ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 23.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 6 și 11 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Perla Arieșului - zău că merită!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

An de an, în duminica cea mai apropiata de Sf. Ilie, în Țara Moților are loc celebrul Târg de fete de pe Muntele Găina. Anul acesta târgul se va desfășura în perioada 22- 23 iulie. Dacă doriți să faceți cunoștinșă cu tradițiile specifice acestor ținuturi de basm, eu va invit în localitatea Avram Iancu, unde vă puteți bucura de concerte, spectacole, expoziții etnografice și mai ales de un peisaj rupt din rai. Ca și loc de popas, de tras sufletul, odihnit oscioarele, bucurat ochiul și răsfățat papilele gustative, vă supun atenției Pensiunea Perla Arieșului, aflată la cca. 25 de kilometri. Cu atît mai mult cu cât pensiunea nu este prezentă pe Afa, iar după părerea mea merită o scurtă descriere.

Localizare

Pensiunea este localizată pe Valea Arieșului, pe DN 75, pe partea stângă, la intrare în localitatea Albac, apartinând de comuna cu același nume, comună specifică așezărilor montane, îngemănând 16 sate, unele cătune, risipite pe dealurile înverzite ale Țării Moților. În filele istoriei, comuna este evidențiată mai ales ca loc de naștere a lui Vasile Nicola Ursu, unul dintre conducătorii răscoalei țărănești din anul 1784, cunoscut nouă, tuturor, sub numele de Horea. Horea, iobag român, cu dragoste nețărmurită de țară, de locul natal și de tradiții, își trage numele de la verbul ”a hori”, sinonim cu ”a cânta din fluier”, moțul fiind un virtuoz al acestui instrument muzical.

Obiective turistice în apropiere

Țara Moților în sine este un obiectiv turistic fascinat, dar țintit puteți vizita Pestera Ghețarul de la Vârtop, localitățile Gârda de Sus și Arieșeni - stațiuni de ski, Peștera și Ghețarul Scărișoara, Galeriile romane de la Roșia Montană, Casa Memorială a lui Horea, Mănăstirea Albac, Casa memorială a Crăișorului Munților – Avram Iancu, Cascada Pișoaia, Dealul cu melci. Noi am optat doar pentru ultimele trei, celelalte fiind deja bifate! :) Proprietarul pensiunii oferă cu har și plăcere informații despre traseele montane pe care le puteti bate cu piciorul.

Cum am rezervat

Așa cum specificat deja, locația nu are recenții pe AFA, dar este prezentă pe booking, unde am și ochit-o. Ceea ce m-a făcut să rezerv o cameră triplă aici a fost o fotografie din care părea că-mi surâde, chemându-mă, apa curată ca cerul senin, a unei piscine. Fiind însoțiți în această escapadă de weekend de copiii nostri, am facut imediat rezervarea, în ideea de a petrece timpul și la piscina, în creierii munților, în aer curat, pentru a-i putea ține departe de tot ceea ce le place atât de mult și anume, tehnologia. Drumul din Alba Iulia până a Albac, nu este strălucit, dar acest lucru nu a fost un impediment, mai ales că peisajul este spectaculor, ceea ce face practic imposibil șofatul cu o viteză mare. Am tranzitat localitatea Zlatna, undeva prin centrul orașului pe partea dreaptă este o brutărie, pe care v-o recomand din tot sufletul, de unde se poate cumpăra pâine de casă, abia scoasă din cuptor și diferite alte produse de patiserie.

Dotări

Pensiunea Perla Arieșului este relativ nouă, albă în fundalulde smarald al pădurii, cu mușcate roșii, bogate la ferestre, place ochiului instantaneu. Este ridicată pe două niveluri, la parter este restaurantul, barul, terasa cu vedere la râu și la pădure, tot aici se află și câteva camere, iar cele două etaje oferă turiștilor 50 de locuri de cazare în camere duble, triple și apartamente. Pe terasa din fată, cu deschidere către șosea, există o masă de ping-pong, de la recepție se pot închiria jocuri de table, în spatele pensiunii este un micuț tobogan, un perete de alpinism, facilitați de tras cu arcul, câteva canoe. De oricare dintre aceste facilități se beneficiază absolut gratuit. După cum am citit de siteul de prezentare al pensiunii si după câteva discuții cu proprietarul am aflat că în timpul săptămânii pensiunea este închiriată grupurilor de elevi veniți mai ales din București în tabere de tineret, iar in weekend se poate inchiria familiilor, cuplurilor sau călătorilor singuri. Daca doriți lux, nu aveți ce căuta la Pensiunea Perla Arieșului, dar daca doriți o atmosferă specifică acestor locuri sfinte, îmbibate de românism, cu oameni primitori și inimoși, ați ajuns la destinație. Pentru mine si familia mea, această pensiune este un loc în care venim și revenim, cu mult drag. Ne place. Absolut totul. Simplitatea, aerul pur, priveliștea fantastică, ospitalitatea, bucătăria generoasă și gustoasă.

Piscina la munte

La circa 1 km de pensiune este construită o piscina la care accesul celor cazați la pensiune este gratuit. Au însă acces și persoanele dinafara pensiunii contra sumei de 20 lei adulții și 10 lei copiii. Apa din piscină este încălzită, extrem de curată, există sezlonguri, toalete curate, dușuri, la buza apei este un covor ce imită iarba și care împiedică alunecarea. Aici se află totodată și un bar, de unde se pot comanda băuturi alcoolice și răcoritoare, inghețată și minuturi, gen mici și cartofi prăjiți sau cartofi țărănești cu sos preparat acolo, nu ambalat. Produs le sunt din zona. Totul este înnobilat cu o savoare naturală.

Camera triplă

Am primit o camera triplă la etajul întâi, am rezervat pe booking, am plătit la fața locului 133 lei. Doi adulți și doi copii. Camera este potrivită ca mărime, dotată cu pat matrimonial și canapea pentru două persoane, o noptieră, o măsuță mică, un tv, dulap încăpător, comodă, oglindă mare. Există Wi-fi, dar noi am decretat ”weekend fără tehnică” și ne-am abținut de la a-l folosi. În camera nu este răcitor, dar ceea ce era perisabil am pus intr-un frigider de la bucătărie.

Baia este extrem de simplă, dar curată, poate aici ar fi singurul aspect mai putin plăcut, dar noi l-am ignorat, preferând să observăm doar ceea ce ne plăcea cu adevărat. Ușa de la baie este pe alocuri cu vopseaua sărită. O baie normală, simplă, cu toaletă, cabină de duș, chiuvetă, totul curat și fără mirosuri neplăcute.

Balconul cu vedere la râul de argint și pădure, ne-a permis să respirăm aerul răcoros, curat al zonei, și să admirăm priveliștea de vis. Există o măsuță și două scaune de răchită unde eu și domnul meu am jucat table în timp ce copii încercau sa prindă păstrăvi din râu.

Recepția

Recepția este minunsculă, situată cumva sub casa scărilor ce duc spre cel două etaje. Formalitățile de cazare nu ni s-au făcut la recepție, ci la bar. Menționez totuși recepția, pentru că aici tronează portretul lui Avram Iancu străjuit de câteva icoane, de un tulnic miniatural, de un ciubăr – elemente specifice zonei si de câteva oale de lut. Mi-a păcut mult, făcându-mă să-mi dau seama cât de mult respectă acești oameni tradițiile și mai ales cu câtă pioșenie și mândrie își cinstesc înaintașii. Proprietarul mi-a spus că atunci când vorbim ”despre domnul Avram Iancu” i se ridică pielea pe el...

Parcarea este în partea stângă a pensiunii și este, desigur, gratuită.

Restaurantul și micul dejun

Pensiunea beneficiază de restaurant, dar există și posiblitatea de ați prepara singur un grătarel. Am optat pentru o cazare fără mic dejun, nici nu mai rețin dacă exista și posibilitatea cazării cu mic dejun inclus. Se putea plăti mic dejun bufet suedez cu 20 de lei de persoana, dar noi am preferat să comandăm din meniu, fiecare ceea ce-i place. Adevărul e că am coborât cam târziu la masă și unele preparate, gen salata de vinete - la care pofteam -, se terminaseră. Așa ca am comandat un platou țărănesc, cu slănină, brânză, șuncă, unt de casă (cel mai bun unt mâncat vreodată de mine), miere de albine, roșii, castraveți, câte două omlete și nelipsitele plăcinte moțești cu brânză sărată – specialitatea casei și a zonei. Un deliciu. Am plătit în jur de 50 de lei. Inclusiv pentru cafeluțe. Prețurile bucatelor sunt mici, porțiile sunt mari. Mâncarea este extraordinară, în opinia mea este punctul forte al acestei pensiuni. Fiecare masă am luat-o pe terasa din spate, care oferă vedere la pădure și la râu. Se poate servi masa și pe terasa din fața pensiunii, erau câțiva turiști care o preferau. După ce ne-am așezat la masă în ziua sosirii, în așteptarea comenzii nu s-a oferit din partea casei un clondir cu două ”dețuri” :) de merișorată. Ospitalitate tipic ardeleneacă! Calitate a oamenilor care înobilează locul! Există de asemenea facilități de grătar și o bucătărie comună, dar noi nu le-am folosit. În apropiere se află un magazin alimentar, iar la mică distanță este centrul localității, cu piață și mai multe magazine.

Diverse

In spatele pensiunii la anumite date calendaristice se ține târgul de animale, ne-am dat seama de acest aspect pentru sunt parcele destinate diferitelor animale, ba chiar este și o tribună și o espalanadă folosită pentru parada celor mai reușite exemplare bovine și cabaline. Târgurile se desfășoara în timpul săptămânii, dimineața. Alte urme ale târgului nu s-au văzut sau simțit.

Activități

Copiii au pescuit, daca aveți această pasiune, nu uitați undițele, băiatul cel mare s-a cățărat, cel mic a înălțat o dronă, am căutat și am găsit frăguțe, ne-am plimbat, am jucat ping-pong, iar timpul petrecut la piscină a constituit cea mai frumoasă și neașteptată surpriză. După un weekend petrecut la Perla Arieșului ne-am întorsc acasa relaxați și bronzați!

Mai departe am să vă povestesc despre ”cuplul superb” cu care Dumnezeu a binecuvântat Țara Moților. Soon! :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de sunflower in 15.07.17 15:10:37
Validat / Publicat: 15.07.17 17:30:03
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8595 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Pensiunea Poarta Ariesului - pentru voi!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48100 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    17 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [15.07.17 16:27:37]
    »

    Mutat în rubrica "Vila Perla Arieșului, ALBAC [AB]" (nou-creată pe sait)

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [15.07.17 17:10:34]
    »

    @webmaster45: Da, e perfect!

    Vă rog să atașați următoarea piesă:

    youtube

    Mulțumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster45
    [15.07.17 17:29:15]
    »

    @sunflower:

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    cris1982 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [15.07.17 18:11:51]
    »

    Ce-mi plac review-rile despre locuri frumoase din Apuseni! Am vizitat si eu obiectivele turistice din poze, asa ca acest review mi-a trezit amintiri placute!

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [15.07.17 18:27:21]
    »

    @cris1982: Multumesc! Apusenii nasc amintiri ce rămân neșterse de trecerea implacabilă a timpului. Îți dezvăluie o parte a României frumoase.

    ANILU
    [15.07.17 19:06:54]
    »

    @sunflower: Bună cazarea prezentată de tine, este de reținut.

    Într-o zonă superbă, plină de istorie, de obiective turistice de vizitat dar și activități specifice zonei.

    Din pozele tale constat că Pisoaia este cam săracă, eu mi-o amintesc cu o cădere de apă mai bogată.

    Am primit margaretele cu plăcere, foarte frumoase!

    Felicitări pentru un sejur reușit în familie într-o zonă superbă.

    Trebuie să recunoști, pentru voi mai ușor accesibilă.

    Toate cele bune.

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [15.07.17 19:24:46]
    »

    @ANILU: este superba în această perioada Cascada Miresei sau Pișoaia, voi reveni intr-un review separat cu mai multe fotografii.

    Safta Radu
    [15.07.17 19:32:43]
    »

    Felicitări pentru review şi pentru sejurul reuşit. Spre sfârşitul lunii mai am fost şi eu la Albac, dar am stat la pensiunea Aurora, cea din faţa pensiunii Perla Arieşului. Alegerea total neinspirată în ceea ce priveşte cazarea a fost compensată din plin de frumuseţea zonei. Sunt multe obiective de vizitat, timp să ai să ajungi la toate. Pentru mine, Ţara Moţilor e o atracţie irezistibilă, în trei ani am reuşit să ajung de patru ori acolo, chiar dacă nu am decât vreo 450 de kilometri de mers, dar merită!

    Vacanţe frumoase!

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [15.07.17 20:45:06]
    »

    @Safta Radu: tocmai latura umana a proprietarului mi-a placut cel mai mult, de aceea am si scris reviewul, după o pauza de doi ani, timp în care dorul de călătorii l-am ostoit, călătorind, fără să apuc să scriu... Însă, aici, la Albac, am gasit un proprietar de un bun simț și de o omenie, rar întalnite. Mâncare foarte bună. Au fost și minusuri, dar atat de neînsemnate, încât nici nu mai contează. Poate ar fi bine să menționez că pentru suma de 133 lei am beneficat de o noapte de cazare și de acces gratis la piscina, în prima zi. A doua zi, am dorit să plătim 60 lei cât ar fi costat accesul la piscina pentru că ziua hotelieră se termina la ora 12 și noi doream să stâm pănă înspre ora 17, dar proprietarul nici nu a dorit să audă... intrarea la piscina a fost gratuită și în cea de a doua zi! Așa ceva noua, sincer, nu ni s-a mai întâmplat prin pensiunile din Romania...

    crismis
    [15.07.17 21:17:04]
    »

    @sunflower: Frumos loc, mai ca imi vine sa reconsider lista scurta cu vacantele din Romania si sa pun Apusenii in fruntea ei!

    Si... bun revenit pe AFA! Ne-ai lipsit!

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [15.07.17 22:31:14]
    »

    @sunflower: Bine ai revenit pe AFA! Ne-ai prezentat un loc frumos în care - cine știe? - poate că vom ajunge și noi vreodată. Îmi doresc să cunosc Ardealul cel puțin la fel de bine cât cunosc Moldova.

    webmaster
    [16.07.17 08:41:37]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Mitica49
    [16.07.17 17:06:05]
    »

    @sunflower: Faină prezentarea, detalii utile în cazul alegerii pensiunii ca loc de cazare.

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [16.07.17 20:58:13]
    »

    @Safta Radu: Am admirat si noi Pensiunea Aurora, pacat ca nu au știut să - si joace cărțile cum se cuvine! Zona însă e superba!

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [16.07.17 21:00:38]
    »

    @webmaster: Multumesc!

    sunflowerAUTOR REVIEW
    [17.07.17 13:31:30]
    »

    @crismis: Multumesc! Hai în Apuseni!

    @iulianic: Vă mulțumesc! În inima mea, Moldova e fără egal.

    @Mitică49: dacă veți alege această pensiune, nu veți fi dezamăgit, asta doar dacă nu căutați luxul. Mulțumesc pt. apreciere!

    mishu
    [28.09.17 14:27:53]
    »

    @sunflower: Asa la inceput de toamna descopar si eu aceasta frumusete de articol cu o minunatie de zona. Si cum vad ca am de recuperate, spun doar felicitari, votat cu mare drag.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, cris1982, crismis, iulianic, mishu, Mitica49, Safta Radu, sunflower
    Alte impresii din această RUBRICĂVila Perla Arieșului:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075177192687988 sec
    ecranul dvs: 1 x 1