ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 11 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 915
FĂRĂ transport
CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 56 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Erytha Hotel & Resort — Chios, un loc unde visele devin realitate!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

De câte ori facem alegeri... tot de atâtea ori avem și mari așteptări. De data aceasta, în anul dificil pe care-l parcurgem, unele lucruri au cunoscut o întorsătură fericită, de care doar putem să ne bucurăm din plin.

Povestea noastră de acum, a unei vacanțe de vară târzie, să nu zic de toamnă, este îndepărtată... de ce? Pentru că este excursia ce trebuia să fie pentru vară, pentru luna iunie, cu bilete de avion cumpărate de acum cca un an. Sigur că le-am amânat pentru septembrie, dar nu credeam că se va mai materializa. Cu atât mai mult cu cât, înainte cu cca o lună, ne-au fost anulate rând pe rând, zborul de întoarcere, mai întâi segmentul Chios- Atena, apoi și Atena-București.

Primeam vouchere la schimb- cândva, dar după două săptămâni de așteptare a voucherelor, ne-am luat inima în dinți și am luat alte bilete, o parte la Aegean, alta la Tarom. Desigur, a doua zi, am primit și voucherele!!! ce să vezi :)

După aventura cu biletele, am bâjbâit și cu cazarea, după mail-uri trimise în iunie la hotelul ales să ne mute pentru septembrie, așteptări peste așteptări, neprimind nici un răspuns, am anulat, firesc, căutând acum alta. Doar că multe hoteluri sunt închise, cum aveam să constatăm și la fața locului.

Cum tot răul a fost spre bine, am ajuns pe Booking, la Erytha Hotel & Resort, subiectul nostru pentru astăzi.

Adresa:

Chios-Greece, Karfas, 82100

tel +30 22710 32311-14

www.eryha. gr-erytha@erytha. gr

fax +30 22710 32251

Karfas este o localitate mică, foarte aproape de aeroport, la doar 4 km, situată în partea de est a insulei.

Am aterizat la 20.10 pe aeroportul micuț din Chios - Oμηρος și după formalitățile necesare, ne-am recuperat bagajele și am luat un taxi pentru a ajunge la hotel, exact după cum am scris în mail și celor de la hotel. Încă de dimineață ei ne-au contactat, urându-ne drum bun și ultimele indicații cum să ajungem, în caz de aveam nevoie de ceva.

În jur de 20.30 eram deja debarcați în fața hotelului.

Am făcut rapid check-in-ul, fiind conduși spre camera noastră, N 201.

Erytha Hotel & Resort, este probabil cel mai frumos complex din Karfas, un resort întins pe malul mării, pe cca 6 hectare, compus din 6 corpuri de clădiri, majoritatea având vedere la mare, sau piscină, celelalte spre munte. Camera noastră face parte din complexul de clădiri notate cu N, cu un singur etaj, noi stând la parter, dar am văzut și camere la demisol.

Deși am ajuns seara și era deja întuneric de-a binelea, surpriza noastră a fost balconul... nu că n-aș fi știut cum trebuie să fie... dar știți, uneori, așteptările sunt întrecute de realitate și asta ne-a dovedit și mai bine a doua zi dimineață, la lumina zilei.

Dar s-o luăm pe rând.

Recepția:

este mare, cu un lobby foarte generos, cu canapele albe, confortabile, cu diferite exponate tradiționale expuse în vitrine, cu o scară interioară, „împletită” într-o vegetație bogată, care duce spre Restaurantul Mare e Monti.

Check-in de la ora 15.

Check-out -ora 11.

Camera:

Foarte mare, 26 m pătrați, mobilată în stil modern, minimalist, în culori pastelate.

La intrare, un hol, destul de lung, având pe o parte, în stânga, dulapurile, cu sertare, foarte multe umerașe, rafturi, seif.

Intrând în cameră, pe peretele din dreapta, un tv LCD, mare. O masă joasă, albă, ca de altfel tot mobilierul. O măsuță de plastic, scaun, tot pe partea dreaptă, aproape de balcon. Pe partea opusă, în stânga, o masă de toaletă, imensă, cu o oglindă asemenea, cu un scaun tip taburet și un frigider mic dedesubt.

Pe masă ne aștepta cu complimente din partea staf-ului, un platou cu fructe uscate, dulcețuri și portocale confiate, și două sticle cu apă, pe care le-am apreciat, lucru care s-a repetat după 7 zile, bucurându-ne și mai mult.

Patul mare, matrimonial, situat cam la mijlocul camerei, având la perete un panou verde, bine asortat cu parte din mobilier și uși, contrastând puternic cu albul pereților. Panoul de lemn, avea lateral, leduri, ce puteau fi controlate pentru intensitatea luminii.

De fiecare parte a patului, stăteau două noptiere, albe evident, cu două aplice, foarte utile.

Exista și un al treilea pat, pe care l-am folosit doar pentru a mai întinde niște haine.

Pe jos erau dale mari de gresie maro, ca de altfel și în baie.

Peretele spre balcon, era din geam tot, bine camuflat cu o perdea deasă, albă și o draperie groasă crem.

Balconul însă era... de vis... cu laturile de sticlă... cu marea atât de aproape, cu freamătul nesfârșit al ei... cu o paletă de culori ce se schimba pe măsură ce treceau orele.

O măsuță și două scaune, din plexiglas, aveau să fie perfecte pentru serile parfumate de la tufele de rozmarin de la parter de sub balcon, sau de la florile gingașe din zonă.

Priveliștea de pe balcon era superbă, pe partea dreaptă se vedea toată plaja din Karfas, pe partea stângă și în față se vedea Turcia-Cesme.

Baia se află pe peretele opus balconului, mare, cu o semi cabină de duș, putând fi folosită ca și cadă.

O masă imensă, placată cu faianță verde, în același ton cu ușile. Chiuveta stil „oală” , ce nu-mi place neapărat, uscător de păr, consumabile, etc.

Pe pat ne așteptau, pachete cu prosoape și papuci, în folie, prosoape ce aveau să fie schimbate zilnic. Așternuturile, albe, impecabile, schimbate la fiecare trei zile.

Curățenie se făcea zilnic, chiar și duminica, temeinic.

Piscinele sunt două, dar din lipsă de turiști, una nu era funcțională. Foarte frumoase amândouă, fiecare având bar, terasă și o vedere minunată spre marea Egee. Prosoape pentru piscină se puteau lua de la recepție.

Hotelul dispune de o plajă privată, situată într-un mic golfuleț, loc unde am petrecut câteva zile frumoase, liniștite, foarte relaxante.

Restaurantele: două la număr, Mare a Monti, cel care era deschis acum, unde am servit micul dejun. Celălalt Thalassa, era închis, tot din lipsă de turiști.

Barul de la piscina principală, Sea Velvet este deschis de la ora 11, aici se poate servi prânzul până la ora 15, dar deasemenea puteți fi serviți la plajă, cu băuturi reci, cocktail-uri, înghețată, etc.

Micul dejun:

Se putea servi între orele 7.30-11.00, datorită pandemiei, s-au extins orele, altfel programul era doar 8.00-10.00

Puteam lua micul dejun într-un decor de poveste, pe terasa restaurantului, o terasă frumoasă, acoperită, cu o vedere fabuloasă spre piscină și mare. Ne acompaniau în fiecare dimineață, cca 5-6 pisici, foarte frumoase, foarte drăgăstoase, însă dintre toate, ne-am făcut o mică prietenă, o pisicuță tare dulce, neagră, foarte pufoasă, alintată și cuminte.

Preparatele sunt expuse după paravan de sticlă, ni se puneau în farfurii, la cerere. Personalul poartă mască și mănuși.

O varietate largă de mezeluri, brânzeturi, ouă-făcute papară, ochiuri sau fierte, plăcinte cu spanac, brânză sau șuncă, roșii gratinate cu brânză feta, frigănele, cereale, iaurt ce putea fi combinat cu miere sau gem, croissante cu unt sau ciocolată, biscuiți, chec, compoturi, budinci, fructe, unt, marmeladă, prăjituri, legume de sezon-roșii, castraveți, măsline din belșug, etc.

Cafeaua foarte bună, noi am băut doar expresso, suc de portocale, ceaiuri, etc.

Personalul, foarte atent, bine intenționat, mereu de ajutor.

Wi-fi prezent, gratuit, dar câteodată semnal slab, deși aveam router-ul lângă ușă.

Aer condiționat inclus în prețul camerei, a fost foarte util, poziționat perfect, putând să-l utilizăm în fiecare noapte.

Parcare:

Există și în fața hotelului, dar și lateral, suficiente locuri de parcare gratuite.

Corpurile de clădiri sunt unite prin alei, toate la umbra copacilor, o vegetație luxuriantă, demnă de o grădină botanică, după cum veți vedea și în poze.

Ne-a făcut o mare plăcere să ne plimbăm pe alei, mereu mai descopeream câte o zonă pe care nu o mai văzusem, iar încă din prima zi am explorat poteca din fața balconului, de-a lungul hotelului, descoperind că puteam ajunge de pe plaja privată a complexului nostru, până la plaja din Karfas, trecând printr-un tunel de vegetație.

Stația de autobuz este chiar în fața hotelului, programul este afișat în stație, dar ora e cea a plecării din stația inițială, așa că noi mai adăugam cca 10-15 minute. Biletul costă 2 euro la șofer, către Chios Town, dar la întoarcere am luat de la casa de bilete din Chios și a fost doar 1,50 euro/persoană.

Mergând în altă zi în partea opusă, în Thimiana, biletul a fost doar 1,50 euro la șofer.

Magazinele, foarte puține la număr, cca 4 marketuri, dar deschise doar 3, taverne deschise vreo 4, sunt la cca 10 minute de mers pe jos de la hotel, asta însemnând cca 1 km. Am avut noroc să găsim deschis un centru de închiriat mașini, unde am luat pentru 3 zile o mașină Kia Rio, foarte bună, la 100 euro.

Prețurile la benzină, între 1,410-1,468.

Berea cca 1,60, un suc-fresh 3-4 euro.

Există o cafenea-bakery, unde am dat peste o româncă, ce ne-a ajutat cu multe sfaturi utile și de unde am cumpărat mereu plăcinte gustoase și proaspete, cu spanac sau brânză, ori dulci, cu cremă de lapte.

Însă partea cea mai frumoasă, a fost primul răsărit văzut din balcon, absolut superb, urmând apoi celelalte, desigur doar în zilele în care m-am trezit așa devreme... :), pentru ca ultima zi să fie „cireașa de pe tort” un răsărit fabulos, pe care vi-l recomand și vouă cu mare drag, ca și acest hotel și întreaga insulă, Chios!

 

Webmaster, o rugăminte pentru o mică invitație în Chios: youtu.be/GJ4jEG6dFHY

Mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 22.09.20 21:58:41
Validat / Publicat: 23.09.20 08:36:31
VIZUALIZĂRI: 580INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Piscina și marea scăldate în lumina soarelui.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63100 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 56.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  12 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [23.09.20 08:35:26] »

  Excelentă recomandarea

  Mutat în rubrica "Erytha Hotel & Resort [Karfas, i. Chios], DODECANESE, alte insule" (nou-creată pe sait)

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ​​​

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [23.09.20 08:44:50] »

  @webmasterX:  

  Mulțumesc frumos!

  Da, este ​​ok, acela e hotelul.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Dana2008scris / TELEFON [23.09.20 08:49:49] »

  @maryka:  Felicitări! Minunat! Ce noroc cu așa o cazare!

  Îmi place tot: camera, baia, balconul cu priveliștea, restaurantul cu terasa, plaja privată a hotelului cu stâncile coborând în mare, apusurile și răsăriturile de soare....ahhh ce dor îmi este de mare, de Grecia. 

  Mulțumesc pentru poveste și recomandări! Fotografiile sunt superbe!

  Călătorii plăcute!

  Sănătate! Numai bine!

  webmasterscris / TELEFON [23.09.20 09:26:10] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [23.09.20 15:51:57] »

  @webmaster:  

  Mulțumesc mult! ​

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [23.09.20 15:56:00] »

  @Dana2008:  

  Da, mulțumesc frumos!

  ​Să știi că m-am simțit răsfățată! Cu un așa decor am sărbătorit ziua mea, pentru că în ultimii ani, tot așa s-a nimerit! O să vezi, chiar când nu mă așteptam uite că și insula asta m-a surprins foarte plăcut! Dar voi povesti câte un pic, așa, să mai retrăiesc toate clipele frumoase petrecute acolo!  

  Te pup cu drag! ​  ​

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [23.09.20 19:18:36] »

  @maryka:  Aşteptam primul tău articol despre insula Chios şi iată că a venit! Ai început cu cazarea asta excelentă, chiar un motiv real să-şi dorească oricine să-ţi calce pe urme.

  M-am uitat un pic pe hartă să văd unde se află Karfas, fiindcă nu cred că luasem seama anul trecut în scurta noastră plimbare prin Chios pe unde ar fi.

  Se pare că e tare bine de mers în Grecia în vremuri fără aglomeraţie: te poţi bucura din toată inima de locurile minunate alese​​ şi poţi respira în voie aer elen. Însă, e drept că nici nu mai este atât de uşor de păşit pe plaiurile Eladei!

  Abia să citesc pe unde v-aţi plimbat şi ce aţi văzut, ştiu că insula este destul de mare şi de ofertantă.

  Te salut şi te îmbrăţişez cu drag! Saeră liniştită! ​​

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [23.09.20 21:00:22] »

  @irinad:  

  Mulțumesc frumos Nadina!

  Știu că tu ai fost pe acolo, cunoști deja câte ceva din insula Chios. Sper ca ce voi scrie în continuare să te surprindă plăcut și pe tine așa cum și noi am fost uimiți de această insulă a masticului și nu numai!

  Ai mare dreptate, pe viitor va fi tot mai dificil să ne deplasăm undeva, pesemne că de nu trece pandemia prea curând testul va fi pe post de „pașaport„oriunde te-ai duce.

  Oricum, orice ar fi, doar sănătoși să fim!  

  Te pup cu drag, o noapte liniștită!

  krisstinnascris / TELEFON [25.09.20 07:11:26] »

  @maryka:  Superbă camera, balconul e minunat, plaja hotelului e pe gustul meu, apusul e o splendoare, ați avut o vacanță frumoasă, aștept să ne povestești

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [25.09.20 09:45:45] »

  @krisstinna:  

  Mulțumesc frumos!

  Să știi că și nouă ne-a plăcut foarte mult, chiar de nu ne plimbam hai-hui prin toată insula, mi-ar fi făcut plăcere să lenevesc acolo toată ziua! Dar așa le-am combinat pe amândouă și a ieșit cum nu se poate mai bine! ​​

  Povestirile urmează! ​

  Te pup, o zi frumoasă și un weekend odihnitor! ​

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  ANILUscris / TELEFON [30.09.20 13:59:23] »

  Wow... locul ideal pentru o vacanță reușită de la răsărit până la apus!!!

  Ce-ți mai poți dori pentru a petrece aniversarea vârstei, totul este foarte frumos!

  După povestea locului am văzut și pozele și am înțeles nota de 10 dată de tine.

  Sunt încă sub influența aerului elen... am așa o nostalgie!!!

  Minunat!

  Felicitări pentru alegerea făcută!

  maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [30.09.20 20:52:22] »

  @ANILU:  

  Mulțumesc frumos! ​

  Sigur că am ales până la urmă foarte bine, dar ce emoții am avut cu toată pregătirea călătoriei! Trăgând linie, consider că  a meritat tot efortul​, descoperind o insulă aparte, despre care voi scrie foarte curând.   Iar pentru asta ai nevoie de un bun punct de plecare, ceea ce am găsit din plin în Karfas și hotel Erytha. Cu un astfel de răsărit, ziua poate fi doar minunată, nu?  

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, irinad, maryka
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0877470970154 sec
  ecranul dvs: 1 x 1