ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2017
DE sed
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 26.08.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Lefkada, pas cu pas

TIPĂREȘTE URM de aici

Salutare tuturor!

Tocmai ne-am intors dintr-o vacanta extraordinara in minunata Grecia, mai precis in insula Lefkada, care pe noi ne-a fascinat.

Nu am sa ma apuc sa descriu in cuvinte, pentru ca sincer nu as putea:ce culoare are apa, cat de frumoase sunt locurile, ce peisaje ti se dezvaluie in fata ochilor, fie ca esti in munti, fie ca esti in satele de la poalele lor. Au scris acest lucru multi altii inaintea mea.

Vreau doar sa punctez cateva lucruri f. importante despre acest colt de lume… actualizate, sa le spun asa… la cald.

Drumul pana in Lefkada este binecunoscut de multa lume. Noi am ales sa mergem prin Sofia, cu oprire in Salonic. Cu aceasta ocazie, am vizitat si orasul, pe care nu-l vazusem pana acum. A doua zi, fiind drumul mai scurt, se pot vizita si alte repere pe traseu, de exemplu complexul de manastiri ortodoxe de la Meteora sau orasul Metsovo, locuit de foarte multi aromani.

De la intrarea in Grecia pana aproape de Preveza am platit aprox. 9 euro taxa de autostrada, la care se adauga taxa de trecere prin tunelul spre insula in valoare de 3 euro.

In Lefkada, daca nu ai masina nu prea poti face mare lucru. Pana la plaja se coboara destul de mult si pe transportul in comun nu te poti baza. Exista autobuze ce fac curse intre principalele orase. De asemenea, se pot inchiria scutere si masini. Nu va pot da informatii despre tarife.

Ar mai fi un punct foarte important acela de a acorda o atentie deosebita articolelor de imbracaminte. De preferat sa aveti la dvs. palarie, sapca, chiar si esarfe sau pareo cu care sa va acoperiti umerii. Ideale sunt hainele cu protective UV, in caz ca va ardeti. Nu uitati de pantofii de apa, chiar sunt imperios necesari pe majoritatea plajelor. Noi am cumparat din Decathlon inainte de plecare.

Chiar daca veti folosi sezlongurile si veti avea parte de umbrela, din experienta, noi va spunem ca am folosit-o si pe a noastra.

Nu uitati de crema cu protectie solara... noi am avut probleme chiar daca am folosit crema 30 SPF la inceput, apoi 15 SPF.

In caz ca aveti copii mici, dar si pentru adulti, se impun metode de precautie in apa, de la aripioare de brat, pana la placi de inot ce se pot lega de mana, intrucat intrarea in apa nu este lina. Pentru cei ce au echipament de snorkeling sa il ia, iar pentru cei ce nu au, sa-si cumpere!! Pe plaja Agiofili este un banc de pesti ce ne-au mancat painea din mana. Avem niste filmari subacvatice grozave.

Datorita unor drumuri de acces destul de grele catre plaja, s-ar putea sa aveti nevoie sa spalati masina. Noi am spalat-o la benzinarie, unde poti face singur acest lucru (gen OMV, Lukoil la noi), tariful fiind de 1 euro per jeton. Noi foloseam de obicei 4 jetoane.

Acum voi incerca sa descriu, cum ma pricep mai bine si fara a va plictisi, locurile pe care noi le-am vizitat, preturi si alte amanunte, care va vor ajuta zic eu. Am citit inainte de a pleca cate ceva despre plaje, amenajare, parcari, preturi, dar la fata locului am gasit altceva.

NIKIANA-aici am si stat, la Matina Studio, la poalele muntelui, un loc excelent cu o gradina cocheta, cu flori, pomi fructiferi, iarba, pisici, administrate de niste oameni extraordinari (dar despre asta voi scrie la momentul oportun). Este situata pe partea de vest est a insulei, fiind un punct excelent de plecare catre restul obiectivelor. Este o zona linistita, cu cateva taverne si magazine f. bine aprovizionate. Am mancat intr-o seara la vestita taverna Pantazis, situata in port, pe plaja. Mancare buna, servita de un roman ce lucreaza acolo, preturi acceptabile.

Din port se pot inchiria barci, fara a avea nevoie de licenta-60 euro toata ziua, plus combustibilul (in jur de 100 euro cu totul, ni s-a spus), cu care te poti plimba in jurul insulelor din jur (Scorpio, insula lui Onassis), poti savura un frappe in porturile din Meganisi sau pur si simplu te poti bronza pe una dintre plajele la care nu se ajunge decat cu barca... Toata lumea ne-a spus ca este o experienta de neuitat, ce nu trebuie ratata. Noi am pierdut aceasta aventura, pentru ca am lasat-o pentru ultima zi, cand a batut vantul destul de tare si nu s-a putut pleca cu barca. Deci mergeti dupa zicala romaneasca”nu lasa pe maine ce poti face astazi” si interesati-va din timp despre starea vremii si nu ratati aceasta sansa.

Pe principiul “fac o baie cum ajung”, am mers pe una dintre plajele din Nikiana, pe care o vazusem in drum chiar langa port... Am parcat in apropiere... Aceasta plaja este destul de mica, dar are nisip si in apa si nu necesita papuci. Ca la majoritatea plajelor din Lefkada, intrarea nu este lina, fiind destul de adanca inca de la mal. Nu este amenajata cu umbrele, sezlonguri sau gustari, insa te poti retrage la umbra... daca ocupi un loc din timp.

PLAJA PEFKOULIA, situata pe partea de vest, pana in Agios Nikitas, este chiar la strada, avand o intrare facila. Se poate parca si la sosea, dar si in parcarea terasei de pe plaja, gratuit.

Plaja este superba, lunga si lata cu nisip si pietricele si nu este nevoie de papuci; -5 euro puteti plati pentru 2 sezlonguri si o umbrela, sau va puteti bronza pe “cearceaf”. Exista un bar pe plaja, unde se pot lua diverse gustari:frappe, sucuri, pizza, bar care are toalete si dusuri (f. important, pentru ca nu prea exista toalete pe plajele din Lefkada).

AGIOS NIKITAS-Dupa ce am plecat de pe plaja Pefkoulia, am decis sa mancam in Agios Nikitas, unde abia am gasit un loc de parcare, undeva la cateva sute de metri de aleea pietonala. Am luat masa la taverna Klimataria, un loc ideal, pentru ca din arsita de afara am intrat intr-o reala oaza in desert. Racoarea creata de plante si ventilatoarele aflate peste tot deasupra noastra a fost o adevarata binefacere. Am aflat ca este a unei moldovence de peste Prut casatorita cu un grec. Si ce poate fi mai bine cand iti ia comanda cineva care vorbeste limba ta?

Dupa ce am mancat, am fost sa vedem si cum arata plaja din acest satuc, plaja f. aglomerata si mica, unde nu am zabovit.

PLAJA KATHISMA-ne-am spus: hai sa vedem apusul... si asta am facut. Am plecat in pragul serii spre plaja Kathisma. Dupa un drum relativ lung si un acces spre plaja in serpetine f. stranse, am ajuns. Am parcat masina, dar nu stiu daca era contra cost (era prea tarziu pentru asta) si am coborat pe nisipul (nu va ganditi la nisipul de la Mamaia), presarat pe alocuri cu pietre, dar pe care totusi se poate merge. Plaja este mare, lata, amenajata cu sezlonguri si umbrele. Sunt si cateva cluburi pe plaja, din ale caror difuzoare se auzea o muzica moderna.

Intr-adevar, apusul de soare nu trebuie ratat!!...

PORTO KATSIKI-cei mai multi o situeaza pe primul loc in frumusete… nu pot face chiar un clasament al plajelor, dar este spectaculoasa intr-adevar.

Am ajuns aici prin Vasiliki. La un moment dat GPS ul insista “virati strans la stanga”, dar noi nu si nu… Dupa cativa metri ne-am dat seama ca drumul bun era la stanga (se vede din Vasiliki un drum alb ce strabate muntele verde la jumatatea lui, ca o cicatrice… acela este!). Bineinteles ca dupa alti cativa metri ne intrebam daca acela este drumul, un drum pietros, prafuit, la inceputul caruia scria ca este in amenajare si ca il vom parcurge pe raspunderea noastra… buun asa. Nu stiu sa spun cati km am parcurs, stiu doar ca intalneam pe alocuri bolovani desprinsi din stanca aflata pe partea dreapta.

Inainte de a pleca, nu am stiut ca vom merge pe acest drum, dar pana la urma totul fost ok si fara incidente. Ca o “recompensa” totusi pentru parcurgerea lui a fost faptul ca am cumparat ulei de masline (pe care nu prea l-am vazut la multi vanzatori) cu 7 euro litrul, miere de pin si cimbru cu 10 euro borcanul de 900g si vin alb.

Cand ne-am intalnit cu drumul ce venea din Kalamitsi, am dat de taverna Oasis, unde am si mancat.

De aici drumul este asfaltat, dar la fel de sinuos.

Am ajuns in sfarsit in parcarea plajei Porto Katsiki, unde am platit 5 euro.

Am coborat multele trepte si aici... surpriza... cele 2 sezlonguri si umbrela aferenta costa 15 euro si nu 8, asa cum citisem. Nu acest aspect este important, ci faptul ca cei care merg in Lefkada ar trebui sa fie bine pregatiti dpdv asta de vedere... parcarile si sezlongurile costa. Si nu poti sta pe prosop pentru ca majoritatea plajelor, ca si cea descrisa aici, sunt cu pietre mari pe care nici nu poti merge fara papuci, dar sa te intinzi la soare.

Apa este foarte adanca inca de la mal, dar cand inoti in ea este magnific. Nu-ti vine sa crezi ca poate exista asa ceva.

E destul de aglomerata, fiind o plaja mica la poalele stancilor, o plaja frumoasa pe care se poate ajunge si cu vaporul.

Ca si amenajare dpdv culinar, exista sus un restaurant –Bilvi, cu livrare gratuita pe plaja. Este o echipa a terasei care vine si iti ia comanda, iar in max. 20 de minute ti-o si aduce. Salatele costa intre 5,5 si 8 euro, tzatziki-3,5 euro, pita gyros-3,5 euro, frappe-3 euro, iar berea intre 3 si 4,5 euro.

Inainte de a cobori pe plaja, este o toneta cu ceva de ale gurii si racoritoare.

PLAJA MIKROS GIALOS-se afla tot in sudul insului, pe drumul spre Vasiliki. Nu stiu daca a avut o zi proasta marea sau asa este culoarea ei de obicei (desi am vazut poze absolute superbe cu aceasta plaja), dar nu ne-a imbiat deloc. La mal avea o culoare galbena si tulbure, cam cum este ceaiul de musetel asa... Este destul de adanca relativ aproape de mal si cu pietre, fiind necesari papucii. Parcarea nu se plateste. Noi am stat pe sezlongurile din dreptul tavernei Del Mare, care au fost gratuite, cu conditia de a manca la ei... Nu am regretat nicio clipa acest lucru, pentru ca mancarea a fost de-a dreptul delicioasa, suficienta, iar servirea pe masura.

Tot aici se pot face excursii cu caiacul insotiti de ghid, ce costa 10 euro de persoana pe ora. Pentru cei antrenati exista si “drumetii” de 3-4 ore. Aaaa, sa nu uit si de stand up paddle.

NIDRI SI PLAJA DIN NIDRI-Am ajuns in Nidri si, cautand loc de parcare, am gasit pe partea dreapta in sensul de mers spre Vasiliki, o parcare cu plata, f. bine amenajata si intretinuta, inclusiv cu copertine pentru masini. Preturile erau de 2 euro 1 ora, 5 euro 5 ore, etc... Vis-a-vis de parcare am gasit o alee ce ne-a scos pe o plaja destul de lunga, dar ingusta, in dreptul hotelului Palm Tree. Aici am platit 6 euro pt. perechea de sezlonguri si o umbrela. Nu este nevoie de papuci, apa este insa destul de adanca la mal. Poti gasi de asemenea si putina umbra sub palmieri.

Dupa ora 18.00, aleea centrala devine pietonala si destul de aglomerata. Aici poti gasi mici taverne si magazine cu suveniruri, dar cea mai animata artera este cea din port, paralela cu cea dintai. Aici sunt f. multe taverne, care de care mai imbietoare prin meniu si atmosfera. Bineinteles sa nu uitam de privelistea pe care ti-o ofera portul, cu multitudinea de vapoare de croaziera sau personale, ce te indeamna la plimbare. O croaziera costa 10 euro per adult si 8 euro per copil.

VASILIKI-Ne-a placut aceasta plaja foarte mult si va voi spune si de ce. In primul rand, aici a fost prima oara cand am vazut copii jucandu-se in nisip. Intrarea in apa este f. lina, ceva in genul Chrisi Akti din Thassos. Ca sa ajungi cu apa pana la piept, mergi aproape 50 de metri in larg. Datorita acestui lucru, copiii se pot juca nestingheriti in apa si fara a fi in pericol. I-am vazut jucandu-se cu mingea, Frisbee, palete, etc. Asta se intampla in jumatatea din dreapta a plajei. Cealalta jumatate este ocupata de cei ce care inchiriaza caiace, stand up paddle, barcute cu panze si windsurf. Exista si cursuri de initiere in aceste sporturi, gratuit. Va pot spune tariful de inchiriere caiac-10 euro o ora.

Un mic pont... in excursia cu caiacul, am descoperit o mica plaja (pe partea dreapta a golfului), de 2 metri patrati, ce se continua cu o grota de aprox. 7 metri lungime. Cred ca este cea mai mica plaja de pe insula. Inca un pont... pe aceasta plaja se poate ajunge si de pe “uscat”, urmand soseaua la iesire din Vasiliki spre Porto Katsiki. Drumul pe asfalt coteste strans la dreapta, iar in stanga se face un drum de pamant. Aici veti gasi o intrare spre un ponton, unde sunt tot felul de atractii nautice, iar putin mai sus sunt niste trepte de piatra ce te vor duce la mica plaja. Merita un selfie.

Prima data am parcat pe o straduta in Vasiliki, iar a doua oara am gasit o parcare in care am fost invitati, cu conditia de a ocupa sezlongurile lor, gratuit, si de a consuma de la bar-Nefeli se numeste locatia. O cola sau un frappe costa 3 euro. Poti servi ceva gustari si salate.

PLAJA GIALOS…. ah… Doamne…

La aceasta plaja am ajuns urmand un drum la inceputul caruia scria “inchis”. L-am urmat dandu-ne seama ca nu ar putea fi altul. Acesta inseamna o succesiune de serpentine, multe la numar. Drumul in sine este din piatra si praf, gen forestier, fiind asfaltat doar in curbe. Asta a fost motivul pentru care am spalat masina pentru a doua oara… Pana la urma am ajuns intr-o parcare gratuita, in dreptul sezlongurilor-5 euro perechea plus umbrela.

Plaja este formata din pietricele fine, dar... atentie!!!... in apa sunt pietroaie!! M-am accidentat la genunchi de-a dreptul. Asta nu a mai contat deloc, caci locul este superb. Au fost valuri in acea zi pe partea vestica a insulei si asta a facut ca marea sa fie si mai frumoasa, dar si mai periculoasa. Apa este foarte adanca inca de la mal. Am inotat cu placa legata de brat, din precautie.

Plaja este foarte lunga si nu exagerez deloc si merita sa faceti o plimbare cat va tin picioarele, asa cum am facut noi si tot nu am terminat de explorat. Noi am mers spre dreapta… un loc de vis. Este plaja pe care am facut cele mai multe poze. Am intalnit si un loc unde probabil cineva campase peste noapte.

In apropierea sezlongurilor sunt 2 tonete de unde poti cumpara racoritoare, chipsuri si sandwichuri.

PLAJA AGIOFILI-plaja pe care ne-am distrat cel mai mult si ultima pe care am fost

Este un Porto Katsiki in miniatura.

Am ajuns la ea prin portul din Vasiliki pe un drum ingust de pamant si piatra. La un moment dat veti ajunge la o poarta de metal unde veti vedea si masini parcate, gratis, dar periculos.

Mai jos este o parcare cu plata-4 euro. In imediata apropiere este o mica terasa cu ceva gustari, bauturi si inghetata-Nirvana mica -2.10 euro.

Privelistea de sus este extraordinara… Am coborat cele cateva trepte de piatra si am ajuns pe o plaja mica, dar foarte frumoasa. Aceasta devine repede destul de aglomerata datorita curselor din jumatate in jumatate de ora cu vaporasul care acosteaza aici, locul fiind marcat de scara de lemn ce se afla pe plaja.

Asa cum am spus mai sus a fost o zi plina, unde la loc de cinste au stat sariturile de pe stanci si snorkelingul, inclusive hranirea pestilor. Nu ar strica sa aveti la dvs. cel putin un pachet de biscuiti. E un banc de pesti ce va va manca din palma, credeti-ma pe cuvant!!

Nu am avut nevoie de papuci cu toate ca fiica mea a vazut un arici de mare pe stanci.

Apa este adanca si fiti atenti la orarul vaporaselor.

Ca sa nu mai urci scarile, exista o persoana care vine si iti prezinta oferta de la mica terasa de sus. Noi am comandat frappe-2.5 euro. Inghetata a trebuit sa ne-o luam singuri… nu garanta pentru consistenta ei, datorita caldurii.

PLAJA AMOUSA-am fost doar in trecere, la intoarcerea de pe Agiofili.

Pana la ea am strabatut un drum ingust si sinuos. Este o plaja mica cu pietre, amenajata cu sezlonguri, umbrele si terase.

ORASUL LEFKADA-capitala insulei este locul unde ne-am petrecut majoritatea serilor, fie ca am servit masa la una dintre tavernele sale, fie ca am gustat o clatita(3.5 euro), o inghetata(3.20 euro 2 cupe maaari) sau minunata lor patiserie.

Masina am parcat-o de fiecare data langa muzeul de arheologie, unde in fiecare seara s-au desfasurat tot felul de manifestari artistice. Parcarea este incapatoare si gratuita, langa mare, unde am vazut de asemenea niste apusuri superbe.

De aici mergeam pe langa apa, printre tavernele pline tot timpul, pana la podul frumos luminat, unde toata lumea facea poze. Inainte este portul, iar in dreapta, mergi spre centrul orasului, pe stradutele intestate de magazine cu suveniruri, baruri si restaurante. Locul are un aer select, cochet, cu totul altfel fata de ce am gasit pana acum in Grecia. Intalnesti la tot pasul, pe langa localnici, romani, sarbi, nemti, englezi, francezi etc.

Am citit intr-un review ca nu trebuie ratat salamul lefkadian si oricat de ciudat vi s-ar parea, am cumparat o pizza Lefkada, cu celebrul produs, undeva langa apa, la taverna Gustoso. Pizza este destul de mare, ajungand cu siguranta pentru 2 persoane. De asemene, ceva ce ne-a placut f. mult a fost risotto indian cu curry si somonul la gratar (13.5 euro. In Nidri era 17.5 euro portia).

La taverna Nautilus aflata in piateta din centru, am mancat un miel delicios in crusta (kleftiko) si calamari prajiti. Aici am primit din partea casei fructe-pepene rosu, galben si prune.

Alaturi se afla Memories, taverna unor romani. Aici am savurat paste mediteraneene si un piept de pui mille feullie excelente. Ca si desert am comandat un cheesecake (6.5 euro). A fost imens si nu exagerez deloc. Am fost 3 persoane si nu l-am dat gata. Tot aici am primit din partea casei o prajitura traditionala cu miere. Sunt singurele taverne care ne-au oferit ceva din partea casei.

Taverna “I kato vrisi”este iar una dintre preferatele noastre. Are mese si in fata, dar si pe o straduta ingusta, impodobita cu flori. Mancarea este excelenta, iar una dintre ospatarite este o romanca de 25 ani f. draguta, care ne-a explicat exact ce inseamna feluritele specialitati pe care le servesc, pentru ca chiar am vrut sa gustam din toate preparatele locului.

Restul va las pe voi sa descoperiti…

SATUL KARYA SI MUZEUL FOLCLORIC-am plecat in plimbare intr-o seara si ne-am gandit sa vizitam satul Karya, despre care citisem ca este renumit in ale broderiei. De undeva din dreptul orasului Nidri, am facut dreapta. Drumul este superb… urca pana spre 1000 de metri in munti, iar privelistea de acolo asupra golfului din Vlicho este de neratat. Satul este mic, dar pitoresc, cu strazi inguste, ca majoritatea satelor grecesti. Intr-adevar, majoritatea magazinelor aveau expuse spre vanzare articole de artizanat, sa le spun asa... carpete, covoare etc. Ne-a placut f. mult un magazin ce vindea ustensile de bucatarie din lemn de maslin, destul de piperate la pret.

Tot in Karya am vizitat muzeul de folclor si broderie “Maria Koutsohero”. Ne-a intampiat un domn dragut, de o varsta respectabila, care ne-a povestit intr-o engleza haioasa povestea Mariei, cea care, fara a avea o mana, a pus bazele broderiei in zona. O poveste interesanta, intr-un loc minunat. Toata incursiunea a durat in jur de 45 de minute, iar la sfarsit am fost serviti cu bucati de paine cu miere (as zice sa le evitati, daca ajungeti pe acolo).

Intrarea este 2.5 euro de persoana, copiii sub 12 ani avand gratuitate.

De aici am coborat pe partea cealalta a insulei, prin satul Tsoukalades, unde am vazut cel mai inalt cactus inflorit ever.

CASCADA DIMOSARI-nu trebuie ratata!

Drumul catre ea se lasa undeva pe partea dreapta, din soseaua “de centura” a orasului Nidri. Urmand indicatoarele, am ajuns si am lasat masina intr-o parcare micuta, la umbra copacilor. Putin mai sus se afla terasa Platanos, unde se pot servi ceva gustari si racoritoare.

De aici incepe urcusul de aprox. 10-15 minute, nu unul f. greu, la umbra si racoarea copacilor. Ideal ar fi sa aveti incaltaminte adecvata unor drumuri de munte, adica nu sandale sau papuci (este pietris de-a lungul drumului si se poate alunca pe el). Peisajul este frumos, stancile intalnite de-a lungul plimbarii au forme interesante, iar cascada este nu neaparat impresionanta, dar chiar merita vazuta. Am inteles ca debitul ei depinde de conditiile meteo. Daca este seceta, debitul este scazut spre deloc.

CAPUL DUKATO-cel mai sudic punct al insulei. Se spune ca de aici s-a aruncat Afodita pentru a scapa de dragostea ce i-o purta lui Adonis. In acest loc s-au gasit ruine ale templului lui Apollo si tot aici s-a ridicat in 1890 si farul, ce a functionat initial cu ulei, iar din 1986 cu electricitate.

Drumul pana sus este unul sinuos, cu marea in stanga si muntii in dreapta, iar privelistea este minunata. La baza farului este o parcare, iar de aici se urca pe jos. Noi am ajuns in ziua aceea in care a batut vantul, iar valurile ce se spargeau cu putere de stanci i-au dat un farmec aparte. Nu pot descrie ce nuante avea apa… de la albastru inchis pana la cel mai deschis turcoaz (fotografiile vor spune totul). Nu ratati o plimbare pana la capul Dukato. Merita cu prisosinta.

Asa cum va spuneam, am batut insula in lung si in lat. Am oprit si am facut poze in fiecare loc frumos. Ne-a placut golful Vlicho, cu barcile lui acostate sau aflate in larg, oraselul Sivota (unde am inteles ca sunt multe plaje frumoase), satul Athani, vestit pentru delicatesele sale apicole. Daca doriti, puteti merge la Manastirea Maica Domnului Faneromeni, un loc linistit si primitor (Maica Domnului este protectoarea insulei)... Locatia dispune si de o mica gradina zoo, cu cativa papagali galagiosi, prepelite, caprioare si pesti.

Ce sa va mai povestesc?? Cum ca trebuie sa va asteptati sa alimentati cu benzina destul de des, daca vreti sa colindati toata insula? Intre Bucuresti si Lefkada sunt aprox. 1100km, iar noi am facut aproape 1000km doar in insula. Pretul la benzina difera f. mult de la o benzinarie la alta. Sunt benzinarii Shell cu preturi intre 1.49 si 1.53 euro.

Aveti grija la trafic.. Grecii circula... ca la ei acasa, fie ca sunt cu masina, scuterul sau pe jos. Merg haotic, prea incet sau prea tare, depasesc pe linie continua, trec pe rosu. Am avut cateva sicanari in trafic. In Nikiana am intalnit chiar un echipaj de politie cu radarul.

La plecarea din Lefkada spre Salonic, am oprit in Metsovo, oras locuit de aromani. Am baut o cafea, ne-am tras sufletul si am cumparat produse traditionale:branza, vin, rahat cu must... mmmm..., Ne-a facut mare placere sa vorbim romaneste, sa ascultam armaneste si sa ne intelegem…

Sper ca va sunt utile informatiile mele. Cu siguranta sunt si alte locuri minunate de vizitat, dar noi atat am putut cuprinde in cele 10 zile cat am stat aici.

O vacanta minunata va doresc!


[fb]
---
Trimis de sed in 13.07.17 15:05:03
Validat / Publicat: 13.07.17 22:10:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki (bratele Sithonia si Kassandra), Paralia Katerini, Thassos...

VIZUALIZĂRI: 9761 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sed); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Plaja Porto Katsiki
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

32 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.07.17 17:04:14]
»

aici am si stat, la Matina Studio

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

sedAUTOR REVIEW
[13.07.17 17:20:56]
»

@webmasterX: Imediat ce imi fac putin timp, voi scrie si despre cazarea din Nikiana. Multumesc!

mircea rpd
[13.07.17 22:19:53]
»

Foarte frumos articolul, detaliat asa cum trebuie, doar o singura hiba i-am gasit! Insula poate fi explorata foarte bine si fara masina si fara carnet de conducere, ti-o spune unul care a fost doua sejururi de cate 14 zile in Lefkada si n-am fost doua zile la rand in acelasi loc!

sedAUTOR REVIEW
[13.07.17 22:40:27]
»

@mircea rpd: Multumesc! Te cred pe cuvant. Sunt multe lucruri de aflat despre insula Lefkada. Te pot intreba cu ce ai strabatut-o?

CarmenTina
[13.07.17 23:25:56]
»

Buna! Ce croaziera ati gasit cu 10€? Eu nu am gasit decat la 20€ sau un 18€ daca negociai, chiar si la 25€, si aici ma refer la croaziera 7 islands (ca e cu Eptanisos sau Makedonia, pt ca celelalte sunt vase mai mici, precum Nidri star, Katerina etc)

mircea rpd
[14.07.17 08:50:28]
»

@sed: cu transportul local, croaziere si cu taxiul!

maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.07.17 09:34:49]
»

@CarmenTina: croaziere cu 10euro sunt! Cu Eptanisos si Cristina, doua nave mai mici se poate merge intr-o croaziera la cele doua insule:Madouri si Meganissi!! Celelalte, Da, sunt 18-20euro dar sunt navele mari, Makedonia Palace si Nidri Star1 si 2 cu care se fac croazierele pentru cele 7 insule!

CarmenTina
[14.07.17 13:28:11]
»

@maria55: Buna ziua! Asa da, la 10€ doar pt Madouri si Meganisi.

Noi initial ne-am luat cu Eptanisos pt 7 Islands la 80€ pt 4 pers si copilul gratuit, insa fix in ziua plecarii s-a defectat vasul si a vrut sa ne inghesuie pe toti pe un vas mai mic Katerina, asa ca am mers la agentie sa ne dea banii inapoi si ne-am luat din port pe Makedonia la 25€/pers, in ultimul moment, ca altfel am fi scos mai ieftin. Dar a fost frumos, chiar daca am dat mai mult...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fra
[14.07.17 13:45:55]
»

Vai ce poze frumoase! Vă spun sincer că, deşi citesc toate review-urile pentru Grecia, mi s-a făcut aşa un dor de plaja si marea grecească... Am simtit intr-adevar ca v-ati documentat bine inainte si ati profitat maxim de zilele petrecute pe insula, asa cum imi place si mie sa fac. Felicitari pentru vacanta reusita!

sedAUTOR REVIEW
[14.07.17 15:47:13]
»

@CarmenTina: Asa este, croazierele cu vase mici costa 10 euro, in jurul celor 2 insule-Meganisi si Madoura. Cele mari sunt mai scumpe, raportul fiind calitate-pret.

sedAUTOR REVIEW
[14.07.17 15:51:52]
»

@fra: Multumesc pentru aprecieri!

Nu stiti ce dor ne era noua... nu fusesem de 3 ani in Grecia si eram obisnuiti sa mergem an de an...

Intr-adevar, am citt mult inainte si chiar la fata locului. Seara pe terasa, la un pahar de vin, faceam itinerariul pentru a doua zi. Nu am vrut sa pierdem nimic important. Am vrut sa luam, in fiecare fotografie pe care am facut-o, toate amintirile despre acele locuri minunate. Pentru ca, da, a fost o vacanta reusita!

Multumesc inca o data!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mondo_76
[14.07.17 16:06:20]
»

Excelent! Bravo, s-a simtit in ce ai scris entuziasmul trait in acest concediu. Lefkada este minunata, insula de suflet a sotiei mele. O corectie, daca imi permiti: Nikiana este in Estul insulei, nu pe vest, asa cum ai scris tu.

sedAUTOR REVIEW
[14.07.17 16:19:49]
»

@mondo_76: Scuze... din greseala am scris vest. Asa este, este pe partea de est a insulei. Cred ca din dorinta de a scrie cat mai pe larg si de a va impartasi si voua experienta traita de noi, am tastat gresit. In review-ul despre cazare, am scris bine.

Multumesc!

maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[14.07.17 16:42:28]
»

@sed: no problem! Est/vest/sud/nord... Lefkada să fie! ???????????????? Eu te iert????????????

sedAUTOR REVIEW
[14.07.17 17:04:23]
»

@webmasterX: Buna. Se poate sa-mi modificati, va rog, unde am scris ca Nikiana se afla pe partea vestica a insulei? Am gresit, cred ca din dorinta de a a scrie cat mai mult si mai complet review-ul. Nikiana este pe partea de est si e f. important asta. Multumesc!

CarmenTina
[14.07.17 17:52:52]
»

@sed: Frumoase poze si prin intermediul lor am retrait si eu o parte din experienta mea acolo. M-am intors de o zi acasa, dar cu mintea inca sunt acolo... in Lefkada

webmaster39
[14.07.17 22:12:29]
»

@sed: Corectat

sedAUTOR REVIEW
[14.07.17 22:47:04]
»

@webmaster39: Multumesc mult!

maryka
[15.07.17 21:38:12]
»

Foarte frumos povestit, un articol bun, util pentru viitorii călători spre Lefkada. Iar pentru noi, cei care deja am văzut-o, o plăcută aducere aminte, o retrăire a amintirilor, am revăzut aproape toate locurile, pe care în urmă cu 4 ani am umblat și noi. Foarte frumoase pozele, mi se face iarăși dor, de mare, de soare... Felicitări pentru o vacanță așa frumoasă și așa frumos redată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sedAUTOR REVIEW
[17.07.17 23:28:19]
»

@maryka: Multumesc pentru aprecieri... De Grecia ti se face mereu dor...

adrianaglogo
[17.07.17 23:40:21]
»

@sed: Si mie mi-ai trezit amintiri dragi din lefkada, unde am fost anul trecut.

Agiofilli a fost plaja noastra preferata, am fost acolo de trei ori, era minunata.

Si noi facem snorkeling, intr-adevar pestii roiesc in jurul tau.

Deci se reface Egremni !

Felicitari, votat cu mare placere.

Iar pozele sunt deosebite, arta, nu gluma

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sedAUTOR REVIEW
[18.07.17 21:25:36]
»

@adrianaglogo: Multumesc mult pentru aprecieri!

La Agiofili a fost spectacol cu pestii, nu gluma! Copilul s-a distrat sarind de pe stanci... Este una dintre plajele de top pentru noi.

Intr-adevar, imi place f. mult sa fac fotografii. Imi place sa surprind natura in toata splendoarea ei si sa iau in fiecare poza cat pot de mult cu mine, astfel incat cand o voi privi, peste o luna, doua, un an sau trei, sa-mi amintesc in amanunt totul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sedAUTOR REVIEW
[18.07.17 21:40:46]
»

@maria55: Multumesc! Am citit review-ul despre Parga. F. frumos! Ne-ati convins sa o vizitam si noi. La intoarcerea din Lefkada, am vrut sa ne abatem 50km si sa mergem sa o vedem asaaa... putin macar, dar ne-am gandit apoi ca intarziem prea mult. Am trecut-o pe lista "must see".

Felicitatri!

flaviana77
[24.08.17 10:15:51]
»

foarte frumos ai scris.

mi-au placut mult fotografiile, sunt spectaculoase.

si mie imi este foarte dor de Grecia, in ultimii doi ani nu am reusit sa ajung in iubita mea Elada, sper sa recuperez din plin anul viitor.

se vede ca ati avut o vacanta minunata.

hopyk
[13.12.17 15:32:26]
»

Am citit articolul (cu intarziere, ce-i drept) si m-a cuprins un dor imens de frumoasele meleaguri depre care ati scris. Am fost si noi cazati la Matina in 2016, un loc minunat.

Multumesc pentru pozele cu pisica, m-am bucurat cel mai mult sa o revad!!! Frumos articol, felicitari!!!

AndreeaZb
[13.12.17 16:18:47]
»

@sed: Buna. Vreau sa merg si eu anul acesta in iunie in Lefkada si vroiam sa intreb cum a fost vremea si apa. Eu ma gandeam pe undeva pe la 11 iunie sa plec. E ok ca si temperatura si mai ales temperatura apei? Multumesc

sedAUTOR REVIEW
[18.12.17 16:32:54]
»

@AndreeaZb: Buna. Noi am ajuns pe 23 iunie. Am prins o vreme f. f. calda si in consecinta si apa a fost calda. Ne-am temut initial de aceasta perioada, intrucat citisem ecouri cum ca apa nu ar fi f. calda in iunie in Lefkada.

Nu stiu daca a fost noroc sau nu, dar, pe cand era canicula in Bucuresti, de unde am fugit de altfel, era canicula si in Grecia, de nu puteai sa stai nici pe plaja, nici in apa, nici sub umbrela. Acum... depinde de vreme totul si noi de ea.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sedAUTOR REVIEW
[18.12.17 16:35:26]
»

@hopyk: Ne este si noua dor deja de Lefkada, de Matina, de pisica si... de tot, mai ales ca a venit iarna. Multumesc!

cristiml
[08.06.18 12:58:48]
»

Buna ziua, in 10 zile voi pleca spre Nikiana (Vila Galini), imi dau seama "acum" ca pentru plajele "must see" vom fi nevoiti sa parcurgem cativa km. M-ar interesa ce optiuni sunt si in Nikiana sau in imediata apropie (intelegand sub 10Km). Multumesc

adrianaglogo
[08.06.18 13:20:38]
»

@cristiml: Nu prea sunt plaje grozave in apropiere de Nikiana. Cele mai frumoase sunt un pic mai departe, dar merita sa faci cativa kilometri in plus.

Vacanta frumoasa iti doresc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sedAUTOR REVIEW
[15.06.18 18:56:25]
»

@cristiml: Buna. Plaja din Nikiana este destul de mica. Ligia este o statiune alaturata acesteia, dar nici plaja ei nu este extraordinara.

Nydri ar fi o optiune, dar, desi lunga, plaja este ingusta.

Plajele intr-adevar frumoase, spectaculoase sunt pe partea vestica a insulei. Noi am parcurs zilnic zeci de km pentru a ne bucura de splendoarea lor. A meritat, crede-ma!

Lefkada asta inseamna: plaje si peisaj.

Vacanta placuta!

cristiml
[19.06.18 15:35:28]
»

@sed:

multumesc, am bifat Kathsima si Mykros Gialos, ... parca drumurile sunt mai proaste decat in Corfu, vacante frumoase

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, AndreeaZb, CarmenTina, cristiml, flaviana77, fra, hopyk, maria55, maryka, mircea rpd, mondo_76, sed
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Lefkada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07491397857666 sec
    ecranul dvs: 1 x 1