ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: TITAN
LUNA
OCT-2019
Solo
PREȚ --
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în zona Ingolstadt?

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

L’Osteria – un loc bun de tras sufletul dar si de un pranz minunat

TIPĂREȘTE URM de aici

Si daca tot petreceam o zi in Ingolstadt trebuia sa caut si un loc unde sa mananc si conform recomandarilor, cea mai buna varianta era restaurantul L’Osteria. Am studiat putin si meniul urmand sa ma decid la fata locului.

Restaurantul imi facuse cu ochiul si prin faptul ca este situat in zona istorica, asa ca era usor de localizat. Adresa este Franziskanerstraße 7, pagina oficiala losteria.net/de/restauran ... rant/ingolstadt

Restaurantul asigura o atmosfera calda, prietenoasa, reconfortanta, cu preparare la vedere, asa incat comunicarea intre bucatarie si clientela face in asa fel incat sa te simti ca la prieteni si chiar se simte acest lucru si in atitudinea ospatarilor, aveai senzatia ca esti mai degraba in Italia, sau cum aveam sa constat ceva mai tarziu, chiar in Romania :).

Acum, numele restaurantului este destul de clar pentru a intui specificul restaurantului, acesta este italian, asa ca in meniu vom regasi acele aperitive (Antipasti), paste, pizza, salate, dulciuri.

Daca in ceea ce priveste aperitivele si salata, avem putine variante, in ceea ce priveste pizza, paste, dulciuri, sortimentul este unul foarte bogat ceea ce face alegerea foarte grea, la pizza cel putin cred ca am numarat vreo 30 feluri pentru toate gusturile.

In ceea ce priveste pastele, cele proaspete le prepara acolo si in meniu sunt marcate ca atare „Pasta Fresca” in timp ce pastele uscate sunt marcate si ele ca atare in meniu „Pasta Secca” . Au de asemenea paste cu cereale integrale (penne si linguini).

Cat despre dulciuri, acestea sunt tipice Italiei: Tiramisu, panna cotta, inghetata si multe tipuri de creme.

De altfel ei isi promoveaza produsele spunand ca marea majoritate a ingredientelor sunt aduse din Italia.

Mai exista un mini-meniu cu recomandarile zilei (tin si de sezon) asa ca aici se regasea si o supa crema de dovleac, cateva tipuri de paste in diverse combinatii (altele decat cele in meniul classic), pizza cu Nutella si de baut Martini Fiero Spritz bautura racoritoare cu capsune si afine

Asadar am fost condusa la o masa, genul de mese de doua persoane si am optat in a ma aseza pe canapea ca sa pot vedea ce se intampla in local. Pe masa din start ai sare, piper, parmezan ras, restul in functie de ce comanzi. Am ales mai intai o bere (normal, era inca cald afara) apoi dupa ce am tras cu ochii la vecini si am vazut cat de mare este pizza am optat pentru paste. Acum, si aici erau o multime de variante, o sa le putteti vedea in poza cu meniul, alegerea mea fiind de genul, astea nu ca sunt prea simple, astea nu ca am mai mancat la restaurant, astea nu ca le fac si acasa, asa este cand ai de unde alege, insa la final ca sa fiu cinstita, am ramas tot la ceea ce imi atrasese privirile cand studiasem meniul pe internet si am sa scriu asa cum am citit in meniu:

“Orecchiette di Manzo al Limone (pasta fresca, beef fillet strips, sweet peppers, rocket, onions, garlic, mascarpone-lemon sauce, spicy) mai precis paste proaspete, fasii de vita, ardei gras dulce, ceapa, usturoi, sos de mascarpone-lamaie, condimente, rucola (asta era ceea ce in meniu era trecut rocket).

Nu vreti sa stiti cum au fost, un deliciu, inghit in sec cand imi aduc aminte, aceste paste parca modelate cu mana, facute exact cat trebuie, cu fasiile de carne, legumele din combinatie, nici nu m-am mai gandit la bere cand am inceput sa mananc. Si desi la inceput portia mi s-a parut ca un elefant, l-am tratat ca atare, l-am mancat bucatica cu bucatica.

Si dupa primul val de extaz, am rasuflat utin si am luat-o mai usor, nu ma alerga nimeni si puteam savura ce se intampla in jurul meu, si in timp ce ma relaxam aud la un moment dat un schimb de replici ceva mai taios, in cel mai neaos limbaj romanesc, “Sa-mi...” e suficient, asa ca am zambit putin si am inteles ca cel putin 2 dintre angajati sunt romani. Mai tarziu m-am conversat putin cu ei si am aflat ca sunt cativa romani angajati aici, s-au adus unul pe celalalt.

La final am luat si un cappuccino, caci nu se putea altfel, insa sunt total in afara regulilor italienilor. Am avut ceva colegi italieni care erau socati daca dupa masa de pranz se bea cappuccino, sau latte macchiato, sau orice este cu lapte, insa asta este, mie imi place.

Am platit si am plecat multumita, nu inainte de a face un schimb de zambete cu una dintre persoanele mai importante din local.

Si mai vreau sa spun ca acest lant de localuri se gasesc peste tot in Europa, chiar si in Linz era unul langa hotelul unde eram cazata, si daca as fi mers acolo, cred ca as fi luat acelasi tip de paste.

Alegeri inspirate va doresc si un calduros La Multi Ani! celor ce isi isi serbeaza ziua numelui, si tuturor, sa va aduca Mosul in ghetute cadourile visate.


---
Trimis de mishu in 05.12.20 22:51:12
Validat / Publicat: 06.12.20 09:42:39
VIZUALIZĂRI: 123INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Austria - Wels- hotel Greif, Viena-Hotel Ananas, Favorita, Royal Living Apartments, Dublin, Budapesta, China, Malaesia, Taiwan,
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31900 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată

  • ECOURI la acest articol

    7 ecouri scrise, până acum

    webmasterX [06.12.20 09:41:28] »

    Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Ingolstadt?, MUNCHEN" (nou-creată pe sait)

    webmaster [06.12.20 09:48:49] »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Carmen Ion [06.12.20 10:49:32] »

    @mishu:  Orecchiette am mâncat și eu la Bari, dar în altă combinație (cu fructe de mare) și mi-au plăcut la nebunie. Pastele astea făinoase în formă de urechiușe sunt de altfel originare din regiunea italiană Puglia și cele mai bune sunt făcute artizanal, deși se găsesc de cumpărat și ambalate în pungi.

    Sunt convinsă că le-ai savurat gustul, nu știu dacă și prețul..., mai mare cu vreo 20 la sută față de Italia. ​ Dar deh, Germania e Germania...

    Toate cele bune! Să ne revedem cu bine! ​

    mishu [06.12.20 11:45:03] »

    @webmaster:  Multumesc frumos, o zi minunata in continuare!

    mishu [06.12.20 11:54:41] »

    @Carmen Ion:  Aceste paste mai ales când sunt proaspete sunt foarte bune si le-am savurat intradevar.

    ​Cat despre preturi, nu vreau sa transform in lei pentru ca altfel as manca numai de la supermarket. Consider ca trebuie traita clipa, ca uite, vedem ca nu stim ce ne ofera anul ce vine.

    ​Anul acesta m-am plimbat mult mai putin decat anul trecut, am facut ce-i drept altele incat nici nu stiu cand a trecut anul, si sper intr-un an mai bun anul viitor.

    Sa ne auzim numai de bine si multumesc de vizita si aprecieri.

    Zoazore [07.12.20 19:50:47] »

    @mishu:  Multumesc pentru urari! Nici nu se putea nimeri un articol mai potrivit!

    aceste paste parca modelate cu mana​ = Aceste paste CHIAR SUNT modelate cu mana. Atunci cand se fac proaspete. Si se fac foarte usor.

    Mi-a placut mult ce-ai comandat! Si eu cred ca tot asa ceva as fi luat!

    Cat despre P17, eu as fi spus ca te-a intampinat la sosire, nu ca se bucura ca pleci (doar daca i-ai lasat bacsis mare!  ) ​

    ​​

    mishu [07.12.20 20:46:13] »

    @Zoazore:  Si daca as merge din nou acolo, sau alt local L' Osteria, tot asata as lua, macar sa vad daca se respecta reteta. Iti raspund tie si inghit in sec .

    Cat despre bacsis, oricum eu las (aproape) mereu bacsis ​10% si cunosc o multime de persoane care se dau rotunde (unele chiar sunt), isi comanda farafastacuri (eventual mai scumpe ca au cu ce) sa arate cat de cunoscatoare sunt, iar la bacsis le tremura mana pentru ceva maruntis (valabil si in Ro dar muuuult mai mult in Austria).

    La Multi Ani! inca o data si multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, Zoazore

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
    pagină generată în 0.0674970149994 sec
    ecranul dvs: 1 x 1