ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
4 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 16 MIN

Locul care spune povestea mării

TIPĂREȘTE

M-am plâns de mai multe ori, şi pe acest site, dar şi în alte contexte, că încă nu am găsit locaţia perfectă pentru „evadat 2-3 zile la mare”. Ce înţeleg eu prin aceasta? 1. să ajung în câteva ore; 2. cazare decentă (raport bun calitate/preţ), de preferat în apropierea unei plaje şi cu vedere la mare; 3. minim o „mâncătorie” în apropiere care să ne hrănească astfel încât pe perioada sejurului plus 2 zile după întoarcerea acasă să nu fie nevoie să apelăm la rezervele strategice de loperamid, metoclopramid sau controloc; 4. plajă, de preferat amenajată minimal, dar fără muzichii artificiale adăugate, să pot asculta în voie „vânturile, valurile”, pescăruşii şi alte asemenea, fără alte miresme decât cele iodate ale mării. Spuneţi voi: sunt pretenţioasă? Nu cred, sau, mă rog, orice aţi spune, eu vă voi replica aşa: după ce muncesc ca nebuna într-un ritm de care mă sperii şi eu (când mă opresc câte o clipă şi am timp să mă „admir”), pur şi simplu acesta e standardul pe care îl visez şi de care am nevoie pentru a-mi mai încărca puţin bateriile şi a fi în stare s-o iau de la capăt… Nu mult, 2-3 zile…

Ei bine, am o veste bună! L-am găsit, locul acesta (aproape) perfect! Dar, din păcate, nu pe litoralul autohton, ci pe cel al Bulgariei nordice. El se cheamă, simplu, Kavarna.

Kavarna este un orăşel situat la vreo 40 km de Vama Veche, cunoscut rockerilor de pe toate meridianele (da, da!) ca şi „capitală a rockului” pentru că, începând cu anul 2006, în fiecare vară se organizează aici un festival internaţional de rock. Artişti şi formaţii celebre au concertat pe scena stadionului Kaliacra din Kavarna, precum Alice Cooper, Motorhead, Scorpions, Deep Purple, Europe, Twisted Sisters şi mulţi alţii. Pentru amatori, în 2016 festivalul va avea loc între 1 şi 3 iulie, iar biletele s-au pus deja în vânzare (www.kavarna-rock.com). La prima vedere oraşul arată ca oricare altul din acest areal, adică cenuşiu şi insignifiant: blocuri, autobuze, sedii de bănci, multe magazinaşe de telefonie mobilă şi câteva de alte chestii, pe ici-pe acolo câte-un copac şi iar blocuri (da, dar pe pereţii laterali ai unora din ele sunt desenaţi performeri celebri, ceea ce dă un aer… altfel!). Clar nu e genul de loc în care ţi-ai dori să-ţi faci vacanţa de vară.

Atunci de unde şi până unde Kavarna? Frustrată, după week-end-ul petrecut la Eforie Sud în vara trecută, unde cazarea a fost genială, dar restul mediocru, am început să reiau căutarea, la modul ipotetic (fac simulări de acest fel destul de des: „cum ar fi să mergem noi la…? ”). Aşa am descoperit Villa Allegra, o locaţie de care m-am îndrăgostit pe loc! (Vi s-a întâmplat vreodată să vă duceţi într-un loc doar ca să vă cazaţi într-un hotel sau pensiune? Mie da şi niciodată n-am regretat. Pur şi simplu se formează o „chimie” la prima vedere!) Doamne, ce loc frumos! Ce luminos şi cald pare interiorul, şi marea aproape şi zic unii că ar fi şi ceva restaurante bune prin împrejurimi! Trebuie neapărat să rezerv şi eu vreo 2-3 nopţi! Luat calendarul la puricat, suprapus peste agenda super-încărcată şi… de data asta nu mi-a mai dat cu rest: parcă zic că ar fi ok ultimul week-end din august. Ba nu, să prelungim şi luni, că e 31. Ba chiar merge să plecăm de joi, aş zice. Rezervat urgent apartament cu 2 dormitoare, pentru maxim 6 persoane (noi suntem 4, dar ce dacă?! ; livingul o să rămână living), pentru 4 nopţi, la preţul de 65 de euro pe noapte. Erau disponibile şi apartamente cu un singur dormitor, la 45 euro, dar… uite-aşa am vrut eu, să ne răsfăţăm puţin… sau poate am anticipat ceva… Abia după asta m-am apucat să caut informaţii despre Kavarna, despre care abia dacă auzisem până atunci. Iar a doua zi m-am lăudat prietenilor cu achiziţia făcută; se pare că am fost atât de convingătoare, că au vrut şi ei, aşa că într-un final ne-am strâns 3 familii nerăbdătoare să petreacă aşa cum se cuvine sfârşitul acesta de vară!

Ba, într-o seară, aşa, de relaxare, m-am mai jucat puţin pe booking şi ce să vezi? de unde până atunci era rezervat tot câteva zile înainte de plecarea noastră, apartamentul nostru era liber şi în noaptea de miercuri spre joi. „Păi pesemne că ăsta e un semn! ”, mi-am zis. „Şi de ce să nu plecăm noi imediat după serviciu, miercuri? Abia mai câştigăm o zi”. Ceilalţi n-au avut asemenea noroc şi, de altfel, nici n-ar fi putut pleca mai devreme, dar aparent nu s-au supărat. Şi… în curând am găsit şi a cincea persoană care să ne însoţească: Lukas, prietenul german al fiicei noastre, care venise într-o vizită de prietenie pentru vreo câteva zile la noi; doar nu era să plecăm şi să lăsăm băiatul singur acasă!...

Iată că sosi şi ziua cea mare şi chiar şi ora 16 a acestei zile, când ne-am „îmbarcat” comod în maşinuţa familiei eu (Mami), Tati şi Băieţel, căci pe restul urma să-i pescuim de pe drum, respectiv din Năvodari, unde se aflau în altă vizită de prietenie, la amica Maria. Din Galaţi spre mare sunt mai multe variante de drum, dar noi îl preferăm pe cel prin Dobrogea, datorită peisajelor de vis şi senzaţiei aceleia de linişte, de transbordare într-un spaţiu magic… (bine, cred că pe Tati îl interesează mai mult că e drumul mai puţin circulat decât pe varianta Brăila- Viziru- Vadu Oii). Aşa că am traversat Dunărea pe la noi, pe la Galaţi (uneori trecem pe la Brăila, după chef), iar la Năvodari am ajuns pe la ora când soarele pune culoarea aceea aurie intensă peste toate lucrurile. Am recuperat copiii, am reorganizat bagajele în portbagaj (nu cunoaşteţi trolerul Isteţicăi!), ne-am târât cu viteza melcului printr-o Mamaie şi o Constanţă sufocate de mii de turişti şi automobile, ne-am întâlnit cu înserarea aproape de Costineşti, aşa că graniţa am trecut-o pe noapte deplină. Am continuat pe drumul european ce urmează la oarece distanţă linia litoralului, mult mai puţin aglomerat decât în porţiunea sa românească, iar cu puţin înainte de intrarea în Kavarna, GPS-ul ne-a îndrumat în stânga, spre mare.

Ca să înţelegeţi mai bine, Kavarna se desfăşoară, de fapt, cam la 3-4 km de mare, către care se poate ajunge pe mai multe drumuri relativ paralele între ele. Cel pe care l-am urmat noi străbate o margine sărăcuţă a oraşului, populată în mare parte de locuitori altădată nomazi, apoi urcă un deal plin de buruieni şi de locaţii de cazare mai mult sau mai puţin terminate, care ziua oferă privelişti încântătoare asupra golfului, căci da, partea turistică se află într-un golf îmbrăţişat de zone deluroase şi acolo, jos, se află şi ea, Villa Allegra. În zilele următoare am experimentat şi drumul care leagă centrul oraşului de mare, fără diferenţe de nivel semnificative, dar cu o zonă împădurită de-o parte şi de alta a şoselei de la ieşirea din oraş până aproape de mare.

Adresa de pe booking a vilei este Strada Krajmorska nr. 28 şi mai scrie acolo că locaţia se află la 50 de metri de plajă, ceea ce e adevărat şi că toate apartamentele au balcon cu vedere la mare, ceea ce nu e adevărat. Vila este o construcţie relativ nouă, în stil mediteranean (adică „spune o poveste”, ceea ce mie mi se pare foarte important), cu 2 etaje şi o mansardă. La parter, din ce mi-am dat seama, sunt camere ale personalului, ceva dependinţe, dar şi vreo 2 apartamente de închiriat, care dau în faţă, dar nu cred că au cine ştie ce privelişte la mare, ci doar la micuţa grădină din faţa locaţiei. Apartamentele de la etajul 1 şi 2 au balcoane, dar unele au vedere „pe spate”, către piscină. Cele de la mansardă nu au balcoane, excepţie făcând apartamentul situat central.

Am ajuns deci fără emoţii şi la marele fix în parcarea destul de generoasă a vilei şi am pătruns în holul interior. Nice! Pereţi cu brâuri de cărămidă aparentă, pe care erau fixate din loc în loc port-făclii (fără făclii), podea în două nuanţe de maro, separate prin plăci cu desene romboidale albastre de inspiraţie spaniolă… În dreapta un scrin de lemn decorat cu câteva plante artificiale, dar de efect şi o oglindă cu ramă făcută din acelaşi fel de lemn… Hei, dar pe noi cine ne cazează, totuşi? ... Am mai făcut vreo doi paşi şi am constatat că micul hol de la intrare se continua în stânga şi în dreapta cu alte coridoare, discret luminate, pe care nu se vedea însă nici o mişcare. Singurul loc oarecum vivant era o cămăruţă cu ghişeu, chiar la intrare, în stânga, prin geamul căreia se vedeau un pat, un birou, un scaun şi un televizor pornit, dar nici o vietate. Televizorul pornit ne sugera că locatarul nu putea fi departe şi, într-adevăr, acesta n-a întârziat să apară, un nene între două vârste, care nu părea să ştie decât limba lui natală şi limbajul internaţional al semnelor; mi-a căutat numele într-un caiet şi după ce l-a găsit, a scos o cheie din sertar şi ne-a făcut semn să-l urmăm pe coridorul din stânga. Am ajuns la etajul al doilea cu liftul (doar la venire şi la plecare l-am folosit pe acesta, pe lift; oricum, util pentru cărat bagaje sau harnaşamente de bebei) şi, în capătul drept al micului coridor, ne-am găsit apartamentul antamat cu atâta drag.

Frumos, spaţios, luminos, decorat în alb, bej, bleu! Ştiam eu!

Holul de la intrare conţine câteva corpuri de mobilier: un dulap în 2 uşi, în interiorul căruia se ascund câteva umeraşe şi lenjerie pentru canapeaua din sufragerie; o comodă cu 3 sertare şi încă una mai mică, chiar la intrare, deasupra căreia se află un telefon fixat în perete. Toate albe, luminoase.

Din hol se intră în toate celelalte încăperi, astfel: în stânga în prima baie, în faţă într-unul din dormitoare şi, imediat alături, în living, iar în dreapta în al doilea dormitor care se prelungeşte şi el cu o baie.

Dormitoarele sunt asemănător mobilate: pat matrimonial, cu lenjerie albă, dar semisintetică (bilă neagră), saltele excelente, perne mici, prea moi, cu ghemotoace (altă bilă neagră). Câte o noptieră alburie de-o parte şi de alta a patului, iar pe peretele opus un scrin cu 3 sau 4 sertare, respectiv un alt dulap asemănător celui din hol. Dar detaliile care fac diferenţa şi care mă fac aproape să anulez cele 2 bile negre (biluţe, dacă mă gândesc mai bine), au fost duşumelele din lemn vopsit grosier în alb, cu aspect de vechi, de patinat şi tapetul de pe pereţi, cu modele care te duceau cu gândul fix la ceea ce trebuia: mare, corăbii, faruri, soare… La geamuri draperii bejulii, să te apere de razele indiscrete ale soarelui la primele ore ale dimineţii. Dacă tragi draperia şi perdeaua de sub ea, din primul dormitor ieşi pe un mic balcon cu grilaj de fier forjat în modele delicate, decorat cu vreo două ghivece cu muşcate. Pe balcon există o singură piesă de mobilier, un scaun din plastic cândva verde, acum cu o patină albicioasă de la umezeala sărată a aerului, probabil.

Sufrageria e o încăpere mare; chiar mare! Din prima clipă eşti atras de masa rotundă de lemn masiv din mijlocul camerei, înconjurată de 4 scaune; toate albe, desigur. Pe masă un vas decorativ cu nişte flori globuloase mari, ca nişte păpădii albe uriaşe (tot artificiale, dar drăguţe). În dreapta, un ansamblu format dintr-o canapea extensibilă, un fotoliu şi o masă dreptunghiulară de cafea; aceasta din urmă albă, restul tapisate cu modele maronii. Deasupra zonei de relaxare, atârnă din tavan un candelabru metalic, cu elemente retro, care face parte din acelaşi film. Imediat în dreapta intrării în încăpere, un „soldat” cu rafturi mari, pe care se odihnesc o ladă stilizată de călătorie şi un căţeluş-bibelou.

Dincolo de „soldat”, ocupând tot restul peretelui din dreapta, zona de bucătărie, dotată în cele mai mici amănunte: frigider cu congelator, chiuvetă cu detergent şi bureţi de vase, pahare şi farfurii de mai multe dimensiuni, căni, boluri, oale, tigaie, ibric, veselă, plită electrică (2 ochiuri), cuptor cu microunde, fierbător de apă… şi poate oi mai fi uitat câte ceva, dar ideea e că nu a existat să ne trebuiască timp de 5 zile cât am stat acolo vreun lucru pe care să nu-l găsim. În colţul diametral opus intrării, există un scrin cu televizor cu ecran plat (nu mă întrebaţi ce posturi prinde, habar n-am) şi un uscător pliabil pentru rufe, pe care l-am exilat pe al doilea balcon. Căci da, există şi un al doilea balcon, identic cu primul, doar că acesta posedă în plus o măsuţă rotundă de plastic. Pe acest al doilea balcon se ajunge din living, evident. (Dormitorul numărul 2 nu are balcon.) Aceeaşi duşumea cu aspect patinat, aceleaşi draperii. Sufrageria este situată chiar pe colţul clădirii, aşa că beneficiază de lumină naturală din două părţi, prin ferestre imense. Pereţii sunt decoraţi în acelaşi ton, o combinaţie de dungi nisipii cu desene marine, de mare efect.

Băile sunt şi ele similare. Destul de spaţioase, conţin chiuvetă (oarece consumabile, adică săpunele ambalate şi flaconaşe cu gel de duş), coş de gunoi, tron cu hârtie igienică (plus rezerve), cabină de duş; de remarcat bateriile retro, masive, dintr-un material asemănător bronzului. Şi, de asemenea, aceleaşi culori la gresie şi la faianţă: bej şi maro.

Cam atât am fotografiat rapid când am ajuns, căci, deşi seara se făcuse răcoroasă, nu ne-am putut abţine să nu inspectăm puţin împrejurimile şi, eventual, să punem ceva în gură (ne cam „stricaserăm” foamea cu nişte sandvişuri într-o benzinărie pe la Eforie, dar parcă mai mergea una-alta…).

Am salutat marea, aflată nu departe, la capătul aleii din faţa vilei, care şi-a continuat impasibilă simfonia (Doamne, nu m-aş mai sătura s-o ascult!), am făcut vreo doi paşi pe micul dig scăldat de valuri, pe care se etala în noapte silueta unei vechi bărci de pescuit, apoi am luat-o în stânga, spre plaja amenajată cu şezlonguri, în spatele căreia se ghicea ceva animaţie. Aici am descoperit Restaurantul Bulgarka, de unde răzbăteau muzici decente şi miresme stimulatoare de sucuri digestive. Nu era foarte aglomerat, am găsit uşor o masă mai ferită, unde am stat la un pahar de vorbă, apoi am mâncat cele mai bune scoici din viaţa mea, fierte în vin alb, cu ceapă, roşii şi alte ierburi, servite într-un vas emailat cu capac! Geniale! Am uzitat cu acelaşi succes de Restaurantul Bulgarka şi în zilele ce au urmat; zău dacă nu merită un review separat!

A doua zi dimineaţa, am continuat explorarea vilei. Întâi şi întâi, ne-am bucurat, pe rând (care cum s-a trezit), de cafeaua savurată pe unul din balcoane, cu privirile pierdute în superba mare albastră. M-a intrigat clădirea imensă din dreapta locaţiei, care semăna cu un castel cu creneluri şi turnuri de apărare (am aflat mai târziu că ar fi fost o moară industrială, în prezent dezafectată), dar şi mai tare m-a intrigat clădirea din faţă-stânga, construită din piatră, cu acoperiş cărămiziu, dreptunghiulară, lungă, perpendiculară pe ţărmul mării, cu ferestre mici în partea superioară, cu uşi boltite de dimensiuni diferite… Era ciudată, era atât de familiară totuşi, îmi amintea de Grecia! Aveam s-o studiez de câte ori aveam să trec pe lângă ea şi de fiecare dată urma să descopăr ceva nou. Întâi ancora sprijinită de perete şi harponul stilizat din vecinătate; o fi fost cândva un muzeu marin?! Am căutat pe net informaţii, dar n-am găsit mai nimic; doar 2 poze în care apărea clădirea în albumul unui fotograf local. Altădată am descoperit într-un colţ câteva litere greceşti aproape şterse şi un număr: 1889. Aha! Deci n-am greşit! Iar ultima descoperire a fost o plăcuţă colorată cu adresa unui www; reluându-mi căutările, am aflat că e vorba despre un ONG care se ocupă cu descoperirea şi conservarea epavelor scufundate de-a lungul coastei bulgare.

Acolo, pe balconaşele acelea, aveam să trăiesc momente memorabile în zilele şi serile care vor urma! Aveam să admir moara-castel în dreapta, dar şi dealul din stânga, îmbrăcat în vegetaţie bogată şi presărat pe ici, pe acolo cu hoteluri şi pensiuni albe în lumina soarelui, licărind în zeci de culori la venirea serii. Nu aveam să-mi cobor privirile prea des la peisajul uşor dezolant din faţa vilei, la clădirile dezafectate sau la acoperişul pe care zăceau aruncate cărămizi şi gunoaie. (Ce vreţi?! V-am zis că locul nu e perfect! Şi, de altfel, perfecţiunea e plictisitoare.) Aveam să-mi satur privirile de halucinanta lună plină, care răsărea în fiecare seară din spatele dealului din stânga şi, după ce lumina toate căile mării, se pitea după moara-castel în dreapta. Aveam să ascult şi să privesc marea în voie, mereu şi mereu, să-i memorez cântecul fără cuvinte, să-l pot cânta mai târziu la întrecere cu viforul ierni… O, zile senine, seri parfumate!...

Dar v-am amăgit că citiţi un articol de cazare; ce fac eu aici?! Scuzaţi! Să revenim: restul locaţiei am descoperit-o înainte de masa de prânz, aşteptând să coboare şi prietenii noştri, care între timp sosiseră. La capătul coridorului de la parter, din stânga, se află o mică încăpere ce conţine 3 maşini automatice de spălat rufe, iar apoi se intră într-un spaţiu frumos şi colorat amenajat cu jucării pentru copii. Din această ultimă cameră, prin două uşi cu glasvand, se iese la piscină, la care se ajunge şi pe afară, ocolind clădirea prin stânga. Piscina e destul de micuţă, dar curată, şi cred că se încălzeşte destul de greu, pentru că toată dimineaţa stă în umbră. Eu n-am folosit-o (cui îi trebuie piscină, când ai la doi paşi o mare superbă?!). De fapt, din grupul nostru, doar puştoaicele prietenilor noştri s-au bălăcit într-o după-amiază. Câteva şezlonguri de lemn au stat de asemenea stinghere în cursul scurtei noastre vacanţe.

Imediat după piscină este un alt loc de joacă pentru copii, de data asta în aer liber, cu tobogan, leagăn şi covor de nisip.

În continuare, urmează o facilitate de care am uzitat, şi chiar de două ori: zona de grătar. Grătar cu cărbuni (se găsesc de cumpărat la benzinăriile din periferia oraşului), chiuvetă cu accesorii pentru spălat vasele, o masă de lemn de 6-8 persoane, cu două băncuţe de-o parte şi de alta. Regula casei spune că, dacă vrei să foloseşti grătarul, trebuie să anunţi la „recepţie” în cursul dimineţii, iar recepţionerul va rezerva zona, aşezând pe masa de lemn un cartonaş cu numărul camerei tale. Dacă sunt mai multe solicitări, va câştiga primul venit, evident. Ţi se atrage atenţia ca volumul sonor să rămână la un nivel decent pe tot parcursul folosirii zonei şi să „eliberezi ringul” până la ora 22. Absolut de bun-simţ.

La capitolul „altele” putem încadra: WiFi acceptabil, intens folosit de „aripa tânără”; aer condiţionat în fiecare cameră, şi el uzitat la greu de toată lumea, mai ales pe parcursul zilei, de întreaga suflare; capitolul „curăţenie” ar suporta îmbunătăţiri, erau nişte tanti care spălau zilnic coridoarele vilei, intrau şi în camere, dar aici nu se omorau prea tare, nu m-ar fi deranjat ca apartamentul să fi avut în dotare un mop şi o găleată, oricât te străduiai să păstrezi curat, nu se putea să nu aduci măcar puţin nisip de pe plajă…

Împrejurimile locaţiei: amestecate; adică multe hotelaşe, complexe de apartamente şi restaurante funcţionale, dar şi unele dezafectate, clădiri vechi năpădite de vegetaţie (astea au un anumit farmec, de acord), dar şi altele abandonate sau în curs de construcţie. În capătul din dreapta al golfului este un mic port de bărci pescăreşti, iar în cel din stânga un mic şantier naval şi câteva case de localnici extrem de pitoreşti, cu raţe şi pisici, chiar sub deal, pe plajă. Destul de aproape de Villa Allegra găsiţi şi un magazin micuţ cu mărfuri esenţiale, dar pentru cumpărături mai elaborate trebuie să mergeţi în oraş.

Plaja are mai multe zone. Cea amenajată cu şezlonguri, din faţa Restaurantului Bulgarka, e destul de ok, lată, cu nisip suficient, dar intrarea în mare e foarte ciudată: în partea dreaptă e o mică porţiune unde pare că se intră destul de lin în mare, dar se văd ceva pietre prin apă şi un milion de alge, cel puţin în perioada în care am fost noi. După câţiva metri, în stânga, apa se adânceşte brusc şi pe o zonă de câteva sute de metri, intrarea în mare e amenajată cu scăriţe metalice din loc în loc, ca la piscină. Pe ambele laturi ale golfului, există însă câte o plajă neamenajată cu nisip şi cu intrare lină în apă. Noi am folosit-o pe cea mai apropiată, pe cea din dreapta, nu foarte lată, dar perfectă pentru nevoile noastre. Şi acum simt mirosul nisipului încins de soare! Iar apa mării curată, caldă, cu ceva peştişori, crabi şi meduze mici, nimic supărător.

În concluzie: precum vă spuneam la început, pentru mine a fost un loc aşa cum mi-am dorit, cu linişte, mare, pescăruşi (ba chiar şi un cormoran haios), cazare mai mult decât decentă şi restaurant minunat. Un loc în care m-am relaxat, dar şi un bun punct de plecare pentru vizitarea zonei, care are multe de oferit. Un loc din care m-am întors cu bateriile încărcate, gata pentru o nouă „rundă” de muncă. „Adoptaţi-l” sau nu, asta depinde de aşteptările voastre. Eu mă voi întoarce cu bucurie, bine că l-am găsit!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 03.01.16 10:29:51
Validat / Publicat: 03.01.16 11:59:06
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5640 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Balcon 2, vedere spre balcon 1
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72850 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    16 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [03.01.16 11:57:52]
    »

    @crismis -

    Excelentă recomandare pentru un weekend prelungit.

    Mutat în rubrica "Villa Allegra, KAVARNA" (nou-creată pe sait)

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    crismisAUTOR REVIEW
    [03.01.16 12:07:19]
    »

    @webmaster45: Acolo se află. Mulțumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    robert
    [03.01.16 12:10:41]
    »

    @crismis - Pot să te declar campioana articolelor despre cazare. Cum reușești tu, să faci o poveste de fiecare dată, mă lasă fără cuvinte!

    Bravo!

    crismisAUTOR REVIEW
    [03.01.16 12:16:34]
    »

    @robert: Mulțumesc, Robert! Fiica mea zice că le aleg cu sufletul, de-aia le nimeresc. Iar de povestit... probabil că tot sufletul, săracu', o fi de vină ...

    Radu Tudoran
    [03.01.16 12:20:51]
    »

    Spune-mi ca ai fost si la Dalboka sa mananci scoici si alte vietuitoare marine Mie m-a placut ferma la nebunie. Exceptand panta pe care n-am crezut ca Super nova mea batrana va fi in stare s-o mai urce

    danup
    [03.01.16 12:28:35]
    »

    Gata! L-am adoptat!

    Dan&Ema
    [03.01.16 12:41:25]
    »

    Ma bucur ca ai gasit locul acela! Acela care sa indeplineasac cele cateva conditii ale tale pentru a te face sa revii si pentru a ii acorda nota 9.50! Multumim ca l-ai si imparatsit comunitatii AFA!

    Cormoranul acela vrea sa devina vedeta pe AFA la fotografia saptamanii?

    SUPERBONUS! Felicitari!

    crismisAUTOR REVIEW
    [03.01.16 13:28:12]
    »

    @Radu Tudoran: Am fost și la Dalboka, doar nu era să ratez așa ceva! Panta am urcat-o, cu grijă, de 2 ori chiar, o dată dimineața, când ne-am oprit să facem rezervare (și bine am făcut) și a doua oară la prânz, când ne-am dus să mâncăm efectiv. Mă pregătesc să vă povestesc și despre impresia pe care mi-a lăsat-o.

    @danup: Sper să îți placă!

    @Dan&Ema : Mulțumesc! Pe cormoran nu cred că l-ar deranja...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    michaela_1961
    [03.01.16 21:16:13]
    »

    Felicitari si multumiri pentru impresii, au fost pe sufletul meu pentru ca si noi ne-am tot sucit si razgandit asta vara unde sa evadam pentru cateva zile la mare. Este drept ca aflasem de la o colega de aceasta statiune Kavarna, dar cum nici ea nu a ajuns acolo, nici noi n-am prea avut curaj. Cu siguranta ca vom incerca la vara o mica iesire in aceasta locatie.

    Concedii minunate in locuri de poveste!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [03.01.16 22:13:23]
    »

    @michaela_1961: Mulțumesc!

    În vilă și pe plajă am întâlnit mulți români, era o familie cu un băiețel care venea acolo pentru a treia oară. Mie mi-a plăcut, dar depinde ce cauți. Căci nu vei găsi nicidecum hoteluri sclipicioase, restaurante de fițe, tarabe de suveniruri, nici macar vreun magazin mai acatari. Acolo sunt doar mare, plajă, câteva locații de cazare liniștite si vreo 3 restaurante gen tavernă. Dacă vii cu mașina, e perfect; dacă te ia plictisul sau dacă vrea copilul o gogoașă, te urci la volan si te duci la Balcic, la Albena sau chiar la Varna. Dacă vrei un pic de culturalizare sau romantism... sunt multe de facut sau de vazut in zona... Va urma

    Vacanța frumoasa, oricum ați alege!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    michaela_1961
    [03.01.16 23:17:48]
    »

    @crismis - Am inteles exact despre ce locatie ai povestit si este fix ce trebuie pentru vreo 3 zile de racoreala la mare, cazare civilizata aproape de plaja si o taverna acolo in care sa mananc cu drag, deci cerintele sunt cam aceleasi pentru genul acesta de iesire. Copila e mare si pana ne face bunici zic sa profitam ca nu mai cere nimeni nicio gogoasa.

    Avand in vedere ca suntem din Pitesti si exista macar A1 si A2 este o varianta de luat in calcul aceasta Kavarna.

    Astept urmarea cu interes... povestesti asa frumooos!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [11.03.16 16:22:31]
    »

    Ce intamplare, am stat si eu aici vara trecuta, in aceeasi perioada, dar la cele doua ferestre din dreapta sus, care se vad in fotografia 2 din profil. Si cum bine spune cineva mai sus, nu credeam ca se pot spune atatea despre pensiunea asta. Si ca sa nu ma lungesc, o sa scriu separat impresiile mele despre pensiunea Allegra, draguta, comoda, curata, cam izolata, dar ieftina si accesibila.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    crismisAUTOR REVIEW
    [11.03.16 16:27:09]
    »

    @calatorul50: Probabil ca ne-om fi întâlnit pe plajă... Abia astept sa citesc impresiile tale!

    webmaster26
    [11.03.16 16:31:29]
    »

    @calatorul50 -

    Ce intamplare, am stat si eu aici vara trecuta, ...

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    calatorul
    [11.03.16 16:44:07]
    »

    @webmaster26 - Asa voi face cu siguranta, imediat ce voi avea putin ragaz personal, am inca multe de povestit pe AFA, cu mare bucurie, multumesc pentru recomandare.

    calatorul
    [11.03.16 16:46:31]
    »

    @crismis - Se prea poate, mai ales la frumoasa terasa de pe faleza langa santier, o sa dau un semn cand ma invrednicesc sa scriu si postez impresiile de acolo, multumesc.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, crismis, Dan&Ema, danup, michaela_1961, Radu Tudoran, robert

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067746877670288 sec
    ecranul dvs: 1 x 1