ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Lefkada - o simfonie de culori (3)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

V-am promis inca din rw precedent ca voi continua cu un loc, care pe mine m-a impresionat foarte tare, este vorba despre golful Sivota.

Situat la o distanta de cca 32 km de capitala Lefkas town, in sud–estul insulei, intr-o zona absolut superba, inconjurata de dealuri verzi, intretaiate de apa marii, astfel ca s-a format acest golf, un loc de o frumusete unica. Casele sunt situate pe marginile bratelor de apa, iar pe malul marii sunt foarte multe taverne, cele mai multe etajate, cu flori colorate si frumos mirositoare, cu ghivece cu ierburi aromatice, cu multe pisici, dar dupa cum stiti deja acestea fac parte din peisaj.

Golful are o capacitate de cca 200-250 vase, care de care mai frumoase, mai impresionante. Cei drept noi nu stiam mai nimic despre acest loc si am fost deci cu atat mai impresionati, oarecum l-am asemanat cu Fiscardo din Kefalonia. Acum m-am documentat putin si am aflat ca potrivit anumitor surse, Ulise ar fi ajuns aici, dupa razboiul troian si aici s-ar fi intalnit cu omul care ii pastorea turmele de oi, apoi ar fi urcat in satul Evgiros, mai spre interiorul insulei, unde a gasit un izvor si o pestera si acolo s-au adapostit. Pe vremuri locuitorii din Evgiros erau in mare parte pescari, iar Sivota a fost locul ideal de acostare pt barcile lor de pescuit; ca o necesitate si-au facut si primele case pt a se odihni peste noapte si asa s-a dezvoltat pitorescul Sivota.

Astazi este un loc foarte cunoscut in principal pt cei care navigheaza de placere si vin aici sa poposeasca cateva zile pe insula.

Tot aici veti gasi cateva magazine cu suveniruri, market-uri, cafenele, taverne, toate amplasate pe malul marii, pt a putea admira peisajul. Am petrecut cateva ore minunate aici, am facut multe poze, am savurat o cafea si chiar ma gandeam cat de frumoasa ar fi si ca destinatie de cazare, pt ca erau foarte multe anunturi cu oferte, cu camere libere, chiar si apartamente si multe vile cochete. Sper ca pozele alese sa va transmita cat mai mult din placerea pe care noi am simtit-o in acel colt de rai.

Pe ordinea noastra de zi urma cascada Dimosari, despre care citisem deja atatea pe AFA.

Ajunsi in Nidri, am luat-o la dreapta spre satul Rachi, nu este dificil de gasit, exista si indicatoare, sunt cam 3 km, am mers cu masina pana in parcare la umbra unor platani batrani, iar de acolo, ne-am continuat drumul pe jos inca aproximativ o jumatate de km (ei zic 350 m dar o fi mai mult) printre copaci, pe carare, pe scari, in deplina armonie a clipocitului apei ce curgea la vale si oracaitul broastelor, ciripitul pasarelelor. Am vazut foarte multi fluturi, chiar si cateva soparle, ce treceau peste carare, am reusit chiar sa fac o poza uneia. In tot cazul, e o plimbare foarte placuta, in mijlocul naturii, doar ca, spre cascada, spre finalul drumului trebuie mai multa atentie pt ca este ud pe jos, iar cand treci peste pietre poti aluneca.

Se poate face si baie in piscina naturala formata la cascada, acum insa era cam rece. Imi inchipui ca in iulie, august, e o adevarata relaxare si placere sa te racoresti in apa cristalina.

La intoarcere va puteti odihni la un cafe-bar Platanos, situat la inceputul drumului spre cascada, sau puteti cumpara niste condimente sau miere, fagure, grauncioare de polen de la taraba din zona. Oricum, e un obiectiv destul de usor de atins asa ca mergeti si la cascada.

Ma bucur ca in cele cateva rw v-am impartasit si voua din experienta noastra, din locurile pe care noi le-am vazut, stiu ca s-au scris despre multe din ele, dar poate de multe ori un mic detaliu face diferenta iar, daca si o singura persoana culege o informatie utila ma consider multumita, asa cum si noua ne-au fost bune sfaturile si impresiile voastre, dragi colegi de pe AFA, va multumim!

Inchei cu gandul ca am mai vazut o insula superba si nu pot decat sa v-o recomand pentru “o terapie cu albastru” dupa cum bine spunea un coleg AFA.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 15.06.13 20:12:31
Validat / Publicat: 15.06.13 21:57:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3612 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Aproape toate tavernele aveau dusuri, la Sivota.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[16.06.13 10:24:53]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

marykaAUTOR REVIEW
[16.06.13 11:30:37]
»

@webmaster13:

Ca de obicei, faceti alegeri foarte bune, multumesc!

Silviu Lache
[17.06.13 08:45:03]
»

Un rewiew foarte interesant! Bine documentat, cu multe informaţii utile şi descrieri emoţionante.

Aş dori doar să completez, dacă îmi permiţi, că numele Sivota provine de la cuvintele din greaca veche sis (porc, mistreţ) şi voton (gr. voskima – oaie, capră).

Sivota este considerată ca fiind portul istoric Forkyna, în care fenicienii l-ar fi lăsat pe Ulise se întorcă acasă, după războiul troian.

Se spune că în această zonă Evmaios - păstorul lui Ulise îşi aducea turma la păscut.

Seara Evmaios urca turma în satul Evgiros, unde există şi acum faimosul izvor Arethousa. Acolo, el adăpa animalele şi le ţinea peste noapte în apropierea izvorului, în Hoirospilia (peştera porcului).

În această peşteră se spune că Athena a ascuns darurile date lui Odiseu de către fenicieni şi prăzile din călătoriile lui. În Hoirospilia s-au descoperit obiecte care atestă fosirea acesteia încă din neolitic.

În exteriorul portului Sivota, între insulele Paxos şi Antipaxos a avut loc în anul 432 îdC cea mai mare bătălie navală din acea perioadă, între oraşele-state Corfu (gr. Corcyria) şi Corint, în urma cătreia au fost scufundate 100 de trireme, din care doar 30 aprţineau corintienilor. Acele vase de luptă antice se odihnesc şi acum în adâncuri.

ionescunic CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[17.06.13 09:17:37]
»

@Silviu Lache: Aici e vorba despre lefkada, Syvota de care vorbesti tu e pe continent, la 120km distanta cel putin, aici e un mic port cu multe taverne pe malul marii si ceva cazari.

Silviu Lache
[17.06.13 11:06:02]
»

@ionescunic: Scuze, le-am confundat! Dar rewiwul rămăne la fel de interesant.

susu
[04.07.13 09:55:48]
»

Mi-au placut foarte mult fotografiile incarcate de tine, pentru mine fac mai mult decat orice, multumesc, sper sa ajung cat mai curand acolo.

marykaAUTOR REVIEW
[04.07.13 14:30:43]
»

@susu:

Ma bucur, recomand insula din toata inima, celor doritori de plimbari, de plaje frumoase, ape de o culoare incredibila, de natura pura. Vacante frumoase, oriunde ar fi ele!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
maryka, Silviu Lache, susu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Lefkada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047679901123047 sec
    ecranul dvs: 1 x 1