GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În iulie, anul trecut (2012), am reuşit iar să ne adunăm mai multe familii undeva la munte într-o zonă frumoasă, unde cei mai mulţi dintre noi nu mai fuseseră niciodată, zona Voina de lângă Câmpulung Muscel.
Am ales ca şi locaţie de cazare Vila Silva despre care am obţinut ceva relaţii de pe internet, prima sursă fiind chiar situl ,,Am fost acolo”, o vilă către care am plecat cu inima puţin îndoită, fiindcă am găsit destul de puţine postări despre aceasta ca să ne putem face o imagine completă.
În zona oraşului Câmpulung, la intersecţia semaforizată a drumurilor care vin de la Braşov respectiv Piteşti se face o şosea către localitatea turistică Lereşti. Ţinând drumul drept, ajungi la barajul Râuşor construit pe râul Târgului. De aici ţi în continuare şoseaua care urmăreşte malul drept al lacului de acumulare conform direcţiei de deplasare. Din coada lacului se parcurge mai puţin de un kilometru şi până în cabana Voina, pe partea stângă a şoselei, chiar la şosea se află Vila Silva.
Am ajuns destul de repede, drumul fiind destul de bun, partea care în trecut fusese foarte rea calitativ, Câmpulung – Voina, tocmai fusese refăcută, cred că în urmă cu un an. Doar în două locuri, către capătul dinspre Voina, am întâlnit grămezi de pietriş pe asfalt, rezultate în urma unor mici alunecări de teren.
Vila Silva se găseşte aproape de cabana Voina (la câteva sute de metri), un reper puternic al locului, cândva singura clădire din zonă, locaţie unde pe vremuri mulţi iubitori ai muntelui au petrecut clipe de relaxare după sau înainte de ascensiunea munţilor Iezer – Păpuşa, atracţia principală a plaiurilor muscelene pentru montaniarzi.
Vila se află chiar lângă pădure, la altitudinea de 950 de metri. Este o clădire galbenă cu 2 etaje plus mansardă pe care o vezi uşor de la mare distanţă. Dispune de 24 de locuri de cazare. La parter are un living spaţios cu loc de luat masa pentru 24 persoane şi bucătărie complet mobilată. La etajul 2 mai există o bucărtărie complet mobilată şi utilată cu tot ce este necesar pentru prepararea hranei pe timpul sejurului.
În total vila are 11 dormitoare dintre care 2 triple, celelalte 9 fiind duble. Două dintre dormitoarele de la etajul 1 au baia pe hol, toate celelalte fiind cu baie proprie. 3 dintre dormitoare sunt la mansardă. Acestea sunt amenajate în stil rustic. Pe holul de la mansardă se află un frigider care deserveşte cele 3 camere. Oricum, bucătăriile pot fi folosite de toată lumea cazată în vilă şi în fiecare bucătărie există câte un frigider mare (combină frigorifică).
Vă dau toate aceste amănunte pentru că am văzut toată vila deoarece grupul nostru a ocupat o mare parte din camerele vilei cam pe la toate etajele. Familia mea a avut camera de la parter de care am fost foarte mulţumiţi. Cred că fotografiile vor fi suficient de convingătoare.
Pentru cine are nevoie, se pot instala şi paturi pliante, suplimentare. Vila dispune de încălzire centrală astfel încât apa caldă şi căldura sunt asigurate permanent.
Mai mult decât atât, în fiecare moment există o persoană de serviciu care are grijă să rezolve doleanţele sau plângerile (dacă există) clienţilor. Această persoană te ajută inclusiv cu aprinderea focului la grătar.
Curtea vilei este mică dar suficientă pentru un foişor unde poţi petrece clipe plăcute alături de prieteni, servind masa sau pregătind carnea pentru grătarul aflat alături. În curte există chiar şi un leagăn pentru copii sau adulţi.
Parcarea maşinilor se face într-un loc amenajat în afara curţii, pe cealaltă parte a şoselei, pe malul râului. Staţi liniştiţi, sunt suficiente locuri pentru maşini. O maşină, poate două, pot fi parcate şi în curte. E oricum mai comod să o parchezi peste drum. Sunt doar 5-6 metri de gardul vilei. Nu trebuie să vă faceţi probleme, noaptea e atâta linişte acolo, că i-ai auzi alarma şi de la un kilometru. Dar nu cred că este cazul...
Tarifele de cazare variază în funcţie de cameră şi de numărul de zile pe care le petreci aici. Dacă îmi aduc bine aminte, am plătit 90 de lei pe noapte şi am stat 2 nopţi. Nu mai ştiu cât au plătit ceilalţi. Ştiu că au fost diferenţe nu numai în funcţie de cameră dar şi de numărul de membri ai familiei şi dacă a fost instalat în cameră pat pliant suplimentar. Ştiu că au fost şi familii care au plătit 120 de lei pe noapte.
Camera în care am stat era spaţioasă, foarte curată şi excelent întreţinută, avea mobilă nouă şi era amenajată cu foarte mult bun gust. Baia era mare cu gresie închisă la culoare şi faianţă în nuanţe deschise, cu cabină de duş. Oricum, totul pus foarte bine la punct. Sincer nu i-am găsit cusur camerei. Am fost încântat inclusiv de lenjeria de pe pat. Bravo lor, proprietarilor şi personalului vilei. Oameni gospodari şi curaţi. Dacă ceea ce am scris nu vă va convinge, fotografiile postate o vor face cu siguranţă.
Ce se poate face în zonă? Pentru cei ce caută relaxarea este un loc propice. Eşti la munte. Auzi freamătul pădurii şi susurul râului Târgului care curge în apropiere. Poţi face un grătar şi poţi petrece clipe plăcute alături de familie şi prieteni.
Pentru cei mai energici sunt indicate plimbările în zonă de-a lungul râului către lacul de acumulare, unde vara te poţi bălăci, un loc bun fiind în extremitatea dreaptă cum te duci către lac. Ca să ajungi totuşi în prtea aceea a lacului trebuie să treci pe drumul de pe baraj (acces permis faţă de alte baraje) şi apoi să abordezi un drum cam prost, de pământ şi foarte prăfos, cu multe hârtoape, lung de câţiva kilometri. Altă variantă ar fi plimbările prin pădure până acolo unde încep traseele montane şi de ce nu, chiar abordarea unor trasee de aici din aceşti munţi frumoşi şi mai puţin poluaţi faţă de Bucegi sau Ciucaş.
Vă recomand un traseu uşor şi plăcut de aproximativ 1,5 – 2 ore până la Cabana Cuca. Merită din plin. Pentru cei mai sportivi le recomand să urce către lacul Iezer unde este şi refugiul cu acelaş nume şi de ce nu chiar mai sus, în creastă de unde pot fi atacate vârfurile Iezerului şi cu mai mult efort şi timp alocat chiar Păpuşa, un munte golaş, puţin straniu, de pe virful căruia se vede excelent frumosul masiv Piatra Craiului.
Pe mine aceşti munţi m-au încântat. Dar despre acest aspect vă voi povesti cu altă ocazie.
Vă recomand cu încredere Vila Silva din zona Voina.
Trimis de bose in 14.08.13 02:20:58
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bose); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.43891140 N, 25.04772820 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 O vacanta frumoasa si relaxanta la Vila Silva — scris în 09.09.20 de Olaru2020 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Cazare Vila Silva — scris în 10.08.16 de badmar din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Respectul pentru turisti este cuvantul de ordine — scris în 13.09.13 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Frumos — scris în 30.06.13 de eduard06 din ILFOV - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Un weekend reusit — scris în 05.09.11 de ninel* din CALARASI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Am fost acolo si ne-a placut mult! — scris în 24.08.11 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ