ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: TITAN
LUNA
JUN-2021
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona St Johann um Tirol?

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 4 MIN

Stanglwirt – un rai pentru suflet, dar si pentru gurmanzi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

La intoarcerea spre casa dupa un weekend minunat petrecut alaturi de prietenii AFA, ne-am gandit sa ne oprim undeva pe drum sa mancam de pranz, insa pe masura ce parcurgeam drumul spre casa parca nimic nu ne atragea, pana cand prietena mea a spus ca stie locul perfect unde sa ne oprim.

Asadar am oprit la "Stanglwirt 5* Bio- und Wellnesshotel in Kitzbühel" numit dupa cum spun ei “Un rai pentru suflet” . Avand in vedere ca noi doar am mancat acolo, l-as numi, “Un rai pentru gurmanzi”

Asadar (scuze daca am sa fac putina divagatie), daca buzunarul va permite un rasfat, aici il veti avea sigur si nu veti fi dezamagit. Cu ce sa incep, de fapt ei au inceput asta in urma cu 400 de ani, mai precis in 1722, ca o afacere de familie si asa este si acum. Probabil ca initial a fost un han ce adapostea calatorii si ii ospetea cu bucate din ferma proprie, acum numim asta "bio" si asa fac si acum si se lauda cu acest lucru cum ar fi de exemplu branza: "70% din productia noastra anuala de lapte este folosita pentru obtinerea diferitelor tipuri de branza. Aceasta nu contine potentiatori de arome sau adaosuri care nu sunt necesare si este depozitata cel putin doua luni in beciurile noastre din piatra". Normal, meniul contine si alte produse care nu sunt din zona, insa tot ce pot oferi din ferma lor o fac.

De altfel in prezentarea lor ei spun: “Stanglwirt este atat ferma organica cat si un resort de wellness de lux de 5 *.

Aici este locul perfect 12 luni din an, este locul perfect pentru jucatorii de golf sau tenis, dar si pentru facilitatile de spa pe care le ofera. Au si piscina penru copii (m-am uitat la poze si arata super) cu cinema dar si un tobogan (pentru copiii mai amri de 8 ani) de 120 m lungime.

Recunosc ca m-am uitat la tot ce ofera, la camere (de la cele mai simple pana la apartamente de 100 m2), diverse oferte functie de anotimp sau alte date importante din calendar si este un loc de rasfat intradevar, si am sa las aici pagina oficiala in caz ca macar de curiozitate vreti sa va uitati stanglwirt.com/en.

Dar sa revenim la masa de pranz, am ajuns acolo, am asteptat sa fim preluate, locul nu era nici aglomerat dar nici prea liber, am incercat insa sa fac niste poze in zonele mai libere pentru ca stiti, austriecii au ceva cu “protectia datelor” .

Normal, ni s-au verificat certificatele de vaccinare, si ni s-au adus destul de repede meniurile. Meniul are de toate pentru toti, aperitive, supe, fel principal, desert, si pe langa preparatele clasice au si preparate pentru vegetarieni sau preparate fara glutemn, asa ca de toate pentru tot. Si inca ceva, portiile pot fi mici sau mari (nu toate insa), asa ca si aici este o idee buna.

Am optat la inceput pentru limonade (sa fiu de partea soferului, mai aveam drum pana acasa) apoi am ales amandoua acelasi lucru (daca e sa mergem pe rasfat sa o facem pana la capat, sau pana golim portofelul), am luat cate o portie de vita Black Angus cu sos de piper avand drept garnitura baby morcovi caramelizati si cartofi gratinati.

Acum, ca sa revin la sadismul cu care deja v-am obisnuit: carnea facuta asa cum trebuie (cum imi place mie vita) "medium rare", ti se topea in gura, morcoveii (si daca imi aducea doar din acestia si ar fi fost ok), un gust dulce, acel dulce placut, cartofii gratinati pregatiti intr-o tigaita inainte de a fi serviti asa incat manerul tigaitei era infasurat in servet, iar sosul de piper, daca mi-ar fi dat o felie de paine si acel sos as fi fost multumita. Taiam cate o bucatica de carne si incercam sa iau cat mai mult din sos sa nu ramana nimic, am ras tot. Acum poate din poze or sa va para mici portiile, va spun insa ca portia este mai mult decat suficienta.

Si pentru ca trebuia sa incununam apoteotic masa de pranz am mai comandat o inghetata (salivam la ea de cand am vazut pozele din oferta speciala cu deserturi (ce bine ca nu i-am facut poze, asta este beleaua cu meniurile cu poze, jale si intristare), dar am comandat si un frappe (eu) si un cappuccino (prietena), bine ca nu eram in Italia sa fie cosiderata blasfemie.

Avand in vedere ca eram inca in melancolia data de despartirea de prieteni, dar de locul minunat in care ne aflam, imi venea sa iau o patura si sa ma intind pe spatiul verde din zona si sa aman plecarea cat mai, insa cum calatorului ii sade bine cu drumul, am platit consumatia (nu am sa mai spun cat, dar a fost o aroganta clara din partea noastra, insa in fond, cu asta ramanem).

Nu am multe poze asa ca o sa scapati rezonabil (desi arata bine 😊)

Web, te rog sa inserezi filmuletul de prezentare a acestui resort youtube poate va starni dorinte 😊


[fb]
---
Trimis de mishu in 06.08.22 20:41:36
Validat / Publicat: 06.08.22 21:25:52
VIZUALIZĂRI: 232INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Stanglwirt - Iata-ne ajunsi acolo unde trebuie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX [06.08.22 21:25:07] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona St Johann um Tirol?, ST. JOHANN im TIROL" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Zoazore [06.08.22 21:40:01] »

@mishu:

Acum, ca sa revin la sadismul cu care deja v-am obisnuit: carnea facuta asa cum trebuie (cum imi place mie vita) "medium rare", ti se topea in gura, morcoveii (si daca imi aducea doar din acestia si ar fi fost ok), un gust dulce, acel dulce placut, cartofii gratinati pregatiti intr-o tigaita inainte de a fi serviti asa incat manerul tigaitei era infasurat in servet, iar sosul de piper, daca mi-ar fi dat o felie de paine si acel sos as fi fost multumita

Ba nu esti sadica deloc! dar deloc! Stii ca eu nu mananc morcovi! Si inghetata, daca nu are zmeura... Bine, despre restul... lass uns nicht mehr reden sau let' s not talk anymore, cum ar spune francezul!

P02 mi se pare grozava! Norii aceia parca prelungesc muntii!

Nuuu sunt curioasa, dar banuiam o aroganta! 🤪 sa va fie de bine!

L. E am scris ecou si la cascada, dar am uitat sa dau send si am inchis laptopul. 😂

mishu [06.08.22 21:56:38] »

@webmasterX: Multumesc frumos, o seara linistita!

mishu [06.08.22 22:01:13] »

@mishu:

Stii ca eu nu mananc morcovi!

ti-ar fi placut in mod sigur, de altfel si cartofii gratinati, zau ca mie acasa nu imi ies la fel de buni. Si am mai avut o experienta (despre care am povestit) cand din lipsa de inspiratie am ales drept garnitura fasole verde cu bacon, urmatoarea ocazie cand am ajuns acolo, nici nu m-am uitat la alta garnitura, automat am luat asta.

A fost totul delicios, iti venea sa ligi farfuria sa nu mai ramana nici urma .

L. E am scris ecou si la cascada, dar am uitat sa dau send si am inchis laptopul.

, funny, iti multumesc pentru intentie si la fel iti multumesc si aici pentru vizita si aprecieri.

Zoazore [06.08.22 22:04:28] »

@mishu:

„L. E am scris ecou si la cascada, dar am uitat sa dau send si am inchis laptopul.”

, funny, iti multumesc pentru intentie si la fel iti multumesc si aici pentru vizita si aprecieri.

Vineri am comis-o! Daca mi-oi mai aminti ce-am elucubrat eu pe acolo...

Dar maine! Acum nu-s in stare! Si morcov NU mananc! Dar mananc zmeura! 😜

webmaster [06.08.22 22:19:02] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

crismisscris / TELEFON [07.08.22 10:18:36] »

@mishu: Fain, într-adevăr! Păcat că n-ai zis prețul total, eram curioasă... Pot să-mi imaginez însă; în tot cazul, dacă ați rămas cu toți rinichii la purtător, e ok.

Am intrat pe link-ul pus de tine, m-am uitat la câteva poze (wow!!) și am făcut o simulare. Exact ce spuneam: scumpișor, dar nu de neatins. De ținut minte; cine știe?!

mishu [07.08.22 12:33:21] »

@webmaster: Multumesc frumos, o zi minunata!

mishu [07.08.22 12:37:39] »

@crismis: A fost mai mult de 100 de euro, insa a meritat fiecare cent si nu mi-a parut rau nici un moment.

Cat despre loc, de asta am si pus link-ul, pentru ca eu consider ca meritam ceva relaxare. Cand a venit sotul sa ma ia acasa , mi-as fi dorit sa ajungem acolo insa timpul a fost prea scurt, si vremea usor neprietenoasa, asa ca probabil ca alta data, dar are un loc special pentru mine.

Multumesc pentru vizita si aprecieri si i-as dori sa ajungi acolo.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0833489894867 sec
ecranul dvs: 1 x 1