GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Imi doream cu ardoare sa-mi revad prietenul. Un prieten adevarat, statornic, un prieten care nu tradeaza niciodata, care nu-mi intoarce niciodata spatele. Un prieten care intotdeauna ma primeste cu bratele deschise, care-mi asculta in liniste gandurile, pasurile, idealurile mele. Nu puteam sa inchei anul si sa nu-mi revad acest prieten bun, tacut, cu tamplele ninse... MUNTELE.
Dupa febra alegerilor, mi-am planificat o binemeritata saptamana de concediu, pentru incarcarea bateriilor, si cum sotioara mea si-a luat concediu in aceeasi perioada cu mine, ce altceva aveam de facut?
Cautand o pensiune mai retrasa, in mijlocul naturii, la poalele muntilor, am gasit vila Ursul din satul Ciunget, comuna Malaia, si vazand galeria foto, mi-am dat seama ca este ceea ce cautam.
Initial am rezervat un apartament cu doua camere pentru 3 nopti, dar cum eram nerabdatori sa plecam mai repede, am extins rezervarea la 4 nopti, primind si o reducere, de la 200 la 170 lei pe noapte, avand inclus micul dejun.
Traseul spre vila Ursul nu este complicat, din E 81, dupa ce se traverseaza statiunea Calimanesti - Caciulata, la aproximativ 18 km de aceasta se vireaza la stanga, catre Brezoi, pe DN 7A, se trece prin acest orasel, si cu 14 km inainte de Voineasa se vireaza la stanga, in satul Ciunget, care apartine de comuna Malaia. De la intrarea in sat, se parcurg circa 6 km de drum asfaltat, apoi din centrul localitatii, pe langa un magazin alimentar, se vireaza la dreapta pe un drum neasfaltat, dar acceptabil, si se mai parcurg 3 km pana la vila.
Prima impresie? Excelenta, vila este amplasata la poalele muntelui, intr-un cadru natural de exceptie, cu paraul Rudareasa curgand molcom in spatele acesteia.
Am fost intampinati cu caldura de administratori, domnul si doamna Mihailescu, care s-au oferit sa ne prezinte vila. Aceasta dispune la parter de sala de mese, la etajul 1 de doua apartamente cu cate doua camere, cu vedere in lateral si in spatele vilei, si doua camere duble, acestea avand si o terasa, prevazuta cu masute si scaune, cu vedere catre drumul de acces din fata vilei. La etajul 2 sunt 4 camere duble, fara balcon, iar la mansarda este amplasat un fel de living, sau spatiu de recreere, cum doriti sa-i spuneti, cu canapele, fotolii si lcd cu diagonala mare. De mentionat ca atat apartamentele cat si camerele duble au baie proprie.
Cate ceva despre apartamentul in care am stat noi: spatios, curat, aerisit, baie suficient de mare, dimineata era o binecuvantare sa deschizi fereastra, sa tragi aer curat in piept si sa auzi susurul Rudaresei. Va vine sa credeti ca am oprit caldura in apartament? Acesta este pozitionat deasupra centralei si practic caldura venea de jos, parchetul din camere si gresia din baie erau calde tot timpul. Tv era doar intr-o camera, wireless fara probleme, dar ce credeti ca lipsea din acel apartament? Ei bine, usa, oameni buni, usa dintre camere lipsea cu desavarsire. Cum incercam sa ma intorc de pe o parte pe alta, odrasla mea, din cealalta camera, intreba: "Ce faceti acolo, dragii mei? '' Stau si ma intreb, daca apartamentul ar fi ocupat de doua cupluri tinere, lipsa usii ar fi un impediment grav, nu? Sper ca m-ati inteles.
Pe parcursul celor patru zile, am servit masa doar la vila Ursul, iar doamna Mihailescu ne-a incantat papilele gustative cu mancarurile pregatite cu mult suflet de domnia sa, si in cantitati mai mult decat suficiente, la preturi rezonabile. Cand discutati de desert, nu uitati sa cereti doamnei Mihailescu sa va faca eclere, sunt dumnezeiesti! Nu-mi aduc aminte sa fi mancat prin alte locuri eclere mai bune ca acestea.
Referitor la modalitatile de recreere, puteti sa vizitati hidrocentrala din satul Ciunget (atentie, se poate vizita doar de grupuri de cel putin 8 persoane) sa faceti scurte drumetii in apropierea vilei, iar daca timpul nu permite acest lucru, la o cana cu vin fiert puteti beneficia de diverse jocuri (rummy, carti, table) sau playstation.
La final de poveste, sa spunem ca au fost 4 zile de relaxare totala, de rasfat culinar, de eliminare a stress-ului, iar pentru cei care ajung in zona Ciunget - Malaia, i-as sfatui sa nu ocoleasca vila Ursul, chiar se merita sa ajungeti aici.
Si inca ceva: i-am spus "la revedere'' prietenului meu, muntele, promitandu-i totodata ca ne vom revedea cat de curand.
Trimis de Safta Radu in 02.12.14 20:03:19
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.40650800 N, 23.92651700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Draga Safta Radu prietene! Sa nu te superi de modul de adresare dar si eu sunt prieten mare cu el - MUNTELE. Si cum prietenii prietenilor mei sunt si prietenii mei...
Un loc de care nu stiam, ma refer la vila ursu. Prin Malaia am mai trecut stiu unde e ramificatia de care ne spui asa ca ar trebui sa iau in calcul candva...
Multumim Safta Radu. RESPECT pentru asa prieteni!
Dan
Dacă n-am votat primul măcar am primul ecou! Chiar mă întrebam când o să mai scrii ceva, pentru că tăcerea a fost (prea) lungă! Mi-am propus ca, in anul de stă să vină s-ajung la Mălaia, este o pensiune în pădure, dar și dacă mă tai nu -mi amintesc cum se cheamă. Se poate face off road și excursii prin pădure, chiar îs curios! altfel, bine-ai revenit între "Sadovenii" de pe AFA!
@Dan&Ema - Draga Dan, nu ma pot supara pe modul tau de adresare, doar suntem membrii unei comunitati onorabile. Referitor la vila Ursul, nici eu nu stiam mare lucru despre aceasta, am descoperit-o intamplator, desi cunosc foarte bine zona Malaia-Voineasa. Doar atat pot sa spun: e superb acolo. Multumesc pentru aprecieri, si sper ca la urmatoarea intalnire AFA sa ne putem vedea. Toate cele bune!
Vin și eu cu un vot, din păcate doar cu unul singur, tot din postura de iubitor al muntelui în general, dar mai ales al acestei zone.
Deși am avut cazare în Voineasa, de fiecare dată am vizitat Valea Latoriței și mi-am petrecut majoritatea timpului prin sălbaticele locuri ale munților Căpățânii.
@căpcă1 - Chiar asa de lunga ti s-a parut tacerea? (nu a mieilor). Nu am mai scris din 03.09.2014, trei luni nu-s chiar asa multe. Pensiunea la care te referi cred ca se numeste ,,Casuta din padure'', din Malaia, unde intr-adevar, se pun la dispozitie atv-uri si masina de teren. Daca te vei duce acolo, si pensiunea este cea de care am amintit eu, informatia te costa o bere. Si la final doar atat: bine v-am regasit, ,,Sadovenilor'' de pe AFA!
@traian. leuca - Intr-adevar, peisajele muntilor Capatanii sunt splendide, dar nici cele ale muntilor Latoritei nu sunt mai prejos. Oricum, incepand de la Brezoi pana la Obarsia Lotrului, zona e superba. Multumesc pentru vot, aprecierea dvs. ma onoreaza.
@traian. leuca: Traian Leuca inca un prieten al prietenului meu - MUNTELE.
Salutari prietene
Dan
@Dan&Ema - Mulțumesc, Dan!
@Safta Radu - Foarte convingator review, felicitari, aproape ca am fost acolo.
@Safta Radu - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster26 - Coordonatele GPS sunt urmatoarele: 45.3870 N - 23.9488 E.
@Safta Radu - coordonatele indicate de tine mai sus, sunt fix pe/peste Uzina Lotru - Ciunget click aici 45.3870,23.9488.
Te rog sa mai dai un click aici- 45.406601,23.926648, eu incerc sa localizez pe harta pensiunea/vila unde ati fost cazati.
@webmaster26 - E posibil sa fie o eroare datorita GPS-ului meu. Oricum, am discutat cu putin timp in urma si cu administratorul vilei, care mi-a dat urmatoarele coordonate: 45.3861 N - 23.9475 E.
@Safta Radu - Mi-a placut mult cum ai inceput (mai ales, vreau sa zic). Chiar eram nerabdatoare sa vad despre ce prieten o sa vorbesti!
Ah! Si mi-ai mai facut si chef de duca spre varul prietenului tau, care e pe-aici pe-aproape, poate reusesc si eu in weekendul prelungit care se prezinta sa-l calc nitel pe fusta... In ciuda frigului care ne cam zgribuleste de cateva zile.
Si nu in ultimul rand... la Voineasa n-am mai fost de cand era mica. Imi aduc aminte de grefurile pe care le mancam acolo pe vremea lu' Ceausescu. De-atunci imi plac mie grefurile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 Nu recomand nimanui, o experienta horror — scris în 01.09.20 de ux117353 din SIBIU
- Sep.2016 O surpriza placuta — scris în 29.09.16 de miha manafu din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Jun.2015 O zona putin frecventata si aproape necunoscuta. Malaia – Ciunget — scris în 17.06.15 de vega06 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Superb! — scris în 24.08.14 de roxanadracu din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Optim — scris în 03.08.14 de Maimai din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- May.2014 Relaxant — scris în 14.05.14 de andieelen din CRAIOVA - RECOMANDĂ