GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am achizitionat biletele prin agentie si am plecat in data de 29 decembrie 2019, pentru a petrece, a doua oara, Revelionul in Dubai. Totusi a fost a patra oara cand mergeam in Dubai, deoarece dupa Revelionul din 2013-2014, am fost in 2015 intr-o excursie de 7 zile in toate emiratele, si in 2017, in Ajman-cel mai mic emirat. In toate cazurile am ajuns si in Dubai, intre una si 3 zile.
Comparatia din acest review o fac fata de prima data cand am mers acolo, deoarece sunt multe schimbari, atat in bine cat si … in mai putin bine.
Am mers aproape toata familia, 5 persoane si am avut 3 camere: doua duble si una single-ca pret, deoarece tot camera dubla era.
Am stat la hotel Versailles in Deira si, contrar unor pareri-citite chiar pe acest site, referitoare la aceasta zona a Dubaiului, ne-am simtit foarte bine acolo.
Analizand dupa cateva zile data plecarii, am constatat cat de inspirata am fost alegand 29 decembrie, in loc de 28 sau 30. La zborul din 28 s-au ratacit niste bagaje-lucru aflat de la George, ghidul care ne-a preluat de la aeroport, iar zborul din 30 a avut 37 ore intarziere-realitate aflata de la stiri.
Trecand peste acest aspect, zborul nostru a decurs fara incidente, bagajele au venit la timp, doar o familie nu a mai ajuns in Dubai, datorita unor probleme din tara, noi asteptandu-i degeaba, aproape de ora, pana s-a lamurit ghidul care este situatia.
Dupa aceasta, grupul nostru a fost impartit in 2 subgrupuri-unul cu un autocar, altul cu o masina mai mica.
Noi am fost in autocar, iar acesta a avut turisti de la 4 hoteluri, Versailles fiind ultimul.
Concluzia imediata a fost ca vom fi luati primii-ceea ce nu era deloc benefic la zborul de noapte care ne astepta la intoarcere. Ne-a consolat insa ideea ca vom petrece 7 zile minunate, asa incat plecarea sa nu ne afecteze in niciun fel.
Am primit cele 3 camere-una la etajul 4 si celelalte 2 la etajul 7, hotelul avand piscina la etajul 8, ca mai toate hotelurile din Dubai.
A doua zi, datorita zgomotului produs de generatoarele aflate la etajul 8, langa piscina, am solicitat si obtinut mutarea tot la etajul 4, fiind acum aproape unii de altii.
Camerele maricele, luminoase, difereau foarte putin, in principiu avand toate un hol lung, cu baia pe partea stanga, apoi patul dublu sau twin.
Tv-ul intr-o nisa in perete, in fata patului, apoi fie 2 fotolii, fie o canapea, si suportul de troler. Dressingul mare, cu lumina care se aprindea cand se deschideau usile, se afla in stanga patului, intre ele fiind biroul cu cana-fierbator, ceai, ness, completa, zahar, 2 cesti si 2 pahare si o tava pe care se aflau pungi cu alune si fistic de mai multe feluri, insa… nicio lingurita;)) In cele 5 camere prin care am trecut, aceasta importanta ustensila lipsea cu desavarsire, asa ca am luat linguritele de unica folosinta, primite pentru salata, in noaptea in care am sosit, de la restaurantul indian.
Fisticul, cumparat de la un magazin de cafea, are cu totul alt gust decat cel de la noi: este mult mai bun.
Deoarece am aterizat in Dubai putin inainte de ora 22, iar la hotel am ajuns pe la 24, dupa ce am lasat ceilalti turisti la hotelurile lor, se punea problema sa mancam, totusi, ceva. In Deira aceasta chiar nu constituie deloc o problema, existand restaurante care sunt deschise pana la 4 dimineata. Turistii de la celelalte hoteluri, aflate in alte zone ale Dubaiului, au rugat ghidul sa faca o oprire la vreun supermaket pentru aprovizionare. Noi am gasit aproape de hotel mai multe restaurante-e adevarat: indiene, pakistaneze, libaneze etc., problema noastra constand doar in alegerea unuia dintre ele.
Recunosc ca, din punctul meu de vedere, am mancat, zilele acelea, cea mai nesanatoasa, dar gustoasa mancare, cu sosuri absolut delicioase, mai mult sau mai putin picante, si daca nu am fi mers atat pe jos, in afara de metrou si taxi, am fi venit cu destule kg in plus.
Curat in camera se face zilnic, tot asa se schimba si prosoapele si se aduc 2 sicle de apa plata, de ½ l. Uneori te mai intrebau daca sa faca curat, sa schimbe ceva, sau sa completeze cate ceva, in cazul in care le spuneai ca nu este nevoie de curatenie generala.
Si la primirea camerei sunt aceste 2 sticle de apa.
In camera este minibar plin cu multe produse (bineinteles, contra cost).
Un minus al hotelului a fost refuzul de a asigura transportul la plaja cu mijloc propriu, desi toate hotelurile au acest serviciu. De asemenea, in oferta de prezentare aflata in fiecare camera, sunt precizate atat ora de plecare cat si cea de sosire, atat pentru plaja, cat si pentru shopping.
Un plus-piscina mica, cu apa calda la 40 grade si hidromasaj, de care ne-am bucurat pe timpul sederii noastre acolo.
Zona Deira este renumita si pentru centrele comerciale, fie ele “suk” –piete, mall-uri, sau bazaruri, mai multe decat in celelalte zone ale Dubaiului, insa, bineinteles mai mici.
Este si zona cea mai ieftina in ceea ce priveste chiriile, aici locuind in foarte mare masura, cei care lucreaza in Dubai: indieni, egipteni, pakistanezi, filipinezi etc. Alta varianta sunt cele doua mai mici emirate-Sarjah si Ajman-unde locuiesc, de obicei, europenii care lucreaza in Dubai.
Fata de 2014 cand benzina era 1,2 dirhami, acum este 2,8 dirhami si aceasta scumpire de peste 100% spune tot fata de preturile de acum.
Degeaba le spusesem noi copiilor ca este atat de ieftin in Dubai, de la taxi la diverse produse, ca totul e fara alte taxe, si de aceea sunt mai ieftine…... nimic nu s-a mai potrivit!
S-a introdus taxa de 5% (TVA) la produsele de orice fel si taxa de statiune-care se plateste pe camera si in functie de stelele hotelului. Noi am platit, la 4*, 15 dirhami /zi de camera.
Taxa de 5%, teoretic, se restituie prin virarea sumei pe card, insa, din cele constatate, preferential si in proportie de 80%, dupa verificarea efectiva a produsului cumparat, si dupa bunul plac al angajatului de acolo. Iar daca afli abia la aeroport ca vrea sa-l vada si produsul este bine pus in troler, situatia nu este tocmai placuta. Mai ales ca ghiseul respectiv este exact inainte de check in.
La comentariile turistilor care fusesera cu doar cateva luni in urma, si nu “avusesera parte” de verificarea produselor, persoana de la ghiseul respectiv a schimbat explicatia din “asa a fost din totdeauna”, in “din aprilie s-a schimbat”. …
Sunt cazuri cand se refuza restituirea taxei, sub diverse explicatii, care mai de care mai puerile. Personal mi s-a spus ca, desi firma de la care am cumparat materialele mi-a aplicat timbrul pe factura, nu a declarat incasarea taxei… si explicatiile au fost multe altele. Nu m-am formalizat, si nu am insistat, deoarece ce aveam de primit nu era chiar o suma, insa abia atunci am inteles de ce, alta firma de la care am cumparat acelasi tip de produse, mi-a facut o reducere care a inclus si aceasta faimoasa taxa. Si daca in momentul cumpararii am fost usor nemultumita, acum le-am multumit, in gand, pentru varianta aleasa.
Este adevarat ca zona Deira este si zona de interes a filipinezilor, de ambele sexe, iar pe jos, pe trotuare, mereu imprastiate, sunt carti de vizita cu poze si numere de telefon, pentru doritori.
Seara, totdeauna pe marginea trotuarelor, pe banci, sunt persoane care stau si se uita la turisti, dar nu deranjeaza sub nicio forma. Ne tot intrebam daca nu au altceva de facut, insa dupa discutia cu unul din soferii de taxi-egiptean, ni s-a confirmat ca atunci cand stai cate 7-8-9 intr-o camera, cu paturi suprapuse, parca vrei sa petreci mai mult timp in aer liber, chiar stand asa, degeaba, mai ales in aceasta perioada, cand temperatura este foarte placuta, si sa mergi in camera efectiv cand iti este somn.
Am revazut, cu multa placere, Dubai Marina-seara, faimoasele fantani cantatoare de la Burj Khalifa-de care nu ma voi plictisi niciodata, plaja Jumeira cu renumitul Burj al Arab, dar si plajele din Deira-Al Mamzar Open Beach, dar si Al Mamzar Park Beach, grandiosul Dubai Mall, dar si alte mall-uri mai mici, zona de business cu frumosii zgarie nori. Copiii au fost si ei la At The Top in Burj Khalifa si in croaziera.
Am mers cu monorail-ul de la hotel Atlantis pana la capat. Am calatorit atat cu metroul, cat si taxiul, deoarece, in conditiile in care eram 4-5 era mai convenabil cu taxiul.
Apropo de Atlantis, se construieste al doilea Atlantis, putin mai departe de primul.
Recomand cu caldura shoppingul in bazarul Meena, aflat intre statiile de metrou Al Fahidi si Al Ghubaiba, pe linia verde. Este un oras in miniatura, despre care am citit, in 2013 o singura referire, in treacat intr-un review, pe acest site, si pe care l-am descoperit efectiv in ian. 2014, dar atunci nu am avut prea mult timp la dispozitie, deoarece era seara dinaintea plecarii. Acum am fost de 2 ori si de fiecare data, cu folos. Preturile sunt negociabile, exceptand supermarketurile. De retinut ca in supermarketuri se gasesc suveniruri identice cu cele din magazinele de specialitate, la preturi fixe, dar bune.
Suvenirurile din Dubai Mall, despre care pot spune ca in 2014 aveau un pret doar cu foarte putin mai mare decat cel al altor magazine, acum erau aproape duble. Este adevarat ca sunt, ca si atunci, mult mai multe modele, insa pretul este cam mare.
S-au schimbat cateva denumiri ale statiilor de metrou, respectiv Al Karama-langa care am stat in 2013-2014 se numeste acum ADCB, Dubai Marina a trecut ca denumire la linia de tramvai-terminata dupa 2014, iar statia echivalenta a metroului a devenit DAMAC Properties; capatul liniei rosii din Jebel Ali a devenit UAE Exchange si altele cateva.
In seara dinaintea plecarii am mers pana la capatul liniei verzi, la Creek-paraul cu apa sarata, unde se afla statia de feribot Al Jaddaf Marine Transport Station, de unde se pot face croaziere pe Creek. Desi nu mai era program la ora 22, ni s-au dat explicatii referitoare la croaziere, si am petrecut ceva timp admirand privelistea.
Nu am ajuns, nici acum, la Miracle Garden, la parcul de distractii si marea roata de la Blue Water Island, la Features Dubai Lighthouse, aflat la intrarea in Dubai Harbour, la Dubai Frame-un dreptunghi amplasat in Parcul Zabeel, care seamana cu o rama foto uriasa, si care a fost conceputa ca o poarta intre trecutul si viitor. Spre nord privelistea este catre Dubaiul vechi, iar spre sud, catre zona noua, in continua dezvoltare.
Este de mers si la Aquaventure Waterpark de la hotel Atlantis, un loc minunat pe care l-am admirat partial din monorailul care trece lateral pe deasupra.
Aceste minunate locuri, inca nevazute, lasa deschisa posibilitatea unei reveniri peste cativa ani, desigur dupa expozitia interrnationala, care va avea loc intre 20 oct 2020-10 aprilie 2021.
Pana atunci se va finaliza si turnul de 1 km inaltime-Dubai Creek Harbour.
Pana la urmatoarea revenire se va finaliza si cel mai nou megapropiect: Dubaiul va construi cel mai mare port de agrement din Orientul Mijlociu, care va avea aproximativ 1.400 de locuri de acostare pentru iahturi de lux. ''Dubai Harbour'' va include, de asemenea, o un port de îmbarcare pentru croaziere şi un terminal ce va putea găzdui 6.000 de pasageri simultan.
Experienta in Dubai a fost si acum foarte placuta; am plecat cu impresii frumoase, dar si cu o usoara nerabdare de a ajunge acasa, dupa evenimentul petrecut destul de aproape de noi, si despre care nu stiam ce urmari ar putea avea…
Trimis de rora in 10.01.20 17:08:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU. A mai fost în/la: Dubai-hotel Grand Excelsior Bur Dubai si Holliday Inn, Ajman-hotel Ramada Beach; Ras Al-Khaimah-hotel Hilton; Al Ain-hotel Rayhaan by Rotana
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rora); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 25.26332690 N, 55.31997930 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@rora: Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 64&ridAnt=98384
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Versailles by Raviz Hotel [Deira], DUBAI" (nou-creată pe sait)
@webmaster26: Da, acolo este, multumesc.
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@rora: “Este adevarat ca zona Deira este si zona de interes a filipinezilor, de ambele sexe, iar pe jos, pe trotuare, mereu imprastiate, sunt carti de vizita cu poze si numere de telefon, pentru doritori” - e vorba despre prostituție? Sau am înțeles eu greșit?
Felicitări pentru vacanță!
@krisstinna: Ceea ce am scris este doar constatarea a ceea ce am vazut =carti de vizita imprastiate pe trotuar. Ce se intampla in realitate, este problema fiecaruia.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)