GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe celebrul drum Transalpina, aparținând de localitatea Novaci se află stațiunea Rânca. Situată la o altitudine de 1700 de metri, Rânca este stațiunea turistică aflată la cea mai mare altitudine din România. Zona turistică Rânca dispune de un potential turistic și sportiv deosebit, fiind considerată centrul drumețiilor din munții Parâng.
Rânca este recomandată pentru practicarea sporturilor de iarnă, schi, snowboard, patinaj, săniuș, snowmobil, dar și vara pentru peisajele montane minunate și pentru sporturile cu motor, bicicletă, ATV și parapantă.
În stațiune se găsesc patru pârtii de schi, toate dotate cu teleschi; una pentru începători dotată cu nocturnă și poziţionată în centrul staţiunii, una pentru avansaţi care continuă peste vârf și a treia de dificultate medie fiind și cea mai lungă. Cea de-a patra este un babyski poziţionat la intrarea în staţiune, dotată cu nocturnă. Stațiunea Rânca mai dispune de un telescaun ce deserveşte trei pârtii de schi care se află la poalele Vârfului Păpuşa.
În această stațiune am petrecut noi un sejur minunat. Am fost de multe ori la Rânca, dar nu am rămas peste noapte, acum ne-am hotărât să râmânem. Am început căutările pe siturile de specialitate. Din multitudinea de spații de cazare care se găsesc în stațiune, ne-am oprit la pensiunea Vila Panda. Am luat legătura telefonic cu propietarul și am făcut rezervarea.
Am pornit spre Rânca pe traseul Râmnicu Vâlcea – Horezu – Novaci – Rânca, un traseu de aproximativ 100 de kilometri. Am ajuns la pensiune în jurul orei 12, am lăsat mașina în parcarea pensiunii care se întinde pe toată lungimea acesteia, apoi ne-am anunțat sosirea propietarului și am plecat la plimbare prin stațiune pentru că check-in-ul se face după ora 14. Adresa pensiunii este următoarea: Rânca, strada Corneșu Mare, numărul 42-44, iar coordonatele GPS sunt următoarele: N – 45.307702 și E – 23.684974
Pensiunea.
Este o afacere de familie, a familiei Panda, de unde și denumirea locației. Pensiunea este structurată pe 3 nivele, are o capacitate de 12 de locuri dispuse în cinci camere. Camerele sunt spaţioase, cu paturi matrimoniale, dotate cu grup sanitar propriu cu cabină de duş, televizor led şi balcon, de unde aveţi o privelişte panoramică, care iţi taie răsuflarea, asupra munţilor Parâng. Se poate solicita și pat suplimentar pentru copii.
Pensiunea pune la dispoziția turiștilor o bucătărie complet utilată cu veselă, pahare, tacâmuri, două frigidere, aragaz, filtru de cafea, cuptor cu microunde; un salon cu o capacitate de 50-60 locuri dotat cu mobilier din lemn. Salonul este decorat cu bun gust, este și locul unde se servește micul dejun, iar pentru a satisface gusturile tuturor, turistii au la dispoziție și un grătar. Pensiunea dispune de o terasă cu mobilier rustic din lemn cu vedere spre munte. Acesta este locul perfect pentru a te contopi cu natura.
Camera nr. 2
După ce ne-am plimbat prin stațiune am revenit după ora 14, am făcut formalitățile de cazare și am primit camera numărul 2. Camera se află la etajul 1 al pensiuneii, are o suprafașă de 17 m2 și este dotată cu nu pat matrimonial. Patul este încadrat de două noptiere și două veioze. Deasupra patului este pus un tablou.
În fața patului, pe perete se află un televizor led cu o diagonală mare. Mobilierul camerei este completat de o măsuță cu două scaune, o garderobă și un cuier. Draperiile de la fereastră sunt asortate cu culorile din cameră. Pe jos este pus parchet în nuanțe de maro, iar langă pat sunt două covorașe. Wi-fi-ul este gratuit și a funcționat foarte bine.
Un calorifer asigură un mediu călduros în sezonul rece. Noi am fost în luna septembrie, timpul a fost foarte frumos ziua, însă seara a fost răcoare, dar gazdele au dat drumul la căldură.
Balconul.
Camera noastră a fost cu vedere spre pădure, iar din balcon se putea vedea Vârful Păpușa. Balconul este mare și are un mobilier format dintr-o masă și două scaune. Pentru fumători în balcon se află o scrumieră.
Baia.
Baia este destul de mare, este foarte frumos amenajată, pereții sunt placați cu faianță în combinație de gri cu maro, iar pe jos este pusă gresie în ton cu faianța. În componența băii intră o cabină de duș, o chiuvetă mare deasupra căreia este o oglindă, vas wc, uscător de păr, coș de gunoi, calorifer. Ca și consumabile am primit săpun, hârtie igienică și cinci prosoape.
Curtea
Curtea din spatele pensiunii este destul de mică dar amenajată cu foarte bun gust, cu multe flori ale căror ghivece au fost confecționate de către gazdă. Aici sunt puse sezlonguri, balansoar, hamac, foișor și un loc de joacă pentru copii.
Gazdele.
Familia Panda a fost o gazdă prietenoasă, atentă cu toți turiștii din pensiune. Doamna chiar a venit și ne-a servit cu o băutură cu gust de anason, preparată de dânsa, iar domnul a întreținut atmosfera cu câte o glumă.
Ne-am simțit bine. Recomandăm pensiunea Panda din Rânca.
Trimis de zlatna in 19.11.19 08:39:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂNCA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.30769500 N, 23.68493500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Vila Panda [Rânca], RÂNCA / NOVACI" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Sunt Ok coordonatele.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)