ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.04.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JAN-2025
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1065 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN Family
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Un resort micuț, cu o bază spa excelentă

TIPĂREȘTE

Pentru minivacanța de Mica Unire voiam ceva discret, neapărat cu piscină/jacuzzi. V-am mai povestit cum uneori, când mă plictisesc sau când vreau să mă relaxez, „mă joc de-a booking-ul” și când găsesc chestii încântătoare, le „fixez” cu inimioară roșie; ulterior unora chiar le vine rândul! Așa s-a întâmplat de data asta cu Wellness Resort Szécseny, o locație privată ce reunește 4 bungalouri și un mic centru spa, aflată în Jigodin Băi. Rezervarea a fost pentru 2 nopți, pentru prețul total de 1065 lei, cu drept de anulare gratuită până cu câteva zile înainte, după care plata a fost procesată automat.

24 Ianuarie a picat într-o vineri, mai nou zi liberă de la statul român, așa că ne-am trezit de voie și am părăsit domiciliul în jurul orei 10 – eu, Tati și cățelul senior Cuky. Nu aveam de ce să ne grăbim, check-in urma să facem abia începând cu ora 15. Am urmat traseul obișnuit: Galați – Focșani – Lepșa – Tg. Secuiesc; aici am făcut o pauză ceva mai lungă, parțial pentru realimentare/rehidratare, parțial în scop de achiziționare a unei noi geci de iarnă (cea pe care o aveam, și care oricum se cerea casată de multișor, suferind oarece deteriorări „brusc și dintr-o dată” ). Pe urmă am continuat pe DJ11B, drum ce străbate niște peisaje de vis (păcat că era cam ceață) și am ajuns la destinație cam pe înserate.  

Jigodin Băi este o mică localitate (stațiune turistică?!) situată în sud-vestul municipiului Miercurea Ciuc. Bine, am putea s-o numim și stațiune, din moment ce am văzut un izvor mineral captat, o fabrică de îmbuteliat apa și alte 2-3 locații de cazare în afară de a noastră. În rest, arată ca un sat, drumurile sunt doar parțial asfaltate (dar ok, per ansamblu), e liniște și oferă vederi frumoase spre colinele împădurite din jur.

Resortul este bine semnalizat, din drumul principal am virat un pic stânga și, găsind poarta proprietății deschisă, am pătruns și am ocupat unul dintre locurile destinate mașinilor. Sesizând mișcare, stăpâna locului a apărut, o doamnă tânără și – se va dovedi (dânsa a fost interfața pe toată perioada cât am stat acolo) – deosebit de drăguță, ce ne-a deschis ușa căsuței și ne-a prezentat facilitățile. Împreună am vizitat apoi centrul spa, care se află în altă clădire, nu departe. Deasemenea, am bătut palma pentru micul dejun de a doua zi; micul dejun nu intră în prețul cazării, însă citisem că gazdele sunt dispuse să ți-l ofere (40 lei/persoană). Pe urmă ne-a lăsat să ne instalăm.

Vă spuneam că sunt 4 căsuțe în incintă (am văzut materiale pregătite, cred că vor să mai ridice 2-3), dispuse un pic decalat una față de cealaltă, cu scopul asigurării intimității. În spatele lor se află centrul spa, piscina în aer liber și locuința proprietarilor.  

Fiecare căsuță este echipată cu o terasă exterioară generoasă, living-bucătărie, dormitor și baie, putând primi până la 4 persoane. Din păcate, vremea nu ne-a permis să ne bucurăm de terasă și de peisajul înconjurător, în schimb interiorul ne-a oferit tot confortul și intimitatea ce le-am fi putut dori. Ca idee, terasa este echipată cu mobilier de grădină, o masă, o canapea și 2 fotolii, precum și cu un mic scaun-balansoar agățat de plafon.  

Se intră într-un holișor, în dreapta se deschide livingul destul de încăpător (restul încăperilor îs mai mici), în față baia, în stânga dormitorul.  

Am avut în living o canapea, o masă cu 4 scaune și TV-ul fixat pe perete. Pe peretele comun cu baia se află chicineta compactă, compusă din spații de depozitare, chiuvetă și plită electrică cu 2 ochiuri. Desigur, prin sertare am găsit toate cele necesare. Separat se află combina frigorifică și un cuptor cu microunde cocoțat pe ea. Cam asta a fost tot (a, și un tablou cu un peisaj de munte deasupra canapelei); mi-a plăcut că spațiul nu a fost umplut decât cu strictul necesar. Pereții sunt tapetați cu niște lambriuri de lemn albe, podeaua cu parchet laminat, iar încălzirea se face prin pardoseală, putând fi reglată temperatura ambientală. O fereastră mare, „de sus până jos” , acoperită cu perdele și draperii deschise la culoare, asigură luminozitatea încăperii ziua și intimitatea seara.

Dormitorul are un pat dublu încadrat de noptiere, o comodă cu sertare, încă un TV mai mic și un tablou cu alt peisaj (exotic). Salteaua de calitate, la fel lenjeria albă, impecabilă. Am avut câte o pernă și câte o pilotă de învelit, precum și câte o veioză pe noptiere. Și prize lângă pat. Dormitorul are și el o fereastră uriașă, identică și același gen de parchet.

Baia cuprinde chestiile obișnuite: vas de toaletă, chiuvetă, oglindă, cabină de duș. Singurele cârcoteli ce le-am avut au fost legate de baie, pe care n-am înțeles de ce n-au făcut-o un pic mai mare. Spațiul pentru tron era absolut meschin, abia încăpeam (și eu zic că nu suntem foarte grași, doar plinuți😀). În plus, oglinda era fixată prea sus, eu nu ajungeam să mă văd în ea (dar am supraviețuit, se pare) și ar prinde bine o mică etajeră-ceva la duș, să-ți pui săpunul/gelul de duș/șamponul. Am găsit doar un prosop de mâini mic-micuț (l-am folosit pentru mâini, dar de fapt era din acela de față); asta e posibil să fi fost doar o scăpare, pe care n-am semnalat-o proprietarei, ne-am descurcat cu ce am avut. Prosoape mari, de corp, am avut pentru fiecare, împăturite frumos pe pat, precum și un covoraș pe post de prosop de picioare.

Ca să termin cu cârcotelile, menționez că nu există uscător de rufe și nu se oferă halate de baie sau papuci de unică folosință. Primele 2 mi se par esențiale pentru o locație ce are în denumire cuvântul wellness, mai ales că pentru a accesa centrul spa, precum am menționat, trebuie să mergi câteva zeci de metri pe afară. Hai, cu papucii mai treacă-meargă, noi mereu ne aducem șlapii proprii, dar la halate de baie nu ne-am gândit. Chiar vorbeam să mergem a doua zi la mall, în oraș, poate om găsi să ne cumpărăm. În final, Tati a îngroșat obrazul și a întrebat-o pe doamna de halate a doua zi dimineață, când ne-a adus micul dejun și aceasta a fost foarte drăguță să ne aducă 2 bucăți din rezerva proprie. O soluție de moment pe care am apreciat-o.

Vineri seara ne-am petrecut-o în final în căsuță, deși inițial ne propuseserăm să mergem la spa. Ne-am lovit însă de mai multe probleme: lipsa halatelor de baie și mai ales faptul că începuse ploaia. Gândul că ar trebui să ocolim căsuțele prin întuneric și ploaie, încotoșmănați în geci și ghete și să facem drumul întors uzi-leoarcă în aceleași condiții ne-a tăiat orice urmă de chef și am decis să ne păstrăm pentru a doua zi dimineață. Ceea ce s-a dovedit a fi o idee înțeleaptă: a doua zi dimineață am avut halate, era lumină și ploaia încetase 😊.

La 9 fix doamna proprietăreasa a bătut la ușă și ne-a furnizat micul dejun, așa cum ne-am înțeles. Am primit așa: o farfurie cu mezeluri, cașcaval și măsline, alta cu legume (roșii și castraveți), omletă cu șuncă afumată, lapte, fulgi de ovăz, unt, gem, pâine prăjită. Ceai și cafea gata preparate, ba chiar și feliuțe de lămâie pentru ceai. Am uitat să spun că într-unul din rafturile bucătăriei erau deja zahăr, sare, ulei, oțet.  

Totul a fost bun și proaspăt, însă prea mult pentru cât mâncăm noi în mod obișnuit, așa că am rugat-o pe gazda noastră să nu se supere, dar pentru ultima dimineață nu mai avem nevoie de nimic. Am ambalat frumos resturile, le-am pus în frigider și ne-au ajuns cu brio pentru încă un mic dejun. Bine, ceaiul l-am băut în cursul primei zile, iar cafea oricum avem mereu prin portbagaj, ne-am confecționat-o singuri.

Zona spa este una dintre cele mai bune pe care am întâlnit-o până acum; excelentă pentru o locație atât de mică. Aș zice că reprezintă punctul forte al proprietății. Desigur, pentru un cost oarecare, sunt primiți și oaspeți din afară, dar noi n-am suferit deloc din acest motiv. Vineri seara, cât am inspectat locul, mi s-a părut destul de aglomerat, cu siguranță erau și oameni necazați, însă sâmbătă dimineață am fost singuri pentru vreo jumătate de ceas, apoi ni s-au mai alăturat 2 cupluri. După-amiază nu ne-am mai dus, nu știu ce-o mai fi fost.

Locul e foarte bine organizat, are vestiare pentru fete și băieți separat, dușuri și toalete, chiar și un mic punct de rehidratare, cu apă pusă gratuit la dispoziție. Facilitățile includ o piscină cu duș cervical, un jacuzzi (de 4-6 persoane), câteva saune (între care una în infraroșu) și o chestie de-aia de-ți torni o găleată cu apă rece în cap (nu știu cum îi zice). Totul strălucește de curățenie, apa din piscină a fost confortabil de călduță, iar cea din jacuzzi și mai confortabilă. Saunele nu le-am încercat. Desigur, sunt șezlonguri pe laturile mari ale piscinei, iar prosoape se găsesc la mica recepție din hol, le pui într-un coș special la plecare. Un loc drăguț și relaxant, mai ales când îl prinzi neaglomerat. Programul oficial e de la 11 la 21, însă cei cazați pot fura startul, începând cu ora 9.

Ca dotări exterioare, am văzut o mică piscină și cred că vara funcționează și un băruleț lângă ea. Am văzut și o trambulină pentru copii.  

Precum am menționat, animalele de companie sunt primite fără costuri suplimentare. Au și ei un motan drăguț (îl cheamă Curcubeu), pe care nu l-am văzut decât la venire și la plecare. Mai mult am interacționat cu cei 2 căței ai proprietății vecine. Săracii, mi-a fost o milă de ei... După cum arăta locul, nu părea că stă cineva permanent în căsuța dărăpănată, iar ăștia erau lăsați de capul lor, plini de câlți și mereu flămânzi. I-am hrănit și noi cu ce am avut la îndemână. Singura problemă mai neplăcută era că îl cam lătrau pe Cuky al nostru când îl vedeau. La un moment dat, ne-am trezit cu unul dintre ei în fața căsuței (ulterior am dibuit și gaura prin gard pe unde evadase). Nu era deloc agresiv, căuta compania oamenilor, iar cu Cuky se fila prin fereastră, nu știu dacă s-ar fi luat la harță de s-ar fi întâlnit îndeaproape, dar n-am fost curioasă să văd.

Împrejurimi. Păi vă spuneam că e liniște și pace, se vede frumos, alea-alea. Pentru o berică, o apă sau altele asemenea există un magazin sătesc, nu departe, se poate merge și pe jos. Pentru mâncătorii trebuie ajuns însă în oraș (sau se poate comanda, să primești la căsuță). De vizitat ar fi multe prin zonă, noi le-am cam văzut cu alte ocazii: în primul rând, Miercurea Ciuc cu Castelul Mikó ce găzduiește Muzeul Secuiesc al Ciucului (excelent; recomand în mod deosebit), Biserica Mileniului, Bazilica din Șumuleu Ciuc. La distanță de câteva zeci de km sunt și alte obiective frumoase și interesante.  

În concluzie, a fost o ieșire relaxantă, așa cum ne-am dorit. Locul e foarte fain și are încă mult potențial, doar că pentru sezonul rece trebuie să țineți cont de faptul că drumul între căsuțe și zona spa trebuie făcut pe afară. Desigur, în sezonul cald multe probleme se rezolvă de la sine, inclusiv aia cu uscatul costumelor de baie. Pe lângă spa, punctul forte al micii pensiuni îl reprezintă, cu siguranță, oamenii săi!

Erată post-publicare: nu știu ce-mi veni să trec în revistă pozele atașate, ocazie cu care am descoperit prosoapele de mâini! Erau în primul raft al comodei din dormitor. Zău că n-am dat de ele la fața locului, ba mai scriam și de nașpa în ceea ce le privește... Scuze! Mai bine mai târziu decât deloc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 12.04.25 12:51:59
Validat / Publicat: 12.04.25 14:06:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MIERCUREA CIUC.

VIZUALIZĂRI: 373 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Wellness Resort Szecseny; peisaj (zoom)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35100 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[12.04.25 14:05:03]
»

Mutat în rubrica "Wellness Resort Szecseny [Băile Jigodin], MIERCUREA CIUC" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[12.04.25 14:05:44]
»

@webmasterX: Da, acolo este.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roxxiePHONE
[12.04.25 14:22:13]
»

@crismis: Ce loc dragut și primitor! Mai ales ca are și Spa, merita vizitat. Îmi poți spune dacă apa din piscina era cât de cât caldă?

Poza 32 e superba! 😍

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[12.04.25 14:25:39]
»

@roxxie: Păi am spus: da, era caldă. Cea din jacuzzi și mai caldă. Chiar e un loc minunat, merită vizitat! Noi ne-am propus să ajungem data viitoare în sezonul cald, pentru beneficiile pe care le-am enumerat.

roxxiePHONE
[12.04.25 14:29:47]
»

@crismis: Mulțumesc, da, nu văzusem eu. Da, e de luat în calcul.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[12.04.25 14:30:16]
»

@roxxie: 😘👍

webmaster
[12.04.25 14:38:07]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

pitiPHONE
[12.04.25 17:46:59]
»

Sărut mâinile,

O întrebare oarecum conexă impresiilor, nu e legat de Wellnes Resort Szécseny ci de drumul până acolo.

La Târgu Secuiesc e un loc de unde se pot cumpăra geci de iarnă? Am auzit de Secuiana, am trecut pe lângă fabrică, parcă am zărit și un magazin de prezentare. De acolo? Sau e o altă sursă?

Scuze că am divagat dar sunt în căutare de geacă de iarnă. Cât mai groasă posibil.

Mulțumesc.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[12.04.25 18:58:26]
»

@piti: Ne-am învârtit inițial pe la vreo 2 magazine de fabrică de pe centură. E unul chiar peste drum de benzinăria de la intrarea în localitate, cea de lângă motelul Măceșul. Era destul de bine aprovizionat, însă geci mărimea mea nu aveau. Pe urmă ne-am dus la magazinul de desfacere de la Secuiana; scump și nu m-a dat nimic pe spate. Am găsit, în final, chiar în centrul orașului, la magazinul Moda. Și chiar sunt încântată de ce am găsit.

Mult succes!

roxxiePHONE
[13.04.25 12:23:14]
»

@crismis: Ce dragut! Mulțumim, facem și o sesiune de shopping. 😇😍

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[13.04.25 15:18:56]
»

@roxxie: Da, Târgu Secuiesc are ceva fabrici de îmbrăcăminte. Sunt mai multe magazine de desfacere pe centură, n-am avut noi răbdare să le luăm la rând, că ne răzbise foamea și am zis că mai bine mergem să mâncăm și pe urmă om mai vedea.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
piti, roxxie

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066478967666626 sec
    ecranul dvs: 1 x 1