bate vântul și ii deranjează. Mi-a spus, mai mult gesticulând, să stau în altă parte, unde încă mai erau sezlonguri la care nu reveniseră încă posesorii… că asa au făcut și ei… Am crezut că iau foc…. A doua zi am aflat ca ei nici nu plăteau… Asa că am stat stingher pe un alt sezlong, stresat că poate vine cineva și ma ia la întrebări… și nici nu aveam chitanță… iar cel cu biletele nu mai era la ora aia… însă l-am prins a doua zi!

Nu vă imaginați ce circ a făcut. El!!! Mi-a spus că nu e vina lui, că dacă nu-mi convine să plec în alta parte, că n-are ce sa facă, că sunt probleme cu românii și ucrainenii, prostii de genul ăsta…

Din acel moment, i-am cerut chitanță în fiecare zi, punându-l să-mi scrie cu mâna lui pe chitanță numărul umbrelei… A fost o idee bună, deoarece a treia zi am rămas fără un tricou și fără măsuță… cineva le-a luat… Am recuperat măsuța de la un alt loc unde cineva o pusese sub umbrelă, fără să-și ia șezlong, doar cu prosop… cu circ, dar am recuperat-o…. Niciodată nu mi s-a mai întâmplat asa ceva, pe oriunde am fost…

Clienții plajei, români, ucraineni, ruși și romi din Bulgaria… Pe cei 4-5 polonezi și vreo 3 nemți nu-i mai pun la socoteală…

Ce mai poți face pe plajă … păi poți să te dai cu parașuta (parasailing), poți sa te dai cu skijetul, sau chiar cu dormeza… sau, poți lua un vaporaș cu 15 leva și să te duci pe insula Nessebar din vecinătate, unde poți admira un peisaj superb, să stai la o terasă și sa te plimbi printre străduțe și bazare … pe insulă poți ajunge și cu taxiul, cam 3 leva pe kilometru… merita dacă sunteți mai mulți, altfel tot pe acolo ești cu costurile, mai mari ca în 2019….

Pe plaja mai vin și vânzători ambulanți care striga din toți rărunchii, prezentându-si marfa, în general porumb fiert, fructe, gogoși, fructe de mare și pești uscați… Ăia cu peștii uscați ii simțeai de la distanță! Nu m-am încumetat la nimic… Mai vin și fotografi care, îmbrăcați în tot felul de personaje din desene animate, majoritatea hidoase, ochesc copii și nu se lasă până nu fac o poză sau mai multe cu ei… fără niciun acord din partea părinților… Apoi, revin a doua zi cu pozele gata făcute, caută copii și familiile, oferindu-le spre vânzare pozele… Cam ciudată abordarea și metoda…

Intrarea în apă se face lin… ideal pentru copii! Apa curată și caldă, fără alge… perfectă! În zece zile am prins și valuri și vânt și apă liniștită ca un lac… nici meduze n-am văzut decât rar, și nici scoici… Există salvamari, însă nu a fost cazul, cel puțin cât am stat pe-acolo… A fost o zi cu steag roșu, evident că oamenii intrau în apă, iar salvamarii se rezumau la ai fluiera… În imediata apropiere a plajei găsești de toate…

Programul de seară

După cină, obișnuiam să ne plimbăm. Cum ieși din hotel, intri pe aleea de promenadă. Ai ce umbla! Foarte aglomerată seara, un du-te vino permanent, terase, muzică, magazine, jocuri, divertisment, artiști stradali, tentații de tot felul. Prețuri pentru toate buzunarele, plin de magazine cu fake-uri, unele chiar binișor făcute, nu exista ceva ce să nu găsești… chiar și un parc de distracții, cam ca și pe la noi… poți alege sa te plimbi și pe malul mării, alegere care te salvează de aglomerație… mai ales că circulă și un trenuleț și o droaie de trotinete și triciclete electrice, de multe ori periculoase din cauza vitezei cu care merg… Vacarmul ține pana noaptea târziu, însă din hotel nu se aude… Dimineața, arată că după război toată promenada… însă vin din timp și curăță…

Despre prânz.

Cum n-am avut decât mic dejun și cina, se punea problema prânzului. Vă spuneam că exista varianta și la hotel, însă ești tentat sa încerci și altceva, mai ales ca sunt foarte aproape. Așa că în cele 10 zile am incercat și câteva restaurante, unele la care am mai fost în 2019. Cel mai ok, a fost restaurantul italian "Stella di Mare " din dreapta hotelului, pe promenadă. Pizzer italian, foarte de treabă, mâncare bună și ingrediente de calitate. Preturi decente… Două persoane, te încadrezi în 50 leva... Cam asa e peste tot… Am mai fost și la "Marina" și la un restaurant, " Water Mill" din fața hotelului… bunicel, însă nu mi-a plăcut bucătăria unde am aruncat un ochi…

În apropierea hotelului, există și un Aquapark, la care puteți ajunge cu transport gratuit.

Mai menționez faptul că la hotel exista un supermarket cu program non-stop, sau aproape non-stop fiindcă dimineața de multe ori era închis, de unde te poți aproviziona cu tot felul de chestii… băuturi, țigări, dulciuri, etc…

Hotelul are un medic, însă nu-l vei găsi în hotel, ci la un alt hotel din apropiere… dacă îl soliciți să vină, e contra cost. Nu a fost cazul… Tot la hotel poți rezerva diferite excursii. Am văzut tot felul de agenți care stăteau de vorbă cu turiștii.

Există și doua lifturi în hotel, utile pentru cei de la etajele superioare și pentru căratul bagajelor.

Concluzionând și făcând o comparație cu 2019, hotelul Flamingo Beach este o alegere bună! Fac aceasta afirmație ținând cont și de preț. Chiar dacă așteptările noastre nu au fost confirmate pe deplin, iar comparativ cu 2019 e mai slăbuț, alegerea acestui hotel nu vă va dezamăgi, deoarece raportul calitate/preț este excelent!

Referitor la întoarcerea în țară, am ales să revenim pe același traseu, după ce ne-am interesat de timpii de așteptare prin vămi. Am plecat la 8.30 și până la vama sârbă am venit bine. Vama am trecut-o pe la 14.00 cu timp de așteptare 20 de minute, o fericire față de ce am pățit la venire.

Problemele au apărut după Niš, unde până aproape de Smederevo se lucrează pe autostradă în mai multe puncte, traficul devenind un coșmar! Am pierdut vreo 3 ore bune, bară la bară, mai mult pe loc decât în mers, cu nelipsiții nesimțiți din trafic… Abia după Smederevo, am prins o porțiune mai liberă către vama Moravita… Ne rugam să nu mai stam în vamă… Însă, de ce ți-e frica nu scapi… Am stat mai bine de două ore, prinzând și schimbul de tură de la ora 19.00 și probabil mai puțin chef de lucru, fiind o zi de mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului.

Am făcut în total 1850 de kilometri, cea mai ieftină motorină și cea mai bună a fost în Bulgaria.

Cel mai bine este să scoți bani direct de la bancomat, fiindcă e cel mai bun curs. Atenție! Folosiți bancomatele băncilor, nu ATM-urile de tip Euronet răspândite la fiecare colț, deoarece plătiți comisioane mari de retragere! Pe cât posibil, plătiți cu cardul unde este permis.

Este important sa se faca si modificarea denumirii hotelului pe site, care chiar daca este acelasi, are o alta denumire. Fost AVLIGA Beach, actual Flamingo Beach Hotel. Mai exista in statiune un hotel denumit Flamingo Hotel, face parte din aceeasi retea, insa este situat undeva in centrul statiunii mai departe de plaja. Se poate confunda usor, mai ales la rezervare!

Sper că acest review vă va fi util, iar dacă sunt întrebări vă răspund în comentarii. Vacanță plăcută tuturor!


despre SERVICII

Serviciile sunt in general bune. Este de imbunatatit atitudinea personalului.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camera se prezinta in conditii bune, vedere excelenta catre piscina si mare, curatenie. Exista aer conditionat, TV si frigider. Se doarme confortabil.

Baia este cam anosta, insa functionala. Aerisirea se face cu un ventilator care din pacate nu functiona.

Chiar daca sunt trei stele, nu exista uscator de par. Apa calda cu presiune, insa cu opriri periodice la ore de varf.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Bucataria este acceptabila, mai putin calitativa fata de anul 2019. Micul dejun si cina in regim de bufet suedez. Mic dejun destul de putin variat, insa suficient. Unele mezeluri si margarina sunt de proasta calitate. Exista si fructe, cafea, ceai (nu au lamaie deloc), cereale.

La cina situatia sta mai bine, in sensul ca exista mai multe varietati, chiar daca se repeta. In general, mancarea este gustoasa si suficienta. Se face refill, insa pe final de program nu se mai obosesc. Este aglomerat si ai nevoie de timpi de asteptare pentru o masa pe terasa. Exista si mese in interior, mai putin solicitate.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Plaja din imediata vecinatate, este larga, nisip fin si intrare lina in apa. Din pacate, nu este ingrijita, nu se curata decat foarte rar. Exista zone pentru cearsafuri si zone cu sezlonguri unde platesti 9 leva/sezlong, 9 leva /umbrela. Marea este foarte curata, nu sunt alge si nici scoici. Intrare lina in apa, ideal pentru copii.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Hotelul este excelent pozitionat, in apropierea punctelor de atractie, are piscina intretinuta, loc de joaca pentru copii si in imediata apropiere se afla aleea de promenada plina cu tot felul de atractii, magazine si divertisment

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Sebastian TM in 17.08.22 20:53:15
Validat / Publicat: 18.08.22 08:07:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Am fost in aceeasi locatie in anul 2019

VIZUALIZĂRI: 437 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sebastian TM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P48 atractie pe aleea de promenada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16900 PMA (din 13 voturi)

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.08.22 08:06:10]
»

Foarte bun review-ul

-

Preșul (4100 lei) nu a fost, sigur, pentru „4 AD. + 1 COPII -- v: 13” (10 nopți cazare)

Cel mai doar pentru una dintre cele 2 familii -- respectiv pentru 2 adulți?

webmaster
[18.08.22 08:11:52]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sebastian TMPHONEAUTOR REVIEW
[18.08.22 09:38:49]
»

@webmasterX: mulțumesc pentru feedback! Într-adevăr, costul de 4.100 lei, zece nopți cu demipensiune este pentru familia cu 2 persoane. Familia cu 3 persoane, doi adulți și un copil, a fost cazată într-un apartament spațios și a plătit pentru 10 nopți cu demipensiune, 5 979 lei plus 250 lei parcarea.

webmasterX
[18.08.22 10:54:01]
»

@Sebastian TM: Mulțumiri -- am modificat, în caseta tehnică

DURATA: 10 nopți

Familie

2 ADULȚI

PREȚ SEJUR 4100 lei

FĂRĂ transport

TIP CAM: DblStd

REGIM MASĂ DP

Altfel -- induceam în eroare (preț 4100 lei pt 4 adulți + copil 13 ani)

Sebastian TMPHONEAUTOR REVIEW
[19.08.22 07:26:16]
»

@webmasterX: Mulțumesc! Așa e corect!

mishu
[23.08.22 21:23:48]
»

@Sebastian TM: Un articol bine scris, cu comentarii pertinente si o analiza corecta a faptelor. La o prima citire in diagonala despre "cetatenii" nemti si austrieci, ma gandeam ca te referi la cei reali, si voiam sa comentez, insa acum pe seara am citit tot articolul si am inteles.

Am revenit anul trecut in tara dupa aproape 4 ani de Austria stand intr-un orasel de circa 20000 locuitori. Cei mai galagiosi erau cetatenii arabi-turci, genul, in magazine se comportau precum conationalii nostrii, strigau la copii, copiii se tavaleau pe jos, etc. Iar pe drum venind spre tara am remarcat: in Austria si Germania se circula civilizat, nu se depasea aiurea, nu se depasea viteza. In Ungaria a inceput sa se strice treaba, iar cand am trecut in Romania si daca eram legata la ochi imi dadeam seama.

Cat despre granita, aud zilnic la TV/ radio astfel de povesti precum cele spuse de tine si te gandesti ca este o adevarata loterie. Baietii mei sunt acum in Croatia, si la granita Serbia-Croatia au stat 6 ore. Maine revin in tara, sunt curioasa ce peripetii mai au.

Felicitari pentru articol, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sebastian TMPHONEAUTOR REVIEW
[24.08.22 08:58:24]
»

Mulțumesc pentru comentarii! Așa cum ați remarcat, am pus ghilimele când am făcut referire la "cetățenii " cu numere de Germania sau Austria... Din păcate, comportamentul acestora atât în trafic, cât și în benzinării sau vămi, este ieșit din regulile civilizației cu care suntem obișnuiți... Numai bine vă doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, Sebastian TM
Alte impresii din această RUBRICĂFlamingo Beach Hotel (ex Avliga Beach) :
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060157060623169 sec
    ecranul dvs: 1 x 1