ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.02.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2021
DURATA: 2 nopți
Familie
6 AD. + 4 COPII -- v: mici și mari
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Vila fără nume

TIPĂREȘTE

Anotimpul alb e cam banal pentru mine, aparent n-ar fi important, dar totuși are frumusețea și strălucirea lui. Poate și pentru că nu rezonez cu frigul, cu muntele, cu drumețiile obositoare, cu mirosul frigului și cu disconfortul creat.

Fiind vacanța copiilor, familionul soțului a hotărât să pună de-o escapadă muntoasă, la un sfârșit de săptămână. Bun așa, dar eu nu pot lipsi de la muncă, vineri am ajuns la ora 21 acasă, am plecat spre Bușteni sâmbăta, după câteva treburi administrative prin casă.

Așadar, alegerea și rezervarea nu-mi aparține dar cine a ales a fost inspirat, s-a dorit distanțare și izolare, curățenie și autogospodărire, criteriile au fost îndeplinite și oamenii fericiți.

Sincer, m-am săturat de restricții, uneori uit de ele și nu-mi mai pasă de distanțări, m-au epuizat psihic, nu mai sunt obsedată, am obosit.

Drumul din capitală până la vila Romina din Bușteni a fost în mare parte liniștit, pe A3 ceața densă ne-a însoțit de-a lungul călătoriei, de la Nistorești s-a rupt filmul, a ieșit soarele dar înaintam cu 5 km/oră, prilej de înjurături urâte adresate celor care s-au perindat pe la cârma țării de-a lungul celor 30 ani. De fapt noi suntem vinovați, prin votul nostru ne dăm acordul ca unii să se îmbogățească pe cârca noastră.

Din Sinaia până în Bușteni am făcut 50 minute, un record absolut pentru mine, m-am felicitat pentru toate voturile acordate de mine aleșilor noștri.

Dacă tot i-am înjurat pe cei bogați, prima oprire a fost la mănăstire, din drumul național am virat la stânga, înainte de intrarea în Bușteni, spre poiana Palanca, acolo unde-i și vila Romina.

Am admirat muntele, mănăstirea și animăluțele, hotelul mănăstirii, brazii și arbuștii înghețați, aleile pline de noroi, am terminat cu supușenia, ne-am întâlnit cu familionul și-am pornit către vila fără nume, Romina.


despre SERVICII

Să fi mers vreo 5 minute pe jos, din poarta mănăstirii Caraiman până la vilă. Strada Palanca e îngustă cât o mașină, cartierul e relativ nou, după vila Ermitage mi s-a arătat clădirea închiriată de familion, o clădire galbenă, cu o curte mică, în loc de nume avea lipiți niște fluturași la intrare, părea o vilă privată, de neînchiriat. Asta e și ideea, să nu se bănuiască nimic din punct de vedere financiar, părerea mea.

Rezervarea s-a făcut la telefon, turistul e chestionat de proprietăreasă, nu se închiriază studenților, tinerilor puși pe distracție și beție, pe distrugere. Fiind pandemie se poate închiria doar toată clădirea, un domn localnic întâmpină turiștii, am înțeles că e foarte amabil, politicos și atent la dorințele turiștilor.

În interiorul casei nu există semnal la internet dar wi-fi funcționa parolat, a fost ok.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Vila Romina are 5 camere, 6 băi, o bucătărie, o sufragerie, acestea sunt dispuse astfel:

La parter este sufrageria, o baie, un hol cu un cuier, bucătăria și un dormitor cu baie proprie.

La etajul unu sunt 3 camere, intrarea în fiecare dintre ele se face dintr-un hol acoperit cu gresie, două dormitoare au baie în cameră, al treilea are baia pe hol. Toate aceste trei camere dețin balcon, priveliștea este frumoasă.

Mansarda, adică podul casei, are baie proprie, camera e de dimensiuni medii, patul e matrimonial, nu lipsește nici de aici televizorul, copiii au fost încântați. Cădița din baie are mușama, n-am studiat prea bine încăperile dar am observat că rosturile cădiței sunt cam „expirate” , recomand schimbarea sau remedierea acestui minus.

Livingul este spațios, dreptunghiular, luminos, mobilat cu o masă mare și multe scaune, o canapea și un fotoliu, caloriferele frigeau, atmosfera era caldă și la propriu, și la figurat. Pe o comodă era un tv, o sobă superbă se odihnea într-un colțișor, câteva obiecte decorative încântau ochii turistului.

Baia de la parter era micuță, avea consumabile, gresia acoperă și aici pardoseala, ca peste tot în vilă.

Bucătăria este minusculă, complet echipată, super curată, numa’ bună pentru iubitorii de spălat vase și bucătăreală în vacanță. N-au lipsit nici detergentul pentru vase, buretele și laveta, cârpele de bucătărie, coșul de gunoi și absolut tot ce ține de oale, ulcele, tacâmuri, pahare, farfurii. Combina frigorifică este foarte mare, curată, incomodează un pic (mai mult) participanții la bucătăreală, eu aș muta-o pe holul care duce spre bucătărie, aș mări astfel un pic spațiul de... lucru. Aaa, la hotă era becul ars, necesită înlocuire.

Camera mea a fost la parter, lângă sufragerie. Micuță dar suficientă pentru noi, curată, călduroasă, fără balcon, cu baie proprie. Patul a fost confortabil, pernele mici și moi (doar două la număr), lenjeria era creponată și colorată-nerecomandată în turism. Noptierele de lângă pat nu aveau veioze, am adormit cu lumina din plafon aprinsă, citind. Deasupra comodei era agățat și un tv mic, funcționa la data șederii noastre acolo. Dulapul avea rafturi și spațiu pentru umerașe, cu umerașe, pentru priză m-am folosit de prelungitorul din dotare, nelipsit din bagajul meu. Geamul camerei era gătit cu jaluzele de birou.

Baia era micuță, foarte curată, pentru aerisire aveam geam, ca și consumabile aveam săpun lichid și h. ig. Cabina de duș deținea și ea un săpun lichid, scurgerea a funcționat perfect, n-am avut mirosuri ciudate și nici alte neplăceri. În cuierul din baie era agățat un mop, util în caz de stropeală. Caloriferul frigea, ca peste tot în casă. Am avut patru prosoape albe, normale.

Aș vrea să menționez un minus: apa caldă e fierbinte și are presiune doar dacă nu folosește și altcineva în același timp apa. Altfel, te scalzi cu apă rece, de munte, cu presiune mică. Eu am fost cu familionul, m-am descurcat.

Terasa Rominei este acoperită, spațioasă, mobilată cu un balansoar de grădină, cu scaune și mese, este acoperită cu gresie, locul e foarte plăcut. Ce nu m-a încântat a fost camera de supraveghere, eram la Big Brother. Noaptea umblă pisicile vecinilor peste tot, se uțupesc pe mese și se tolănesc în balansoar, mare grijă la mâncare și ce mai aduceți de acasă în paporniță.

Curtea este micuță, sunt doar trei locuri de parcare, dar se poate lăsa mașina mai sus, în parcarea largă de la mănăstire. Câteva fire de iarbă colorau grădina minusculă a vilei, doi pomi fructiferi așteptau primăvara, acompaniați de câțiva tuia. Locul e plăcut ochiului, priveliștea e frumușică, liniștea domnește în zonă.

Grătarul este prezent într-un colț al curții, e un pic de loc și pentru o masă și câteva scaune, lângă el.

În vilă se intră încălțat cu șoșonii din dotare, nu sunt restricții, părerea mea e că ține de bun simț (ca peste tot), nu aș intra cu noroi sau zăpadă într-o casă, hotel, pensiune sau vilă, nicăieri și niciodată.

Fiecare cameră are trei chei: una pentru poartă, alta pentru ușa de intrare și o a treia pentru cameră. O să vă întrebați de ce? Păi, dacă citiți articolele de dinainte de pandemie, o să constatați că proprietarii închiriau camerele, nu numai vila, adică era totul la noroc, puteai nimeri cu iubitori de manele, cu familii cu pitici, cu studenți amorezați sau mai știu eu cu cine... Plus că mini-bucătăria e doar pentru o persoană, vă dați seama ce coadă era la făcut ciorbe, prăjit ouă, cârnați/pește. Ca să nu mai spun de aglomerația din frigider, de abrambureala provocată de pungile pline cu mâncarea turiștilor.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

În zonă nu există restaurante, singurul loc în care puteți să vă simțiți ca în vacanță și nu ca acasă este restaurantul vilei Ermitage, la două case distanță, la care am înțeles că nu e grozavă haleala (mi-a zis cumnatul) =))

În vreme de pandemie, vila se închiriază intregal, ceea ce mi se pare mai ok. Cum ar fi să strigi la un străin: „măi, spală-te mai repede ca să vină și la mine apa caldă!” sau „nu mai spălați vasele până nu fac și eu un duș!” Fiind în familie, m-am descurcat mai ușor.

Apoi, să nu uitați camera de la etajul unu, cea cu baia pe hol: nu o recomand tinerilor îndrăgostiți, motivele sunt evidente.

Și, nu în ultimul rând, sunteți la Big Brother, să aveți în vedere și acest aspect.

Având în vedere amănuntele de mai sus, DA, eu recomand închirierea întregii case de către un familion sau un grup de prieteni care vor să spele vase, să gătească și să petreacă ore liniștite împreună. Important e că locul e foarte curat, bine întreținut, e pentru oameni cuminți și nepretențioși.

La plecare vine domnul administrator și face inventarul obiectelor, apoi puteți pleca liniștiți, fericiți că v-ați simțit în vacanță fix ca acasă =))

Nu se poate achita prin O. P. sau prin altă metodă „modernă” , banii să-i aveți „în batistă” (ca bunica), se achită cash administratorului, la sosire. Nu se eliberează chitanță sau factură, v-am spus că vila nu are numele scris niciunde.

Locul e într-o zonă liniștită, împrejurimile sunt muntoase, există o potecă prin pădure, spre strada Telecabinei. Poteca asta are 300 de trepte, se coboară printre brazi, noaptea e luminată, ziua e o plăcere să privești veverițele zbenguindu-se prin copaci, noaptea poate veți face cunoștință cu urșii înfometați :). Lidl este la 300 de trepte distanță, plus încă 10 minute de mers spre DN, drumul e îngrozitor de greu, credeți-mă pe cuvânt.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Relaxarea poate exista doar dacă închiriați toată vila, distractia ar cam trebui să fie mută, Big Brother și mănăstirea veghează teritoriul.

Alegeri inspirate vă doresc!


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 15.02.21 10:32:30
Validat / Publicat: 15.02.21 11:21:25

VIZUALIZĂRI: 973 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Mănăstirea Caraiman
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73400 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.02.21 11:17:46]
»

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

krisstinnaAUTOR REVIEW
[15.02.21 11:31:23]
»

@webmasterX:  Poziționarea pe hartă e ok, mulțumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[15.02.21 11:59:01]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[15.02.21 12:27:41]
»

@webmaster

k-lator
[15.02.21 14:05:06]
»

@krisstinna:  Foarte plastică descrierea, ca de obicei

Despre Romina... hmm ce să zic?! Pozele, pe lângă text, ne-au aratat cam tot ce are ea de oferit... chiar o vilă ca... acasă la cei cărora le place” mușamaua de dining” și gresia în dormitor 

Dar nu cred astea m-ar fi deranjat cel mai mult... adică nu mai mult decât lenjeria creponată (ce este mai frumos decât să te trezești dimineața cu un model de pernă pe obraz )...

Dar știi ce? Toate astea sunt suportabile pentru o noapte-două și prefer așa, decât o cazare cu mirosuri de baie și păianjeni cu care să mă împrietenesc chiar și de weekend

M-a amuzat articolul tău, așa că o să consider asta un bonus.

Toate cele bune și o zi minunată!

Aurici
[15.02.21 17:07:04]
»

Ultimile 5 titluri scrise pe saitul nostru, pentru această pensiune sunt: "O oază de liniște, Sejur fără cusur, Excelent, Super, Un colț de rai". Mie, din ce ai zis tu, dar mai ales din poze, nu mi s-a părut nici un colț de rai și nici o oază de liniște. Dar trebuie să recunosc că noi am avut multe escapade de grup (sper să mai avem), cu autogospodărire, care nu reprezintă vacanța noastră, ci întâlnirile periodice de 2-3 zile ca să cântăm/dansăm/jucăm diverse..., ceea ce n-am putea să facem la un hotel/pensiune care are personalul pe acolo, dornic să ne vină în întâmpinare. Așa că, eu vânez astfel de locații, doar că pe Romina n-am notat-o. Ar fi mai multe motive, dar de departe, Big Brother mi-a dat răcori pe șira spinării.  

Oricum, pentru o ieșire cu familionul cred că a fost foarte bine.

Sper că te-ai rugat la mănăstire să se ducă pe pustii​ restricțiile astea că și eu am obosit.

Te pup, numai bine​.

micutzuPHONE
[15.02.21 18:41:06]
»

Salut. Chiar dacă alegerea acestei cazări nu a fost aleasa de tine, scopul a fost atins. O mica evadare din cotidian, încărcarea bateriilor  si putina

​​​relaxare. Cu toții vrem sa uitam de pandemie, de restricții, de masca care a devenit obsesie nationala, mondiala, cosmica și ce o mai fi. Aștept cu nerăbdare clipa când fără prea mari planificări s​a putem pleca în excursii în tara sau în afara ei. Cum ți sa părut manastirea? Pentru ca acum cunoști povestea părintelui Gherontie, sant sigur ca ti sa părut mai interesanta. Toate cele bune.

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[15.02.21 20:16:09]
»

@k-lator:  Așa am considerat și eu, minusurile sunt prea puține pentru a întrista călătorii de-o zi, două, important e că peste tot domnește curățenia, că zona e liniștită, întâlnirea cu cei dragi poate fi un prilej de bucurie și încântare.  Nu am crăpat din cauza lenjeriei colorate sau a camerei de supraveghere, nu am fost acolo ca să ne despuiem sau sa facem prostii, suntem oameni trecuți bine de prima tinerețe, nepoții și strănepotul au fost liniștiti și încântați. Soțul meu a fost foarte fericit, deci întâlnirea a fost o reușită.  

De multe ori contează amănuntele, de-aia mă lungesc cu descrierea, in speranța că vin in ajutorul celor care caută o casa de închiriat in zonă atașez mereu și multe poze, poate-mi scapă ceva important, ceva ce ar fi util altor turiști.  

Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase, toate cele bune îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[15.02.21 20:20:02]
»

@Aurici:  Nu e fără cusur dar nici de lepădat, părerea mea. Și eu sunt tolerantă de fel, dau destul de ușor note mari, nu mă caracterizează ciufuțenia ​​

Casa dispune de un spațiu exterior mic, de camere normale dar curate, toate vilele mi s-au părut îngrămădite, fără intimitate, gândește-te că se închiriau camerele separat, nu grupurilor (in vremuri bune).

Strada e îngusta dar circulată, duminica venise la mănăstire un autocar, niciun pasager nu purta mască (asta ca fapt divers), se aglomerase strada, parcarea era deja plină cu mașini care aduceau oameni la slujba.  

Inițial nu observasem camera de supraveghere dar soțul meu e obsedat de așa ceva și cauta mereu indicii care sa-i confirme că există camere ascunse , am mai povestit că recomand tuturor oamenilor sa nu facă amor niciodată in vacanță, se pot trezi cu filmulețe pe YouTube (așa zice domnul soț)

In alta ordine de idei, familionul soțului este liniștit, toată lumea e cuminte, se ascultă Cyndi Lauper, Beatles, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Doors și alții, se povestesc amintiri din copilărie, nimeni nu se zbenguie, nu se misca de pe scaun/canapea, casa asta li s-a potrivit ca o mănușa  

Cred că s-au plictisit supraveghetorii noștri, nu au avut nimic interesant de văzut

Desigur ca nu m-aș duce acolo cu grupul nostru, noi facem show, nu suntem cuminți deloc

M-am rugat și mă rog mereu să revenim la vremurile bune, când eram fericiti dar nimeni nu aprecia acea fericire.

Te imbratisez cu drag, mulțumesc

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[15.02.21 20:23:29]
»

@micutzu:  Bună, da scopul întâlnirii a fost atins, casa a fost perfectă pentru neamurile mele cuminți. De fapt neamurile lui, ca ale mele sunt ca mine, agitate, nebunatice și puse pe dans și voie bună.  Mănăstirea este frumoasa, locul e minunat, peisajul de poveste, fiind sâmbătă nu a fost aglomerat. Bradul cu multe ramuri din Poiana Soarelui este foarte interesant, n-am mai văzut asemenea “brațe” . Și paraclisul din lemn e inedit datorită bradului.

Însă, nu mi-a plăcut clădirea-hotel, nu îmi place bișnițăreala.  

Am vizitat bisericile, știam că unul din cumnații mei a contribuit substanțial și la aceasta mănăstire, n-am avut timp sa-i caut numele la ctitori.  

Bateriile le-am cam descărcat pe scările din pădure, am zis ca îmi dau duhul in pădure, eram singura, fără telefon și acte, pe inserat, a fost terifiant

Familionul mă dăduse dispărută, soțul era disperat că rămăsese fără Escrava Isaura

Mulțumesc pentru vizită și pentru cuvinte, multă sănătate îți doresc!

zapacituPHONE
[15.02.21 22:03:58]
»

@krisstinna:  după o cazare de coșmar în același romantic Bușteni, descris recent de un coleg pe sait, această Romina (Power și Albano, la asta mă duce gândul...), pare să aducă un echilibru  "monahal" în ofertele de cazare ale stațiunii montane. Dispunerea camerelor, baia de pe hol, sistemul de supraveghere video (cred că și audio), bucătăria minusculă, trădează un oarecare voyeurism abscons al gazdelor sau poate un spleen cronicizat al acestora, izvorât din izolarea în sine sau impusă de pojarul pandemiilor sezoniere. Poate e numai neîncredere față de toți cei care le calcă pragul, poate greșesc, dar plata cash, fără chitanță/factură, aprinde beculețele pe undeva și poate încrederea va reveni în matca firescului carpatin.

Ai atins unele minusuri ale vilei, poate sunt citite de proprietari și vor fi remediate pentru a crește "ratingul" alegerilor, chiar și al unei vile necotate.

"Sincer, m-am săturat de restricții, uneori uit de ele și nu-mi mai pasă de distanțări, m-au epuizat psihic, nu mai sunt obsedată, am obosit. "

Cred că s-a ajuns la o saturație generalizată, dar trebuie să rămânem pe poziții. Ne ferim, mai lăsăm garda jos, uzați de rigoare, respirăm bucuroși că trăim, apoi iar ne mobilizăm. Mai simplu, ne adaptăm, învățând să trăim în pragul formării unei lumi noi. Jared Diamond în cartea  "Arme, virusuri și oțel"(apărută în 2010 la ed.All, și reeditată în 2019), ne traduce stările prin care trecem ciclic de mii de ani.

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[16.02.21 08:31:36]
»

@zapacitu:  Uite și un articol negativ, citește și ecoul gazdei, e ultimul vezi impresii​​

​​​​Ai punctat bine, e vorba de neîncrederea gazdei in turiști. Spun asta pentru că din conversatia cu a mea cumnată am înțeles că aceasta vilă fusese închiriată cândva unor tineri, ăia au petrecut și au distrus, probabil din cauza alcoolului.​​

 In ceea ce privește camera de supraveghere, poate nu credeam că funcționează dar am ieșit pe terasă la fumat, se întunecase deja, camera avea luminițe roșii, cred că era wireless, nu era ascunsa pe terasa, era deasupra balansoarului. Pe mine nu m-a deranjat, nu am nimic de ascuns

Nu știu dacă or mai fi fost și altele prin casa, nici nu prea mă interesa acest aspect, eu doar am spus ce am văzut, poate pentru unii ar reprezenta un minus, un disconfort, mă duce gândul la swingeri

Și nu in ultimul rând mă gândesc la vila asta nelocuită, poate gazdei i-o fi teama și de hoți, astfel că și-a luat măsuri de protecție. 

Cel mai tare mă deranjează că nu se poate plăti și altfel, că nu ai o dovadă a plății. 

Of, cu pandemia asta trebuie sa mai trăim mult timp, lumea e deja plictisita și sătulă de restricții și frici, eu nu las garda jos dar uneori îmi impun să uit și să trăiesc normal. 

Toate cele bune îți doresc!

​​

​​

Alex_Macedo
[16.02.21 15:29:08]
»

Sigur că, introducerea într-un review prin prime fraze, dă... ehm... împingere la parcurgerea întreagă a textului. Cum ai început, cu sezonul alb care nu îți dă aceea liniște cerebrală, cum o face cuptoriala verii, am parcurs tot texul în gând că, fiind născut pe caniculă, sunt în asentiment.

Am iubit muntele și zăpada, relația cu, fiind​ deteriorată în timp, divorțul fiind unul, ireconciliabil. Vremurile schimbând-u-se, nu mai sunt amator de dat cu punga, maimuța sau elefantul. Astăzi pârtiile supra-aglomerate, și-au lăsat farmecul în urmă cu 40 de ani, când trenul din București mă căra spre St. Moritz-ul montan, mioritic. Drumuri și pârtii aerisite, astăzi, de negăsit.

​Mușama în cada de la mansardă sau alte băi, e o premieră pentru mine, dar poate fi o nucă în perete de ținut minte.  

Mi-a plăcut... ehm... uțupitul​!... chiar și al pisicilor, cu toate că detest păr în farfurie cu mers languros pe catwalk. Totuși, uțupeala mi-a placut.

Chestia cu camera pe verandă este o tăiere la maioneză, totală. Este o CLARĂ intruziune în spațiul meu intim. Nu contează dacă am sau nu, ceva de ascuns. Oamenii se mai... scarpină, se... ehm... își mai trag un tricou peste burtă, cu un numar mai mic, se prostesc în familie... ​În spatele camerelor e un nene care mănâncă chipsuri, scobind-u-se în nas și cu scrumiera plină... Mă rog... asta e viziunea mea horror. Se uită cum 7 sau 8 oameni stau pe verandă, ca niște cuie înfipte în scaune.

"​Normal, boule, că nu mișcăm dacă tu ești în spatele unei camere fiind, prin urmărire, o definiție a crispării! "

În rest... un review plăcut totalmente. cu zâmbete fără mască​ și în care se simte unitate familială și plăcerea... inconveniente sau nu, de a petrece timpul împreună.

MI-A PLĂCUT!!!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[16.02.21 19:47:15]
»

@Alex_Macedo:  Sunt bucuroasă că ți-a plăcut... uțupeala mea muntoasă. Termenul îmi aparține, îl ador, îl folosesc mereu ​​

Să te lămuresc un pic: sunt alergică la pisici, mi se par frumoase și doar atât, mă mănâncă pielea de la ele și strănut într-una, evit cât pot contactul cu ele. Mai mult, simt mirosul lor pe persoanele care au pisici, odată m-am mutat pe alt scaun in metrou, mirosea o femeie și am întrebat-o dacă are pisică. Evident, avea. Nu am mai suportat strănutul și am fugit in altă parte ca să mă liniștesc.  

N-am știut ca pisicile își odihneau oasele in balansoar, după ce am făcut gogoși, miroseam îngrozitor. Am făcut un duș și mi-am dus hainele afara, nu suport mirosul de mâncare pe haine sau pe piele. După câteva minute, soțul mi-a adus hainele in casă,   a gonit pisicile după ele  

In alta ordine de idei, perdeaua aia din plastic, aia de la baie, eu o numesc simplu: mușama

Nu le suport nici pe astea: mușamaua (de pe masă) si perdeaua de la cadă, eu nu le folosesc de foarte mulți ani. Mi se pare neigienic să fac duș și sa se lipească plasticul ăla ud de pielea mea, numai gândul ca a fost lipit un alt corp de mușamaua aia, mă scârbește. Fiecare cu păsărica lui

Faza cu Big Brother: ai și tu dreptate, când ești la relaxare te poți scărpina, poate ai tandrețuri cu persoana iubita, poate... diverse situații, pot fi destule. De-aia am și spus că nu mi-aș duce acolo prietenii, noi ne distram la beție, nu facem stricăciuni vilei dar ne mai “despuiem” sau costumăm in diferite personaje și nu aș vrea sa apărem pe canale de socializare

Dar m-a amuzat versiunea ta horror, cred că ai o imaginatie mult mai bogata ca a mea

Și totuși, eu recomand vila celor liniștiti, dornici de o vorbă blajină la un pahar de... limonadă. Doar suntem lângă mănăstire, nu-i așa?

Mulțumesc Alex!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, Aurici, k-lator, micutzu, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂVila Romina:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073392152786255 sec
    ecranul dvs: 1 x 1