ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 2 nopți
Familie
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 36 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 15 MIN

Linişte şi confort la Vila Marald din Sinaia

TIPĂREȘTE

Unde pleacă bucureşteanul grăbit la sfârşit de săptămână? Cu copiii, cu nepoţii şi bunicii, cu naşii şi finii... Pe Valea Prahovei, desigur! Iarna, în căutarea zăpezii, vara, disperaţi de căldura din oraşul încins... Prin urmare, nu este cazul să ne mirăm de preţurile foarte mari. Ca să fim corecţi, între arşiţa verii şi omătul iernii, ocolind Sărbătorile şi zilele de weeckend, sunt şi perioade liniştite, cu turişti puţini şi oferte avantajoase de cazare.

Toamna trecută, pe la sfârşitul lunii septembrie, ne-am hotărât să mergem la Sinaia, staţiunea noastră preferată de pe Valea Prahovei. Ne era dor, trecuse prea mult timp de când nu ne mai plimbasem prin parc, pe aleile de la Peleş, pe străduţele cu frumoase vile interbelice de care ne leagă atâtea amintiri.

Nici zăpadă, nici caniculă... credeam că vom găsi locuri libere peste tot. M-am înşelat, fiind weeckend, hotelurile şi pensiunile din centrul oraşului şi din imediata lui apropiere erau demult rezervate. În anii dinantea pandemiei, ori de câte ori eram în dilemă, alegeam hotelul New Montana, închis acum pentru renovare. Eram hotărâtă să accept orice pensiune sau hotel din Sinaia cu condiţii decente de cazare şi preţuri de bun simţ.

Având în vedere că fiul nostru s-a decis brusc să ne însoţească, am încercat să caut un apartament potrivit pentru trei adulţi. Aşa se face că amicul Boocking mi-a scos în cale Vila Marald care mai avea doar două apartamente disponibile, toate camerele duble fiind ocupate. Ştiam unde se află această vilă, nota de pe Boocking este mare (9,4)... De ce n-am merge acolo? Pe saitul nostru sunt multe impresii nefavorabile, destul de vechi. Între timp, Vila Marald a fost renovată, reclasificată la 4 stele şi s-a înrudit cu Opus Villa din apropiere.

Am contactat telefonic Vila Marald ca să lămuresc unele aspecte legate de cazarea într-un apartament. Spre surprinderea mea, mi-a răspuns recepţionera de la Opus Villa! Mi-a oferit cel mai mare apartament disponibil la Vila Marald care poate fi rezervat fără mic dejun. Micul dejun este opţional, se serveşte la Opus Villa şi costă 30 lei de persoană pe zi. Foarte amabilă şi răbdătoare doamna, ne-a făcut pe loc o ofertă mai bună decât cea de pe Boocking. Am plătit 890 lei pentru două nopţi de cazare cu mic dejun pentru trei adulţi, cu posibilitatea de a elibera apartamentul duminica după-amiaza la ora 17. Am achitat on-line jumătate din sumă ca avans şi am fost rugaţi să comunicăm ora la care vom sosi pentru ca recepţionera de serviciu de la Opus Villa să vină să ne întâmpine la Vila Marald.

Am ajuns la Sinaia vineri seara la ora 18, după o călătorie rapidă şi civilizată cu trenul. De data aceasta cu CFR-ul, mai scump decât trenul particular. De la Gara Sinaia, am luat un taxi care ne-a costat 15 lei până la Vila Marald, pe strada Theodor Aman nr. 23. Ca reper, Vila Marald se află chiar în capătul de sus al cunoscutei străzi Aosta care urcă din centrul oraşului Sinaia, de la sensul giratoriu din faţa sediului vechii Poşte unde se află în prezent un magazin Mega Image. Practic, lunga stradă Aosta se termină brusc în faţa Vilei Marald, la intersecţia cu străzile Căşeriei şi Theodor Aman. Urmând strada Căşeriei, se ajunge la Furnica şi la Complexul Muzeal Peleş.

Vila Marald este foarte bine poziţionată, într-o zonă liniştită, departe de gălăgia şi traficul intens din zona centrală a oraşului-staţiune Sinaia. E bine de ştiut că în apropierea vilei nu există niciun magazin alimentar sau restaurant. Prin urmare, pentru cumpărături se coboară la supermarketurile din centru care au o mare varietate de produse, la preţuri normale, "de oraş". Pe toate saiturile de rezervări, probabil cu intenţia nevinovată de a încuraja turiştii, se precizează că distanţa de la Vila Marald până în centrul Sinaiei este de 900 m. În realitate, este vorba de o distanţă cel puţin dublă care se parcurge uşor la coborâre, urmând traseul şerpuitor al străzii Aosta şi admirând casele, pensiunile şi hotelurile noi şi vechi, înşirate pe ambele părţi ale drumului. Un pic mai greu la urcare, mai ales cu trăiştile pline... Dar nu este cazul să ne descurajăm, în Sinaia sunt taxiuri multe şi ieftine care vin foarte repede la comandă. O cursă Vila Marald-centru costă doar 7-8 lei! Pentru un pic de divertisment, există şi trenuleţul turistic (mai scump) care pleacă de la Parc şi trece chiar prin faţa Vilei Marald.

Recepţionera de la Opus Villa ne-a telefonat din timp ca să-i confirmăm că vom sosi la Sinaia la ora stabilită anterior şi a fost prezentă înaintea noastră la Vila Marald pentru a ne primi cum se cuvine. Pare un pic mai greoi, dar cu amabilitate şi bunăvoinţă de ambele părţi ne-am descurcat foarte bine. Am fost rugaţi să "inspectăm" apartamentul şi dacă ne este pe plac, să achităm imediat costul cazării. Am plătit cu cardul şi nu ne-a deranjat că ni s-au cerut banii atât de repede. Motivul a fost bine întemeiat, duminică după-amiaza urma să lăsăm cartelele de acces pe pupitrul de la recepţie şi să plecăm fără a ne mai întâlni cu recepţionera.

Am primit două cartele de acces în apartament, împreună cu o cartelă de la uşa de intrare în vilă. Având în vedere că în prezent nu există personal la recepţie (din motiv de pandemie, economie, lipsă de personal calificat...), uşa de la intrarea în vilă este închisă permanent pentru a evita pătrunderea oricărei persoane străine în interior.

Doamna care ne-a întâmpinat ne-a făcut o scurtă instruire şi ne-a comunicat că micul dejun se serveşte între orele 7.30 şi 10 la Opus Villa. Noi am călătorit cu trenul dar am aflat că parcarea este gratuită, fiind suficiente locuri în faţa şi în spatele vilei. Am fost avertizaţi serios cu privire la prezenţa urşilor şi a turmelor de mistreţi în zonă, fiind semnalate numeroase întâlniri în apropiere. Nu mă miră, au fost construite o mulţime de case de vacanţă şi pensiuni chiar în pădure... de fapt, noi oamenii am distrus casa animalelor, nu invers!

Vila Marald este o construcţie relativ nouă, cu o arhitectură armonioasă care se încadrează bine în zona montană. Are parter şi trei etaje, parterul fiind destinat spaţiilor comune. De la intrare, se coboară mai multe trepte abrupte până la recepţia pustie, fără personal permanent în această perioadă. Încăperea este spaţioasă, simplu mobilată şi decorată, cu multe mese şi scaune care pot fi folosite de turiştii Vilei Marald. În acest spaţiu se afla cândva un bar, am văzut un espresor de cafea... probabil din vremea în care exista personal la recepţie.

De la parterul vilei se poate ieşi pe o mică terasă cu grătar unde vara sunt aşezate câteva mese protejate de umbrele. Având în vedere că Vila Marald nu are grădină, această terasă este binevenită în sezonul cald pentru un pic de relaxare la soare, cu bere rece sau îngheţată, cumpărate de la magazinele din centrul Sinaiei. În cazul în care întreaga vilă (9 camere duble şi 4 apartamente) este închiriată de un singur grup de turişti, aceştia pot folosi (contra unui cost suplimentar) grătarul şi desigur, au la dispoziţie terasa şi tot spaţiul de la parterul vilei pentru distracţie, masă şi dans.

Vila Marald nu are lift dar nu ne-a deranjat având în vedere că apartamentul nostru a fost situat la primul etaj. Totuşi, trebuie să precizez că scările sunt destul de multe şi de abrupte (mă refer atât la scările din exteriorul vilei, cât şi la treptele care coboară la recepţie şi la cele de acces spre etajele superioare). Noi putem urca şi coborî fără să ne plângem dar scările pot fi teribil de incomode pentru oamenii de toate vârstele cu probleme de sănătate, chiar şi pentru familiile tinere cu bebeluşi. Nici nu poate fi vorba de cazarea persoanelor cu dizabilităţi, dependente de un cărucior, pentru care nu există niciun fel de rampe ajutătoare. Nu vreau să sune a reproş, este o doar o constatare care poate fi utilă multor oameni care caută cazare la munte.

Apartamentul ne-a plăcut de la prima vedere, nu am nimic de cârcotit în privinţa lui. Este curat, aerisit, suficient de spaţios pentru o familie cu doi copii mari, chiar pentru o familie cu bunici şi copii mici. De pe holul îngust se intră separat în cele două camere ale apartamentului (pe dreapta, livingul cu balcon, pe stânga, dormitorul cu baie proprie, în capătul holului, baia mare) astfel încât membrii familiei nu se deranjează reciproc. Dormitorul are uşă, în timp ce în living se trece direct din hol, printr-o arcadă fără uşă.

Livingul este foarte luminos, are uşi mari din sticlă care-l despart de balconul mobilat cu măsuţă rotundă şi scaune comode. Am ţinut tot timpul draperiile trase pentru a ne bucura de priveliştea minunată a orăşelului din vale, înconjurat de pădurea încă verde la sfârşitul lunii septembrie. A fost vreme caldă, am avut parte de momente frumoase pe balcon, dimineaţa când aburi groşi se ridicau încet peste munţi şi seara, când luminiţele oraşului clipeau încet, ca într-un film romantic de Crăciun.

Întregul apartament este pardosit cu parchet şi decorat simplu, cu bun gust, fără obiecte care ar putea încărca inutil spaţiul. Tot mobilierul este modern, de bună calitate... ne-am simţit acolo ca într-o casă nouă! Am apreciat canapeaua mare din living pe care am dormit foarte bine împreună cu soţul meu (doi adulţi grăsuţi). La sosirea noastră, canapeaua era întinsă, pregătită pentru somn cu lenjerie albă, impecabilă, pilotă uşoară şi perne excelente.

În living se mai află un fotoliu, o măsuţă rotundă de cafea şi un cuier-pom, un birou pe care am găsit cana-fierbător electrică, desfăcător de sticle, pahare, cești de cafea, un coşuleţ cu multe pliculeţe de ceai, ness, zahăr, cutiuţe cu lapte pentru cafea şi un "tablou" pe care era trecută parola pentru internet şi numărul de telefon de la Opus Villa la care eram îndemnaţi să ne adresăm pentru eventualele probleme din timpul sejurului.

Într-o nişă spaţioasă din living este amenajată o zonă pentru cei care doresc să mănânce în cameră dar fără plită, chiuvetă, vase de bucătărie. Doar o masă rotundă cu scaune şi un frigider măricel pe care nu l-am folosit şi l-am scos din priză. Plus o banchetă improvizată peste calorifer care mi-a plăcut mult şi mi-a dat idei pentru acasă. Poate familiile cu copii şi-ar dori o chicinetă în toată regula dar pentru noi a fost perfect aşa, nu-mi place să dorm într-o cameră cu tigăi, bureţi şi detergenţi de vase. Ei bine, s-a mai întâmplat şi n-am făcut o tragedie... Varianta de la Vila Marald mi de pare mai puţin practică dar mai elegantă.

Dormitorul este mare, mai întunecos decât livingul şi nu are balcon, doar o singură fereastră cu vedere spre curtea vilei vecine. Patul matrimonial, încadrat de două noptiere, are saltea foarte bună, perfectă pentru odihnă. Doar pe una dintre noptiere se afla o veioză roşie, o pată de culoare pe mobilierul alb. Mă gândesc că cealaltă veioză s-o fi spart... În spaţiul generos din dormitor şi-au găsit cu uşurinţă locul un dulap cu două uşi (în care am găsit umeraşe pentru haine, pături şi perne de rezervă), o masă înaltă gen birou şi două fotolii cu o măsuţă rotundă. Dormitorul are baie proprie, micuţă, bine dotată, prevăzută cu cabină de duş şi fereastră de aerisire.

Cea de-a doua baie a apartamentului, situată în capătul holului care desparte cele două camere, este mai mare, cu o cabină de duş sofisticată şi aerisire artificială, cu ajutorul unui ventilator modern. Ambele băi au calorifere port-prosop şi sunt decorate cu faianţă albă, frumoasă dar pretenţioasă... impecabilă, la fel ca tot apartamentul! În baia mare, pe un suport de lemn cu mai multe policioare, erau aşezate uscătorul de păr, multe prosoape albe (groase şi moi), papuci de unică folosinţă, o rezervă consistentă de hârtie igienică, recipiente mari cu săpun lichid şi şampon de calitate bună, cu miros plăcut. De toate sunt şi în baia dormitorului, mai puţin uscătorul de păr care nu este fixat în perete şi poate fi mutat acolo unde este nevoie de el.

Ambele camere ale apartamentului sunt dotate cu televizoare moderne, fixate pe perete. Aer condiţionat există doar în living unde bate soarele cam toată ziua, în dormitorul situat pe partea opusă a clădirii nu pare a fi nevoie vreodată de aer condiţionat. Clădirea are centrală termică proprie, căldură a fost suficientă în nopţile reci de la sfârşitul lunii septembrie. Duminică după prânz, după ce au plecat majoritatea turiştilor, s-au răcit caloriferele dar era o zi călduţă şi n-a scăzut prea mult temperatura în interior.

Internetul a funcţionat fără probleme. În camere sunt suficiente prize şi o mulţime de corpuri de iluminat bine amplasate (lustre, veioze, aplice, lampadar doar în living). Draperiile asortate şi cele câteva tablouri frumoase de pe pereţii albi, crează o atmosferă plăcută, elegantă, odihnitoare.

Am văzut cameristele în fiecare zi trebăluind prin vilă, curăţind şi dezinfectând spaţiile comune de la parterul Vilei Marald, inclusiv toaletele. Nu cred că au trecut prin apartamentul nostru, nici n-a fost necesar în scurta noastră plimbare. Am avut în cele două băi o grămadă impresionantă de prosoape, multă hârtie igienică şi săpun în flacoane mari, la discreţie. Puţinul gunoi l-am dus singuri, întotdeauna păstrăm curăţenia la hotel, la fel ca acasă. Dacă totuşi turiştii au nevoie de intervenţia cameristelor, este suficient să anunţe telefonic la Opus Villa şi orice problemă se poate rezolva. La o oră rezonabilă, desigur şi cu un motiv bine întemeiat!

Am fi putut cu uşurinţă să ne facem cafea şi ceai dimineaţa, în cameră, alături de un sandviş consistent cu ingrediente târguite de la magazinele din oraş sau, mai bine, de la tarabele cu bunătăţi de la târgul săptămânal de pe strada principală. Drept să spun, eu aşa aş fi dorit, nu prea-mi place să plec pe străzi înainte de a-mi savura cafeaua... Pe de altă parte, tânărul familiei este dependent de micul dejun, greu acceptă varianta cazării fără masa de dimineaţă, servită cu tot dichisul. Aşa că am hotărât de la început să plătim cei 30 lei pe zi de persoană şi să mergem la Opus Villa pentru micul dejun. Am avut noroc, nu ne-a nins, nu ne-a plouat, aşa că n-am avut de ce bombăni până la urmă...

De la Vila Marald până la Opus Villa să fie vreo 300 m, urcând strada care duce la telegondolă (până la hotelul Regal) şi urmând la drepta strada Coştilei, până la nr. 6. Clasificată la 5 stele, Opus Villa este frumoasă, impozantă, înconjurată de o grădiniţă cochetă, plină de flori la sfârşitul lunii septembrie. Construită chiar în pădure, ce-i drept, iar proiectele imobiliare continuă în zonă... A fost cald începând de la primele ore ale dimineţii, aşa că nu ne-a fost de mirare să găsim turiştii aşezaţi comod la măsuţele din grădină, cu o cafea şi ceva de mâncare în faţă. Noi am preferat să intrăm în salonul de la parterul vilei, unde am fost întâmpinaţi de o doamnă drăguţă care a bifat pe o listă numărul camerei pe care o ocupăm la Vila Marald, a găsit o masă potrivită pentru noi şi ne-a servit cu ceai şi cafea, restul preparatelor fiind cu autoservire, stil bufet-suedez.

Salonul cu şemineu de la parterul Opus Villa este spaţios, cu ferestre uriaşe, decorat în stilul elegant al începutului de secol XX. Regăsim atmosfera aristocratică a Sinaiei regale, admirăm obiecte frumoase, cu patina timpului, pendule, tablouri, sfeşnice, vase decorative... Sunt multe plante verzi de interior, pe mese sunt aşezate mici vaze cu flori colorate de toamnă.

Am mâncat bine, ne-a tihnit micul dejun care nu depăşeşte însă nivelul unui hotel bun de trei stele. Sau nici măcar nu se apropie, dacă mă gândesc la hotelul Mistal din Moieciu de Sus sau la Orizont din Căciulata. Desigur, ai ce alege dar mă aşteptam să găsim şi preparate de casă, pe lângă produsele cumpărate în grabă de la supermarket. Mai mai cu seamă că târgul din oraş oferea o mulţime de brânzeturi, mezeluri, dulceţuri şi prăjituri bune! Totuşi, au fost cam de toate - ouă, icre, zacuscă, cârnăciori, crenvurşti, ciuperci, telemea şi caşcaval, şuncă şi salamuri, legume şi fructe proaspete, compot, cereale, unt, gem şi miere la cutiuţe, brânzică topită, iaurturi ambalate, ceva produse de patiserie ieftine. Desigur, lapte rece şi cald, apă, sucuri de la cutie, ceaiuri diverse şi cafea foarte bună.

Cam atât despre micul dejun, cu menţiunea că nu este obligatoriu să plătiţi cei 30 lei pe zi de persoană. Cu 180 lei cumpăram o grămadă de bunătăţi din Sinaia şi mâncam liniştită pe balcon, în lumina blândă a soarelui de toamnă. Dar aripa tânără a familiei are alte păreri, aşa că... "Să ne fie de bine, mâncarăm ca boierii, în salon cu şemineu! "

Vila Marald este o variantă excelentă de cazare pentru grupurile de prieteni sau rude care o pot închiria integral, beneficiind de spaţiu comun suficient de mare la parter şi de o terasă drăguţă, cu grătar. Este potrivită şi pentru cazări individuale, principalele avantaje fiind liniştea din zonă şi camerele curate, confortabile, recent renovate şi plăcut decorate, într-o notă tinerească. Sunt şi câteva dezavantaje: lipsa oricăror facilităţi pentru persoanele cu probleme locomotorii dar şi a unui spaţiu exterior de joacă pentru copii, distanţa destul de mare faţă de centrul Sinaiei, prezenţa animalelor sălbatice în zonă (nu poate fi imputată vilei dar trebuie luată serios în considerare).

Ţinând cont de preferinţele, de vârsta şi de starea de sănătate a membrilor familiilor voastre, puteţi aprecia dacă Vila Marald este potrivită pentru o vacanţă la Sinaia sau pentru câteva zile de relaxare la sfârşit de săptămână! Pentru noi a fost bine, ne-a plăcut, ne-am întoarce cu drag acolo dar dacă ar merge mama mea cu noi, aş alege un hotel cu lift sau o vilă cu camere la parter, aproape de centrul oraşului.

Sănătate şi linişte vă doresc! Vremurile pe care le trăim ne amintesc cât de preţioase sunt momentele frumoase petrecute alături de cei dragi...


despre SERVICII

În toamna anului trecut, Vila Marald nu avea personal permanent. Recepţionerele şi cameristele vin, doar atunci când este nevoie, de la Opus Villa de pe strada Coştilei, la 10 minute de mers pe jos de Vila Marald. Chiar şi în aceste condiţii, am fost întâmpinaţi cu amabilitate, am primit toate informaţiile necesare şi un număr de telefon de laOpus Villa la care să sunăm dacă avem probleme.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Apartamentul cu living, dormitor şi două băi de la etajul 1 este spaţios, confortabil, ideal pentru o familie cu doi copii sau chiar pentru o familie cu copii şi bunici. Mobilierul este nou, fiecare cameră are televizor cu ecran mare, în living există aer condiţionat. Vila are centrală termică proprie, în nopţile reci de toamnă a fost plăcut în camere. Zona este liniştită, vecinii noştri au fost oameni civilizaţi... ne-am odihnit foarte bine!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Turiştii cazaţi la Vila Marald pot opta pentru micul dejun servit la Opus Villa, contra sumei de 30 lei pe zi de persoană. Salonul de mic dejun este foarte elegant dar produsele oferite la micul dejun nu se ridică la nivelul celor 5 stele afişate de Opus Villa. Poate doar cafeaua... După mine, nu merită plimbarea de dimineaţă până la Opus Villa pentru un mic dejun mediocru.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Vila Marald este amplasată într-o zonă liniştită dar frecventată de animale sălbatice, departe de gălăgia şi traficul din centrul Sinaiei. Nu există niciun magazin alimentar în apropiere, toate cumpărăturile se fac din centrul staţiunii. Dacă nu veniţi la Sinaia cu autoturismul propriu, puteţi apela cu încredere la taxiurile din oraş, sigure şi ieftine. Castelul Peleş, Mânăstirea Sinaia, telegondola... sunt relativ aproape dar, încă odată, atenţie la urşi!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

La Sinaia, relaxarea şi distracţia sunt garantate, depinde de dorinţa fiecărui turist... Muzee, biserici, restaurante, parc, telecabină şi telegondolă, sporturi de iarnă... de toate pentru toată lumea!


[fb]
---
Trimis de Floria in 26.02.22 17:36:08
Validat / Publicat: 26.02.22 18:48:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA. A mai fost în/la: Rina Sinaia, New Montana, Internaţional, Marami, Complexul Militar de pe str. Cazărmii.

VIZUALIZĂRI: 699 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Vila Marald Sinaia. Sora de 5 stele, Opus Villa unde am mers pentru micul dejun.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55300 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 36.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmasterPHONE
    [26.02.22 18:52:21]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    mishu
    [26.02.22 20:41:04]
    »

    O alegere minunata, felicitari, votat cu mare drag.

    nicole33
    [27.02.22 11:42:14]
    »

    @Floria:

    Mi-a plăcut mult alegerea ta.

    O vilă cochetă, curată, într-o zonă liniştită, are şi parcare gratuită şi posibil suficientă.

    Preţul mi se pare unul corect pentru o cazare în Sinaia, staţiune care nu a fost ieftină niciodată.

    Cunosc avantajele şi dezavantajele unei cazări "la înălţime", după câteva cazări pe Furnica unde deşi aveam maşina la dispoziţie nu o foloseam pentru a ajunge în centru, costul parcării apropiindu-se de cel al taxiului.

    Nu mă încântă ideea unei întâlniri cu urşii, însă, din păcate, acestea se produc tot mai des şi nu numai în Sinaia.

    Dar aripa tânără a familiei are alte păreri, aşa că... "Să ne fie de bine, mâncarăm ca boierii, în salon cu şemineu! "

    Chiar dacă nu a fost avantajos din punct de vedere financiar, cel mai des şi eu gândesc precum flăcăul tău şi acţionez în consecinţă, apreciind că puţin răsfăţ ne prinde bine, iar ambientul de la vila respectivă este deosebit. Păcat doar că produsele oferite nu s-au ridicat la nivelul stelelor afişate. Şi distanţa dintre cele două vile poate fi un inconvenient în caz de vreme nefavorabilă.

    Într-o nişă spaţioasă din living este amenajată o zonă pentru cei care doresc să mănânce în cameră dar fără plită, chiuvetă, vase de bucătărie. Doar o masă rotundă cu scaune şi un frigider măricel pe care nu l-am folosit şi l-am scos din priză..... Poate familiile cu copii şi-ar dori o chicinetă în toată regula dar pentru noi a fost perfect aşa, nu-mi place să dorm într-o cameră cu tigăi, bureţi şi detergenţi de vase.

    Am zâmbit la citirea celor de mai sus, dar m-am şi bucurat să consta că nu sunt singura care nu agreează prezenţa unei chicinete în cameră. Tot citind atâtea postări în care erau lăudate şi subliniate avantajele (?!) existenţei unor dotări de acest gen, aproape că mă întrebam dacă nu cumva eu am o problemă că nu le suport .

    Felicitări pentru minivacanţă şi articol!

    FloriaAUTOR REVIEW
    [27.02.22 19:59:41]
    »

    @mishu: Mulţumesc pentru gândurile bune! Să dea Dumnezeu să ne revedem în vremuri bune...

    FloriaAUTOR REVIEW
    [27.02.22 20:21:29]
    »

    @nicole33: Mulţumesc! Da, Vila Marald este o variantă excelentă de cazare în Sinaia dar numai pentru turiştii aflaţi într-o stare fizică bună. Nici familiilor cu copii foarte mici nu le-aş recomanda cazarea la Marald, poate în cazul lor ar fi de preferat un apartament cu bucătărie, aproape de parc.

    Fiecare turist are preferinţe proprii în ceea ce priveşte cazarea, în funcţie de vârsta sa şi a membrilor familiei, de starea de sănătate şi, nu în ultimul rând, de buget. Este lesne de înţeles de ce nu-ţi doreşti o chicinetă în cameră... pur şi simplu, nu ai nevoie de ea! Acelaşi lucru este valabil şi în cazul meu dar ştiu că pentru familiile cu copii mici, chicineta este cu adevărat utilă.

    În ulimii doi ani am petrecut cele mai multe zile de concediu gratuit, în casa mea de la ţară, acolo gătim şi nu mă deranjează deloc această activitate. Când stau la un hotel sau la o pensiune, altfel stau lucrurile. Plătesc pentru o porţie, atât de necesară, de răsfăţ!

    În ceea ce priveşte micul dejun de la Opus Villa, lucrurile nu stau atât de rău. Am avut aşteptări prea mari, pornind de la cele 5 stele afişate de Opus Villa... Au fost de toate, din belşug dar mă aşteptam la preparate de casă, chiar şi un banal orez cu lapte care nu costă mare lucru. Şi da, băiatul meu seamănă cu tine din multe puncte de vedere. Este pretenţios, fără să fie fiţos şi preferă să-şi spună punctul de vedere direct, tranşant fără să jignească sau să fie lipsit de politeţe.

    Îţi doresc numai bine în vremurile atât de agitate care au venit peste noi!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Floria, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂVila Opus View (ex Vila Marald) :

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061676979064941 sec
    ecranul dvs: 1 x 1