EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Voula, Herssonissos – O vacanță minunată
În intervalul 21-28 iunie am petrecut o săptămână minunată în insula Creta, la Hotel Voula din Hersonissos.
Am hotărât încă de anul trecut că următoarea destinație de vacanță va fi Creta, așa că am început din iarnă să caut un loc pe gustul nostru.
Din Timișoara curse charter sunt doar spre Heraklion și, având în vedere situația actuală, ne-am gândit să alegem cazare undeva în zona respectivă, să evităm transferurile de lungă durată. Iar după experiența de anul trecut din Skiathos, când am fost cazați în zona Koukounaries (vezi impresii) și nu prea aveam ce face seara, am evitat din start localitățile mai mici și mai izolate. Așa că am ales Hersonissos. Nouă ne-a plăcut foarte mult. Da, nu sunt cine știe ce peisaje, orășelul este banal, nu are arhitectură deosebită, dar oferă absolut tot ce vrei pentru o vacanță super.
Pentru cazare ne-am dorit un hotel mic, intim, care să ofere cel mult micul dejun, sau chiar o vilă în sistem self-catering. Am evitat hotelurile aflate pe strada principală și, după îndelungi căutări, am ales Hotelul Voula. Oferta este cu mic dejun inclus, iar ceea ce ne-a atras a fost faptul că acesta se poate servi în grădina hotelului, nu doar într-un spațiu închis.
despre SERVICII
Proprietarul hotelului este zilnic acolo, este amabil, vorbește foarte bine engleza și te poate ajuta cu diverse informații. Se pot chiar închiria mașini de la el, dar nu știu detalii.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Este un hotel mic, cu vreo 16 camere, situat destul de central în Hersonissos, pe o străduță perpendiculară pe strada principală. Zona este foarte liniștită, doar seara mai făceau gălăgie cu jocul lor copii familiilor de greci care locuiesc în vilele din preajmă. În mai puțin de un minut ajungi la strada principală, iar acolo găsești tot ce vrei. Stația de autobus numărul 21 este și ea în apropiere.
Camerele sunt cam mici dar elegant și eficient mobilate. Văzusem în pozele de prezentare că nu e cine știe ce spațiu în cameră și că soțul nu prea are unde să își instaleze” biroul” pentru laptop, așa cum îi place. De asemenea mi s-a părut că unele camere au balcon mic și foarte expus spre stradă, ceea ce pentru mine ar fi fost o problemă mai mare decât dimensiunea camerei. Ne place mult să stăm în balcon, să ne bem cafeluța sau să savurăm ceva bunătăți grecești...
Am contactat pe mail proprietarul pentru a mă lămuri cam ce tip de cameră ar trebui să rezervăm și mi-a promis că vom primi cameră cu balcon mare. Așa a și fost. Am primit cameră la etajul trei (ultimul), cu o terasă/balcon foarte mare, cu vedere atât spre mare cât și spre munte. Într-o parte a balconului, acoperită, este o masă și o canapea și două fotolii, iar în partea neacoperită este uscătorul de rufe și chiar un șezlong. Așa că am cam folosit camera doar pentru dormit.
Un mare plus este faptul că hotelul are lift, este de mare ajutor când te întorci obosit de la plajă.
Am prins însă o perioadă cu vreme foarte caldă. Probabil și din cauza faptului că eram la ultimul etaj după vreo 2-3 zile s-a făcut foarte cald și în cameră.
Am avut aer condiționat inclus și poziționat bine, astfel încât l-am putut folosi și noaptea. Am mai lăsat ușa de la balcon deschisă, dar din păcate nu sunt site antiinsecte. Am venit însă pregătiți de acasă cu aparat și pastile antițânțari. Aaaa, o altă mică problemă ar fi că nu am avut geam la cameră, singura sursă de lumină sau de aer fiind ușa spre balcon. Dar nu toate camerele sunt la fel. Oricum, din ce am văzut, și camele de la etajul doi aveau balcon mare. Deci faptul că ne-a oferit o cameră deosebită a fost doar așa, să confirme proverbul” să te ferești de greci și când îți fac daruri” . Ei, glumesc. Omul chiar ne-a dat două cartele de acces în cameră, tocmai pentru a putea lăsa una pentru aerul condiționat. Nu am făcut însă asta, oricum nu prea avea rost, se încălzește imediat ce oprești aparatul. Tot cu cartele de acces se intră și în hotel. Deși are zonă de recepție după-amiaza și seara nu era nimeni acolo și închidea intrarea principală. Asta și pentru că în perioada respectivă nu au fost prea mulți turiști (cred ca nu au fost mai mult de 3 camere ocupate simultan).
În cameră mai găsiți un răcitor mic și cam gălăgios, dar destul de eficient. Există și o cană electrică pentru ceai sau cafea, 2 farfurii, căni, pahare de apă și de vin și tacâmuri. Acestea nu au fost prea bine spălate, probabil au rămas așa de anul trecut... În rest a fost curat în cameră, lenjeriile de pat și prosoapele sunt impecabile și se schimbă pe la jumătatea sejurului. În fiecare dimineață doamna care se ocupă de micul dejun ne întreba dacă dorim să facă curățenie în cameră.
Baia este suficient de mare, cu cabină de duș semi-închisă, deci nu au fost probleme din acest punct de vedere. Apă caldă am avut tot timpul, ba chiar și apa rece era caldă seara.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Micul dejun se servește, așa cum spuneam, în grădina hotelului. În holul hotelului este amenajată o zonă în care sunt expuse produsele, îți pui de vrei pe o tavă și apoi trebuie să traversezi o străduță pentru a ajunge în grădină. Trebuie un pic de atenție la traversare, dar în rest este frumos, este plăcut să mănânci la umbra lămâilor.
Doar că oferta a fost slăbuță. Știam că nu trebuie să avem mari așteptări, dar parcă nici așa... În fiecare dimineață am avut două tipuri de pâine, ceva cremă de brânză, iaurt simplu și cu fructe, dar de proastă calitate, măsline, feliuțe de șuncă, salam, cașcaval, cutiuțe cu gem, margarină, miere și cremă de ciocolată, câteva felii de roșii și castraveți. Și 4 -5 ouă fierte. În condițiile în care la masă eram cam 6-8 persoane. Dar na, nu e prea sănătos să mănânci ouă zilnic, nu? Ca desert câteva felii de pepene roșu și uneori galbe, și în vreo două zile niște feliuțe de nectarină, Și gogoși ci fineti. Zilnic! Cafeaua a fost destul de bună, mai erai pliculețe de ceai și două feluri de suc nu prea grozav. Oricum, nu am mers în Grecia pentru micul dejun de la hotel, așa că nu ne-am supărat prea tare pentru asta.
PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
La două-trei minute de hotel există o plajă (în zona hotelului Palmera). Dar este îngustă și la intrarea în mare sunt bolovani pe care aluneci. Am stat în prima zi acolo, a fost ok. Printre bolovani mai sunt și zone cu nisip și poți sta acolo ca într-o văniță. Noroc că a fost marea liniștită atunci. Seara însă, pe la ora 18 încep să adune șezlongurile și pun mese chiar pe zona cu nisip, până aproape de apă. Sunt mai multe taverne în zona respectivă, am luat și noi cina acolo, e foarte frumos.
Sunt însă și plaje cu nisip în Hersonissos. Noi am fost la Star Beach (e un pic cam departe, se poate ajunge pe jos, nicio problemă) și în zona hotelului Galos. Iar în două zile am luat autobusul din stația 21 și am mers în Stalis. Acolo plaja este mai lata, cu nisip și intrare mai lină în apă. Iar pentru șezlonguri nu trebuie să plătești, faci doar consumație. Am înțeles că ar mai fi în Hersonissos plaje frumoase, în parte opusă, dincolo de port, dar nu le-am încercat.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Nouă ne-a plăcut foarte mult Hersonissos. Deși, din ce am citit, multă lume recomandă zona Chania-Rethymnon, noi am fost foarte mulțumiți de alegerea făcută. Deși plajele nu sunt spectaculoase, te poți bucura liniștit de ele. Nu a fost nici prea aglomerat la sfârșitul lunii iunie, nu am avut probleme să nu loc pe plajă. Iar dacă vă place să luați cina pe malul mării aici găsiți multe, multe variante. După părerea mea Hersonissos este potrivit indiferent de vârstă. Cei cu copii pot găsi o grămadă de activități pentru ei, tinerii au cluburi, iar cei care doresc zone mai liniștite găsesc și așa ceva fără probleme. Vă recomand de exemplu să mergeți, chiar într-o plimbare pe jos, până în satele vechi, tradiționale (Koutouloufari, Piscooiano).
În mod clar 7 zile sunt foarte puține pentru Creta, noi nu am apucat să vedem mare lucru nici din zona Heraklion. E drept că am și lenevit mult la plajă, am prins și două zile cu vânt și valuri, soțul a fost încântat. Ne propunem să revenim în Creta, poate chiar în Hersonissos, pentru că mai avem locuri de vizitat. Și sperăm să ajungem și în zona Chania...
Trimis de carmenmo in 28.07.21 09:53:00
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (carmenmo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 35.31487937 N, 25.39313600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Voula Hotel & Appartments, HERSONISSOS" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Da, poziționarea pe hartă este corectă.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)