ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.10.12
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
10 AD. + 6 COPII -- v: 0-8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 144 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Vila Diabora - o experienta cat se poate de placuta

TIPĂREȘTE

In week-end-ul prelungit de 1 mai 2018, impreuna cu niste prieteni, am decis sa mergem in Bulgaria, la Arbanasi, deoarece cautam o destinatie linistita, cu mult verde si spatiu din belsug in care sa se zbenguie copiii.

Dat fiind faptul ca am fost 5 familii, ne-a fost dificil sa gasim o unitate de cazare in care sa "incapem toti", cu atat mai mult cu cat unii aveau nevoie de apartamente, altii de camere triple, altii de duble, astfel incat ne-am gandit sa inchiriem o vila intreaga. Dupa ce am "sapat" pe net, am gasit Vila Diabora pe un site de rezervari, ne-am decis, si am platit-o, confirmarea venind imediat.

Drumul:

Am plecat sambata la 9.00 din Bucuresti, la 9.45 eram in vama. Inca sunt lucrari la Jilava, un radar, s-a mai plombat pe portiunea praf dinainte de vama (dar tot praf este). Am stat la taxa de pod 5 minute, in BG traficul este deviat in dreapta, pe sub pod (pe vama de tiruri, cred), am trecut cam in 10 minute. O inghesuiala de nedescris la vignete, masini oprite fiecare cum l-a taiat capul, in ciuda faptului ca vigneta se poate achizitiona fara probleme de la benzinarii (noi am luat-o de la Shell - 15 leva / 1 saptamana).

Dupa Ruse se intra pe ruta obisnuita pentru Veliko Tarnovo; s-a asfaltat portiunea valurita pana la Byala; drumul in general bun si foarte bun dar tot mai dai in cate o groapa sau intr-o portiune valurita. Atentie la radarele fixe si la politistii bulgari care, de cand li s-a luat jucaria pentru masurat viteza, s-au axat pe depasirile pe linie continua.

La Polikraiste se face stanga dar drumul este mai prost, cu gropi si denivelari. Totusi, cu atentie se poate circula binisor. Eu va sfatuiesc sa mergeti inainte catre Veliko Tarnovo, faceti dreapta si intrati pe varianta care va scoate in centrul orasului, langa monument, faceti stanga, intrati pe sensul unic, treceti de cetatea Tsaravets, faceti stanga pe podul peste rau, mai mergeti vreo 4 km pe sosea foarte buna, faceti dreapta si dupa inca vreo 2 km ati ajuns in Arbanasi. In Arbanasi, soseaua principala este ok, cele secundare sunt unele asfaltate si altele nu; oricum, e putin probabil sa ramaneti blocati pe undeva, mai ales daca aveti autoturisme obisnuite.

Arbanasi:

In cele trei zile petrecute in Arbanasi, nu am putut sa nu remarc 3 lucruri: stilul arhitectonic cat mai apropiat de cel vechi (toate casele parca sunt trase la indigo - cu suprafete generoase, placate in piatra sau lemn si imprejmuite cu garduri din piatra), verdeata si linistea. Copiii mei sunt mai matinali, astfel ca in jur de 7.30 eram cu bebelusa la plimbare, in carut. Cred ca aceste 1,5 - 2 ore de plimbare au fost cele mai linistite din viata mea, mai ales ca satucul dormea la acele ore: roua proaspata, mult verde, cantec de pasarele. De fel nu sunt poetic, din contra, dar chiar m-am simtit foarte bine batand la picior statiunea.

Cazarea:

Vila este situata cam in centrul satului, din cate m-am orientat eu: daca veniti dinspre Polikraiste, treceti de han si in curba spre stanga, pana in muzeu, se face o intersectie cu o ulita la dreapta; faceti dreapta, este o fundatura la stanga si veti face pe urmatoare ulita la stanga; dupa 50 m, veti face prima la dreapta si ati ajuns.

Daca veniti dinspre Veliko, la intrare in sat, chiar in prima curba stransa spre dreapta, intrati pe ulita pietruita, mergeti 150m in fata si ati ajuns.

La Diabora veti beneficia de un apartament cu 2 camere (pentru 4 persoane) si 2 camere duble la parter; o camera tripla si 2 camere duble la etaj. Toate camerele sunt foarte curate, beneficiaza de baie individuala cu dus iar cele de la etaj au balcon; aveti noptiere, sifonier, chiar si un cufar, toate din lemn vechi; papuci de unica folosinta. Tot mobilierul este clasic, de lemn, la fel si unele decoratiuni.

La parter mai exista o terasa cu bancute si mese de lemn, protejata cu pereti anti vant, de folie, gratar, precum si o bucatarie generoasa, utilata si dotata cu tot ceea ce este necesar (tacamuri, pahare pentru toate bauturile, espressor, aragaz, cuptor, frigider, etc. - inclusiv masina de spalat vase). Bucataria tine loc si de living, in zilelele cu vreme urata, asa ca este dotata cu semineu, TV led LG si sistem surround Panasonic, WC serviciu.

Curtea este generoasa, cu gazon bun si portiuni pavate cu piatra, gardul imprejmuitor din piatra, ca in tot satul. Am beneficiat si de o piscina de 1.4 m adancime, dar apa a fost prea rece, asa ca odraslele s-au multumit doar sa ii dea tarcoale si sa se ude pe picioare.

Langa piscina este o mica terasa cu o masa si cateva scaune.

Oricum, pentru noi curtea a fost cea care a cantarit cel mai mult, avand in vedere ca am plecat cu 6 copii, din care 2 bebelusi: in timp ce cei mari se zbenguiau in voie in curte, bebelusii dormeau pe terasa.

Si la etaj exista o terasa, dar in perioada in care am stat era in renovare iar in partea de la drum exista, de asemenea, o terasa generoasa, cu bolta din vita de vie.

In fata proprietatii exista locuri de parcare pe alese; in plus, daca este cazul, 1-2 masini se pot parca si in curte.

Dejan (gazda) a fost foarte primitor, ne-a asteptat cu o sticla de vin rosu, ne-a dat toate informatiile de care aveam nevoie si, in ciuda faptului ca locuieste in vila, a fost total neintruziv. L-am sunat doar cand am avut nevoie de informatii sau de ceva (pastile pentru espressor, de exemplu - 1 leva/buc.) si apoi ne-am mai salutat la plecare.

S-a oferit sa ne pregateasca un MD basic la 4 euro/persoana. Nu zic ca nu ar fi fost OK, dar am ales sa ne aduca doar pastile pentru espressor, pentru ca MD l-am servit in alta parte sau ni l-am pregatit noi cu ceeea ce am cumparat din Kaufland-ul din apropiere.

Ce activitati am avut:

In grupul nostru am avut oameni carora le place sa faca miscare, asa ca ei si-au adus biciletele si au parcurs 18-20 km in fiecare dimineata, fiind foarte incantati de peisaje si diversitatea reliefului. Tot ei au facut si planul de activitati, documentat cu rute si harti. In prima zi am fost la cascada Hotnitsa si toti adultii (in afara de mamicile bebelusilor) si toti copiii (in afara de bebelusi) au facut traseul complet pe canion. Pana acolo sunt de parcurs cam 30- 35km, daca imi aduc bine aminte, drum de calitate buna. Eu nu sunt genul, dar a fost bestial, insa am avut oameni experimentati langa noi care ne-au ajutat, pentru ca exista si portiuni dificile.

In a doua zi am fost la parcul natural si cascada Krushuna - la fel de incantator. Totusi, distanta a fost cam mare (80-90km, in functie de ruta aleasa) si drumul pe alocuri chiar praf. Ideea este ca bulgarii au mai multe variante spre aceeasi destinatie, voi trebuie sa fiti inspirati si sa o alegeti pe cea mai lipsita de gropi.

Unde si ce am mancat:

La recomandarea lui Dejan, am servit masa la terasa hotelului Sevastokrator, pozitionat la vreo 150 - 200m: mancare buna, la pret decent, vedere peste tot Veliko Tarnovo, loc de joaca pentru cei mici (inclusiv trambulina). Cel mai mult am platit 61 leva pentru 2 adulti si 1 copil, cu tot cu bauturi si desert si am platit cu cardul.

Alta data am luat micul dejun la o taverna mica din apropiere, si am platit 20 leva (9 leva o omleta cu de toate, 2,5 leva un espresso cu lapte, 3 leva o portie de placinta calda).

In parcul Krushuna am servit masa la restaurantul hotelului Cattleya: mancare buna dar a durat prea mult comanda (mie mi-a venit ultimul, dupa o ora).

Overall:

Da.

Micile neajunsuri ar consta in saltele cam moi pentru gustul nostru, scartaitul patului si usilor din lemn si mirosul pregnant de tutun din bucatarie. Dar toate celelelate plusuri le eclipseaza.

Vacante frumoase va ureaza black_mamba!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de black_mamba in 01.05.18 19:33:45
Validat / Publicat: 01.05.18 21:16:51

VIZUALIZĂRI: 955 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 vedere vila din strada stg
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22100 PMA (din 17 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 144.50 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [01.05.18 21:16:24]
    »

    @black_mamba: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    ===

    Mutat în rubrica "Vila Diabora, ARBANASI" (nou-creată pe sait)

    black_mambaAUTOR REVIEW
    [01.05.18 21:24:07]
    »

    @webmaster26:

    Coordonatele sunt corecte.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [02.05.18 21:00:49]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Zoazore
    [06.05.18 07:54:25]
    »

    @black_mamba: Frumoasă excursie ați făcut voi, șerpișorilo! Va ajutat și peisajul, iar cazarea, mie, personal, mi-a plăcut!

    Acum, faza cu ”saltelele moi”... unora le priește, altora nu...

    Să vă fie de bine și să mai faceți de-astea!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    black_mamba, Zoazore

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046881914138794 sec
    ecranul dvs: 1 x 1