ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.06.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
APR-2022
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Aparthotel Udalla Park, o cazare decentă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru a doua parte a vacanței canareze, respectiv patru nopți, urma să mergem în sud ca să ne facem idee și de plaiurile mult mai la mare căutare printre turiști și pentru a fi mai aproape de anumite obiective care stăteau în atenția noastră. Ne-am hotărât asupra stațiunii Los Cristianos, orientându-ne în special după plajele generoase pe care le posedă: Las Vistas și însăși Los Cristianos.

Am apelat mai întâi la booking să văd ce îmi oferă pentru intervalul 30-03 aprilie, așa cum aveam stabilită inițial șederea, pretențiile noastre fiind aceleași dintotdeauna: mic-dejun inclus, anulare gratuită și plata la proprietate, curat și nu excesiv de scump, referințele bune fiind un atu în plus. Rezultatele au fost într-o paletă destul de largă, însă prețurile erau vizibil mai mari ca în nord, pendulând în jurul valorii de 80 €/noapte. M-am oprit atunci la Aparthotel Udalla Park deoarece avea o poziție bună față de plaja Las Vistas, dându-mi seama că era situat practic la limita dintre Los Cristianos şi staţiunea Playa de Las Americás, având și un preț pe măsură pentru patru nopți: 336 €. La o privire mai atentă, am observat că stabilimentul ţine de Arona, localitatea mai importantă din apropiere.

Însă, cum după vreo lună și jumătate, perioada vacanței a fost modificată între 13-17 aprilie, trebuia modificată și cazarea. Când am purces s-o fac, dintr-odată prețurile o luaseră razna cu adevărat, afișându-mi-se peste 110 €/noapte, ceea ce era greu de înghițit.

În atare situație, m-am gândit să apelez direct la hotelier să văd ce prețuri practică acesta și bine am făcut fiindcă am avut surpriza să găsesc o promoție cu prețuri rezonabile, un website prietenos, pe care am garantat cu cardul, dar plata am făcut-o la proprietate, fără să mi se reţină vreo sumă, sau altceva. Așadar, prețul afișat pentru patru nopți cu mic-dejun, cu anulare gratuită până în preziua intrării, a fost de 318 €. Mi-am încercat norocul și a fost minunat, de fapt cred că a fost prima dată când am renunțat la booking.com în favoarea proprietarului.

Adresă: Avda. Antonio Domínguez 16,38660, Arona (Spania)

Website: hoteludallapark.com

Tel: (+34) 922 750114

E-mail: reservas. udalla@a-caledonia.com

Aparthotel Udalla Park este o unitate de cazare de trei stele, cred că în vogă prin anii 80, dacă ținem cont de arhitectură, dar modernizat de câteva ori în timp. Am văzut mai multe de felul acesta în tot arealul staţiunilor Los Cristianos-Playa de Las Americas, unde hotelurile, care mai de care mai mari şi mai arătoase, se întrec în a oferi găzduire doritorilor. Are în dotare 93 de studiouri de capacitate de două sau trei persoane dispuse pe trei etaje, parterul fiind ocupat de recepţie, un centru spa şi de înfrumuseţare, o piscină, restaurant, bar.

Experienţa proprie

Am plecat din Santa Cruz de Tenerife în jur de oerele 11,00, urmând ca, în drum până în sud, să trecem prin Candelaria, oraşul în care se află cel mai mare lăcaş de cult din Tenerife. Apoi, am mai zăbovit la masa de prânz pe care am vrut să o luăm la un restaurant vestit, amplasat într-o plantaţie de banani, aşa încât am ajuns după-amiaza târziu la Aparthotel Udalla Park. L-am găsit ușor cu googlemaps. Aici eram aşteptaţi, aşa cum ne fusese transmis mesajul atunci când recepţionerul de la Hotel Principe Paz din Santa Cruz, cel de la care plecam, la rugămintea noastră, sunase să anunţe că vom sosi în cursul acelei zile, dar nu putem estima ora.

Ni s-a făcut check-in foarte repede, ne-a fost repartizat un studio la etajul al doilea, ni s-au dat informaţiile cu privire la regulile hotelului, parola de wi-fi, personalul de la recepţie (nu numai cel care ne-a primit) asigurându-ne de tot suportul în orice problemă am avea pe parcursul şederii.

Accesul la cameră se poate face atât pe scări, cât şi cu ascensoarele (două la număr), alegând pentru primul drum liftul, având în vedere bagajele din dotare, pe urmă am folosit cu succes şi scările.

Am avut studioul nr. 201 care corespundea într-o mare măsură descrierii și fotografiilor de pe site-ul propriu, dar nu în totalitate. De la bun început, ne-am bucurat că aveam spațiu larg, că aveam două incinte: dormitor și un fel de salon unde era și chicineta, dar mai ales că aveam balcon. Chiar dacă nu am primit un studio cu ocean view, ci unul cu vedere la o grădină nu prea grozavă, cafeaua savurată dimineața în balcon, pe răcoare, nu a avut egal, după părerea mea.

Împărțirea studioului era interesantă, de cum intram, aveam un hol mic din care se făcea baia, apoi, la același nivel, pe dreapta se desfășura dormitorul cu pat generos de mijloc, foarte confortabil. Acesta era încadrat de noptiere, deasupra cărora se aflau lămpile de citit. Vis-á-vis de pat, aveam un dulap generos de haine, cu uși culisante, învelite cu oglinzi. În interiorul său am găsit perne suplimentare, pături, însă nu am mai avut nevoie de acestea. Delimitarea dintre dormitor şi salon o reprezenta un perete ridicat pe jumătate care se termina cu un blat generos pe care era aşezată o mapă cu regulile hotelului, chestionarul de rigoare, etc. Deasupra blatului stătea televizorul al cărui suport fixat în perete permitea ca acesta să fie îndreptat în orice direcție, așa încât puteai privi la el și dacă steai în pat, în dormitor, și pe canapea în sufragerie, evident nu concomitent.

Neobișnuit era că pentru a păşi în salon trebuia să cobori câteva trepte, deci dormitorul și salonul nu se aflau la acelaşi nivel. Salonul era prevăzut cu canapea extensibilă și măsuță joasă în fața ei, o masă cu scaune la care puteau sta două persone să mănânce, iar pe peretele de vis-á-vis se întindea chicineta de la un capăt la altul: firigider în care am găsit două sticle de apă din partea casei, dulapuri în jos și în sus, cuptor cu microunde, plită, hotă, chiuvetă. Vesela era completă, erau și tot felul de vase de gătit, tacâmuri, aparat de cafea, cană de încălzit apa, prăjitor de pâine, etc.

Totul era foarte curat, de bună calitate, deși nu noi. Sincer, n-am folosit aproape deloc facilitățile chicinetei, întrucât aveam micul-dejun inclus, iar pentru cină abia așteptam să ieșim în oraș, căci prânzul îl luam, negreșit, pe unde ne găseam, pe coclauri. Cu toate astea, am mai cumpărat de la un supermarket (Mercadona) din apropiere fructe (papaya în special) și sangria cu care ne delectam în răstimpul destul de scurt petrecut în cameră.

Baia m-a surprins plăcut prin dimensiune: nu era deloc mică și prin faptul că aveam cadă. Și aici totul strălucea de curățenie, obiecte sanitare și baterii nu noi, dar bine întreținute, instalații perfect funcționale. Am avut consumabile de tot felul: săpun, gel de duș, șampon, discuri demachiante, beţişoare de urechi, hârtie igienică, detergent de vase, care s-au reînnoit după ce precedentele s-au epuizat.

Prosoapele și lenjeria, imaculate, au fost schimbate zilnic în cazul primelor, lenjeria o dată pe parcursul celor patru zile, dar îndeajuns. Serviciul de curățenie s-a efectuat zilnic, destul de serios.

Wi-fi a funcționat bine, cu semnal în toată firea, era parolat, iar parola o primiserăm la check-in.

Deși am citit că hotelul are propriul restaurant unde se servește micul-dejun, pe propriul website fiind încărcate nișie fotografii foarte apetisante de acolo, nouă ni s-a spus că prima masă a zilei ne va fi servită la Aparthotel Marola Park aflat la 20 m și în acest scop ni s-au înmânat patru cartonașe, din care să prezentăm zilnic câte unul la intrare. Zis și făcut: organizarea a fost foarte bună, iar micul-dejun și mai bun ca la precedentul hotel, cel din capitală. În stil bufet, toate produsele erau expuse spre autoservire, toate foarte proaspete, de calitate și diversificate. Am avut mezeluri, brânzeturi, iaurturi, legume, fructe, ouă fierte sau ochiuri, omletă, alte preparate calde, salate, unt, dulceață, miere, etc. Pâine de mai multe feluri, inclusiv un prăjitor, aparat de clătite, prăjituri, cereale, etc. De băut aveam cafea solubilă sau alte tipuri de la aparat, sucuri, lapte.

Micul-dejun chiar m-a impresionat foarte plăcut, deși la început nu-mi picase prea bine că nu poate fi luat în cadrul propriului hotel.

Trebuie menționat că hotelul nu dispune de parcare, în afara celor două-trei locuri din fața sa care nici nu se pot numi parcare, de aceea nouă nu ne-a fost tocmai ușor să găsim loc, mai ales după-amiaza când ne întorceam acasă, dată fiind aglomerația din Săptămâna Mare în care ne aflam. Până la urmă, ne-am descurcat și ne-am orientat la o parcare aflată destul de departe, dar măcar sigură, fără risc de amendă.

Înainte să închei, se cuvine să spun două vorbe bune şi despre personalul hotelului, deşi am interacţionat în special cu cei de la recepţie, vreo patru-cinci inşi cred, printre ei chiar şi o doamnă. Toţi ne-au lăsat o impresie bună, toţi au fost amabili, zâmbitori, sociabili, gata oricând să vină în ajutor. Unul dintre ei mi-a printat cărţile de îmbarcare, altul s-a oferit să sune la telecabină în ziua în care am urcat pe Teide să se asigure că funcţionează şi va fi ok, fiecare dornic de conversaţie.

Concluzie

Fiind tot timpul zilei aproape numai pe drumuri, nu prea am avut răgazul necesar să ne bucurăm pe îndelete de această cazare, însă atât cât am reușit să stăm, ne-a plăcut, fiind mulțumiți de ceea ce am găsit. Până la urmă obținusem un raport bun calitate/preț și asta a contat foarte mult. Îl recomand pentru amplasare, condiţii decente, curăţenie şi încurajez rezervarea directă, dacă este mai convenabilă.

Per total, am avut o şedere agreabilă, în sud atmosfera fiind alta faţă de cea din nord, una de distracţie continuă, staţiunile fiind renumite pentru atmosferă vibrantă şi petreceri una şi una.

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 10.06.22 19:05:38
Validat / Publicat: 10.06.22 19:58:14
INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 618 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Aparthotel Marola Park, gazda pentru micul-dejun
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX [10.06.22 19:56:55] »

Fain și acest review

-

Mutat în rubrica "Udalla Park Aparthotel [Los Cristianos, Arona], TENERIFE" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

irinad [10.06.22 20:43:48] »

@webmasterX: Mulţumesc, mă bucur că ţi-a plăcut! Poziţionare corectă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster [10.06.22 21:05:15] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinad [11.06.22 06:23:07] »

@webmaster: Mulţumesc!

maryka [11.06.22 09:11:29] »

Fără îndoială ați avut din nou noroc, cu o cazare foarte bună, mie mi-a plăcut tot ce-am văzut, foarte bine structurată camera-salon, foarte utilă. Baia mare, cu tot ce este necesar, balcon, ați avut tot ceea ce îți este necesar într-un sejur, mai ales într-unul în care stai atât de puțin în cameră Că doar așa facem și noi!

Am înțeles că micul dejun îl luați în clădirea alăturată, asta nu-i un capăt de țară, bine că a fost bun! Oricum și prețul este decent, la valorile pe care le știm deja anul acesta, așa că te felicit din nou pentru alegerea înțeleaptă!

Weekend frumos, te pup cu drag!

irinad [11.06.22 13:42:50] »

@maryka: Cred că am avut ceva noroc în vacanţa asta, într-adevăr, din mai multe puncte de vedere, îndeosebi din cel al costurilor, fiindcă am fentat oarecum scumpetea ce se preconiza încă de la începutul anului. Şi nu numai la cazare, ci şi la închiriatul maşinii, ceea ce ne-a avantajat în mare măsură.

Cazarea aceasta a fost ok, condiţiile oferite absolut corecte. Cu micul dejun pus la dispoziţie la un hotel învecinat nu prea m-am împăcat la început, dar mi-a trecut repede, fiindcă a fost la nivelul aşteptărilor.

Oricum și prețul este decent, la valorile pe care le știm deja anul acesta...

La momentul acela începea timid cavalcada preţurilor crescute, însă nu eram încă obişnuiţi cu fenomenul. Acum, când auzim peste tot despre vacanţe mai scumpe faţă de anii trecuţi, măcar nu mai reprezintă o surpriză. Dar, da, totul a luat-o razna, trebuie să recunoaştem.

Mulţumesc frumos pentru vizită, ecou, aprecieri, comentarii! Te pup cu drag! Eşti gata, sper, de o nouă aventură! . *

mishu [15.06.22 08:15:55] »

@irinad:

Mi-am încercat norocul și a fost minunat, de fapt cred că a fost prima dată când am renunțat la booking.com în favoarea proprietarului.

am facut si eu o data asta, am vrut sa iau o noapte in Steyr si am verificat pretul pe booking si am contactat si proprietarul, care mi-a oferit o camera superioara cu vreo 3 euro mai mult decat era cea mai simpla camera pe booking. Nu am regretat, era genul de camera in care cand intri spui WOW! .

Foarte buna alegerea voastra, imi place tare mult, sa va fie de bine si sa repetati.

Felicitari, votat cu mare drag.

irinad [15.06.22 20:13:53] »

@mishu: Mai întâi, scuzele mele pentru întârziere în a răspunde, dar m-am luat cu una, alta. Mă bucur să aflu că şi tu ai procedat "tocmind" direct cu proprietatea, se pare că în multe cazuri rezultatele sunt mult mai bune. Singura mea temere, dacă pot să-i zic aşa, era să nu apară vreun aspect mai puţin plăcut şi să nu simt lipsa booking-ului care îmi dădea un soi de siguranţă, în sensul că ştiam că pot apela oricând pentru orice fel de chestie, cât de mică. Deşi nu am făcut asta decât o singură dată, când eram în Italia şi ajunseserăm la uşa pensiunii în intervalul orar convenit, dar nu răspundea nimeni la uşă.

Aici, din fericire, nu a fost cazul de nicio undă de nemulţumire, personalul a fost extraordinar, aşa că această posibilitate rămâne de luat în seamă şi pe viitor.

Mulţumesc pentru vizită, ecou, cuvinte frumoase!

elenaadinascris / TELEFON [25.06.22 09:29:46] »

O cazare bună la un preț cinstit! ????????

irinad [25.06.22 13:02:34] »

@elenaadina: Corect! Mă bucur că eşti în asentimentul meu! ????????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, irinad, maryka, mishu
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.077775955200195 sec
  ecranul dvs: 1 x 1