ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.06.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Slobozia
ÎNSCRIS: 12.03.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
DEC-2006
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La caldura Tomis-ului, in varf de munte

TIPĂREȘTE

Trecuse Craciunul, ne mai linistisem putin, eu aveam concediu, sotia "prinsese" cateva zile libere, iar perspectiva de a astepta acasa Revelionul (era 27 decembrie) nu ne prea convenea. Eram convinsi ca in perioada asta, intre sarbatori, cam greu poti gasi cazare din poarta in poarta pe la munte, dar la parinti nu aveam chef sa ne ducem, doar venisem de pe capul lor. O trecere scurta in revista a pilelor si relatiilor nu ne-a dezamagit: am sunat un coleg din Bucuresti, stiam ca parintii prietenei sale au o pensiune la Fundata (unde o mai fi si asta? ), ni s-a confirmat ca sunt camere libere, dar cu mentiunea ca la vila inca se mai construieste, fiind in extindere.

"Las-o, bai, ca merge-asa", am zis, astfel ne-am facut imediat de drum: in 25 de minute bagajele erau la usa. Doamne, ce bine era atunci cand faceam bagaje numai pentru doi, un troller mic si o geanta medie, acum, de cand cu copilul ne ia o zi intreaga, umplem portbagajul si scaunul din fata al masinii si tot mai uitam cate ceva.

Asadar, la indicatia colegului, pornim prin Bucuresti, ocolim regulamentar pe centura, iesim spre Targoviste, Malu cu Flori, Aproape de Voinesti o luam in sensul opus decat cel care duce la Campulung, trecem prin Rucar si ajungem pe inserat la Fundata, o localitate cocotata in varful muntilor. Drumul de la Voinesti a fost o incantare, peisaje extraordinare, carosabilil bun, mergi flancat pe ambele laturi de doua grupuri impunatoare de munti, la dreapta ai Bucegii, la stanga Piatra Craiului. De ajuns am ajuns, acum unde-i pensiunea, ca din Fundata am iesit deja. Dupa ceva explicatii ambigue cu repere si directii am intors si am intrat pe o straduta inzapezita care ne-a dus direct in curte.

Am coborat si am fost luati pe sus de gazde - Fam. Ionescu, doi constanteni (de-acolo si demunitrea de Tomis) de gasca, care ne-au descusut rapid cum a fost drumul, pe unde am venit, la ce ora am plecat... Ne-au ajutat sa debarcam bagajele si ne-au intrebat cam ce camera preferam, erau cateva variante. Dupa cazare ne-au poftit la cina si am stat cu ei la palavre si la o tuica de pruna. Sunt genul de oameni cu care ramai prieten, care fac tot posibilul sa te simti bine si care chiar reusesc.

Camera in care am preferat sa ne cazam (pentru intimitate) se afla la etajul doi al vilei, era destul de micuta, cu strictul necesar (mobilier nu prea nou, televizor, scaune, masuta), dar cu o priveliste extraordinara catre masivul Piatra Craiului. Baia era pe hol, dar (de aceea am ales si etajul 2) nu am avut cu cine o imparti, cu cabina de dus, toaleta, chiuveta, curate, prosoapele le gaseai in camera. Per total, nu era mare confort, dar era cald, atmosfera de casa la tara, iar noua ne-a oferit toata imtimitatea de care aveam nevoie.

Jos, langa bucatarie si locul de luat masa era un living imens, si o incapere cu masa de biliard, insa era cam frig acolo deoarece instalatia de incalzire suferea si ea transformari.

Mancarea, ei, aici e ceva de povestit. Terminai cina si te intreba ce vrei la micul-dejun, terminai micul-dejun te intreba ce vrei la pranz, si tot asa. Te intreba, e un fel de-a spune, ca venea intrebarea cu tot cu propunere, iar noi nu ne-am indurat sa respingem vre-una: ciorba de ciocanele, tocana de oaie, tochitura de porc, sarmalute, sunca afumata, branza de oaie... Intr-o dimineata am fost impreuna cu gazda la un vecin si a cumparat un ghium (bidon special de aluminiu pentru lapte) de iaurt de oaie, puteai sa-l intorci cu susul in jos, ca nu curgea, l-a taiat felii ca sa il scoata de acolo. Am baut (mai mult am mancat, cu lingura) cate o cana de dimineata, iar seara ne-au asteptat cu placinta de branza, la care a mai mers cate o cana. Inainte de fiecare masa se punea sticla de tuica de prune pe masa, am gasit-o si la micul-dejun (nici chiar asa...), iar seara era insotita si de carafa de vin de tara.

Locatia vilei este spectaculoasa, in fata peste ulita este o vale frumoasa impadurita, cu un parau repede, iar in spate este o pajiste pe care poti urca sa te dai cu sania - noi am prestat putin, era zapada putina, totusi, pentru luna decembrie. Curtea pensiunii nu era amenajata pe atunci, erau depozitate ceva materiale de constructii, iar o mare parte din vila era doar in faza de schelet de lemn.

Deplasari am facut in ambele zile, cu masina, am fost la Moeciu de Sus, dar fiind iarna nu prea era mare lucru de vazut, toata lumea era la gratare in curtile pensiunilor, asa ca am coborat pana la Cascada Chisatoarea (pardon de expresie, dar asa o cheama), care in aceasta perioada era inghetata si arata formidabil. Apoi am fost prin Bran, Predeal si Brasov. Pe drum am facut cateva achizitii culinare delicioase pentru sarbatorile ce mai urmau: branza la coaja de brad, carnati de caprioara, pastrama de caprioara, sirop de brad si palinca de pere. Se gaseau multe tarabe cu astfel de produse intre Rucar si Bran, asa ca aveai si posibilitatea de a compara, prin gustari repetate (nu se suparau bietii oameni, chiar erau dezamagiti ca sotia mea nu a vrut sa guste palinca, am luat-o dupa miros, ca sa plec cu tot cu permis acasa)

Cam atat despre evadarea noastra la Fundata, pensiunea, cum am gasit-o noi atunci nu era cine-stie-ce, gazdele, mancarea oferita de ele si imprejurimile, in schimb, sunt de nota 10. Daca au reusit sa ridice si confortul vilei la aceleasi standarde, Vila Tomis este o locatie de neevitat. A, pretul de camera era atunci 60 de lei, iar pentru mancare am mai platit cate cate 10 lei/zi, adica era cu totul 80 lei/camera/zi, ce sa mai, All Inclusive.

Noi ne vom mai duce, chiar avem o promisiune de respectat.


[fb]
---
Trimis de valimi in 25.06.10 14:34:06
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3705 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (valimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 la dus, facem un popas pe marginea drumului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5900 PMA (din 10 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
domidoc
Alte impresii din această RUBRICĂVila Tomis:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.60923600196838 sec
    ecranul dvs: 1 x 1