ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.07.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2021
DURATA: 7 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Paradisul Ammouliani

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Luna trecută, cam la această dată eram în Ammouliani. N-ați auzit de Ammouliani? Sincer să fiu nici eu nu auzisem de acest mic paradis. până să mi se propună un răsfăț de o săptămână, departe de cotidianul meu zilnic.

Am să vă povestesc câteva detalii despre "Paradisul Ammouliani" așa cum l-am denumit eu, oază de liniște și frumusețe, loc unde poți scrie o frumoasă poveste de dragoste la malul mării, sau unde te poți relaxa pur si simplu pe una dintre plajele micuțe și ascunse ale insulei.

Ammouliani, este o micuță insulă care face parte din Peninsula Halkidiki aflată între brațete Athos și Sithonia, în golful Agios Oros. Suprafața insulei este de aproximativ 6 km pătrați, deci dacă ai chef de drumeție, poți străbate insula la picior fără probleme. Este singura insulă locuită permanent din Halkidiki, în jur de 600 de suflete trăiesc pe această insulă, însă în timpul sezonului, aici ajung în medie cam 12.000 turisți, majoritatea est europeni.

Ammouliani a fost în proprietatea Mănăstirii Sfintei Vatopedi de pe Muntele Athos, călugării ocupându-se de plantațiile de măslini și de creșterea animalelor. Mai târziu, după 1925 pe insulă si-au găsit refugiul oameni plecați din Asia Mică, aceștia punând bazele unei mici așezări unde activitatea de bază era pescuitul.

Astăzi, Ammouliani este o așezare unde cultura, tradițiile și obiceiurile străvechi sunt prezente permanent în viața de zi cu zi a comunității, turiștii bucurându-se de o lecție de istorie la Muzeul Etnografic, construit de călugării Mănăstirii Vatopedi.

Despre cazarea mea în Ammouliani voi scrie o recenzie separată, boutique hotelul unde am fost cazat fiind de referință pentru partea de cazare din insulă, o afacere de familie unde fiecare deține câte un hotel, restaurant sau magazin. Poate că de asta merg lucrurile așa de bine acolo și este totul sincronizat în așa fel ca turiștii să dorească să revină. Din nou, din nou și din nou. Așa cum mi-ar plăcea și mie să revin. Poate că elementul de bază care diferențiază Ammouliani de celelalte zone ale Greciei este zâmbetul și prietenia gazdelor, practic te simți printre prieteni, ești ascultat și tratat cu mult respect. Dar despre acest lucru voi povesti in articolul despre cazare. Este detaliul, dacă poate fi considerat așa, care m-a cucerit!

Există numeroase posibilități de cazare, de la hoteluri cu zeci de camere (Sunrise Hotel) , până la hoteluri micuțe, boutique hoteluri intime, inundate în flori si cu o panoramă superbă către Athos si golful Agios Oro (Vila Chara) , Tarifele variază în funcție de condițiile hotelului, dacă pentru un hotel cum este Sunrise sau Ammouliani, tariful în sezon este 80-90 euro camera pe noapte cu mic dejun, pentru apartamentele dotate cu chicinetă tariful ajunge la 50 de euro. În extrasezon, tarifele sunt mai mici cu până la 30-40%. Camerele asigură tot confortul necesar unei vacanțe reușite, însă cei care vin în Ammouliani o fac pentru plajele speciale, pentru mâncarea tradițională dar și pentru locurile unice care se pot vizita.

Ammouliani deține în patrimoniu 23 de plaje, unele mai cunoscute, altele mai puțin cunoscute, la care poți ajunge doar pe apă. Dar fiecare are farmecul ei.

Poate cea mai cunoscută plajă este Plaja Alykes, singura plajă certificată "blue flag" de pe insulă, are cam 1 km lungime, are o lațime de aproximativ 20 metri, beach baruri, taverne, camping pentru corturi sau rulote. Marea are o culoare care te năucește, un turcoaz desăvârșit, așa cum găsim de jur împrejurul insulei. Pentru cei care nu au mașină, există un microbuz care periodic face turul plajelor.

Dar dacă este să recomand o plajă anume, poate că plaja de pe insula Drenia mi-a plăcut cel mai mult. Acolo se ajunge doar cu barca, este o plaja amenajată, intrarea în apă este lină, culoarea mării este de un albastru deschis care te zăpăcește. Si aici există un beach bar de unde poți comanda tot ce dorești.

Șezlongurile nu se plătesc pe nici o plajă, este suficient să comanzi o băutură și poți sta toată ziua la plajă, nimeni nu te întreabă nimic.

Poți alege o excursie de o zi la muntele Athos, pe mare, de unde poți admira 12 mănăstiri situate pe versantul vestic, o plimbare în jurul insulei, cu popas pe Drenia, pentru înot și plajă, sau poți ajunge să vizitezi Ouranopoli.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cum se ajunge în Ammouliani? De oriunde veniți, musai trebuie să ajungeți în portul Tripiti, locul de unde ne putem îmbarca la bordul unuia din cele 2 ferryboat-uri care face legatura cu insula Ammouliani. Costul este de 10 euro pentru autoturism si 2,5 euro pentru fiecare pasager, călătoria durează în jur de 15-20 minute.

În perioadele aglomerate, la bordul ferryboat-ului pot intra in jur de 70 autoturisme, care urcă cu spatele și sunt poziționate foarte aproape unele de altele, deci aveți nevoie de oglinzi reglate perfect

Din București și până la Tripiti sunt în jur de 750 km, cu ieșire pe la Giurgiu și intrare in Grecia prin vama Kulata, dacă plecați la miezul nopții din București, în jurul orei 10 sunteți la Tripiti, cu tot cu opriri, alimentări, poze, etc.

Altă modalitate de a ajunge în Ammouliani nu cred ca există, doar dacă veniti cu avionul din Salonic si apoi luați un autobuz sau un taxi către Tripiti, la costuri corespunzătoare. De timp si bani.

Bun, odată ajunși în Ammouliani esti răvășit de culoarea mării, un turcoaz de poveste care îți bucură sufletul, o apă cristalină unde poți urmări peștii înotând în voie.

Clădirile din zona animată a insulei par a respecta aceeași linie arhitecturală cu influențe mediteraniene, clădiri albe cu arcade din piatră, balcoane largi cu multe flori si acoperisuri dintr-o singură culoare.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

În zona portului există numeroase terase si taverne unde turiștii se pot bucura de numeroase preparate pescărești sau tradiționale, pot savura o bere rece sau pot încerca înghețata și dulciurile preparate iscusit, după rețete proprii.

Tarifele sunt in functie de meniuri, exista preparate tradiționale din fructe de mare sau internatioanale cu preturi ceva mai mari, dar si terase unde poți comanda o bere si un gyros la doar câțiva euro.

Nu doar în zona portului se mânâncă bine, există taverne în zona plajelor căutate de turiști datorită preparatelor speciale din carne de porc, miel, vită și pește, cu ingrediente secrete si arome unice, care savurate cu un vin de calitate adus din Athos, poate garanta succesul unei seri minunate și dorința de a reveni.

În Ammouliani nu vom găsi cluburi sau discoteci, este o insulă unde se pune accent pe familie, liniște si relaxare. Muzica de la taverne nu deranjează, iar turiștii sunt mulțumiți.

Zona comercială cuprinde numeroase magazine de suveniruri, preturile lor nu mi s-au părut foarte ieftine, insă nici insula nu este foarte ieftină, cred că nici localnicii nu-și doresc turiști cu buget low. Se pune accent pe calitate și servicii ireproșabile și cu acest lucru sunt perfect de acord.

Pe străduțele adiacente zonei comerciale întâlnim numeroase marketuri unde se pot cumpăra diferite produse care se pot prepara în camera de hotel, dacă aveți chicinetă. Legumele si fructele sunt întotdeuna proaspete si sunt foarte căutate.

Am avut onoarea si privilegiul de a-l cunoaște pe Nikitas Martigakis, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Ammouliani și în același timp sufletul acestei insule, un om care dorește ca prin calitatea serviciilor oferite, turiștii să fie mulțumiți, să aprecieze și să revină cu aceeași bucurie și dorință de vacanță. Iar eu zic că este pe drumul cel bun, despre Ammouliani se vorbește la superlativ, peste tot. Felicitări!

Ar fi multe de povestit despre Ammouliani, probabil voi completa la review-ul despre cazare, știu doar că sunt atât de multe lucruri minunate acolo încât doar dacă veți ajunge cel puțin pentru o săptămână le veți înțelege și aprecia. Pentru că acolo, pe insulă, toți sunt prieteni iar respectul este reciproc. Ammouliani este insula care m-a cucerit prin simplitate, prin bunul simț întâlnit la tot pasul și prin bucuria de a cunoaște povești.

Pentru că Ammouliani este o poveste!

Priviți videoclipul

## end review sc

[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 25.07.21 16:07:40
Validat / Publicat: 26.07.21 09:01:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 11129 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Răsărit în Ammouliani
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52600 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterscris / TELEFON [26.07.21 09:09:56] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

tata123 🔱 [26.07.21 09:27:52] »

@pepsi70ro: Frumos loc - un grăunte de pământ aruncat în mare lângă Muntele Athos! Frumoase fotografii! Cunosc existența acestei mici insule de câțiva ani, oamenii din turism de pe insulă au fost prezenți de câteva ori la Târgurile de Turism din București. Am primit atunci pliante de prezentare și oferte de cazare pe insulă. Dacă nu mă înșel câteva din materiale erau chiar traduse în limba română.

Pagina oficială are variantă în limba română: visitammouliani.gr/ro.

Insula Ammouliani poate constitui o filă de vacanță reușită! Mulțumim pentru prezentare.

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.07.21 12:06:32] »

@pepsi70ro: Ammouliani se află pe lista mea de mai mulți ani. De fiecare dată când am stat în Sithonia mi-am propus să împart vacanța în două și să mă cazez preț de câteva nopți și pe insulă. N-a fost să fie... Până acum!

Reviewul și fotografiile postate de tine mi-au readus-o în atenție și mi-a plăcut maxim descrierea pe care ne-ai oferit-o. Minus prețurile la cazare... dar deh! , e o insulă totuși. În fine, om trăi și om vedea...

Felicitări pentru vacanță, pentru review și poze!

pepsi70ro [26.07.21 13:49:58] »

@tata123: Într-adevăr, Nikitas la care fac referire in articol a fost prezent la TTR, a promovat insula. Din păcate nu l-am cunoscut atunci, dar niciodată nu este prea târziu. Există si un site în limba română care promovează insula, dacă cauți vei găsi

pepsi70ro [26.07.21 13:54:31] »

@Carmen Ion: Este puțin mai scump pentru că cei de acolo nu-și doresc orice fel de turiști, ci doar pe aceia care știu să aprecieze tot ceea ce oferă insula. Dacă vei ajunge acolo, experiența Ammouliani te va bucura! Si stiu sigur că vei ajunge!

alinafulg [26.07.21 15:29:02] »

Am dorit mereu să ajung în Ammouliani, anul trecut când am stat in Sarti ne-am propus să mergem dar nu a fost să fie.

Fotografiile sunt minunate, cea cu bărcuța și apusul de soare este splendidă.

Votat cu drag!

marykascris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [26.07.21 16:56:48] »

Superb! ???? Mereu am spus că insulele grecești au ceva aparte... Nici aici nu încape îndoială... un mic paradis!!!

pepsi70ro [26.07.21 19:52:38] »

@alinafulg: Mulțumesc pentru aprecieri! Insula este balsam pentru suflet și veți realiza acest lucru de cum veți ajunge acolo.

pepsi70ro [26.07.21 19:53:36] »

@maryka: Da, eu iubesc litoralul românesc, dar pentru Ammouliani, trădez tot! ????

ANILUscris / TELEFON [27.07.21 08:30:34] »

Păstrez și acum pliantele primite de la frumoasele grecoaice ce ne invitau să mergem pe insula Ammouliani, la un târg de turism... mai știi acel târg de turism când avea și AFA stand, iar pentru noi era motiv de întâlnire...

Da, mi-a plăcut cum ai prezentat insula și îmi doresc să ajung pe acolo, măcar o vizită dacă nu o vacanță.

Pozele sunt de desktop!!!

Felicitări și numai bine!

pepsi70ro [27.07.21 12:05:31] »

@ANILU: Mulțumesc pentru aprecieri.

Se discuta despre TTR ediția de toamnă în format fizic, acum cu valurile astea care nu se mai termină, nu stiu ce să zic...

Ileana15scris / TELEFON [22.02.22 14:04:41] »

Bună ziua. Mulțumesc!!! Tare frumos ați scris/ descris insula. Ma tot gândeam unde sa merg în Grecia anul acesta, 2 ani nu am fost, vrem cu mașina și avem și 2 copii, 7 și 2 ani, nu foarte departe, și bine unde nu am mai fost. O idee buna, iar după ce am citit cele scrise, îmi doresc sa ajung aici. O sa citesc și despre cazare, ne intereseaza cazare cu mic dejun. Sănătate și vacante la fel de frumoase în locuri la fel de minunate! Zi buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, ANILU, Ileana15, maryka, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin insula Ammouliani:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087368011474609 sec
    ecranul dvs: 1 x 1