ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.12.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAR-2014
DURATA: 2 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Satul Prunilor, un loc bun nu numai pentru a face ţuică

TIPĂREȘTE

Anul acesta (încă 2014), de 8 Martie, am primit şi acceptat invitaţia unor buni prieteni, două familii, de a petrece “ziua doamnelor” într-un loc de ei ştiut, în care mai fuseseră şi le plăcuse tare mult, numai bun de un week-end, dacă nu, chiar mai mult!

Cu această ocazie vreau să-mi închei contribuţia la AFA de anul acesta cu un review despre un loc din ţara noastră dragă, România pitorească, după ce anul acesta am fost harnică şi am scris despre meleaguri din Grecia, Turcia, Serbia şi, chiar, Albania.

Ei, întorcându-mă la subiectul de faţă, am aflat cu uimire că locul cu pricina, denumit “Satul Prunilor” ar fi situat nu prea departe (cam 50 km) de urbea noastră de zi cu zi (Târgovişte), în drumul spre Sinaia, după ce se lasă în urmă oraşul Fieni, satul Dealu Mare se ajunge în Pietroşiţa. De aici se virează la stânga spre satul Dealu Frumos care ţine tot de comuna Pietroşiţa printre coline împădurite pe un drum destul de bun, dar relativ îngust, si se parcurg cam 7 km. Nu se ajunge în satul Dealu Frumos pentru că indicatorul mare dintr-o răspântie arată că Satul Prunilor este cocoţat pe-un deal spre care trebuie să coteşti, din nou, la stânga câteva sute de metri, pe un drum neasfaltat, de data asta, ferească Cel de Sus să fie ploaie! Nici nu auziserăm de existenţa acestui “sat”, de aceea mirarea a fost şi mai mare la vederea unui asemenea loc!

Satul Prunilor, conceput exact ca o miniaşezare, “aruncat” pe-un “deal între dealuri” constă în dispunerea celor şapte vile ale sale pe o suprafaţă de 6 ha, la marginea pădurii de fag. Vilele, fiecare cu câte o suprafaţă de 250 mp, gândite să satisfacă şi cele mai rafinate gusturi, sunt identice ca şi plan arhitectonic, şi sunt numerotate dinspre vârf, simplu, de la 1 la 7, nepurtând vreun nume. Noi am ocupat-o pe cea cu numărul 7, prima pe dreapta, în incinta acestui complex rezidenţial existând alei largi şi străzi cu tortuare, toate pavate care facilitează circulaţia în interior. Vizavi de recepţie, la intrarea în “sat”, mai recent, au fost construite o sală de şedinţe şi un restaurant pe măsura resortului, cu o capacitate de 100 persoane şi meniuri tradiţionale cu reţete locale unice. Priveliştea oferită către masivele muntoase Leoata, Bucegi şi Baiului care străjuiesc zona, în timp ce soarele mângâie văile şi dealurile din jur, este uimitoare.

Trebuie spus, încă de la început, că bunul gust este definitoriu pentru acest complex, finisajele superioare şi materialele de bună calitate cu care a fost realizat fac din el o adevărată incantare a privirii. Stilul în care a fost construit a vrut să imite într-o oarecare măsură specificul zonei, adăugându-i-se elementele de confort absolute indispensabile contemporaneităţii. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult, încă de la prima vedere a fost mirosul pădurii “adus” în fiecare vilă prin intermediul duşumelei, scărilor interioare şi a mobilei realizate, integral din acest material, frumos lăcuite.

Fiecare vilă “pune la bătaie” pentru musafirii săi 3 dormitoare numa'bune pentru 3 familii, fiecare cu baia lui, situate la etaj, dintre care, unul cu pat matrimonial şi două cu câte două paturi separate, baia din cel matrimonial fiind cu cadă, celelalte două, cu duş cu cabina. La parter, intrarea principală în vilă se face într-un living generos şi foarte luminos prin ale cărei ferestre lumina pătrunde scăldând din plin încăperea. Acesta este împărţit în două zone distincte: de relaxare şi de luat masa. Fiecare vilă dispune de câte o terasă largă, accesibilă din living organizată cu facilităti pentru grătar şi masă cu scaune pentru cine doreşte să mănânce afară şi bancă pentru stat la soare sau la o gură de aer.

Zona de relaxare cuprinde canapele şi fotolii confortabile cu orientare către ditamai televizorul smart, astfel de televizoare existând, dealtfel, şi în fiecare dormitor, dar ceva mai mici. De asemenea, internetul wi-fi este prezent în fiecare vilă. Locul de luat masa este interpus între zona de relaxare şi chicinetă constând într-o masă încăpătoare (cât pentru toate persoanele din vilă) cu scaune modelate din acelaşi lemn înmiresmat. Senzaţia de open-space este accentuată de parapetul despărţitor de bucătăria care nu duce lipsă de nimic. Ea beneficiază şi de o intrare secundară în vilă, pe uşa din dos, cum s-ar spune, plastic. Din punctul de vedere al dotării, bucătăria este completă, deţine vase de gătit, veselă, tacâmuri, ustensile, consumabile de tipul detergenţilor, şervetelor, mobilier pe măsură. Electrocasnicele sunt şi ele în echipă completă: aragaz cu hotă, frigider, cuptor cu microunde, cafetieră, cană de încălzit apă, mixer. De asemenea, fiecare vilă deţine propria centrală termică ce asigură apa caldă şi căldura necesare. Toate sunt de bună calitate, fiind în nota obişnuită din jur.

Deşi complexul este foarte potrivit pentru sistemul self-catering întrucât oferă toate condiţiile (aşa cum a fost gândit, iniţial), însă se poate face şi turism organizat (de tip teambuilding sau workshop), mai ales de când există restaurantul şi sala de şedinţe ce pot găzdui şi servi, practic, toţi turiştii (şi chiar mai mult de-atât) aflaţi la un moment dat în “sat”.

De pe terasă panorama ce se deschidea în faţa ochilor era mirifică, mai cu seamă când soarele nu era ascuns în spatele norilor. Vremea pe care am prins-o noi a fost destul de variată, vântul fiind “rege” în acele zile. Pe dealuri erau aliniate frumos peste tot livezi de pruni, cât vedeai cu ochii, chiar lângă complex “coborau” câteva rânduri bine îngrijite de pruni. Cred că dacă i-am fi prins înfloriţi aş fi jurat că am venit în paradis, dar ar fi trebuit să întârziem cam cu 2-3 săptămâni. În zare se întrevedea satul Dealu Frumos cu biserica sa falnică spre care am pornit la plimbare câţiva kilometri pe jos în scopul contracarării eventualelor efecte ale meselor îmbelşugate pe care ni le-au pregătit, în acele zile, soţii.

Cum fiecare gospodărie avea propria livadă de pruni, mai mică sau mai mare, şi, implicit, propriul cazan de ţuică, nu era nici o surpriză că, aproape, la fiecare poartă se comercializau diverse sortimente de ţuică, magiun, gem şi dulceaţă, toate din prune. De aici mi-a venit şi ideea titlului reviewului de faţă!

În urma celor văzute şi trăite, concluzia generală pe care am tras-o eu a fost că Satul Prunilor, ca atare, pentru un weekend este numai bun pentru odihnă şi relaxare. Pentru un concediu, din punctul meu de vedere, e nevoie de ceva mai mult la capitolul “entertainment”: explorări ale zonelor învecinate (Vârful Omu, Babele sau Sfinx, Castelul Peleş, Castelul Bran) sau umplerii timpului cu acţiuni de grup pe care le pune la dispoziţie echipa de management a “satului”: programe de aventură, treasure hunting, paintball, mountain-bike, off-road, hiking, trekking.

Oricum ar fi, Satul Prunilor mi-a rămas în suflet, poate şi din motivul “că e de-al nostru” putând, în orice moment, fi considerat o alternativă de luat în seamă la aglomerata Vale a Prahovei sau la mai îndepărtatele Bran şi Moeciu.


[fb]
---
Trimis de irinad in 25.12.14 08:07:53
Validat / Publicat: 25.12.14 10:23:16
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2977 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Muntii Baiului scaldati de soare, pe cand, jos in "sat", erau nori
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmaster
[25.12.14 10:33:59]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

irinadAUTOR REVIEW
[25.12.14 11:07:19]
»

@webmaster - Da, intocmai aici este!

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[26.12.14 00:03:36]
»

Primiţi cu... SUPERBONUSUL??? Că a fost o zi lungă şi urăturile de Crăciun deja s-au epuizat cu vreo trei minute în urmă.

irinadAUTOR REVIEW
[26.12.14 14:08:13]
»

@urjanclaudiu - Primesc, primesc, desigur, cu multe multumiri!

Aurici
[26.12.14 20:13:16]
»

@irinad - M-am indragostit de Dealul Frumos, satul vecin cu complexul Satul Prunilor, acum multi ani. Atat de tare incat am fost in diverse negocieri pentru a cumpara un teren acolo. N-a fost sa fie, dar a ramas dragoste la prima vedere si de atunci trec regulat pe acolo (de 2-3 ori pe an). Intre timp ne-am facut prieteni in zona, dar in special o fac pentru drumul acela frumos din soseaua principala pana in varful dealului, unde se bifurca drumul: la stanga Satul Prunilor, la dreapta Dealul Frumos si panorama pe care o ai de acolo. N-am fost atenta niciodata la km, asa ca poate gresesc, dar eu as zice ca sunt vreo 3 din sosea, nu 7. Nu ca ar conta foarte tare, dar sa nu creada cineva ca sunt prea multi si sa nu incerce sa faca drumul pana acolo, chiar si numai pentru o plimbare. Pentru ca merita. Cum o sa ajung zilele urmatoare in zona, o sa ma lamuresc. Felicitari pentru ca ai scris despre o zona atat de draga mie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[26.12.14 20:33:53]
»

@Aurici - Multumesc f. mult, ma bucur ca am reusit sa te "misc"; in ce priveste distanta, eu asa imi amintesc, insa nu bag mana in foc! Oricum ar fi, merita vazut si "vizitat un asemenea loc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, irinad
Alte impresii din această RUBRICĂVilele Satul Prunilor [Pietroşita, DB]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.67196393013 sec
    ecranul dvs: 1 x 1