GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vila Anto [Şimon](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Vila Anto - a fost bine, chiar foarte bine!
Recunosc, vizita mea la această pensiune nu se datorează căutărilor mele pe saiturile turistice, este un pont primit de la Zâna Zbanghie, de la zurlia, nebunatica sau cum vreţi voi să-i spuneţi dragei şi inimoasei noastre colege @Zoazore, care mă sună mai pe la începutul lunii iunie şi-mi spune:
- Boss (aşa ne adresăm unul celuilalt) câţiva colegi de serviciu s-au cazat la Vila Anto din Şimon, în urmă cu vreo două săptămâni, şi din ce am înţeles eu, au fost mulţumiţi. Ce zici, sună interesant? Dacă ai de gând să ajungi la Bran, ia în calcul varianta asta.
- Ok boss, mersi de informaţie, am să verific şi voi acţiona în consecinţă... dacă va fi cazul!
De ce am spus ,,dacă va fi cazul''? Pentru că sunt mai rezervat în ceea ce priveşte cazările din zona Rucăr-Bran sau de pe Valea Prahovei, sunt atâtea şi atâtea review-uri negative, în care turiştii se plâng de condiţiile proaste de cazare, de comportamentul proprietarilor, de calitatea hranei etc.
Dar beculeţul se aprinsese în mintea mea, şi am trecut la fapte, am intrat pe saiturile de specialitate la Vila Anto... şi surpriză! Cel puţin din fotografii, arăta bine, camere mari, elegante, recenzii bune şi foarte bune, iar până la rezervarea unei camere triple n-a mai fost decât un pas.
Zis şi făcut, după un drum de câteva ore, am intrat în comuna Bran şi din E574 am virat dreapta întrând în pitorescul sat Şimon. De la intrarea în localitate am parcurs cam 3,5 km până la Vila Anto, situată pe strada Iancu Gontea, la nr. 393, pe partea dreaptă a drumului. Vila nu are niciun fel de marcaj sau indicator, dar ca punct de reper vă puteţi orienta după pensiunea Cerbul, situată pe partea stângă a drumului, de la aceasta până la Anto sunt 50-60 m.
Am intrat în curtea pensiunii, lăsând maşina în parcarea din faţa clădirii, în care au loc cam 5-6 maşini, fiind întâmpinaţi de proprietar, doamna Andreea. Cum eu şi soţia eram foarte obosiţi, după o extenuantă tură de noapte, ne-am uitat prin bagaje, dacă am luat la noi un pachet de cafea, dar ioc! Observând acest aspect, doamna Andreea, care auzise discuţia noastră, ne-a făcut imediat 2 cafele, şi până am despachetat noi lucrurile în cameră, cafelele erau deja pe masa din bucătăria de la etajul 2.
După ce am savurat cafeaua la ibric, am trecut la repriza de fotografii, am spionat locul, aşa cum trebuie să procedeze un ,,cercetaş'' AFA! :)
Vila Anto dispune de 7 camere, 6 duble şi o triplă, din care 4 la etajul 1 şi 3 la etajul 2. Camerele duble au balcon, mai puţin tripla, unde am stat noi. Pensiunea oferă doar cazare, dar pune la dispoziţia turiştilor o bucătărie şi o sală de mese la parter, pentru cei cazaţi la etajul 1, şi o altă bucătărie la etajul 2 pentru cei cazaţi la acest nivel. Cele două bucătării sunt dotate cu frigidere, cafetiere, cuptoare cu microunde, veselă şi multe alte ustensile necesare preparării hranei.
Toate camerele sunt spaţioase, aerisite, cu mobilier de calitate şi multe spaţii de depozitare ingenios aranjate. Pe lângă camera noastră am fotografiat încă 2 camere, pentru a vă arăta cum stau lucrurile. Curăţenia în camere şi în toată pensiunea este exemplară, în orice loc din clădire persista un parfum plăcut, semn că proprietarii depun eforturi serioase pentru a menţine totul la un standard de calitate ridicat.
Curtea oferă destul spaţiu, sunt 2 foişoare, grătar, loc de joacă pentru copii, băncuţe unde poţi sta seara la aer curat şi admira colinele înverzite din faţa pensiunii.
Cu netul nu am avut probleme, semnalul este mulţumitor, dar cu telefonia mobilă sunt probleme, în sensul că au semnal doar abonaţii Orange, telefoanele fiind inutile în cazul celorlalte reţele. Pentru amatorii de brânzeturi şi produse din carne, de calitate, gustoase, aveţi ocazia să le cumpăraţi chiar de la proprietarii pensiunii, eu am cumpărat brânză de burduf, caşcaval şi cârnaţi de porc afumaţi, şi vă asigur că sunt excelente!
În ceea ce priveşte atitudinea şi comportamentul gazdelor, aici cred că trebuie să-mi schimb un pic părerea despre zona în care am fost, deoarece pur şi simplu nu am avut ce să-i reproşăm proprietarei, s-a comportat admirabil, este o persoană tânără, dinamică, a făcut tot posibilul ca noi să ne simţim bine în cele 2 zile cât am stat acolo. Chiar discutam într-o seară despre problemele care au existat mai mereu în zona Bran, ştia de toate acestea, menţionând că sunt multe pensiuni în Bran, în Şimon sau în Moeciu, cu proprietari sau administratori tineri, cu concepţii moderne, care încearcă să practice un turism de calitate, să ofere condiţii optime de cazare si masă, să atragă cât mai mulţi turişti în această frumoasă regiune a ţării.
Cu păpica nu am stat rău, dacă nici la Bran nu ai ce mânca, atunci unde? Am mâncat şi în restaurant dar şi de la comercianţii de lângă castel, am băut cafea la nisip, ne-am amestecat prin marea de oameni care vizitau târgul, am făcut fotografii, ne-am simţit bine!
Pe lângă Şimon, am vizitat şi am admirat splendidele peisaje de la Peştera, de la Moeciu de Sus, totul e la superlativ!
La final, vă pot spune doar atât: vila Anto este o opţiune serioasă de cazare în satul Şimon, o garanţie a calităţii în turismul din zona Bran, nu-mi rămâne altceva decât să recomand călduros această locaţie.
Vacanţe frumoase vă doresc!
Trimis de Safta Radu in 24.08.18 18:14:59
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.47870950 N, 25.35489670 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Vila Anto [Şimon], BRAN" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Safta Radu: Foarte frumos, sa va fie de bine, votat cu mare drag.
@webmasterX: Coordonatele GPS sunt setate corect.
@Safta Radu: Am vrut să-ți dau SB-ul! N-a fost să fie, dar și 21 e bine!
Deci, cazarea e 130 lei/ noapte fără mic dejun, dar pensiunea e inchiriabilă iarna? Are calorifere, ceva de incălzire? Că Șimon e totuși la munte și-n sezonul rece, din toamnă chiar, noaptea e rece!
Dac-aș vrea să-mi fac eu grătar, mi se permite? E vreo taxă suplimentară pentru asta?
Despre baia ta: n-ai dat cu capul de tavan?
Așa cum m-așteptam, peisajul e superb, zona e minunată.
Mă bucur, Boss, că pontul ”donat” (că eu nu vând prietenilor) a fost bun. Și eu spun că-i de luat în seamă pentru zonă.
@Zoazore: Şi votul nr. 60 dacă mi-l ofereai, nu mă supăram.
Deci, cazarea a fost de 130 lei/noapte pentru camera triplă, pentru o dublă e de 110 lei/noapte. Are calorifere, normal că se pot face rezervări şi iarna. De ce, ai vreun gând de ducă pe-acolo?
Referitor la grătar, eu nu am făcut aşa ceva, nu ştiu dacă se percepe vreo taxă, nu am întrebat, dar în prima seară am fost întrebat de doamna Andreea dacă doresc să-mi aprindă grătarul, eu i-am mulţumit şi i-am spus că nu vreau să fac grătar, iar ea era uimită, fiind obişnuită cu grătare probabil în fiecare seară.
În baie te asigur că nu am dat cu capul, deşi după ce vezi poza pare că e posibil să se întâmple aşa.
Am spus eu că mi-ai vândut pontul? L-am primit, aşa am spus, nu contează cum, dar l-am primit.
Mulţumesc de vizită şi vot.
@Safta Radu: Eu am mereu gând de ducă, dar nu mereu pot face cum vreau eu! Prietenii știu de ce!
Mă gândesc c-or mai citi AFA-iști pe-aici și-or vrea vreun Crăciun, Revelion, na! Și-i bine de știut!
Da, m-a cam îngrijorat tavanul ăla! La tine, la @Dan&Ema și la @Dragoș, mi se strânge inima când văd băi de-astea ”în pantă”, mansardate.
Bune-au fost produsele luate? Scumpe?
@Zoazore: Da, e bine de ştiut pentru AFA-işti că de sărbători cei de la Anto preferă închirierea pensiunii de către un singur grup. Au fost situaţii când au fost cazate două grupuri, şi s-a lăsat cu scandal.
Produsele sunt foarte bune! Preţurile? 30 lei kg. de cârnaţi, 25 lei brânza de burduf, parcă acelaşi preţ şi la caşcaval, am dat 130 lei pentru produsele cumpărate.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Safta Radu:
”Recunosc, vizita mea la această pensiune nu se datorează căutărilor mele pe saiturile turistice, este un pont primit de la Zâna Zbanghie, de la zurlia, nebunatica sau cum vreţi voi să-i spuneţi dragei şi inimoasei noastre colege @Zoazore, ...
Bun pont ai primit, transformat într-un minisejur reuşit. Felicitări!
Însă Zozo dă informaţii, dar nu oricui . Dacă eu nu sunt "Boss" cu ea, mie nu mi-a zis nimic .
În pană de inspiraţie, i-am cerut şi eu sugestii pentru o minivacanţă de câteva zile şi, ce crezi, m-a trimis să citesc din usercardul tău
@Safta Radu: Felicitări pentru articol!
E foarte bine de reținut pentru că am căutat cazare la Moeciu de întâi mai, dar nu am găsit două camere libere la nici o pensiune... era cam târziu când am început căutarea. Data viitoare ne vom gândi mai din timp să facem rezervări.
E foarte frumoasă zona!
Fotografiile sunt minunate, FELICITĂRI!
Călătorii placute!
@nicole33: Tiza, nu era verificată de Boss Radu! Nu te puteam trimite-așa, câine surd la vânătoare!
Radu a fost puțin... ”cobai”.
Pe tine te-am trimis să citești ceva testat de amândoi: și de Radu, și de mine. Adică ceva sigur!
@Zoazore:
”Tiza, nu era verificată de Boss Radu! Nu te puteam trimite-așa, câine surd la vânătoare!
Cum o întorci tu ca la Ploieşti!
”Radu a fost puțin... ”cobai”.
Cobai sau necobai, Radu a fost foarte mulţumit, dacă a notat cu 9,62 pensiunea, el fiind un turist exigent.
”Pe tine te-am trimis să citești ceva testat de amândoi: și de Radu, și de mine. Adică ceva sigur!
Apreciez gestul.
Într-adevăr, recomandarea făcută este una foarte bună, dar nu mi-a ieşit mie cum aş fi vrut.
@nicole33: N-o-ntorc, pe bune! Știi că eu nu recomand ceva nepipăit! De mine sau de prieteni!
Și dacă-ți ziceam de ea și era nasol, cine-și lua ”castanele”? Acum, Anto e ”la liber”, că-i verificată!
@nicole33: Mulţumesc pentru aprecieri!
Zozo are un suflet mare, cu siguranţă te va ajuta atunci când i-o vei cere.
Te-a trimis să citeşti usercardul meu? Cu siguranţă că şi pe mine dacă m-ar întreba cineva de destinaţii în Turcia sau pe unde ai mai călătorit tu, l-aş trimite să-ţi citească articolele, la multitudinea de informaţii şi calitatea articolelor tale ar găsi liniştit ceea ce caută.
Toate cele bune!
@Dana2008: În luna iulie am mai avut o tentativă de a merge la vila Anto, dar în weekend-ul respectiv era rezervată de un grup. Cel puţin din ce am observat eu, pentru proprietari pare mai avantajos să închirieze vila unui singur grup.
Zona este splendidă, cel puţin la Peştera sunt peisaje care pot concura fără probleme cu cele din Austria, Elveţia sau mai ştiu eu ce ţară, fără nicio exagerare.
Mulţumesc pentru aprecieri şi pentru vot.
Călătorii frumoase!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)