EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Anul ăsta vara parcă a venit mai devreme, sau poate asta a fost percepția mea, deoarece la sfârșitul lui mai deja mă bălăceam în piscină pe la prietenii bulgari, iar 2 zile mai târziu îmi înmuiam picioarele în însăși Marea Neagră (încă recișoară, dar cu certe promisiuni că se va redresa în curând)... Însă despre această frumoasă vacanță vă voi povesti altădată.
Azi vreau să vorbim un pic despre mult-hulitul litoral românesc, unde totuși nu ne rabdă inima să nu tragem măcar o fugă-două în fiecare vară; în ceea ce ne privește, fie alegem începutul/sfârșitul sezonului, fie locuri mai puțin aglomerate, cum ar fi plajele Corbu sau Vadu. Vara asta am fost deja o dată și-am mai programat ceva pentru septembrie, sper să ne iasă. Azi va fi vorba despre prima ieșire.
Lucrurile s-au legat în felul următor: am citit, am votat și-am câștigat (vezi articolul semnat de Admin „2 weekenduri gratuite pe lună” ). Ce am câștigat? Un voucer în valoare de 500 lei pe care să-l folosesc în România în următoarele 6 luni (parcă). Mulțam frumos, Admin și mulțam frumos tuturor celor ce au scris ca să am eu ce citi, vota și câștiga! ???? Și, nu în ultimul rând, lui Doamne-Doamne, care a învârtit Roata Norocului!
500 de lei e o sumă frumușică. Dar la cum au sărit prețurile în ultima vreme, am considerat o provocare să găsesc ceva bun și să mă încadrez în banii ăștia. Așa am crezut la început. Pe urmă, luând booking-ul la... bani mărunți (ca să rămânem în același registru de termeni ????), am constat că nu-i chiar așa, surpriza e că nu toți hotelierii sunt hapsâni după bani, așa cum citim și auzim peste tot în jurul nostru. Ba chiar am avut de unde alege – mare, munte, după placul inimii.
Am făcut această lungă introducere ca să vă încurajez să lăsați deoparte ideile preconcepute, să căutați și să vă informați; sigur veți găsi locuri care să vă satisfacă pretențiile de vacanță!
Noi am găsit Plexus by DON, o pensiune cu doar câteva camere și suite, aflată în stațiunea mea de suflet, Eforie Sud, în care n-am mai ajuns de mult și eram curioasă, căci citisem că s-au mai mișcat ceva lucruri pe-acolo. Notă peste 9 pe booking, poziție bună (cam 100 m până la faleză), preț excelent: 470 lei (cu reducerea de 10% Genius) pentru o dublă cu mic dejun inclus, 2 nopți în al doilea weekend din iunie. Rezervat cam cu o lună înainte, fără anulare gratuită; mi-am asumat – vorba ‘ceea, la banii ăștia... Evident, imediat după rezervare întreaga sumă a fost virată din cont.
Pentru weekendul respectiv prognoza nu era deloc încurajatoare, însă rezervarea era antamată, banii luați din cont și pe urmă am zis că mai bine să ne plouă la mare decât acasă!... Am plecat așadar vineri după serviciu, trimițând totodată un mesaj proprietății, ca să știe oamenii cam pe la ce oră să ne aștepte. Răspunsul a fost prompt și amabil, gen să ajungeți cu bine, noi suntem aici. Ca de obicei, am preferat drumul prin Dobrogea cea frumoasă – am traversat Dunărea cu bacul pe la Brăila (eee, da’ nu avem noi minunăție de pod în curând?!), apoi Măcin – Horia – Baia – Constanța (ocolită pe A4) – Eforie Sud. Pe la 6:30 – 7 am ajuns la adresă, str. Vlad Țepeș nr. 6. Vila are 2 locuri de parcare dedicate, în afara carosabilului (pe unul l-am ocupat noi), dar se poate parca fără probleme pe marginea străzii, e o zonă liniștită și prea puțin circulată, nu încurcați pe nimeni.
Am recunoscut clădirea din pozele de site – 2 niveluri, 2 aripi inegale unite printr-o zonă centrală de formă semicirculară, integral construită din sticlă și oțel (casa scării, urma să constatăm). Există o mică grădină în față, iar în dreapta este amenajată o terasă cu câteva mese (aveam să mâncăm acolo în ultima dimineață, când vremea s-a mai îmbunat).
Am deschis portița și-am pătruns în holul spațios de la parter, în care se află barul, sala de mic dejun și care joacă rol și de recepție, căci acolo ne-au întâmpinat proprietarii, un cuplu tânăr și zâmbitor. Formalitățile de cazare s-au rezumat la minimul necesar, am prezentat buletinele spre a fi fotocopiate, am primit cheia camerei 4 și am fost conduși la etaj, pe scara spiralată. Cum se obișnuiește, ni s-au prezentat rapid facilitățile, am primit recomandări despre locuri bune de servit masa și am fost lăsați să ne acomodăm. Totodată, am întrebat dacă putem primi factură pentru contravaloarea cazării, ni s-a răspuns afirmativ, aveam s-o primim la plecare.
Din câte am văzut pe site, camerele de la Plexus sunt diferit decorate și „colorate” (predomină nuanțe de roșu și albastru), deci putem spune că avem de-a face cu un boutique hotel. A noastră a fost pe roșu, cu multe floricele și briz-brizuri, măricică; mi-a plăcut, mi-a indus o stare generală de relaxare și ne-a sugerat căldură (foarte important în contextul temperaturilor de afară, nu dintre cele mai prietenoase).
Piesa principlă este, desigur, patul dublu cu cadru metalic, dotat cu o saltea de calitate și cu 2 perne, îmbrăcat în lenjerie albă din bumbac fin. Deasupra era improvizat un fel de baldachin cu perdeluță roșie de voal, mai mult cu rol decorativ, dar de efect. Pe pat ne așteptau rulate câte 2 prosoape de fiecare, de un alb impecabil. De-o parte și de alta am avut câte o noptieră cu veioza aferentă și câte o priză. În spatele „baldachinului” , aparatul de AC (n-am avut nevoie să-l pornim), iar pe perete un tablou stilizat. În fața patului, pe peretele opus, TV-ul cu ecran plat și alte 2 tablouri – imitații de papirusuri egiptene.
În colțul dinspre baie, un dulap în 2 uși din lemn masiv, compartimentat cu rafturi și spațiu pentru umerașe. În micul spațiu rămas după „decuparea” băii din dreptunghiul pe care-l reprezintă camera, a fost instalat un răcitor, pe care am găsit un kit pentru preparat ceai/cafea (cană electrică, pliculețe de ceai, nes și zahăr, 2 cești), precum și un pachet de șervețele. Alături, pe un raft, o tavă cu 2 pahare protejate de folie. O oglindă pe perete și un coș de gunoi în colț. Dotări de 4* - ce ziceți?!
Baia – nici mai mult, nici mai puțin decât tot ce ți-ar trebui într-un astfel de spațiu. Cabină de duș din plexiglas, genul semicircular, perfect funcțională. Suport pentru săpun lângă duș (un detaliu pe care-l urmăresc pe unde mă duc; lipsa lui nu mă deprimă, dar prezența lui mă bucură și-i conferă locației respective un punct în plus, se cheamă grijă pentru detalii; a propos, cred că știe toată lumea ce înseamnă să te speli ținând săpunul cu o mână și furtunul de la duș cu cealaltă, în timp ce te întrebi, retoric, de ce oare Doamne-Doamne nu ne-o fi dotat măcar cu 3 mâini?!). Uscător de păr, desigur, și pahar pentru periuțele de dinți. Și consumabile: săpun lichid, flaconașe cu șampon, spirt (?!), hârtie igienică plus rezervă. Curat – lună.
Să nu credeți că dacă a costat atât de puțin, n-am avut și balcon! Ba da, și chiar măricel și echipat cu mobilier specific: o masă și 2 scaune, precum și suport pliabil pentru uscat chiloții de baie. Ăsta din urmă nu ne-a trebuit, dar celelalte din plin. Balconul nostru dădea spre stradă, ceea ce mi-a amintit de anul 2 de facultate, când am locuit într-un cămin din Drumul Taberei, printre blocuri și învățasem fără să vreau cam tot ce fac vecinii de vis a vis. În fine, înțelegeți ideea... Mi-a plăcut balconașul ăla, am stat la aer cât de des am putut (oricum, de plajă nu s-a prea pus problema), am citit, am savurat câte o berulă și-am admirat luna plină ivindu-se dintre norii ce se destrămau (în a doua seară). A propos de berulă – au la barul de jos, dar numai cât îs ei acolo puteți cere, pe urmă se pune lacătul. Noi am luat câteva și le-am plătit la plecare.
Precum aminteam, micul dejun se servește fie în jumătatea de sală de la parter, fie pe terasa exterioară (au și umbrele, dacă bate soarele prea tare). Ce m-a uimit însă maxim a fost că inclusiv în prima dimineață, când cred că eram singurii clienți (sâmbătă au mai venit câteva familii), au amenajat bufet într-o cămăruță alăturată! Frate, bufet pentru 2 persoane! Păi mai mare risipa, nu?! Plus că nu mi s-a părut deloc sărăcuță oferta, ba din contră. N-am pozat platourile, doar farfuria mea din cele 2 zile, așa că o să vă dați seama cam ce și cum, cu mențiunea că mai erau și alte chestii pe care de obicei eu nu le aleg, precum prăjiturele, gem, unt etc. În tot cazul, imposibil să spui că n-ai un bun start nutritiv în ziua ce începe, la Plexus by DON!
Una peste alta, cred că e clar, ne-a plăcut hotelașul ăsta, ne-a îndeplinit toate așteptările, ba chiar ni le-a depășit. Despre Eforie Sud ce să zic?! O iubesc în continuare, îmi plac la nebunie vechile vile interbelice, am văzut și multe case noi frumoase, ce se încadrează perfect în peisaj, m-au încântat teribil teii înfloriți, macii și trandafirii, dar am întâlnit și multe ruine care strică decorul și întristează privitorul. S-a reabilitat faleza de promenadă, mi-a plăcut ce-a ieșit. Încă se caută soluții pentru consolidarea malului, repararea scărilor ce coboară spre plajă (care parcă au prins războiul) și reabilitarea Cazinoului.
A, și-au mai apărut și 2 mâncătorii faine; dar despre ele în episodul următor! ????
Trimis de crismis in 19.07.22 18:48:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.03525500 N, 28.65023300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vila Plexus by DON, EFORIE SUD" (deja existentă pe sait)
@crismis: când văd Eforie sud în postări, am un "je ne sais quoi"... fiori... mai voiam poze din stațiune precum copilu' bobo...
În urmă cu 4 ani, admiram în drum spre plajă, vilocul ăsta Don "Corleone" și ne întrebam, oare cine stă în ea? Arăta bine, dar era înconjurată de alte viloace mari, iar strada era un du-te-vino aproape continuu. O tempora!
@zapacitu: Of, am zis să nu încarc postarea despre viloc cu poze cu stațiunea... O să mai pun când o să povestesc despre mâncătorii, sper să nu se supere webu' ... Doar un pic de răbdare să ai, că urmează câteva zile de pauză la mine, treburi importante, pe urmă oi reveni în forță!
Ce să zic?! Am înțeles că pensiunea și-a schimbat recent proprietarii. În tot cazul, nouă ne-a plăcut ce am găsit acolo și poate o să ne mai ducem (suferim de boala asta, "de dragul diversității", schimbăm mereu peisajul, chiar dacă ne-a fost bine într-un loc; n-avem stare). Și pot să-ți mai spun - sursă sigură - că una din vilele de vis a vis aparține lu' Lenuța Udrea (dar n-am identificat care anume vilă).
@crismis: Și pot să-ți mai spun - sursă sigură - că una din vilele de vis a vis aparține lu' Lenuța Udrea (dar n-am identificat care anume vilă).
Ai și pozat-o, se vede în P05, pe fundal. Aia e! Acum nu știu dacă mai e a lu' Nuți, posibil să fi trecut la mateloți, matrozi și marinari.
@zapacitu: Aha, eu am crezut că una din cele 3 din față!... "Bunicuța" o cheamă p' -aia, un nume predestinat... Mersi că m-ai luminat!
@crismis: așa am preluat și noi informația la momentul când hălăduiam prin Eforie Sud. Dacă am înghițit o "intoxicare", așa am dat-o mai departe... gura lumii, slobodă! Aștept cu interes pozele de la Eforie Sud.
Da,
Am fost și noi, 20 - 22 iunie dar 2 case mai încolo, la Ștefan. Treceam zilnic pe la Bunicuța și pe la Cassandra, cea din fața voastră.
Am vrut chiar la restaurant Crișana care este peste un rând de clădiri de la balconul vostru
Dar nu s-a putut că ei au rămas în altă epocă.
A fost frumos, nu zic, perfectă cazarea dar pietre multe sub apă și plin de meduze în apă și, sincer, mi s-a cam luat de Eforie.
????♀️
@Mioritik????????: Mai bine de noi, că n-a fost vreme de apă și meduze! Mie tot îmi place la Eforie Sud (Nord în niciun caz, brr!), dar probabil că n-o să revenim prea curând. Sau cine știe?! Poate că da... Suciți cum suntem...
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@crismis:
”Ce m-a uimit însă maxim a fost că inclusiv în prima dimineață, când cred că eram singurii clienți (sâmbătă au mai venit câteva familii), au amenajat bufet într-o cămăruță alăturată! Frate, bufet pentru 2 persoane! Păi mai mare risipa, nu?!
, cred ca a fost alegerea lor, insa pe mine m-a amuzat, deoarece in 2020 sfarsit de mai-inceput de iunie, cand lumea era inca blocata de restrictii, in Austria era primul weekend cand puteai calatori (intern) si se daduse drumul la hoteluri, am rezervat o camera in Steyr si mi s-a pus intrebarea (pe email) la ce ora doresc sa iau micul dejun si am raspuns ora 8. Am ajuns acolo seara destul de tarziu (statusem 2 nopti in Linz si apoi petrecusem o zi minunata ajungand si la Hallstatt) asa ca aici am ajuns spre 8-9 seara, deci nimeni la receptie insa cheia de la camera mea era pe o hartie cu numele meu. Dimineata pe la 7:58 am zis sa ies din camera spre micul dejun si am avut surpriza sa constat ca proprietarul tocmai imi aducea la camera micul dejun (o tava plina cu de toate), eu fiind de altfel singura din acel hotel, ulterior in aceeasi zi am vazut ca se mai pregateau cateva camere.
Pozele minunate, ca sa nu spun ca P01 e superba.
Ati facut o alegere inspirata, mi-a placut camera si sunt de acord cu tine, Eforie Sud in loc de Eforie Nord .
Felicitari, votat cu mare drag.
"Ieftin si Bun pe litoralul romanesc"...
Ma bucur ca mai pot citi si astfel de impresii despre litoralul autohton caci in ultima perioada au fost din ce in ce mai rare, recenziile negative fiind in floare ca sa zic asa.
Pretul platit pe noapte este excelent tinand cont de faptul ca micul dejun a fost inclus, camera arata foarte bine si este foarte curata iar perioada este una aglomerata si scumpa.
Felicitari pentru iesire, votat cu drag.
@crismis:
Credeam că am mai comentat o dată la acest articol, dar se pare că internetul îmi tot joacă feste
”Ieftin şi bun pe litoralul românesc
Un titlu incitant, la prima vedere de domeniul science fiction-ului dacă nu aş fi citit numele autoarei impresiilor, expertă în alegerea unor cazări deosebite, mai... altfel decât restul. Şi nici de această dată nu mi-ai înşelat aşteptările.
Nu am mai petrecut o vacanţă în Eforie Sud încă din vremurile de tristă amintire, cum spunem adesea nu neapărat şi justificat. Staţiunea îmi plăcea mult în copilărie, mai puţin scările pe care se făcea accesul la şi de la plajă pe care încă nu le-am uitat nici azi.
Nu am pus la socoteală miniîntâlnirea AFA de 1 Mai din 2017 care a fost altceva decât o vacanţă la mare şi de care mă leagă amintiri... amestecate.
De atunci am mai fost doar în trecere prin Eforie Sud, inclusiv anul acesta vreo două zile după plecarea voastră. M-a surprins staţiunea aproape pustie la început de sezon, ce-i drept în timpul săptămânii, şi m-au enervat şanţurile şi lucrările prost semnalizate dintr-o zonă mai puţin turistică în care era să-mi rup maşina.
Îmi place vila aleasă de tine, dar cel mai mult îmi place camera primită, pe roşu , cu dotări peste clasificare, în opinia mea. Am studiat mult pozele cu baldachinul în încercarea de a înţelege cum funcţiona şi cred că un baldachin în adevăratul sens al cuvântului ar fi fost şi mai de efect.
La sfârşitul aceluiaşi weekend am ajuns şi noi pe litoralul românesc, deloc aglomerat la acest început de sezon şi în condiţiile unei prognoze meteo nu tocmai favorabile care s-a adeverit cu mare precizie , alegând însă o cazare în Mamaia, tot la trei stele cu mic dejun inclus, însă la un preţ aproape dublu. În cazul meu nu a fost prea ieftin, dar a fost bine, hotelul ales, tot o construcţie nouă, fiind excelent poziţionat chiar pe plajă şi am putut admira marea din pat.
Da, m-ai convins că se poate şi ieftin şi bun şi la noi
Felicitări pentru vacanţă şi pentru articol!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Super vacanta la asa o locatie! — scris în 17.07.24 de papucul doamnei din CODLEA [BV] - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Sejur odihnitor — scris în 27.07.15 de alle4295 din TIMISOARA - RECOMANDĂ