ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUN-2020
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Kimolos - micuța nestemată neșlefuită a Cicladelor

TIPĂREȘTE URM de aici

Penultima zi a vacanței noastre în Milos am decis s-o dedicăm vizitării insuliței vecine, Kimolos. Între timp ne-am documentat și-am aflat că există zilnic 5 curse ce fac legătura între porturile Pollonia (Milos) și Psathi (Kimolos) și că nu-i nevoie de rezervare prealabilă. Ba chiar – aveam să constatăm la fața locului – biletele se cumpără direct de pe puntea vasului, după îmbarcare: 2,4 euro/adult (copiii beneficiază de 50% reducere) și 12 euro/mașină cu șofer. Am ales la dus cursa de 10:30 și aveam să ne întoarcem cu cea de 19:00 – timp suficient pentru o vizită cât de cât.

Vasele sunt din cele de capacitate mică, mașinile au rămas pe puntea de jos, iar călătorii au avut la dispoziție următoarele 2 niveluri – primul climatizat, dotat cu un mini-bar și cu toalete foarte curate, următorul acoperit doar cu o copertină. Gradul de încărcare a fost, pe ambele sensuri, mult sub capacitate, ceea ce înseamnă că am putut ușor păstra distanța rezonabilă față de ceilalți călători. N-am văzut pe nimeni purtând măști, n-am purtat nici noi (vă reamintesc că ne aflam la finele lui iunie, când Grecia nu adoptase cine știe ce măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii covid19, doar la terase lucrurile erau destul de clare).

Citisem câte ceva despre Kimolos, nu prea multe, căci net-ul e cam zgârcit în informații. Cu vreo 2 zile în urmă ne întâlniserăm pe plaja Provatas cu o familie de români (gălățeni chiar!) ce-și petrecuse prima parte a vacanței în Kimolos și de la ei reținusem că majoritatea spațiilor publice încă nu s-au deschis, că-s doar vreo 2 taverne unde se poate mânca și că atracția principală a insulei ar fi plaja Prassa, cu nisip alb. Într-o casetă specială, am găsit pe puntea vasului un mini-ghid de buzunar cu hartă, care avea să ne fie extrem de util în a ne completa cunoștințele despre această micuță, sălbatică și superbă (după cum se va dovedi) insulă cicladică!

Citez aproximativ: formă relativ rotundă, 36 kmp, 38 km de coastă; cel mai înalt vârf, Paleokastro, 365 m; 600 rezidenți permanenți, majoritatea locuind în capitala Chorio, ce se desfășoară amfiteatric pe un versant, la câțiva kilometri de Psathi, principalul port al insulei; în Chorio se află 2 mici muzee (arheologic și etnografic) , câteva biserici vechi și se păstrează încă ruinele Castelului Medieval. Cercetările arheologice sunt de acord că insula a fost locuită continuu încă din Neolotic și că în antichitate a avut o singură așezare, Hellinika; în prezent, rămășițele acesteia se află sub apă, în dreptul plajei omonime din sud-vestul insulei și pot fi „vizitate” de pasionații de scufundări.

Kimolos este alcătuită dintr-o mare varietate de roci vulcanice de consistențe și culori spectaculoase, precum sora ei mai mare, Milos. Evident, multe minereuri (mai mult sau mai puțin rare) se exploatează; printre ele - bentonita, perlita, caolinul, feromanganitul, zeolitul și ceva sulf. Un tip special de argilă, prezent doar aici și cunoscut din vremuri străvechi, are întrebuințări în industria detergenților și în cea farmaceutică.

Principalele plaje se află pe țărmurile sudic și estic, de-a lungul cărora s-a construit o șosea asfaltată cu 2 benzi. La cele 3 plaje sălbatice din vest (Dekas, Hellinikas și Mavrospilia) se poate ajunge pe drumuri de pământ. Un alt drum neasfaltat urcă din micul golf Agios Minas spre interiorul insulei, până la biserica Prof. Ilias. De aici, cei mai aventuroși turiști pot urma potecile de munte – spre vârful Pantokrator, spre plajele nordice Monastiria și Soufi și spre Skiadi, o rocă uriașă în formă de ciupercă.

... Am plutit cam 30 de minute pe o mare liniștită, pictată în fenomenale degradeuri de turcoaz, destul de aproape de țărmul sudic al insulei, oricum suficient cât să identificăm câteva din punctele de interes de pe harta printată și să ne facem un plan de bătaie. Vom baleia întâi țărmul sudic; dacă ne va plăcea pe undeva, ne vom opri preț de o baie-două. Pe urmă țărmul estic, ne vom abate în Goupa, un mic sat pescăresc cu căsuțe syrma, la fel ca în Milos, vom eșua apoi pe superba plajă Prassa și poate vom găsi ceva de mâncat pe acolo, să putem sta până se va mai domoli căldura. La final ne vom pierde puțin prin labirintul străduțelor cicladice din Chorio. Și gata, acasă!

Portul Psathi ne-a fermecat din prima clipă cu aspectul său pașnic și rural, tipic insulițelor grecești – o plajă cu nisip pe care se înșiră 2-3 taverne, câteva clădiri albe de-o parte și de alta, un ponton la care acostează vasele, o mică „parcare” de bărci pescărești într-un capăt. Am debarcat fără peripeții și am urmat singurul drum ce urcă puțin, apoi se împarte în două: în dreapta continuă spre Chorio și mai departe până la Prassa, în stânga spre plajele din sud și vest. Noi am apucat-o în stânga, conform planului inițial.

Insula e mică, distanțele sunt scurte, mintenaș ajungi colo sau dincolo! Șoseaua merge paralel cu marea și, relieful fiind relativ plat în această zonă, salba de plaje suice poate fi accesată ușor, urmând drumuri laterale de doar câteva sute de metri. Prima a fost plaja Aliki, aferentă localității cu același nume (mă rog, la insulele grecești, localitate înseamnă uneori 2-3 case; în cazul nostru, 2-3 studiouri... și o tavernă), pe care am găsit-o absolut pustie – o întindere lungă de nisip amestecat cu pietre, parțial umbrită de tamarini și un mic ponton cu o barcă agățată de el. Evident, n-aveam de ce să adăstăm mai mult decât preț de câteva fotografii.

Următoarele două plaje, Bonatsa și Kalamitsi, mi s-au părut mai primitoare, în sensul că procentul de pietre părea mult mai mic (doar prin apă, în câteva zone); ce-i drept, posibil ca și mâna omului să fi avut vreo contribuție, căci aspectul general era ceva mai îngrijit, judecând după prezența coșurilor de gunoi și a unui simulacru de parcare. Liniște și pace și pe-aici, doar 2 cupluri de pensionari pe Bonatsa și un bunic cu o nepoțică pe Kalamitsi. Kilometri de plajă cu nisip auriu și ape limpezi, abia înfiorate de mici valuri!... O pace de început de lume! A, și vreo 2 taverne în capătul plajei Kalamitsi, nu păreau funcționale.

Am zis că dacă tot am ajuns în partea asta de lume, să ne abatem un pic de la confortul șoselei asfaltate și să vedem ce-i și cu zona adiacentă, marcată pe hartă drept vechiul leagăn al civilizației kimolos-iene. Dar pentru noi nimic nu-i simplu, căci suntem curioși din fire și drumul dintre punctul A și punctul B nu e neapărat o linie dreaptă, ci un adevărat zig-zag, cu abateri în punctele C, D etc. Nici nu știu să vă spun ce și cum văzurăm, doar o sălbăticie fără seamăn de frumoasă, care ne-a extaziat la maxim: mici plaje ascunse în golfulețe protejate de stânci masive, roci multicolore, limbi de lavă alburie spălate de valuri înspumate... Și pretutindeni Marea, gătită în rochia ei de gală!

Am ocolit o carieră de piatră (da, viața are și o latură prozaică, să nu uităm!) și am urmat indicatorul spre plaja Dekas. Locul mă vrăjise așa cum îl percepusem din pozele de pe net și abia așteptam să văd ce ne va oferi realitatea! Poate și băița mult-visată, care de-acum se cam necesita...

Ne-am câcâit un pic să ajungem, la un moment dat drumul de pământ se bifurcă, o parte în sus, alta în jos; ni s-a părut că panta coboară prea abrupt, nu prea ne-a convenit????, așa că am urcat, dar s-a dovedit a fi alegerea greșită, drumul se sfârșește abrupt în tăpșanul din apropierea unei bisericuțe. Evident, se coboară, doar toate plajele sunt în jos, nu în sus (cel puțin pe planeta Pământ!). Ne-am legănat cu grijă la vale, ne-am oprit un pic într-o curbă să admirăm sprânceana frumos arcuită a golfului de sub noi.

Am lăsat mașina lângă un indicator pe care era scris numele plajei și un semn de campare interzisă. Dincolo de mica dună împădurită cu tamarini ni s-a dezvăluit plaja în toată splendoarea ei nudă și pustie! Absolut minunat! Nisipul auriu, marea în superbe degradeuri albastre... Nu era rost de baie, apa părea că se adâncește rapid, valurile mugeau furioase, unul după altul – un spectacol desăvârșit, destul de periculos totuși... Ne-am plimbat un pic spre capătul nordic, plaja e protejată acolo de un promontoriu din rocă moale, albă, în care forțele naturii au săpat zeci de alveole, chiar mici peșteri; dacă am fi avut tupeul să-l înconjurăm (prin apă), am fi ajuns direct pe următoarea plajă, Hellinika.

Dar nu, noi am ocolit pe șosea (tot neasfaltată) și în câteva minute am parcat din nou, lângă un indicator asemănător cu cel de mai devreme. Citisem în mini-ghid că pe-aici, pe undeva, sunt încă urmele vechilor morminte antice, dar ochii noștri profani n-au zărit nimic care să aducă. În larg, nu foarte departe, se află o insuliță, Ag. Andreas; ruinele cetății Hellinika își dorm somnul veșnic sub apele golfului, însă o parte din ele cică s-ar mai găsi și pe sub bălăriile de pe insuliță...

Ne-am urcat din nou în mașină și un pic mai la nord am descoperit ultima plajă a micului lanț, Mavrospilia, ceva mai lungă, mai îngustă și mai pietroasă decât suratele ei. Aici am dat de singurii turiști, un cuplu ce se odihnea pe scaune pliante, la umbra tamarinilor. În capăt se zărea o proprietate – „Hai până acolo și ne-ntoarcem!” a propus Tati. Nefastă inspirație, căci era să rămânem împotmoliți! Am văzut pe hartă că de pe plaja Mavrospilia se face o potecă spre Skiadi, ciuperca de piatră, am zis pas.

Ne-am întors pe unde am venit, am depășit capitala Chorio (cu ocazia asta am identificat parcarea publică) și ne-am abătut pe prima la dreapta, în direcția satului pescăresc Goupa. Satele cicladice de acest tip sunt organizate în jurul unor salbe anfractuoase de mici golfuri; casele syrma au ieșire directă la mare (valurile mai năbădăioase ajung să le spele pragurile) și de regulă au două niveluri, parterul e adăpost pentru barcă, iar etajul pentru familie. Pereții sunt văruiți în alb, lemnăria viu colorată, imaginați-vă și câte un accesoriu, gen fir de bougainvillea sau o caracatiță uscându-se la soare, plus 2-3 bărci plutind în apropiere, pe luciul turcoaz – și gata tabloul idilic!

Ne-am continuat călătoria, în curând am dat peste singura stație peco de pe insulă (prețuri mari, precum era de așteptat); încă puțin și ni s-a dezvăluit dedesubt un golfuleț adânc, cu mai multe rânduri de bărcuțe aliniate frumos – portul Ag. Minas. Din acest punct, asfaltul se termină, drumul continuă lărguț și destul de neted, acoperit de un praf ireal de alb, de-a dreptul strălucitor. Până la renumita plajă Prassa n-a mai fost mult.

Într-adevăr, împrejurimile nu te pot lăsa indiferent, în niciun caz! Cât vezi cu ochii, dealuri albe, nisip alb din cel mai fin, limbi de piatră alburie înaintând în golful colorat în ireale nuanțe de verde și albastru! Contrastul este desăvârșit! Ceva asemănător mai întâlniserăm cândva tot prin Ciclade, în mica insulă Koufonissia.

Am văzut pe net poze cu șezlonguri și umbrele pe plaja aceasta, noi am găsit-o exact așa cum a făcut-o Dumnezeu, deci cu atât mai frumoasă! Spre deosebire de celelalte plaje de pe insulă, aici era o adevărată aglomerație; să zic, vreo 10-15 pâlcuri de oameni. În tot cazul, ne-a fost destul de greu să găsim și noi un colțișor de umbră sub tamarini și în același timp să păstrăm distanța regulamentară față de cuplul alăturat. Ce-i drept, mai mult în apă am stat, căci prea era îmbietoare – limpede și destul de caldă! A, să nu uit de mica bibliotecă amenajată într-o barcă de lemn, frumos vopsită; dacă vă plictisiți, puteți închiria o carte, cu condiția să nu uitați s-o returnați la plecare! :)

În punctul acesta, ne-am văzut nevoiți totuși să ne abatem de la planul pe care ni-l făcuserăm. Când foamea a început a ne da ghes, am constatat că taverna din apropiere, despre care pomenea ghidul, nu fusese încă deschisă. Cu mare regret, am părăsit prematur micul colț de rai și ne-am întors în port, unde eram siguri că vom găsi o soluție problemei noastre. Și într-adevăr, am mâncat la The Wave, o mică afacere de familie, chiar pe plaja cu nisip – cel mai „subțire” și cel mai scump din toată vacanța noastră (3 aperitive, juma’ de vin și o sticlă de apă – peste 50 de euro). Nu ne-a părut rău, am primit din partea casei niște cireșe uriașe, dulci și pietroase, de care ne vom aminti mereu!... Ne-am făcut apoi siesta în apropiere, la umbra unui tamarin – Tati mai mult moțăind, eu mai mult bălăcindu-mă în golful de cleștar.

Nu concepeam să plecăm de pe insulă fără să baleem un pic și orașul vechi! Pe mine mă înmoaie întotdeauna gândul la străduțele umbroase, pietruite, la căsuțele albe, pe care se cațără tufe sângerii de bougainvillea... Așa că, pe la ora 17, deși soarele încă își făcea de cap din înaltul cerului, ne-am strâns prosoapele și am străbătut cu mașina cei 2-3 km până în Chorio. N-am lăsat mașina în parcarea publică, am mai urcat un pic și am găsit un loc la umbră, pe o străduță, aproape de o pensiune frumos gătită, pe urmă am continuat per pedes.

Prima care ne-a ieșit în cale a fost Catedrala Panagia Odigitria, atât de impozantă și cu atât de puțin spațiu liber în preajmă, că e imposibil s-o prinzi integral în poză, cel puțin de aproape. Micul ghid ne povestise deja că a fost ridicată între 1867 și 1874, cu aportul integral și absolut benevol al locuitorilor insulei și că păstrează o icoană veche (sec. XV) a Maicii Domnului (pe care aveam s-o admirăm la plecare, când s-a nimerit să găsim biserica deschisă).

Liniște și pace peste tot, absolut nicio ființă umană pe străduțe, mesele și scaunele cafenelelor mai mult sau mai puțin deranjate, senzația de oraș părăsit în grabă... Ruinele Castelului Medieval ne-au amintit de cele asemănătoare din celelalte insule cicladice; abia în Antiparos am cam înțeles eu cum stătea treaba cu fortificațiile astea: zidurile exterioare ale „castelului” erau de fapt pereții caselor lipite una de alta, închizând un patrulater, în care se intra prin una-maxim două porți și în care se înălțau, de regulă, una sau mai multe edificii religioase. Ne-am preumblat pe lângă zidurile vechi, știrbite serios pe alocuri, am admirat vechile biserici pe dinafară, unele case arătau foarte bine și sigur erau locuite, altele părăginite. Am descoperit și cele 2 muzee, evident închise.

Un pic de animație am întâlnit doar în piața mare a orașului – un spațiu ceva mai amplu, delimitat de mai multe biserici și de clădirea primăriei, situat în afara castrului, în partea sa vestică. Locul de joacă pentru copii era pustiu, dar vreo 2-3 magazine de suveniruri erau deschise și am văzut chiar și oameni mișunând ici-colo! Ne-a atras atenția intrarea frumos decorată într-o tavernă, am socotit că ne putem permite un ultim scurt popas de refreșuială și am procedat în acest sens...

... Am părăsit insula Kimolos la ora stabilită, cu o umbră de regret, că n-am putut să ne bucurăm mai mult de ceea ce are ea de oferit... Și cu o umbră de speranță, așa cum ni se întâmplă de obicei: cine știe, poate mai ajungem cândva pe aici...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 03.09.20 18:50:15
Validat / Publicat: 03.09.20 19:57:22
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA

VIZUALIZĂRI: 1432 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Plaja Mavrospilia (zoom)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[03.09.20 19:56:40]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "'Opționale' din Milos, CICLADE, alte insule" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

bitnicPHONE
[03.09.20 20:12:57]
»

Ce review frumos scris si detaliat!

Peste 3 saptamani ar trebui sa ajungem si noi in Milos, iar acum, dupa ce am citit detaliile privind vizita pe insula vecina, cu siguranță nu o vom rata.

​A fost suficient timpul petrecut pe insula pentru a o vedea in intregime? 

Ce masina ati avut inchiriata, ca sa puteti merge si pe drumurile de pământ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.09.20 20:45:37]
»

Cât de frumos! Ce culori, ce contraste!

Oare nu visezi și tu să te muți cândva pe una din aceste insule micuțe, fără griji, fără stress? Pentru că am văzut geamuri micuțe cu perdele croșetate, m-am gândit, uite asta aș face... aș croșeta la umbra unui copăcel, pe plajă, sau aș citi, auzind cum bate vântul pe la urechi...

Cer prea mult?

krisstinnaPHONE
[03.09.20 20:50:20]
»

@crismis:  De la A la B

La mine e linie dreaptă altfel jar mănânc

Frumoasă parte a Greciei, pozele sunt superbe, frumos ai povestit

webmasterPHONE
[03.09.20 20:53:18]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Carmen IonPHONE CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.09.20 22:38:10]
»

@crismis:  Doamne, ce frumusețe de insulita!

Te invidiez maxim (și colegial, desigur) pentru Ciclade...

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[04.09.20 07:07:19]
»

@crismis:  Îmi place ideea de a vizita împrejurimile insulei gazdă, o găsesc ca pe o experienţă musai. Şi eu ador insulele acestea micuţe aflate în apropierea altora, ceva mai mari şi mai importante, iar Cicladele sunt superbe. Fotografiile tale ilustrează pe deplin frumuseţea vestită a insulelelor din mijlocul Egeei, felicitări!

Dana2008PHONE
[04.09.20 15:00:32]
»

@crismis:  Superb! Felicitări!

crismisAUTOR REVIEW
[05.09.20 09:57:47]
»

@bitnic:  Am închiriat o mașină „de talie” mică, un Nissan Micra. De la centrul de închiriere ne-au atras atenția să nu părăsim asfaltul, dar tentația e mare prin insulițele astea, ai să vezi! În general, cu puțină atenție, se poate merge și pe drumuri de pământ dacă diferența de nivel nu e prea mare; dar cum de obicei e nevoie să cobori ca să ajungi la câte o plajă și apoi să urci la loc... mai bine nu. Soluția ar fi închirierea unei mașini de teren sau a unui ATV. În Milos, pentru partea vestică, mai sălbatică și cu drumuri neasfaltate, se pot cumpăra excursii organizate (de la agențiile din Adamas).

Vacanță frumoasă vă doresc, abia aștept impresiile de la revenire!

crismisAUTOR REVIEW
[05.09.20 10:15:38]
»

@maryka:  Of, Maryka, Maryka, cum întorci tu cuțitu' -n rană!...

Îmi pun și eu, periodic, aceleași întrebări (retorice)... Oare de ce, pe măsură ce trec anii, ne îndepărtăm tot mai tare de lucrurile simple și autentice, de visele noastre din primii ani ai vieții?! De ce nu putem lăsa totul baltă și să ne mutăm, de exemplu, într-un loc din acesta plin de frumusețe și lipsit de stres?! Nu mi-ar trebui prea ​multe, doar o cameră-două, o grădiniță în care să cultiv roșii și oregano (habar n-am, dar aș învăța; cât de greu ar putea fi?!), un măslin/smochin/fie și un tamarin, la umbra căruia să croșetez (asta știu și îmi place mult!) sau să citesc ore întregi, cu muzica mării pe fundal...  

Oare de ce?! Pentru că avem copii care încă depind de noi?! O mamă bătrână pe care e acceptabil s-o știu la 200 km de mine și nu la 2000?! Rate la bancă?! Un milion de datorii profesionale?!... Îmi vine să oftez, dar mă abțin, pentru că realizez ceva foarte important: suntem încă tinere, Marika, din moment ce vorbim despre copii, părinți, datorii, job-uri etc! Cine știe, poate visul ce l-am visat - dacă ne dorim mult, mult de tot - se va împlini într-o zi!... Până atunci, ne luăm frâturi de curcubee de prin vacanțele noastre frumoase și-i mulțumim lui Dumnezeu pentru asta, că putem lumina un pic cu ele viața noastră adevărată! Hai, că am căzut în butoiul cu melancolie! Să fim sănătoase, să ne mai plimbărim ici-colo, ca să avem ce povesti!

crismisAUTOR REVIEW
[05.09.20 10:21:15]
»

@krisstinna:  Mulțumesc!

Cum, mergi dinspre A spre B și vezi un drum lateral, în direcția mării; îl ignori?! Nu se face așa ceva... Glumesc; precum am povestit, de multe ori curiozitatea ne dă ghes și unul din noi (sau amândoi, în cor) strigă în ultima clipă: „Hei, da' pe-acolo ce-o fi?!” Alteori, dacă n-avem timp sau chef (suntem prea obosiți, prea plini de senzațiile zilei) îl ignorăm și noi. Nu de puține ori, astfel de drumuri „no name” ne-au dus spre adevărate colțișoare de rai!

Pupici, mulțumesc de vizită, toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[05.09.20 10:24:08]
»

@webmaster:   Mulțumesc frumos! Zile senine și sănătate cât încape!

crismisAUTOR REVIEW
[05.09.20 10:27:02]
»

@Carmen Ion:  Mulțumesc, Carmen! Același gen de invidie mă încearcă și pe mine, văzând postările tale pe fb referitoare la Rodos, un tărâm pe care n-am călcat încă. Abia aștept poveștile!... Până atunci, vacanță frumoasă și să vă-ntoarceți acasă sănătoși!

crismisAUTOR REVIEW
[05.09.20 10:33:53]
»

@irinad:  Am cochetat chiar cu ideea de a rezerva 2-3 zile insuliței Kimolos și cred că n-am fi greșit deloc. Am fi avut timp de drumeții pe munte până la Ciuperca de Piatră și până la cele 2 plaje mici din nord (cu care am văzut poze fermecătoare), am fi aprofundat mai bine superba plajă Prassa, una dintre cele mai frumoase din cele pe care am fost până acum.

Ai dreptate, insulele astea micuțe sunt de obicei mai puțin turistice, mai neaglomerate, lucru care le sporește farmecul. Dacă adăugăm și efectul pandemiei de la începutul acestei veri... se pare că noi am descoperit mai degrabă un Kimolos ​al localnicilor decât o insulă adaptată la nevoile turiștilor...

Mulțumesc de vizită, toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisAUTOR REVIEW
[05.09.20 10:39:30]
»

@Dana2008:  Mulțumesc mult! Să auzim numai de bine!

mishu
[05.09.20 21:08:58]
»

@crismis:  Astfel de vacante ne remonteaza pentru urmatoarea perioada, sunt hrana si visarea noastra.  

Felicitari, votat cu mare drag. ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, crismis, irinad, maryka, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opționale' din Milos:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.087368965148926 sec
    ecranul dvs: 1 x 1