GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un hotel de 2 stele care ofera mai mult decat altele cotate mai bine.
O locatie nou construita, in 2016, care este pozitionata foarte aproape de plaja. Dispune de 2 corpuri, corpul principal doar cu camere duble si balcoane mici, corpul secundar cu camere duble si apartamente (open space) si balcoane mari, generoase.
Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, baie proprie cu dus, mobilier inca nou si complet functional, destul de elegante pentru un hotel de 2*.
Din cauza vegetatiei care creste in abundenta in zona, si nu este toaletata, vedere la mare are probabil o singura camera situata la etajul 3 al corpului cu camere duble, celelalte vedere la gradina, spatiul de joaca sau la copaci. Intre cele doua corpuri este restaurantul hotelului unde se serveste masa, in sistem bufet suedez.
Personalul prietenos, la receptie se vorbeste engleza fluent, in rest bulgara sau prin semne, dar noi ne-am descurcat onorabil. Curatenie se face zilnic, cam superficial, prosoapele si lenjeria se schimba la cerere, dar trebuie aratat cameristelor ce ai nevoie deoarece nu stiu decat bulgara.
Programul de masa cam scurt (noi am fost cu demipensiune), dimineata de la 8.00-9.30 iar seara de la 18.30-20.00, iar mesele nu foarte diversificate (contin cel putin 2 sortimente locale pe care bulgarii le mananca foarte bine, dar noua nu ne-au placut), dar contin foarte multe legume, foarte bune la gust, probabil cumparate de la producatori locali.
Hotelul are o parcare proprie cu 10 locuri de parcare, 4 in fata hotelului, 6 in curtea interioara supravegheate cu camere 24h/24h, in caz ca sunt ocupate toate exista posibilitate de parcare pe strada in fata hotelului.
Accesul la plaja se face pe o alee care face functia si de drum de acces cu masina pe plaja, neamenajat, si care pe timp ploios se transforma intr-o mare balta, si dureaza cam 3 minute (300 m).
Nota acordata hotelului este nota 8.5 (daca mesele erau mai diversificate nota era 9).
Sa aveti in vedere ca vorbim de un hotel de 2* nu mai mult, deci orice comparatie este inutila!
Cateva cuvinte despre statiunea Kranevo!
Minusuri: -----
O localitate mica la malul Marii Negre, situata intre Albena si Nisipurile De Aur, cu aspect neingrijit, vegetatie ca in jungla, unde nimeni nu respecta nici o regula (nici cele de circulatie) masini parcate peste tot, chiar si pe plaja, gunoaie la tot pasul, un miros ingrozitor de canalizare, balamuc infernal dar pana la ora 22.00 (dupa care se face liniste). Strada principala transformata intr-un bazar, plin de supermarketuri cu preturi bune, de terase si restaurante cu preturi la fel de bune, cu magazine pline de chinezarii la care trebuie sa fii atent la preturi (nu toate au preturi bune). Accesul la plaja se face pe niste alei improprii (drum pietruit) sau asfalt mancat de vreme. O statiune plina de tabere scolare si sportive, deci foarte multi copii. Datorita preturilor mici este o statiune frecventata majoritar de bulgari si ucrainieni, am vazut doar cateva masini de Romania, Germania... etc. De aceea vorbitorii de alta limba decat bulgara sau rusa sunt destul de putini.
Plusuri: +++++
O plaja cum rar am vazut, lata de 20 m, cu nisip fin, curat, ca de aur. Intarea in mare este foarte lina, apa este mica pina la 15 m de plaja, iar geamandura pusa la 1.80 m, nu foarte aglomerata si cu sezlonguri de inchiriat pe suprafete foarte mici (deci se poate folosi prosopul pentru stat la plaja linistit). Apa curata, limpede ca cristalul, noi am prins-o si foarte calda (26 grade Celsius). Salvamari plasati la cate 50 m, foarte atenti la serviciul lor (as putea spune chiar prea atenti, cum ajungeai la geamandura fluierau, iar eu aveam apa pana la gat). Oamenii din zona amabili, doritori de a-ti satisface poftele, pe bani mai putini decat in alte statiuni. Se mananca foarte bine bine pe plaja la teasa ''Del Mar'', garantat, si la preturi foarte bune, cu 50 leva am mancat foarte bine 3 persoane (scoici caracatita, calamar plus salate), cu suc si bere incluse in pret. La 9 (21lei) leva au o pizza mare de te sperii de ea.
Nota statiunii Kranevo 6.5 cu indulgenta datorita plajei superbe!
Drum foarte lejer si relativ bun: Brasov-A3-A2-Ciocarlia de Sus- Topraisar-Negru Voda- Genaral Tsarevo- Kremena- Kranevo. Locatiile de pe Google Earth corespund.
Valuta se schimba la acelasi curs in statiune, la vama nici nu era deschis biroul de schimb.
Vigneta bulgara se cumpara din vama, atentie o verifica la intoarcere, deci daca stati 7 nopti trebuie o vigneta de 1 luna!!!
Taxa de pod pe A2 de la peco de pe autostrada, costa 26 lei doua treceri (pastrati bonul).
Drumuri fara incidente si concediu placut!
Trimis de ovi2stanciu in 17.07.18 13:50:36
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ovi2stanciu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.33978700 N, 28.06648560 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Vega Hotel, KRANEVO" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)--
@ovi2stanciu, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2018 Foarte mulţumiţi — scris în 18.08.18 de LucianPerju din BUCURESTI - RECOMANDĂ