GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O vacanta reusita la Vila Călțun*** din Venus (viitoare Vila Tahne)
În luna iulie 2017 am fost cazati 8 zile la Vila Călțun*** din Venus.
Ce m-a determinat sa aleg această locație, a fost în primul rând nota mare cu care se prezinta pe un site de turism, respectiv 9,7 din 123 de recenzii. Trecând la pasul următor al motorului nostru de căutare, am bifat toate cerințele pe care le aveam de la o vacanță la mare: aproape de plajă, aproximativ 200 metri, construcție recent renovată, în anul 2014, loc de parcare în curtea închisă, curte mare cu umbră, loc generos de joacă pentru copii, aproape de centrul stațiunii, nu vroiam să fim izolați pentru că urma să luam masa la terasele din stațiune.
Rezervarea am făcut-o telefonic și am plătit 100 lei avans.
La pensiunea Vila Călțun se ajunge foarte ușor, un punct de reper vizibil de la mare distanță, este Hotelul Vulturul. Dacă înaintați pe strada din fața intrării în hotel, ajungeți la Cherhana, pe peretele căreia este montat indicatorul cu denumirea străzii Gheorghe Țuțuianu aviator, iar putin mai in fata, pe partea stanga, se observă o poartă albă care are numărul 1B. Aceasta este adresa Vilei Călțun, langa lacul Razelm. Pentru că nu are o reclamă cu denumirea, noi am trecut de acea poartă albă care nu ne spunea nimic. Când am întrebat de ce nu apare denumirea unității la stradă, răspunsul a fost că își va schimba denumirea din Vila Călțun în Vila Tahne - așa o veți găsi din sezonul viitor.
Am intrat pe ușă direct în parcarea unității. Am înaintat urcând câteva trepte spre recepție. Doamna Șadi, camerista unității ne aștepta cu camera pregătită, cu toate că am ajuns mai repede decat ora oficială de cazare. Ea ne-a spus să apăsăm pe întrerupătorul de la poarta acționată electric și să parcăm mașina în curte. Erau locuri cu umbră la care am ajuns și noi după câteva zile, după ce s-au eliberat.
În ziua în care ne-am cazat am primit din partea pensiunii două tichete de reducere - unul pentru șezlonguri și unul pentru Cherhana. Am servit prânzul de două ori la Cherhana și am beneficiat de o reducere de 10% din totalul consumației de fiecare dată când am prezentat tichetul respectiv. Pe șezlonguri nu am stat, dar am aflat că este o reducere de 5 lei din prețul șezlongului de 20 lei. Anul acesta a fost primul an in care nu am stat la plaja deloc, am facut doar baie in mare.
Din curtea cu gazon, amenajată cu mult bun gust, cu arbuști ornamentali, flori, statuete decorative și fântână arteziană, se intră în trei vile, fiecare dintre acestea fiind construită pe două nivele.
Camera. Noi am primit camera nr. 6, de la etajul întâi, din Vila 1. Fără să știm clădirea unde o vom primi, a fost camera perfectă, pentru că nouă ne place răcoarea, iar Vila 1 este în umbra copacilor, nu a trebuit să pornim deloc aerul condiționat. Am lăsat deschise permanent geamrile de la cameră si de la baie, acestea fiind prevăzute cu plasă împotriva insectelor.
Acestea, combinate cu ușa deschisă de la balconul umbrit de ramurile unui copac, de unde vântul intra cu putere in camera, ca dintr-un ventilator, ne-a asigurat un confort termic perfect.
Camera în care am locuit noi trei (doi adulti si un copil), este spațioasă, ca toate celelalte de altfel. Aceasta este mobilată cu un pat dublu matrimonial, un fotoliu extensibil, două noptiere, deasupra cărora erau în loc de veioze, două întrerupătoare pentru aplicele fixate pe perete, un suport din lemn pentru bagaje, o masă cu frigiderul mascat în interior, o oglindă mare deasupra mesei, un taburet, coș de gunoi sub masă, tavă cu pahare și telecomenzile de la aerul condiționat și televizorul lcd fixat pe perete, cuier, un dulap mare compartimentat în două, o parte pentru haine pe umerașe și o parte cu rafturi. Pe un raft era seiful care ne-a scăpat de grija obiectelor de valoare pe plaja. Nu se plătește suplimentar a. c. și seiful.
Camera zugrăvită în alb te cheamă să te relaxezi cu culorile sale calde date de combinația dintre maro și bej ale mobilierului asortat cu draperiile și gresia care îmbracă pardoseala. La toate acestea se adaugă confortul patului, care nu scârțâie, cu saltea de calitate îmbrăcată într-un așternut de un alb impecabil.
Camera este decorată cu un tablou frumos, cu flori, amplasat deasupra patului. În sertarul unei noptiere am găsit Biblia.
Din cameră urmează un hol de pe care se intră, pe partea stângă, în baie iar în față este ușa de termopan prin care se ajunge pe terasă.
Baia. Gresia imită o țesătură de bambus într-o nuanță de maro deschis. Faianța având aceeași textură orientală ca gresia vine să completeze armonios cromatica caldă a băii.
La intrare pe perete este fixat uscătorul de păr și suportul pentru prosopul de mâini. Chiuveta este încastrată într-un dulap cu două uși.
Deasupra chiuvetei sunt fixate în perete suporturi pentru săpun, un pahar și oglinda frumos decorată. Cabina de duș este de asemenea de calitate, nu iese nici un strop de apă dincolo de ușile ei. Un preș antiderapant vă așteaptă în fața cabinei. Lângă cabina de duș am găsit pe un suport cu bare de uscat, prosoapele albe, câte două pentru fiecare persoană cazată în cameră (unul mare și unul mic). Hârtia igienică albă avea întotdeauna încă o rezervă în baie. Consumabile de genul săpunului și șamponului, nu sunt asigurate de unitatea de cazare.
Balconul. La ieșirea din cameră pe balcon, este fixat pe perete un uscător de haine. Un alt uscător de haine este montat pe balustrada terasei, mai în capăt. Două scaune și o măsuță cu scrumieră vă așteaptă să vă relaxați, sau să supravegheați joaca copiilor.
Camera noastră avea balconul cu ieșire la spațiul generos de joacă pentru copii, acoperit cu mochetă verde. Aici copiii se pot bucura de balansoar, tobogan, trambulină si altele care nu știu cum se cheamă, le puteți vedea în fotografii. Două umbrele mari și un copac asigură umbra la spațiul de joacă.
Părinții și nu numai, pot urmări de pe fotoliile din foișorul amplasat la capătul spațiului de joacă, activitățile copiilor.
În capătul opus, cu o treaptă mai jos, este amenajat un loc în care se poate face grătar, două chiuvete, mese cu umbrele pentru turiștii care vor să servească masa afară, la aer. Pentru cei care vor să servească masa în interior, la răcoare, au varianta unei săli cu mese și scaune tapițate foarte comode si frumoase. Peste tot, și afară și înăuntru, sunt scaune pentru servit masa, speciale pentru copii mici.
În unitate sunt multe spații pentru socializare, frumos decorate și amenajate, atât în interior cât și afară. Chiar la intrarea în Vila1, la receptie, este o terasa mare acoperita, cu scaune și mese, frumos decorata cu plante ornamentale și pietricele.
În curte se poate face plajă pe șezlongurile amplasate imediat după intrare.
Foarte utile în păstrarea curățeniei sunt cele două dușuri pentru curatat nisipul de la plaja, care se găsesc pe scările de la intrarea în pensiune.
Bucătăria pensiunii este complet utilata, vă oferă posibilitatea de a găti, de a încălzi mâncarea precum și de a o păstra la rece în frigiderul încăpător tip vitrină. Găsiți în bucătărie un stativ cu multe materii prime necesare pentru prepararea mâncării. De exemplu eu am cumpărat lapte, de la Kaufland și am coborât în bucătărie să-l încălzesc. M-am uitat un pic pe acolo și am văzut că este gris, zahăr și i-am făcut o surpriză baiatului meu care adoră grisul cu lapte. Mai găsiți acolo și fasole boabe, făină de malai, făină albă, sare, ulei, vegeta, cafea, condimente etc.
Curățenia este exemplară, doamna Sadi camerista, este foarte discretă, urmărește turiștii când ies din cameră ca apoi să facă rapid curățenie, fără să îi deranjeze. Noi cum plecam dimineața, intra repede sa aranjezer in camera, să fie gata pe când ne întoarcem. Prosoapele se schimbă aproape zilnic, de câte ori este cazul, fără să le lăsați pe jos, coșurile de gunoi sunt de asemenea golite în fiecare dimineață. Orice informație sau ajutor vă sunt oferite cu zâmbetul pe buze.
O surpriza foarte placuta a fost aranjamentul in forma de lebada si trandafirul rosu pe cale l-am gasit a doua zi in camera, dupa ce ne-am intors de pe plaja.
Pensiunea are o capacitate de 18 camere repartizate în trei clădiri. Acestea sunt toate mobilate cu pat matrimonial și fotoliu extensibil, balcon, aer conditionat, seif, frigider, televizor, Wi-Fi, geamuri cu plasă împotriva insectelor, baie proprie cu cabina de duș.
Apartamentele. În pensiune mai există două apartamente care sunt compuse fiecare din două camere. Acestea se află în Vila 1, unde care am fost cazati si noi, ambele la etajul întâi, fiind situate deasupra receptiei.
Dintr-un hol se intră în apartament, într-o cameră mare cu canapea extensibilă, fotoliu extensibil, frigider, masă cu oglindă, tv, taburet, măsuță, suport pentru bagaje, cuier și baie. Din living se intră direct în dormitorul apartamentului, mobilat cu un pat matrimonial, noptiere și dulap cu patru uși și oglindă, toate realizate din lemn masiv. Pardoseala este cu gresie. Din dormitor se iese pe terasa de unde se poate vedea spațiul de joacă. Apartamentele dispun de un loc de socializare pe hol, mobilat cu două canapele și masă.
O caracterizare în câteva cuvinte, a Vilei Călțun din Venus, sună cam așa:
-locatie aproape de mare, terase si magazine
- curățenie
- ospitalitate
- confort
- liniște
- parcare in curte
- spațiu generos de joacă.
Vă recomand să alegeți această cazare, nu veți fi dezamăgiți!
Noi dorim să revenim la această pensiune!
Trimis de Dana2008 in 02.08.17 20:16:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VENUS.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.84547820 N, 28.59553850 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Vila Călțun / Tahne [Venus], VENUS / SATURN" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: E bine localizata!... poate un pic mai pe stanga, in linie dreapta, se vede din capatul strazii poarta alba
@Dana2008: Foarte bună această cazare la mare și cu un preț bun pentru acest sezon!
Bună și pentru familii tinere și de ce nu și pentru familii cu nepoți! Sunt adepta cazărilor în vile și nu în hoteluri mai ales când ai în grijă și copii mai mici.
@mprofeanu: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri!
Cu un spațiu atât de mare, cu trei corpuri și douăzeci de camere, mi se pare foarte aerisit.
Pentru copii e perfect, îi poți lăsa să se joace în siguranță.
Nu știu dacă vârsta, dar nu suport să fiu cazată într-un loc cu spectacole până la miezul nopții și nici cu piscina sa tipe lumea întreaga zi. Vreau liniște acolo unde e locul de odihnă.
La Hotel Vulturul și Mera e o gălăgie continuă, și prețurile sunt de câteva ori mai mari.
Călătorii plăcute!
@Dana2008: Fata de cele pe care le tot auzim despre litoralul romanesc si locurile sale de cazre, nu-mi vine sa cred ca pot exista locuri atat de placute. Am mai citit despre locuri care merita luate in seama insa sunt destul de putine inca.
Insa atunci cand gasim un loc bun choar este util turuor sa povestim despre ele. Felicitari, votat cu mare drag, pornesc la drum ca am multe de recuperat din articolele tale. ????
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: Bună ziua! Mulțumesc frumos webmaster!
Buna ziua. am o intrebare... am un baiat de 10 ani... as gasi posibilitati de distractie pentru el in statiune? multumesc
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 O vacanță relaxantă! — scris în 12.07.23 de cris1982 din TURNU MăGURELE - RECOMANDĂ