GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vassilis Guest House [Anthousa](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Parga. O vacanta excelenta
Desi am aflat de Parga in urma cu ceva vreme, abia anul trecut, când niste prieteni care isi petrecusera acolo vacanta ne-au impartasit ceva impresii, mi-a fost trezit interesul pentru aceasta destinatie.
Cum tot aveam Grecia pe o lista scurta, combinat si cu alti factori de instabilitate prin alte zone, am decis sa mergem acolo in acest an.
Cautand 'ceva dragut' in Parga, am gasit Vassilis Guest House, o pensiune foarte cocheta in Anthousa, un satuc situat la 2km departare de Parga. Cum aveam de gand sa mergem cu masina, am considerat ca aceasta distanta intre locul de cazare si principala atractie nu va fi un impediment.
Alegerea s-a dovedit una deosebit de inspirata, atat din punct de vedere al locatiei cat si al cazarii in sine. Dar sa o luam pe rand...
Anthousa - cel mai probabil am fi ajuns aici si daca ne-am fi cazat in Parga, deoarece prin satuc trece un trenulet care are ca punct terminus Castelul din Anthousa iar ca oprire intermediara Watermill - un mic muzeu cu exponate din perioada de inceput a comunitatii locale. In apropiere exista si o cascada care merita privita si fotografiata. Castelul (s-au mai exact ruinele cetatii) nu este foarte spectaculos, insa privelistea este una enzationala (am fost tentata sa scriu initial ca 'face toti banii' insa intrarea este libera... :))
Foarte important: Parga este foarte aglomerata (nu doar de romani :)), iar gasirea unui loc de parcare poate constitui o reala provocare. Poate si din acest motiv cred ca este mai potrivita alegerea unei cazari intr-o localitate situata in vecinatatea Pargai.
Preturile la cazare si mancare sunt mai mici decat in Parga.
Vassilis Guest House - pensiunea este una foarte apreciata pe site-urile de profil.
Este un business de familie inceput in 1975 cu o taverna de catre proprietar Dl. Vassilis, continuat apoi cu partea de pensiune, piscina etc... In prezent Doamna Vassilis gateste (absolut senzational!), iar tatal impreuna cu cele doua fiice alaturi de ceilalti angajati se ocupa de oaspeti.
Taverna este frecventata atat de oaspetii pensiunii, cat si de alti turisti si de localnici. Noi am luat cina aproape in fiecare seara si cateva prânzuri si era mai tot timpul plina. Nu s-a intamplat insa niciodata sa nu gasim loc...
Meniul este unul foarte variat, cu mancaruri cu specific grecesc. De fiecare data gazdele (Sofia si Fortini) ne faceau cateva recomandari din meniu (ce gatise doamna casei proaspat in ziua respectiva, ce tipuri de peste sa alegem etc.). Noi am incercat aproape tot si nu ne-a parut rau... singurul regret fiind datorat kilogramelor acumulate. :).
La fiecare cina primeam din partea casei desert constând in fructe sau placinta cu portocale (care trebuie incercata de fiecare data!).
Atmosfera este una foarte familiala, relaxata, intima.
Micul dejun l-am avut inclus in pretul rezervarii. Am fi putut sa rezervam apartamentul si fara MD inclus, insa probabil ca am fi regretat amarnic. Micul dejun continea: diferite tipuri de placinte (cu branza, cu dovlecei, cu ceapa), platou de legume cu branza feta, oua (ochiuri/fierte/omleta - la alegere), iaurt grecesc, miere, 2 tipuri de dulceata, unt, paine alba/neagra, bruschete, lapte, ceai, cafea, suc de portocale, cornuri cu ciocolata/gem sau cake.
Noi am avut norocul (pentru ca nu am ales nimic in momentul efectuarii rezervarii) sa stam in apartamentul cu numarul 14 si ne-am bucurat si de o priveliste pe cinste (acesta fiind situat la ultimul nivel).
Curatenia era facuta zilnic, prosoapele si lenjeria erau inlocuite la doua zile.
1. Croaziera in Paxos-Antipaxos: ca si recomandare trebuie sa luati bilete cu o zi inainte pentru ca in ziua plecarii sunt sanse foarte mari sa nu gasiti locuri cu toate ca sunt patru ambarcatiuni care pleaca zilnic. Tot ca o recomandare: din cele patru barci singura care intra in pesteri este Gaios, care este si cea mai mica dintre ele. Are doua punti, una din ele avand si protectie solara. Este mai putin 'interesanta' decat Marco Polo sau Cpt. Hook - care arata ca un vas de pirati de exemplu, insa nu cred ca se justifica diferenta de 5 euro in plus doar pentru aspect, fara sa tinem cont de cele doua inconveniente pe care le-am mentionat mai sus.
2. Rafting pe raul Archeron: este o atractie situata la 40 km de Parga (in satul Gliki) la care poate participa toata familia. Se parcurg cca. 2 km pe rau si costa in jur de 20 euro tura. Sunt mai multe firme care organizeaza aceste ture, noi i-am ales (absolut intamplator!) pe cei de la Pony Club care ne-au dat in pret si tiroliana peste rau (cailalti nu o au). Se mai poate opta si pentru calarie (noi nu am incercat) sau plimbare prin albia raului (care, in ciuda temperaturii foarte scazute a apei, de doar 8 grade, merita si trebuie incercata) insa neaparat cu aqua-shoes.
3. Excursie in Syvota (aprox. 30 km catre Igoumenita) - atat pentru oras cat si pentru plajele accesibile de pe drum (Mega Drafo Beach, Mikri Amnos Beach, Mega Amnos Beach - aici veti gasi o atmosfera de club, insa nu in forma cu care suntem familiarizati la noi la Mamaia...). Tot in Syvota se poate ajunge pe Bella Vraka Beach - care este o plaja accesibila mergand prin apa ceva mai sus de genunchi. Noi nu am incercat, insa din spusele gazdei noastre o plaja cu totul speciala este Pisina Beach, insa este accesibila doar daca inchiriati o barcuta din port.
4. Excursie in Corfu - aprox. 40 min de mers cu masina pana in Igoumenitsa, si apoi 1 ora si 40 minute cu ferry-boat-ul. Merita efortul (si banii pentru transfer) atat pentru Achillion Palace cat si pentru orasul Corfu (Kerkira) sau faimoasa Paleokastritsa Beach (n. b. apa este mai placuta pentru ochi decat pentru baie... :)).
5. Excursie in Lefkada - aprox. 1 ora si 40 min cu masina. Nu insist aici cu detalii, pentru ca Lefkada este o destinatie arhi-cunoscuta.
Preturile practicate pentru 2 sezlonguri + umbrela variau in jurul a 5-6 euro, cel mai mult fiind in plaja principala din Parga (8 euro), insa peste tot poti folosi si echipamentul din dotare (rogojini, prosoape etc.)
1. Valtos Beach - situata intre Parga si Anthousa, plaja cu pietris si ceva zone cu nisip. Sporturi nautice. Cost 2 sezlonguri + umbrela: 6 euro. Parcare langa plaja fara taxa.
2. Kryoneri Beach - situata in Parga, plaja cu nisip. Sporturi nautice. Cost 2 sezlonguri + umbrela: 8 euro. Primele 2-3 rânduri rezervate pentru clientii hotelurilor din Parga. nu este parcare langa plaja.
3. Lychnos Beach - situata la iesirea din Parga, plaja cu pietris si ceva zone cu nisip. Sporturi nautice. Cost 2 sezlonguri + umbrela: 6 euro. Parcare langa plaja fara taxa.
4. Arilla Beach - situata la iesirea din Parga catre Syvota, dupa Anthousa, plaja cu pietris fin si nisip. Cost 4 sezlonguri + 2 umbrele: 6 euro. Parcare langa plaja fara taxa.
5. Sarakiniko Beach - situata la iesirea din Parga catre Syvota, dupa Anthousa, aproape de Anthousa Castle, plaja cu pietris fin si nisip. Parcare langa plaja fara taxa.
6. Ammoudia Beach - situata in Ammoudia (cca. 25 min distanta de Parga cu masina), plaja cu nisip, intrarea in apa foarte lina. Cost 2 sezlonguri + umbrela: 5 euro (cu 2 bauturi incluse la alegere: Cola, Fanta, Sprite la doza de 0,33). Parcare langa plaja fara taxa.
Trimis de ralup in 03.09.16 11:30:16
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ralup); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.29967800 N, 20.37275800 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Vassilis Guest House [Anthousa], PARGA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)-
@ralup, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
@ralup: Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, ca si pentru pozele lamuritoare. Felicitari pentru frumoasa vacanta greceasca petrecuta, alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare!
Buna ziua si multumesc de impresii.
Pe noi ne-ar tenta o cazare in Amodia, pentru plaja, dar am vrea sa ne petrecem dupa mesele si seril in Parga, se pare ca in Amoudia nu are prea multe de oferit. Care sunt posibilitatile de a ajunge la Parga? , in afara de masina proprie care am inteles ca nu e recomandata dat fiind situatia locurilor de parcare?
multumesc anticipat de raspuns
@virginia61: Buna ziua,
Din pacate nu cunosc o alta posibilitate de deplasare intre Ammoudia si Parga. Este o distanta de cca. 17km care nu cred ca poate fi parcursa decat cu un mijloc de transport. Am vazut ca se puteau inchiria scutere sau biciclete, insa nu va pot da detalii.
@ralup: Multumesc foarte mult. Ramane sa mai "facem sapaturi" in vederea alegerii variantei optime.
O seara foarte frumoasa
@ralup: Buna! Peste 6 zile plec in Parga si am cazarea in Anthousa. As vrea sa imi spui daca ma pot deplasa pe jos pana in Parga sau musai cu masina? Multumesc
@Kiralina 3: Buna! Distanta este destul de mare. Numai cu masina.
@Kiralina 3: cam nașpa cazare - e relativ departe de linia țărmului...
Dar și de Parga. Se poate merge și pe jos, dar te plictisești mergând... Eu am fost din Parga până sus la castelul lui Ali Pașa și mi-a cam ajuns... La întoarcere a fost mai bine, dar pe o zi toridă de vară, nu prea e de mers astfel.
@ralup: multumesc mult! Suntem cu masina si mai mult de 2 zile nu vom sta efectiv in parga. In rest ne vom plimba!
@Dragos: cazarea este exact ce mi. am dorit! Oricum suntem cu masina iar Filoxenia sea view, unde vom fi cazati, are o vedere superba la mare!
@ralup: Buna ziua,
In primul rand multumesc pentru informatiile pretioase. Vara aceasta am rezervat si noi la Vassilis si am cateva intrebari daca se poate:
1. Cum se procedeaza la micul dejun? Este bufet suedez sau te intreaba exact ce vrei si astepti la masa sa fii servit?
2. Noi mergem impreuna cu baiatul de 11 ani si ma intereseaza daca ai vazut din intamplare cu arata triple room. Mai exact, acea canapea care se vede in poze pentru a 3-a persoana este extensibila?
Multumesc anticipat.
@bela: Buna
Cand am fost noi, micul dejun era standard si serrvea la masa. Nu puteau sa alegi, dar era diversificat si se modifica usor de la zi la zi. In mare contine oua (la alegere: fiert/ochi/omleta), salata, branzetuti, masline, placinta de casa (dulce/sarata), ceai, cafea, lapte.
Legat de camera nu stiu sa raspund. Noi avem 2 copii si am avut un apartament cu 2 camere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)