ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

[Holiday Apartment, Artemida] Nu doar un popas de-o noapte, ci, teoretic, mult mai mult!

TIPĂREȘTE

Am avut zborul de întoarcere acasă din Milos (vezi impresii) împărțit în 2 zile succesive: Milos – Atena seara, în jurul orei 19, iar Atena – Otopeni a doua zi dimineață, pe la 8:30. Logic, ne trebuia un loc unde să adăstăm între aceste două etape. Logic, cât mai aproape de aeroportul Eleftherios Venizelos; sau suficient de aproape cât să nu pierdem multă vreme pe drum. Dar... dacă poți împăca și capra, și varza... de ce nu?! Uitându-mă pe hartă, am constatat că sunt câteva localități care se înșiră una după alta la sud de portul Rafina, pe țărmul vestic al peninsulei Attica. Să fii aproape de aeroport și în același timp și de mare... Ei, nu sună bine?!

Booking mi-a prezentat o sumedenie de oferte, care mai de care mai tentantă... Prea multe, greu de ales, așa că am băgat niște filtre „dure” : notă peste 9 și transfer de la/la aeroport inclus în preț. Gata, s-a limpezit harta mintenaș, au mai rămas doar câteva variante! Fără să-mi bat capul prea tare, m-am oprit asupra uneia din ele: Holiday Apartment – un apartament spațios situat în Artemida. Am rezervat o noapte de cazare pentru 2 persoane, fără mic-dejun (nu-și avea rostul, aveam să plecăm destul de devreme), dar cu transfer inclus, la prețul total de 60 de euro. Analizând poziția pe hartă, am răsuflat ușurată: puteam spera la o ultimă plimbare până la țărmul mării (poate și la o ultimă bălăceală, cine știe?!); în plus, destul de aproape am identificat câteva locuri unde am fi putut mânca de seară.

În ceea ce privește acest ultim aspect, lucrurile aveau să se simplifice suplimentar, pentru că la câteva zile după ce am rezervat, am primit un mail de la proprietate în care, pe lângă mai multe informații practice referitoare la serviciul de transfer, ni se propunea să ne servească cina preparată chiar de ei: vită/pui cu cartofi la cuptor, salată grecească și pâine, totul pentru numai 10 euro de persoană în plus. Wow, ce tare! Cum să nu?!

Am reluat comunicarea cu gazda în ziua de dinaintea plecării și i-am furnizat, așa cum m-a rugat, numărul de zbor și ora când aveam să aterizăm în Atena. De asemenea, am re-confirmat că dorim cina home-made și am ales varianta cu vită. Am primit asigurări că vom fi așteptați cu drag.

Zborul a decurs normal, fără peripeții și după numai 30-35 de minute avionul nostru avea să ne depună în siguranță la sol, pe continent. După ce ne-am recuperat bagajele de cală, am urmat instrucțiunile primite de la gazdă, cu care urma să ne întâlnim în zona specială de la EXIT 3. Acolo am dat de un lung șir de mașini inscripționate cu diverse sigle; eu am rămas cu bagajele, iar Tati a pornit s-o caute pe a noastră. După vreo 10 minute, s-a întors fără succes și, tocmai când ne pregăteam să sunăm la numărul ce ne fusese furnizat, am zărit un nene care ținea într-o mână un cartonaș cu logo-ul binecunoscut (de mine) de pe booking.

Am fost invitați să urcăm în mașina spațioasă și curată, în care plutea un parfum discret de... mentă???? și am pornit. Pe drum, am aflat că domnul e chiar proprietarul micii pensiuni, de care se ocupă împreună cu soția; „soția mea e bulgăroaică din Varna, nu vorbește deloc engleză, dar gătește grozav, o să vedeți!” . Am mai aflat că noi eram primii lor turiști în acest sezon, sezon pe care oricum îl declaraseră cam ratat, din motive binecunoscute...

Am crezut inițial că Artemida e un sătuc prăpădit; nici vorbă de așa ceva! Mai degrabă un adevărat oraș, cu 40000 de locuitori permanenți, cifră care devine de 5 ori mai mare în timpul verii (vară ne-pandemică, se-nțelege). Fiind vineri seara, străzile erau totuși pline, abia ne-am strecurat pe ultima porțiune, până la cazare.

Holiday Apartment e genul acela de casă specific Greciei, cu 2 niveluri, cu terase mari, protejate de parasolare uriașe. Adresa exactă este Nikomidias 78 & Fidiou; concret, se află într-un cartier liniștit cu case asemănătoare ei, cu grădini pline de smochini și de flori multicolore, aproximativ în nordul localității. Familia ocupă cel puțin o parte din parterul casei, etajul pare împărțit în câteva spații de închiriat.

Doamna ne aștepta la o măsuță, în curte, ne-a salutat și ne-a zâmbit, iar domnul ne-a ajutat cu bagajele pe scări, până la apartamentul ce ne-a fost alocat. Am primit 2 chei, una pentru ușa acestuia și alta pentru poartă, în caz că aveam chef să hălăduim noaptea (ceea ce, evident, era exclus). Gazda noastră ne-a prezentat în grabă facilitățile, ne-a lăsat să ne instalăm, urmând să-i anunțăm când vom fi gata, pentru a ne servi masa.

Se intră direct într-un living spațios, apoi pornește un hol, din care se fac celelalte încăperi, bucătăria, 2 dormitoare și baia. Unul din dormitoare era încuiat, iar din celălalt se putea ieși pe o terasă de dimensiuni apreciabile (la fel și din cel încuiat). N-o să descriu cu lux de amănunte toate dotările, pentru simplul motiv că n-am avut timp să le studiez cu simț de răspundere! :)

Totuși... În living am stat cel mai puțin, doar l-am tranzitat. Am remarcat însă mobila de epocă, din lemn de culoare închisă, cu intarsii și mici sculpturi, greoaie și elegantă, dar la o adică destul de funcțională: o canapea (extensibilă?), scaune-fotolii, o măsuță rotundă (pe care am găsit o sticluță cu dezinfectant), un dulap gen vitrină, chiar și șemineu (ce părea funcțional). Câteva tablouri, lustra cu mai multe brațe și perdeaua albă completau fericit decorul cu accente retro.

Bucătăria era spațioasă și echipată „până-n dinți” ; sunt convinsă că absolut orice ai fi avut nevoie, ai fi găsit printr-unul din zecile de compartimente. Evident, noi n-am avut vreme să profităm de aceste dotări excepționale, dar țin minte combina frigorifică uriașă, în care gazdele ne păstraseră un pet de apă la rece și în care am găsit cuburi de gheață pentru vin. Mi-a plăcut mult fereastra mică și romantică, cu perdeluțe albe, de unde se zăreau leandrii din grădină. În mijlocul bucătăriei trona o masă cu mai multe scaune; de mâncat în caz de vreme rea, altfel – veți vedea – ar fi păcat să nu profitați de frumoasa terasă umbrită.

Dormitorul era mobilat destul de minimalist. Am avut 2 paturi de o persoană (varianta ceva mai lătuță, nu aia de ți-e teamă să te foiești noaptea, să nu te trezești pe jos). Saltele de calitate, lenjerie albă, de bumbac, câte o pernă de căciulă (hmm... mai mergea una...). Noptiere lângă fiecare pat, întrerupătoare, prize „la botul calului” , ceea ce denotă că locația nu are o vârstă chiar respectabilă. Un dulap imens, perfect compartimentat cu sertare, rafturi și zonă pentru umerașe, cu multe umerașe (din filme diferite, dar totuși). Pe o comodă am găsit câte 2 prosoape de fiecare, aparat contra țânțarilor (foarte util!), adaptor pentru priză, telecomenzi (TV, AC). A propos de AC, de unde în Milos nu-l folosiserăm aproape deloc, aici avea să-și dovedească din plin utilitatea; aerul nopții e fierbinte și umed în Attica la început de iulie... În plus, nu se poate dormi cu ușa deschisă din cauza milioanelor de gâze ce abia așteaptă să-ți adoarmă vigilența...

Terasa e superbă, v-am spus deja! Și, în afara dormitorului, a fost locul unde am petrecut cel mai mult timp la Holiday Apartment. Acolo ne-au servit gazdele noastre delicioasa cină pe care ne-o pregătiseră, acolo ne-am încheiat seara la un pahar de vin (și vacanța ????), acolo am încropit a doua zi dimineață un mic dejun frugal (totuși! ; dacă Tati n-a avut somn și-am găsit cafeaua făcută, păi era frumos s-o refuz?!). Într-unul din capetele balconului am găsit un uscător pliabil de rufe, pe care ne-am înșirat prosoapele de plajă (încă umede din Milos).

Baia – mărișoară și dotată corespunzător, nimic deosebit. Cadă, chiuvetă, vas de toaletă etc. Drept consumabile, n-am avut decât hârtie igienică și săpun lichid (dar oricum nu ne-a trebuit altceva).

Imediat ce am anunțat gazdele că ne-am spălat pe mâini????, au și început să sosească, purtând diverse platouri. Ba nu, întâi am ajutat-o pe stăpâna casei să aranjeze masa, să întindă fața de masă și să aducă farfurii și tacâmuri din bucătăria noastră. Cina a fost un pic diferită de ce mi-am imaginat, dar, în tot cazul, excelent gătită și în cantități care ne-au depășit competențele!... „Vita cu cartofi la cuptor” era de fapt un platou uriaș plin cu chiftele grozav condimentate și legume la cuptor, salata grecească era salată grecească, pâinea era o franzelă întreagă, proaspătă și caldă. Bonus, am primit și o carafă de vin alb, brumat. Evident, n-am putut dovedi decât maxim jumătate din total; gazda noastră a zis că nu-i nimic, să le băgăm în frigider, că poate ne pălește foamea peste noapte sau a doua zi dimineață! ????????????

După ce ne-am ghiftuit, maxim de vinovați simțindu-ne, am zis să facem câțiva pași în direcția mării. Ne-am socotit noi și am ajuns la concluzia că aia n-a fost cină de numai 20 de euro, că la restaurant am fi dat cel puțin dublu pe așa ceva. Ca să ne luăm de-o grijă, am propus gazdelor să plătim masa (contravaloarea cazării fusese deja retrasă de pe card) înainte de a pleca la plimbare și le-am lăsat 30 de euro. Inițial n-au vrut să primească, am insistat. Când ne-am întors, după vreo 2 ore, bulgăroaica ne aștepta la cotitură: „Moment!” A dispărut preț de câteva secunde și a apărut cu un platou cu pepene roșu, tăiat bucăți! Soțul s-a ivit și el și i-a înmânat lui Tati carafa de vin completată, făcându-i complice cu ochiul! :)

... Am stabilit să plecăm spre aeroport la 6:30 și într-adevăr, a fost cum ne spusese gazda noastră, n-am făcut mai mult de 15 minute, drumul nefiind deloc aglomerat. Ne-am luat rămas bun cu promisiunea că, dacă vom mai avea nevoie de un popas între 2 avioane sau între un avion și un ferry cu plecare din Rafina, ne vom revedea, cu siguranță... Ceea ce e foarte posibil să se întâmple! Abia aștept!

În concluzie, recomand cu toată inima Holiday Apartments nu doar ca o soluție de tranzit, ci chiar ca o destinație în sine! Artemida avea să se dovedească pentru noi o frumoasă surpriză, o adevărată stațiune estivală, cu mulți kilometri de plajă nisipoasă, cu mare primitoare (cel puțin așa părea, căci n-a mai fost rost de o ultimă băiță...), cu parc de distracții, restaurante, hoteluri și pensiuni... Poate vom avea timp cândva s-o aprofundăm...

Holiday Apartment are câteva certe avantaje de poziție: este amplasată într-un cartier pașnic și plin de flori; până la plajă nu se fac mai mult de 20-25 de minute pe jos; sunt câteva magazinașe prin zonă și, precum am mai spus, restaurante și cafenele. Despre proprietari nu mai vorbesc, ați înțeles ideea!...


despre SERVICII

Gazde de excepție! Profitați de ofertele lor de mâncare home-made și low-cost!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de crismis in 07.09.20 20:11:43
Validat / Publicat: 07.09.20 20:51:09
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 570 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Holiday Apartment; living
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[07.09.20 20:50:45]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Apartamente regim hotelier în zona Atenei, ATENA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

mishu
[07.09.20 21:14:26]
»

@crismis:  O alegere super! Felicitari, votat cu mare drag.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[07.09.20 21:15:31]
»

@mishu:  Într-adevăr, recunosc! Mersi!

Zoazore
[08.09.20 23:33:21]
»

@crismis:  Somptuos mi s-a părut livingul! Restul e funcțional și frumos! Aerisit și luminos.

Terasa e de vis.

Și la câtă mâncare ați avut, 30 Euro e chiar low cost!

 ni se propunea să ne servească cina preparată chiar de ei: vită/pui cu cartofi la cuptor, salată grecească și pâine, totul pentru numai 10 euro de persoană în plus. Wow, ce tare! Cum să nu?!

Și iată cum grecii știu să facă turism! Au considerat sezonul ratat, dar ”n-au tras obloanele”, au încercat să vă facă să vă simțiți bine la ei acasă!

Superb!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[09.09.20 07:25:59]
»

@Zoazore:  Exact! Mi-a plăcut mult atitudinea oamenilor! Asta înseamnă să nu te dai bătut niciodată! Nu știi când norocul începe să-și schimbe traiectoria... Dacă stai cu obloanele trase, n-ai nici o șansă.

​Mi-a plăcut și apartamentul pe care ni l-au oferit, spațios și funcțional.

​În general, am plecat de acolo cu impresia că am fost la niște prieteni, în vizită...

​A propos de prieteni... și de vizită... Mulțumesc mult pentru comentariu și pentru vizită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂApartamente regim hotelier în zona Atenei:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.052718877792358 sec
  ecranul dvs: 1 x 1