GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa ce am strabatut in lung si-n lat minunata Cetate Alba Carolina, despre care am povestit de curand, ne-am inscris pe autostrada nou-nouta, spre Deva si drumul a fost o placere, nefiind deloc aglomerat. Dupa ce am coborat de pe autostrada, cu 15 km inainte de ajunge in Deva, am luat-o spre Hateg cu intentia de a ajunge in Simeria, despre care stiam din aduceri aminte ca e un nod feroviar reprezentativ, unde se reparau locomotive si se exploata si prelucra marmura, dar care acum ne intampina cu un aer usor prafuit.
Dar, pe o staduta ingrijita, cu magnolii, am descoperit o vila cocheta care avea sa ne gazduiasca pentru o noapte. Curtea era spatioasa ingrijita si cu posibilitate de parcare pentru 5-6 masini, atunci mai erau doua parcate cu numere din alte zone ale tarii. Inca de la intrare am simtit mirosul proaspat de curat, uitandu-ma in jur am remarcat ca totul era nou si avea un aer modern. Incepea sa imi placa. Nu avea decat un etaj, in total am numarat 5 camere, 4 duble din cate am inteles si una single.
Camera noastra era la etaj, o dubla transformata in tripla pentru noi, spatioasa, cu un mic budoar in lateral, in care se gaseau amplasate doua fotolii si o masuta ca sa-ti bei cafeaua sau sa stai la taifas, cu o biblioteca-birou micuta anexata pe un perete si un minifrigider in care am pus cate ceva pentru drumul de a doua zi. Avea si aer conditionat dar nu era necesar atunci iar conexiunea Wi-Fi a fost excelenta. In zona centrala predomina patul matrimonial imens, iar la capatul lui patul suplimentar pe care l-am solicitat, care lasa suficient spatiu in jur. Mai exista o comoda pe care era amplasat televizorul LCD, un dulap cu doua usi si un cuier. Baia si ea era generoasa in dimensiuni, avea bideu, uscator pt. par, halate de baie, papuci si consumabile, prosoape imaculate si pufoase si o cada cu protectie laterala din sticla. Ce sa zic eram tare incantata de ce am gasit si corespundea descrierilor facute.
Pentru ca inca mai aveam timp pana se insera am mers in Parcul dendrologic, care era foarte aproape, circa 600 m. Odata intrati pe poarta am platit 2 lei/pers., iar pt. fiul meu, fiind elev 1 leu. Nu banuiam ce ne asteapta dincolo de intrarea care nu promitea prea mult, dintr-o data am pasit in lumea arborilor si a pasarilor, care la ora aceea cred ca isi povesteau ce au facut peste zi, intr-un cor intens de triluri. Era o desfatare sa respiri aerul proaspat si sa asculti pasarelele, dupa o zi destul de incarcata, era ca o pilula de relaxare. Ne-am pierdut pe aleile parcului care are o suprafata foarte intinsa, 70 ha, situat in lunca Muresului, contine circa 2100 de arboret indigen si exotic. Nu am avut timp sa-l descoperim in intregime, dar am vazut o multime de arbori exotici, gigantici, foarte batrani, dupa inaltime si coroana, magnolii imense, liliac parfumat si cate si mai cate specii aduse de prin toata lumea. Ne-a parut rau ca se insera si ne era teama sa nu ne ratacim, nu erau indicatoare, pentru ca erau nenumarate carari pe care erai tentat sa te aventurezi, bancute imbietoare pentru lectura, si dupa ce ne-am luat portia de ozon si ne-am delectat cu diferite triluri ne-am indurat cu greu sa parasim aceasta oaza de verdeata pe care nu am fi banuit sa o gasim aici. Si chiar daca consider ca se poate face mult mai mult intr-un spatiu atat de generos, probabil ca lipseste finantarea, sper sa va bucurati cat mai multi de generozitatea naturii, daca treceti prin zona.
A doua zi dupa un mic dejun copios, pregatit la ora stabilita de comun acord, care pot sa spun ca avea produse peste media obisnuita, preparate de casa si sucuri proaspete din fructe, ceai, o cafea super, am plecat spre manastirea Prislop, pe urmele celebrului Arsenie Boca.
Trimis de teona in 16.02.16 20:08:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HUNEDOARA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (teona); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.85239310 N, 23.01299720 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Vila Dolce Vita [Simeria], HUNEDOARA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Da, cred ca acestea sunt coordonatele 45.8523931,23.0129972
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)