ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.06.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2021
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

O cazare bună în zona Hurgada, la Hotelul LABRANDA Royal Makadi

TIPĂREȘTE

Mi-era dor să mai povestesc despre ce am văzut în plimbările noastre, însă, pârdalnica asta de pandemie ne-a pus piedică și-am căzut, rămânând închiși în case, ca majoritatea dintre noi.

Am pândit, pe net, desigur, orice posibilitate de-a ieși din țară și, în final am ales să mergem într-o excursie mai lungă, de două săptămâni, în Egipt. Asta și pentru că am găsit o ofertă bună și pentru că mi-am dorit să merg cu vaporul pe Nil, dar și pentru că îmi doream de mult să văd Piramidele, Sfinxul și Muzeul de Egiptologie, din Cairo.

Despre „cazarea plutitoare pe Nil” a povestit Mihai aici. După terminarea croazierei pe Nil am plecat cu un autobuz spre Hurgada, înainte însă de-a ajunge acolo, am oprit – pentru că era în drumul nostru – la Dendera, la Templul lui Hathor pe care l-am vizitat și pentru care am plătit separat, nefiind inclus în prețul excursiei.

Acum am să scriu despre cazarea noastră „pe uscat” , în Hurgada, la Resortul Labranda Royal Makadi, de 5*.

Adresă și coordonate GPS, pentru cei ce vor să ajungă cu autoturismul:

Hurgada, Red Sea Governorate, Egipt

Latitudine: 26⁰58' 56" N

Longitudine: 33⁰54' 37" E

Este amplasat în Golful Makadi, și aparține „familiei” Labranda Hotels and Resorts. De fapt, acest hotel nu se află chiar în centrul Hurgadei, este la vreo 38 km spre sud de aceasta, lângă malul Mării Roșii, este cu regim „all inclusive” și are plajă proprie. A fost construit în 2001, dar timpul nu a lăsat urme peste el, arată ca nou chiar și azi, după 20 de ani.

Noi am ajuns la hotel cam pe la ora 15.30. Egiptul nu trecut la ora de vară, dar telefoanele noastre au făcut automat schimbarea orei încă de la aeroport. Intrarea în hotel nu atrage atenția cu nimic, în mod special, dar odată ce am pășit înăuntru, în spatele ușilor de sticlă bine păzite, impresia s-a schimbat. M-a impresionat cupola circulară a lobby-ului, cu un diametru de cca 35m. Mare parte din aceasta, pe contur, este vitrată, aducând un plus de eleganță și de lumină. La recepție chek-in-ul s-a făcut relativ ușor, iar bagajele ne-au fost transportate, cu deferență și atenție, de angajații hotelului, atât la venire, cât și la plecare. Fac o paranteză și spun că „tips” -urile, mai pe românește „bacșișurile” , au fost plătite odată cu excursia, 35 euro/pers.

Am primit o cheie tip „card” a camerei, (mai târziu am primit-o și pe a doua, la solicitarea noastră) și două tichete pentru masă cu comandă „à-la-carte” , la două din restaurantele aflate în incinta resortului, asta în cazul în care doream să alegem această variantă pentru cină.

Camera noastră, cu nr. 1734 se află la parter, în aripa de S-V a hotelului, în imediata vecinătate a cupolei pomenită mai sus, dar cu acces din curtea interioară. Am mai primit și o schiță xeroxată a întregului resort, pentru o orientare mai ușoară pe platformă. Am lăsat bagajele în cameră și am pornit să ne orientăm în spațiu.

Generalități despre ce oferă hotelul

Cu schița primită de la recepție în mână, am observat că: beneficiind de configurația terenului, lobby-ul și recepția sunt cu un nivel mai sus decât restul hotelului, iar din lobby, de sub cupolă, în partea stângă cum privești în jos se vede un spațiu foarte frumos decorat (în stil italian) și echipat cu tot ce trebuie, unde se poate servi masa. Aici este Wine Hause, unul din cele nouă restaurante aflate pe platformă. Tot din lobby, după ce se coboară câteva trepte aflate lângă Bar se ajunge într-o primă zonă de magazine (sunt două zone, în stânga și dreapta restaurantului principal), la bancomate, la discotecă și la principalul loc de luat masa, The Royal Restaurant, care are ieșire la terasa proprie și spre piscine. Tot în zona magazinelor se află spațiul cu servicii de înfrumusețare: coafor, frizerie, cosmetică, iar imediat lângă terasă – cu intrare din afară - este și o farmacie.

Construcția resortului se întinde pe o suprafață destul de mare, de aprox. 77.500 mp, iar spațiile de cazare au parter și două nivele, dispuse pe trei aripi principale. Toate camerele de la parter au ieșire spre o mică terasă cu scaune, măsuță și șezlonguri, iar cele de la etaje au câte un balcon mobilat cu scaune și măsuță. Numărul camerelor de cazare pentru turiști este de 505 - asta am aflat-o de la unul din chioșcurile de închiriat prosoape pentru șezlonguri. Între aripile centrale dinspre sud și nord se află două mari piscine, înconjurate de șezlonguri și umbrele, dar și o piscină micuță pentru copii. Mai există două piscine în apropierea aripii dinspre S-V, una mai măricică și alta mai micuță, pentru copii. Lângă piscine se află dușuri și robinete pentru spălarea picioarelor de nisip, după ce te întorci de la plajă.

Lângă terasa restaurantului The Royal am întâlnit primul Beach Bar, iar la capătul piscinelor, în stânga, spre plajă, am găsit The Sun Set Restaurant, unde urma să luăm mesele, care are - și el – propriul „Beach Bar” și propria terasă. Băuturile oferite la cele trei baruri de pe platformă - bere, sucuri, cafele, coctailuri - erau „free” , doar cele alcoolice importate trebuiau plătite. Lângă „Beach Bar” , spre plajă erau două frigidere mari, mereu alimentate cu sticle cu apă, pentru turiștii care se aflau la plajă și doreau să se hidrateze.

În capătul de N-E se află zona ocupată cu cazările la bungalow-uri, cu plajă privată, iar în fața lor, spre Mare, este un Aqua Center, de unde se pot închiria bărci sau alte obiecte pentru sporturile nautice. Cred că asta este o zonă – oarecum - exclusivistă, pentru că nu am văzut prea multă agitație pe acolo. Tot în zona plajei principale se află un Spa Center, unde se pot face proceduri de înfrumusețare și masaj, asta dacă alegi să plătești pe cei care te ademenesc cu asemenea oferte, atunci când stai la plajă.

De-o parte și de alta a piscinelor, sunt șezlonguri, umbrele și dușuri, iar în zona piscinei mari, construit cu un nivel puțin mai jos și „îndiguit” , se află Tropicana Bar, la care se ajunge coborând câteva trepte, iar în dreptul ei, în fața șezlongurilor este Tropicana Snack Bar.

Mergând spre plajă am găsit în dreptul ei o zonă acoperită unde, cei ce doresc fac gimnastică - sau exerciții ușoare de Yoga – asistați de câte un membru al „Animation Team” . Aceștia sunt tineri, băieți și fete care – în ritmul muzicii – îi atrag pe turiștii doritori de distracție și mișcare, atât în apă cât și în zona acoperită, mai sus amintită.

Ca peste tot unde am fost cazați la hoteluri de 5* și aici există un spațiu dedicat exercițiilor fizice mai solicitante, și anume la Fitness Room. Noi n-am ajuns și acolo, am preferat să facem plajă la malul mării, dar, într-o seară, după cină, am descoperit că pe platformă este și un Amphiteatru, cu scenă pentru spectacole și scaune pentru privitori. Acesta este mai aproape pe Labranda Club, în partea de S-V a resortului. N-am stat prea mult la spectacol, unde tot membrii „Animation Team” își făceau numerele, am preferat să ne odihnim. Am uitat să spun că tot la nivelul Lobby-ului se mai află o sală de conferințe, unde – în dimineața următoare cazării - ne-am întâlnit tot grupul venit de pe vapor, cu reprezentanta agenției locale de turism, de unde am cumpărat excursiile care ne-au interesat, inclusiv pe cea la Cairo, pentru muzeu și piramide.

Despre camera noastră

Aceasta este spațioasă, cu un hol la intrare, cu o baie mare imediat în stânga, iar în dreapta este un dulap destul încăpător pentru haine, unde am găsit suficiente umerașe. În dulap am găsit un seif, pentru care nu am găsit instrucțiuni de folosire. De aceea am chemat, prin recepție, pe cineva care ne-a spus cum trebuie setat, și pe care l-am folosit pe toată perioada șederii noastre aici.

În mijlocul camerei este un pat matrimonial și, lângă peretele băii, este un altul de o persoană. Salteaua, pernele și lenjeria erau de bună calitate și curate, iar în baie cele trei prosoape/persoană erau, la fel, curate și de bună calitate. Au fost schimbate la două zile, după cum am observat, iar curățenia se făcea zilnic. Pe o masă de lângă dulap se aflau două sticle de apă de 1.5 litri, o cană electrică pentru prepararea ceaiului, sau a Ness-ului, din pliculețele aflate pe o tăviță, rezervă care se alimenta zilnic. Aici apa era „la liber” , nu trebuia plătită, ca pe vaporul de pe Nil. Sub măsuța asta era încorporat minifrigiderul care a funcționat foarte bine. Lângă peretele exterior era o măsuță rotundă și două scaune tip fotoliu, tapițate. Mihai a folosit această măsuță pe post de noptieră, deoarece pe partea lui de pat nu era nici una. Perdeaua și draperiile acopereau, de sus până jos, toată suprafața vitrată, a cărei ușă glisantă dădea spre terasă, mobilată cu o masă rotundă și două scaune. De aici vedeam o mică parte a parcării din fața intrării în hotel, parcare fără plată. Când aveam nevoie să mergem la recepția hotelului nu mai ocoleam prin curte, ieșeam pe această ușă, drumul fiind mai scurt. Corpurile de iluminat din cameră și baie au dat lumină suficientă, la veiozele de deasupra paturilor se putea citi înainte de culcare, obicei la care nu pot renunța, iar aerul condiționat - ascuns în plafonul holului - putea fi reglat după dorință. Noi l-am folosit și pe timpul nopții, fixat la poziția „silențios” , astfel că nu ne-a deranjat. La TV se puteau vedea vreo 20 posturi, în mai multe limbi, printre care franceză, rusă, arabă și germană. Noi ne-am uitat la știrile de la un post german (DW) care emitea în limba engleză. :) Semnalul pentru internet a funcționat bine peste tot în hotel, chiar și la plajă. Noi am folosit o cartelă de internet locală, pe care am primit-o la aeroport contra sumei de 10 euro.

Despre restaurante

Aici am de povestit, pentru că am mâncat, pe durata întregului sejur, la cinci din cele nouă restaurante aflate pe platforma resortului, unele mai mari, altele mai mici. Cel mai folosit de turiștii acestui sezon a fost cel din apropierea plajei, Sun Set Restaurant, dar în vreo trei seri s-a putut cina și la restaurantul principal, The Royal, atât la terasa lui cât și în interior.

Sun Set Restaurant este, de fapt, un spațiu larg împrejmuit cu plasă de sârmă și acoperit, care are intrare / ieșire prin uși cu franjuri, din două părți: una dinspre aripa de N-V a hotelului, cealaltă dinspre „Beach Bar” -ul plajei. Plasa de sârmă prin care se poate privi de jur-împrejur, dă senzația de spațiu deschis, fără să simți căldura de peste zi. Aici s-au luat de cele mai multe ori toate cele trei mese. De vreo trei ori s-a amenajat, ad-hoc, o terasă în afara restaurantului, cu mesele așezate pe nisip, cu grătare pentru preparat pește, carne de vită sau de miel. Pentru vitrinele cu legume sau pentru cele cu deserturi și fructe – care trebuie să stea „la rece” , este un spațiu închis, imediat în stânga intrării dinspre camere. Într-una din zile aici au fost aduse două aparate de făcut înghețată de mango, din care m-am servit cu multă plăcere. Ambele spații au mese unde se poate mânca, după ce ai luat ce ți-a făcut cu ochiul! ;) Mesele sunt așezate pentru două, patru sau mai multe persoane. În centru sunt aparatele pentru cafea și sucuri, câte două de fiecare. Lângă ele este un minibar improvizat din două mese alăturate, unde barmanul servește, la cerere, băuturi alcoolice, fără plată: vodcă, rom, tequila, whisky, ouzo și altele. Vitrinele cu mâncare sunt așezate perimetral, pe partea stângă. În spatele ecranelor de protecție, în dreptul fiecărui înscris de deasupra - care-ți spune ce fel de mâncare se servește acolo - sunt cei care pun mâncarea dorită în farfuriile turiștilor, atât cât vrei și de câte ori vrei. Pe toată platforma resortului tot personalul de la restaurante era echipat corespunzător, cu halate albe, mănuși și măști. Mâncarea nu este pregătită cu carne de porc, este doar cu vită, pește, sau miel. Tot ce am ales de fiecare dată a fost gustos și suficient.

The Royal Restaurant, este al doilea la care s-a mâncat, dar numai cina. Este în capătul opus plajei, la nivelul piscinelor și – oarecum – sub zona de Lobby, de la intrare. Se poate ajunge aici și din exterior, dar și coborând câteva trepte de la Lobby. Este mult mai elegant, mai „dichisit” , dacă pot spune așa, cu mese acoperite cu fețe de masă și cu șervete din pânză. Vitrinele cu mâncare sunt din mobilier frumos lucrat, iar decorul interior al întregului spațiu îți dă o senzație de confort și bună dispoziție. Mâncarea, însă, n-a diferit față de ce oferea „Sun Set” . Noi am fost doar odată aici, în interior, dar se poate mânca și la terasa exterioară, dinspre piscine.

The Wine Hause este cel de-al treilea restaurant, aflat la nivelul de sub cupola vitrată de la intrare. L-am observat privind peste balustradă, dar n-am prea văzut agitație acolo la nici o oră, însă, atunci când ne-am întors din excursia făcută la Cairo, pe la ora 23.40, acest restaurant ne-a așteptat - doar pe noi doi - cu mâncare caldă. I-am spus chelnerului - care ne-a servit foarte repede și bine - că la plecarea din acea zi, foarte devreme (ora 2.00), pachetul primit drept „mic dejun” a fost foarte „ușurel” . Ne-a spus că ar fi trebuit să coborâm la „Wine Hause” unde am fi primit atât un mic dejun consistent cât și cafea, pentru drum.

Se poate ajunge aici coborând cele câteva trepte ale Lobby-ului central, trecând prin două spații gen „grădină” , cu pomi naturali și arcade frumos lucrate, sub care erau așezate grațioase statuete feminine, pentru a înfrumuseța intrarea la restaurant. Mi-au plăcut foarte mult decorurile, mobilierul și mozaicul pardoselii. Unul din pereții vizibili și de sus, din lobby, era pictat într-o culoare albastră, peste care cădea o perdea de apă, efectul obținut astfel impresionând în mod plăcut.

În afara acestor trei restaurante mai sunt câteva mai micuțe, aflate aproape unul de altul pe Labranda Makadi Promenada, în spatele aripii centrale de sud. Acestea sunt, de fapt, niște terase frumos amenajate unde se poate ciná în regim „à-la-carte” , și care au (cică!) meniuri cu specificul denumirilor respective, și anume: La Mama- Italian Restaurant, Red Dragon - Asian Restaurant, Texas Burger Restaurant, Little Havana - Cuban Restaurant, Syrtaki Greek Restaurant, Café Cairo - Oriental Restaurant. Tot aici, înspre capătul din apropierea piscinei mai mici, mai este Gelateria Giardino Delle Rose, dar și câteva chioșcuri de unde se pot cumpăra suveniruri. Cu cele două tichete primite de la Recepție în prima zi, noi am ales să cinăm, la „Red Dragon - Asian Restaurant” și la „Syrtaki Greek Restaurant” .

Restaurantul „Syrtaki”

Am ales să mâncăm aici în ultima zi a șederii noastre la „Labranda” , pentru că Mihai a sperat că va mânca fructe de mare, dar - din păcate - nu aveau așa ceva. :(Mâncărurile din meniu erau departe de specificul grecesc). A luat o supă de legume cu crutoane și un fel de tocană din carne de vită, cu garnitură de țzațichi. Eu am cerut doar o porție de biban de mare, care a fost gustos. Despre desert ce pot să spun?! Ați mâncat vreodată „baklava” care nu avea nici măcar un strop de nucă? =))

Red Dragon Asian Restaurant.

Ne-a plăcut mai mult mâncarea de la acest restaurant cu specific asiatic, chiar dacă desertul nu a fost „asian” . Mâncarea de pui cu sos dulce a fost delicioasă! :p

Despre servicii

Acestea au fost bune, mai puțin la restaurantele mici, de pe „Labranda Makadi Promenada” , unde chelnerii nu prea înțelegeau limba engleză, fiind aceeași care lucrau ziua la „Sun Set Restaurant” , atât ca debarasori cât și la curățenie. Este de înțeles, într-un fel, pentru că personalul care întreține buna funcționare a resortului – servire la masă, curățenie în camere și în exterior, curățire spații verzi și toaletare copaci, ajutoare la mobilierul plajei, etc., etc. este foarte numeros, dar nu mereu calificat. Cu toate acestea nu am văzut pe nimeni fără zâmbetul natural, ne-formal, gata oricând să-ți ofere ajutor la nevoie. Se pare că egiptenii sunt oameni buni și veseli, asta ne-a confirmat-o și reprezentanta româncă a agenției locale de turism, care locuiește - împreună cu familia - în Egipt, de 17 ani.

Despre turiștii pe care i-am întâlnit pot să spun că dominau – ca număr – familiile cu copii, de naționalitate rusă și musulmană. Ce nu mi-a plăcut este că femeile musulmane îndrăzneau să intre la piscine îmbrăcate, chiar dacă erau panouri avertizoare ce interziceau acest lucru. Noi am preferat să facem baie în apa mării.

Plaja

Am, totuși, și ceva de lăudat. Numai aici am văzut un lucru care mi-a plăcut tare mult, și anume: la plajă era zilnic un tânăr care aranja șezlongurile și parapetele contra vântului, așa cum îl rugai. Umbrelele fixe păstrau distanța impusă, iar măsuțele de sub ele erau bine făcute, cu o înălțime potrivită. În blatul din lemn erau perforate două locașuri, unul pentru scrumiera ce se golea zilnic și altul pentru paharul cu bere (sau suc), adus de la „Beach Bar” . Un alt lucru care m-a impresionat în mod plăcut este acela că parapetele contra vântului erau spălate săptămânal, pe ambele fețe.

Intrarea în mare se face lin, nisipul este fin atât pe plajă cât și pe fundul apei. Temperatura apei a fost de 24-25 ⁰C, iar pe cer nu am văzut nici măcar un norișor, tot timpul cât am stat acolo. Ploaia este un fenomen natural care nu se produce mai deloc acolo, de-aceea Nilul este (și a fost dintotdeauna) ca o mană cerească pentru egipteni. De menționat că între orele 12.00 și 16.00, era de nesuportat să stai la plajă, chiar sub umbrelă, temperatura depășind 38 ⁰C.

Dacă recomand acest hotel? Sigur că DA!

Vă invit acum să priviți pozele atașate!


[fb]
---
Trimis de doinafil in 18.06.21 13:18:05
Validat / Publicat: 18.06.21 14:47:51
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 5372 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P25 25. Aripa stângă a cazărilor și aleea ce duce spre restaurantul de lângă plajă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50000 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.06.21 13:37:19]
»

Excelent review-ul

-

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

webmaster
[18.06.21 17:16:26]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

doinafilAUTOR REVIEW
[18.06.21 18:56:15]
»

@webmaster:

Mulțumesc frumos, chiar de două ori!

O seară fain!

nicole33
[19.06.21 15:39:11]
»

@doinafil:

Felicitări pentru alegerea inspirată şi pentru articol!

Intrarea în mare se face lin, nisipul este fin atât pe plajă cât și pe fundul apei. Temperatura apei a fost de 24-25 ⁰C

Din pozele tale, prea puţine cu plaja şi marea şi prea multe cu mâncarea , constat că intrarea în mare este perfectă pentru bălăceală. Cam la câţi metri de la mal apa se adâncea suficient cât să poţi să înoţi?

Am studiat mult zona Makadi în eventualitatea unei viitoare vacanţe în zona Hurghada, interesată în principal de posibilităţile de snorkeling. Văd că tu nu aminteşti nimic în acest sens. Chiar hotelul din stânga (cum priveşti spre mare) celui în care aţi fost voi cazaţi îmi pare a avea o zonă de snorkeling super.

Fac o paranteză și spun că „tips” -urile, mai pe românește „bacșișurile” , au fost plătite odată cu excursia, 35 euro/pers.

Nu ştiu unde au ajuns acei bani, cel mai probabil a fost o găselniţă a agenţiei organizatoare pentru a mai ciupi ceva bani de la turişti, dar sigur nu la amărâtul care ţi-a cărat bagajele sau la cel care ţi-a făcut zilnic curăţenie în cameră.

pe cer nu am văzut nici măcar un norișor, tot timpul cât am stat acolo. Ploaia este un fenomen natural care nu se produce mai deloc acolo, de-aceea Nilul este (și a fost dintotdeauna) ca o mană cerească pentru egipteni.

Cu ocazia primei mele vacanţe în Egipt, ghidul cu care am fost la Cairo ne-a povestit cât de rar plouă în Egipt, dar şi că egiptenii se bucură de ploaie mai mult chiar decât de bacşişuri. Bine, eu am reuşit performanţa de a prinde la jumătatea lunii mai o ploicică foarte scurtă de vară, binevenită pentru că ne-a mai răcorit puţin, când bântuiam printr-un canion din nordul Peninsulei Sinai .

Ce nu mi-a plăcut este că femeile musulmane îndrăzneau să intre la piscine îmbrăcate, chiar dacă erau panouri avertizoare ce interziceau acest lucru. Noi am preferat să facem baie în apa mării.

Şi noi mergem la mare pentru baia în mare nu în piscină.

În legătură cu femeile musulmane nu ai dreptate. Respectivele poartă la plajă alte costume decât cele de stradă de zi cu zi. Inclusiv materialul din care sunt confecţionate este diferit. Dacă lor religia nu le permite purtarea costumelor de baie "europene", nici cei de la hotel nu le pot interzice să intre în mare sau în piscină îmbrăcate aşa cum le-ai văzut tu. Eu nu văd asta ca o "îndrăzneală", ci ca o "normalitate" a lor, greu de explicat şi de înţeles pentru noi. Eu personal le compătimeam.

Dacă tot vorbim despre ce este interzis şi ce este permis, mie, de exemplu, mi se pare absolut de prost gust şi o totală lipsă de respect faţă de gazde să faci topless şi/ sau să porţi slipi tanga într-o ţară musulmană, oricât de fantastic ai arăta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[20.06.21 11:10:13]
»

Mai înainte de răspuns îți mulțumesc pentru ecou și vot!

Din pozele tale, prea puţine cu plaja şi marea şi prea multe cu mâncarea

, constat că intrarea în mare este perfectă pentru bălăceală. Cam la câţi metri de la mal apa se adâncea suficient cât să poţi să înoţi?

Ai dreptate, cu plaja sunt puține, cu mâncarea „îndestulătoare” , asta pentru că tot vorbim de mâncare! Ce să fac au fost cinci locuri unde am mâncat, și-am vrut să arăt câte ceva din toate. Plaja este largă, cu nisip fin, iar înotarea putea începe cam de pe la 10 - 12 m de țărm.

Chiar hotelul din stânga (cum priveşti spre mare) celui în care aţi fost voi cazaţi îmi pare a avea o zonă de snorkeling super.

Am citit pe net că și la acest hotel se poate face snorkeling, dar nu știu în ce zonă. Se pare că ar fi undeva în partea de N-E, mai aproape de bungalow-uri, dar nu sunt sigură, , asta pentru că nu am întrebat și nici nu am am citit cu atenție tot ce se putea de pe „info-board” -ul de lângă plajă! Regret că nu am făcut-o!

Despre „tips” -uri

... a fost o găselniţă a agenţiei organizatoare pentru a mai ciupi ceva bani de la turişti, dar sigur nu la amărâtul care ţi-a cărat bagajele sau la cel care ţi-a făcut zilnic curăţenie în cameră.

Și aici -probabil- ai dreptate, însă, mă gândesc că ele dacă sunt evidențiate în contract, au de dat socoteală statului (României, în speță) care monitorizează taxele și că - dacă nu tot ce se încasează în acest scop - ceva, ceva ajunge și la personalul locurilor unde te duci în vacanță! (poate sunt eu naivă )

Cu toate astea, noi am lăsat - pe vapor - și la restaurant și în cameră niște bănuți pe masă. La Hurgada nu știu dacă Mihai a pus - sau nu - ceva bănuți pe masă, la plecare.

În legătură cu femeile musulmane nu ai dreptate.

... și iar spun că Ai dreptate când îmi spui că N-am dreptate! Spre rușinea mea nu am multe informații despre lumea arabă, în general, cu atât mai puțin despre portul, religia sau cutumele lor. De aceea mi-am spus părerea aici, nu știam că au - și ele - „costume de baie” , dacă pot să le numesc așa! Și dacă e AȘA, de unde știm noi că ACELA este costumul? Cine garantează asta?!

... mi se pare absolut de prost gust şi o totală lipsă de respect faţă de gazde să faci topless şi/ sau să porţi slipi tanga într-o ţară musulmană, oricât de fantastic ai arăta.

Perfect formulat! Mie în sută sunt de acord cu tine! Aici nu am văzut la plajă pe nimeni cu slip tanga sau cu sânii goi, cum se întâmplă - la noi - sau oriunde în Europa. Majoritatea oamenilor erau pensionari cu nepoți sau părinți cu copii, iar tinerele fete aveau costume decente.

Încă odată îți mulțumesc și mulți, mulți

nicole33
[20.06.21 12:58:33]
»

@doinafil:

Îmi pare rău dacă ecoul meu te-a supărat cumva. Mă ştii că am gura slobodă

Cu pozele am glumit. Şi eu pun deseori multe poze cu mâncarea. Le-am studiat şi votat pe toate sperând să găsesc singură răspuns la ceea ce mă interesa pe mine: intrarea în mare şi snorkelingul. Încă de la prima vacanţă petrecută în Egipt, am făcut o pasiune pentru snorkeling şi caut mereu hoteluri care să-mi ofere această posibilitate. Pentru mine a ajuns să conteze mai mult decât mâncarea chiar dacă sunt o gurmandă declarată .

Plaja este largă, cu nisip fin, iar înotarea putea începe cam de pe la 10 - 12 m de țărm.

Mulţumesc pentru lămurire.

Este un amănunt important pentru cei interesaţi de acest hotel. Hotelurile din Egipt au plaje şi intrări în mare mult diferite de la o zonă la alta, iar cei care nu se informează pot avea deseori surprize şi dezamăgiri.

Și aici -probabil- ai dreptate, însă, mă gândesc că ele dacă sunt evidențiate în contract, au de dat socoteală statului (României, în speță) care monitorizează taxele și că - dacă nu tot ce se încasează în acest scop - ceva, ceva ajunge și la personalul locurilor unde te duci în vacanță! (poate sunt eu naivă)

Cunosc agenţia, am avut cu ei experienţe şi mai bune şi mai altfel şi de aici neîncrederea mea sau poate sunt eu mai suspicioasă decât ar fi normal.

Ştiu că sumele respective apar şi în contract şi pe factură, dar am propriile îndoieli în ceea ce priveşte destinaţia reală a banilor. Cel mai probabil, or fi fost oferiţi în cadrul excursiilor opţionale făcute de voi în timpul croazierei.

Mie nu-mi plac chestiile impuse. Prefer să ofer eu atunci când consider că persoana merită.

Și dacă e AȘA, de unde știm noi că ACELA este costumul? Cine garantează asta?!

Materialul din care este confecţionat costumul de baie/plajă este diferit, pare aşa mai sintetic, nu bumbăcos sau mătăsos, dar sigur nu le-ai pipăit. Asta a fost impresia mea de fiecare dată.

Părerea mea este că te-ai agitat degeaba, probabil amintindu-ţi de unii conaţionali care intrau îmbrăcaţi în bazinele de la ştrand sau în mare, ei în bermude/blugi şi tricou şi ele cu fuste multe, lungi şi largi, ocazie perfectă de a-şi spăla hainele purtate nu ştiu cât timp înainte.

doinafilAUTOR REVIEW
[21.06.21 10:53:42]
»

@nicole33: Draga mea Nicole,

Cum să mă supere ecoul tău?! (ce ' ști copil?! )

Dimpotrivă, îți mulțumesc că ai sesizat ceea ce ar fi trebuit să caut ca informație despre snorkeling. Știu că sunt mulți turiști dornici de acest sport. Chiar te rog - pe viitor - să-mi spui părerea ta sinceră despre ce postez. Mi se pare normal s-o faci pentru că, astfel, ne ajutăm pe noi însene și, cel mai important, pe cei interesați de zona respectivă. De fapt, ASTA-i și menirea saitului, nu-i așa!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ionut1986p
[09.08.21 13:00:00]
»

Buna ziua,

Va multumim pentru review-ul dvs. Este ca si cum am vizitat impreuna cu dvs acest resort.

Dorim sa mergem si noi tot in acest resort luna aceasta pe 21 dar avem unele nelamuriri, daca puteti dvs sa ne ajutati:

- mancarea de la cele 2 bufeturi este suficienta, variata si gustoasa?

- se repeta zi de zi acelasi tip de mancare?

- restaurantele a la carte sunt cu plata?

- bautura alcoolica este ok, cocktail-urile?

- apa imbuteliata, sucurile?

- bauturile alcoolice oferite in all inclusive, au si ei vin, tarie, sampanie, etc?

Am vazut unele clip-uri cu mancarea de la restaurantul aflat pe plaja, unde mancarea era foarte saracacioasa: am numarat: kebab, salate, pizza, un fel de peste panne (bucati mici gen crochete) si cam atat.

Eu incerc sa comparc cu mancarea/bauturile de la bulgari de la un hotel de 4-5 stele, ca sa imi pot face o idee (avem cu noi persoane care sunt mai pretentioase si din acest motiv intrebam).

Va multumim anticipat

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[09.08.21 14:29:03]
»

@ionut1986p:

În primul rând îți mulțumesc pentru ecou! (m-aș bucura să-ți pot mulțumi și pentru un vot, dacă crezi că merită, bine înțeles!)

Dragul meu, mâncare ca la bulgari n-ai să găsești nicăieri în lumea arabă! N-am fost la bulgari, dar am prieteni care mi-au spus că mâncare mai bună ca acolo, la all-inclusive, n-au mâncat niciunde! În perioada în care am fost noi în Hurgada era cam la început de sezon, acum - în plin sezon - nu știu dacă diferă mâncarea față de ce am primit noi atunci. Ce să-ți spun?! Noi nu suntem foarte pretențioși și nici nu mâncăm prea mult. Pentru noi a fost mulțumitor ce am primit: preparate pe bază de pește, pui, carne de vită și oaie. N-ai să găsești porc în meniurile arăbești. Salate, orezuri, paste și foarte multe sortimente de dulciuri și fructe.

Apa la all-inclusiv era la dozator, ca și sucurile. Băuturile alcoolice ÎN restaurantul de lângă plajă erau la liber, pentru că barul din restaurant se deschidea doar atunci, la prânz. Mihai a luat într-una din zile o tequila și a fost O. K. Spune că și celelalte sortimente pe care le-a încercat - despre care am scris și chiar am pus o poză - erau la fel, bune, adică. La beach-barul de lângă plajă puteai să iei la liber doar bere de la dozator, sucuri de fructe și - pentru fete - un fel de „Cubalibre” , făcut cu Cola, două cuburi de ghiață și puțin lichior „cubalibre” , restul alcoolicelor se plătesc.

La restaurantele „a la carte” nu am plătit, pentru că am primit la instalare, de la recepție, doar 2 locuri la numai 2 restaurante de pe platformă, la alegere. Dacă vrei să mănânci și la celelalte restaurante „a la carte” , trebuie să plătești. Cred că aici au - cu plată - și vinuri și tării, dar nu pot să bag mâna în foc că DA.

Apa, peste tot în Egipt se plătește, dar, zilnic primeam o sticlă de apă plată în cameră, fără să plătim, intra în prețul cazării.

Cred că prietenii tăi mai pretențioși vor trebui să se mulțumească cu ce vor primi, sau să renunțe, depinde de cât de dispuși sunt să renunțe la carnea de porc și la băuturile alcoolice.

Îți urez să faci o alegere inspirată ca să poți să spui la final:„- DA, a fost bine!”

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elenaadina
[26.08.21 14:57:38]
»

Felicitari pentru impresii si vacanta!

Chiar eram curioasa cu privire la acest hotel, pe la inceputul anului nu stiam daca sa fac o rezervare sau nu, pentru ca ma pasioneaza snorkelingul si nu aveam informatii la acea ora desre vreun recif de corali in apropiere... asteptam impresii... ????

Acum m-am lamurit!

Numai bine!

doinafilAUTOR REVIEW
[26.08.21 22:45:18]
»

@elenaadina: Îți mulțumesc pentru ecou și vot! Mă bucur că ți-au fost de folos impresiile mele. Cât despre pasiunea ta - snorkelingul - nu știu dacă ai putut să-ți faci o o părere favorabilă în alegerea acestui resort.

În ecoul ei de aici, colega noastră @nicole33 crede că ar fi un loc de snorkeling undeva lângă „Labranda” . Și ea este pasionată acest sport și, după câte am înțeles citindu-i articolele din ultima vreme, ea spune că o zonă foarte frumoasă pentru snorkeling este Sharm El Sheik.

Să ai alegeri inspirate și... sper că vei găsi locuri de vacanță pe gustul tău!

elenaadinaPHONE
[27.08.21 08:51:13]
»

Știu de pasiunea prietenei noastre Nicole pentru snorkeling... și schimbam idei ori de câte ori avem informații noi ????...

Avem același hobby și aceeași fascinație pentru Egipt și snorkeling...

Eu iubesc Egiptul și ma bucur ori de câte ori vad ca cineva merge in vacanta în acest loc unic și e mulțumit!

Va urez și eu vacante minunate, în locuri deosebite și sa împărtășiți cu noi impresiile și pe viitor!

nicole33
[28.08.21 16:37:16]
»

@elenaadina:

Știu de pasiunea prietenei noastre Nicole pentru snorkeling... și schimbam idei ori de câte ori avem informații noi ????...

Avem același hobby și aceeași fascinație pentru Egipt și snorkeling...

Vorbeaţi despre mine? V-am auzit

Da, informaţiile de la faţa locului sunt extrem de importante, motiv pentru care citesc tot ce se scrie despre Egipt şi astfel îmi vin idei pentru vacanţele viitoare.

Ştiam că Doina va fi cazată la Labranda în Makadi, dar nu mi-a dat prin minte să o rog să acorde atenţie specială posibilităţii de a face snorkeling acolo atunci când am vorbit cu ea înainte de plecare, iar după, mi-a părut rău.

Eu iubesc Egiptul și ma bucur ori de câte ori vad ca cineva merge in vacanta în acest loc unic și e mulțumit!

Şi eu iubesc Egiptul, o ţară minunată şi plină de surprize plăcute, pe care am descoperit-o destul de târziu, iar acum trebuie să recuperez , dar tot Turcia rămâne marea mea dragoste şi ştiu că şi aici ne asemănăm .

Va urez și eu vacante minunate, în locuri deosebite...

Doina a făcut "safteaua" cu Egiptul anul acesta, dar a făcut-o într-un mare fel, combinând o croazieră cu un sejur şi având astfel posibilitatea de a face excursii deosebit de interesante altfel foarte greu accesibile în locuri puţin cunoscute turiştilor obişnuiţi, genul care se "împrietenesc" cu Amir &company. Nu ştiu dacă ai citit seria de articole scrise de ea şi de soţul ei (msnd) din această vacanţă, dar merită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[28.08.21 16:49:38]
»

Mulțumesc, Nicole, pentru „presa bună” pe care ne-o faci, recomandând colegilor să fim citiți! Ești o dulcică, ca de obicei!

nicole33
[28.08.21 16:57:58]
»

@doinafil:

Mulțumesc, Nicole, pentru „presa bună” pe care ne-o faci, recomandând colegilor să fim citiți!

Nu ai pentru ce să-mi mulţumeşti. Doar ştii că spun mereu ce cred cu toată sinceritatea. Şi eu am apreciat impresiile voastre din această vacanţă mai "altfel", chiar dacă nu am avut mereu timp să comentez cum aş fi vrut, mai ales la articolele lui Mihai.

Şi dacă tot suntem la momentul dezvăluirilor, mă enervez maxim când văd articole valoroase (şi nu periez pe nimeni) pierdute într-un noian de fake-uri scrise doar în scop de reclamă la vreo două trei agenţii locale, informaţiile turistice oferite cel mai adesea tinzând vertiginos spre zero.

elenaadina
[28.08.21 17:41:11]
»

@nicole33:

Şi eu iubesc Egiptul, o ţară minunată şi plină de surprize plăcute, pe care am descoperit-o destul de târziu, iar acum trebuie să recuperez

, dar tot Turcia rămâne marea mea dragoste şi ştiu că şi aici ne asemănăm .

Nu stiu daca iubesc mai mult Turcia sau Egiptul, dar observ ca tot mai des mi-e dor de Egipt, de abia m-am intors si as vrea sa plec din nou...

Acum mi-e dor de Sharm El Sheik, pacat ca nu am un aeroport mai aproape de domiciliu pe aceasta destinatie, cat va invidiez pe voi cei din Bucuresti, puteti pleca oriunde fara nici un efort sau cost suplimentr, eu ca sa plec din Bucuresti, mai pierd doua zile cu drumul plus cazare... ????

Daca ar fi sa plec acum in Sharm, ce hotel mi-ai recomanda?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
lauerPHONE
[23.01.22 15:15:52]
»

Foarte util acest review!!! Detalii utile și detaliate.

Mulțumesc! Pe mine ma făcut să mă decid in privința acestui hotel.

Felicitări!!! ????????

doinafilAUTOR REVIEW
[24.01.22 13:21:39]
»

@lauer: Mă bucur când cineva a citit și se va folosi de articolul scris de mine!

Îți urez să ai o vacanță plăcută în Egipt, să te bucuri de apa minunată și, dacă esti amatoare de snorkeling, să știi că poți face și aici, la „Labranda” .

Mi-aș dori să citesc și un articol scris de tine după ce vei vizita Egiptul!

Îți mai dorez să ai alegeri inspirate pentru excursii și să ne împărtășești părerile tale, de pe oriunde mergi, în țară sau străinătate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, elenaadina, ionut1986p, lauer
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075678110122681 sec
    ecranul dvs: 1 x 1