ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.07.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Otopeni [IF]
ÎNSCRIS: 25.09.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 4 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

O vacanta deosebita

TIPĂREȘTE

Bun gasit tuturor, dupa o pauza lunga!

Nu am mai avut timp sa scriu despre vacantele in care am fost, insa de data aceasta am hotarat ca poate fiind vorba de o destinatie mai indepartata si cu review-uri putine, informatiile ar fi si mai utile.

Am ales sa petrecem 10 nopti in Seychelles, vacanta organizata de noi, nu prin agentie. Daca in alti ani plecam in vacante super pregatita si stiam multe despre locul in care mergeam, ultimii 4 ani au fost diferiti si in general am plecat pe principiul “’om trai si om vedea” .

Cazarile le-am luat prin Airbnb pe insulele Mahe (4 nopti: 3 la dus si 1 la intors), Praslin (3 nopti) si La Digue (3 nopti). Este obligatoriu sa aplicati pentru autorizatia de intrare in Seychelles, un formular foarte lung, care solicita: toate cazarile si confirmarile acestora pentru toate zilele petrecute in Seychelles, asigurare medicala, poze pasapoarte si selfie, teste negative covid etc

Zborul a fost prin Qatar Airways, cu escala in Doha (au servit o mancare DELICIOASA).

Transferurile intre insule le-am luat prin agentia de transport Cat-Cocos.

Cost transferuri si durata:

- Mahe- Praslin: 50 eur/pers, cabina standard interioara -> durata 1 ora

- Praslin – La digue: 14 eur/ pers, cabina standard interioara -> durata 15 min

- La Digue – Mahe: 65 eur/pers, punte superioara exterioara -> durata 1h 45min (are si o oprire in Praslin)

Legat de transferul intre insule, cel mai important lucru de mentionat este: LUATI PASTILE PENTRU RAU DE MISCARE ????). As putea spune ca a fost un festival al vomei pe ferry intre Mahe si Praslin si intre La Digue si Mahe. Ferry-ul se misca foarte rau: acum vedeai cerul, acum vedeai marea si credeai ca te scufunzi. Cei din echipaj terminasera si stocul de pungi de voma din cabine. S-au dus sa mai ia din spatiul de depozitare. Unii au dat la boboci si de 2-3 ori. Ai fi ras de cum aratam cei mai multi, daca nu iti venea si tie sa vomiti. Am incercat varianta cu dormitul, dar ce sa dormi in spectacolul de vome, ca inchideam ochii si de la sunetele acelea aveam numai imagini in minte de cum vars si eu tot. Transferul dintre Mahe in Praslin as zice ca a fost “dureros” . Din La Digue in Mahe eram pastilata si fiind si pe puntea exterioara, chiar m-am distrat in prima ora.

Legat de procedura de preluare bagaje: daca nu ai biletul printat, se recomanda sa fii acolo cu 1 ora inainte, pt check-in. Daca ai biletul printat, 30 min sunt suficiente. Din Mahe ti se preia bagajul ca la aeroport si se ocupa ei. Din Praslin si La Digue nu se mai preia, il lasi tu direct inainte de urcare pe ferry.

In Seychelles limbile oficiale sunt engleza, franceza si creola. Toata lumea vorbeste bine engleza si franceza, deoarece pana de curand doar in aceste 2 limbi se studia si vorbea in scoli. Recent au permis si creola.

Si acum despre fiecare insula in parte.

MAHE

Am avut cazare la un guest house langa plaja Beau Vallon. Ni s-a pus la dispozitie transport de la aeroport pana la cazare pt 300 Rupii (20 euro). Daca initial nu eram convinsa ca e o alegere buna, dupa ce am vazut cat de “fix” e orarul autobuzelor, pana la final am decis ca a fost o alegere excelenta.

Plajele din Mahe:

Plaja Beau vallon – foarte putini turisti cand am fost noi (exceptie ultima zi), curata, apa superba, uneori batea vantul, insa nu cat sa deranjeze. Exista o retea de wifi publica pt care platesti 429 scr pt 5gb, in zona restaurantului Boathouse. Incepand cu 25.06 plaja a fost mult mai aglomerata, iar localnicii spun ca e datorita vacantelor celor din europa, care au inceput spre final de luna.

Sezlonguri: 1h pt 1 pers = 50scr

Suvenirurile sunt mai ieftine pe plaja decat la magazinele de la drumul principal. Diferenta era ca la drumul principal aveau corali si scoici superbe si multe alte suveniruri mai interesante fata de cei de pe plaja, care in mare parte aveau haine, genti, palarii.

Din Beau Vallon am mers pe plaja sa vedem ce mai gasim, catre Glacis. Nisipul de pe plaja Beau Vallon este fin, insa am ajuns in unele zone unde era ca faina. Scopul final era sa vedem Sunset beach, deoarece citisem ca apusul de la restaurantul de acolo este fantastic. Doar ca nu am gasit nicaieri ca restaurantul a fost inchis ☹ asa ca am facut putin foamea si ne-am bucurat de golful de acolo. La intors a fost prima data cand am mers cu autobuzele Seychelleze, si as putea spune ca nici sacii de cartofi nu sunt transportati asa cum eram noi ????). Stilul de condus e greu de descris, dar soferii au niste skill-uri incredibile. O combinatie periculoasa de viteza, cu mers pe mijlocul drumului sau marginea rapei si frane bruste, incat atunci am decis ca in Mahe sigur nu vom inchiria masina, pentru ca la toate acestea, noi trebuia sa adaugam si condusul pe partea cealalta a strazii, cu care nu eram obisnuiti.

Plaja Anse Royale – Este considerata una dintre cele mai frumoase plaje din Mahe, insa ceea ce nu stiam, este ca depinde de sezonul in care te duci. In iunie, din pacate erau multe alge atat in apa, cat si pe mal. Poate acesta era si motivul pentru care nu era nimeni. Noi am fost acolo pe la ora 10:30 si atunci incepuse cineva sa curate plaja, insa cu ceea ce era in apa nu aveai ce face. Ar fi fost superba fara alge, insa nu am nimerit noi cand trebuie. Mirosea si foarte puternic a alge. In apropiere nu sunt locuri de mancat/cafea/toaleta.

Pentru poze, peisaj este foarte frumoasa, iar filmarile cu drona ies bine.

Plaja Anse Intendance

Superba pt cei carora le plac valurile. Neavand masina, am mers cu autobuzul pana la statia Quatre Bornes, iar de acolo am mers pe jos pana la plaja. La dus drumul este mai usor, pentru ca doar cobori. Ne-a prins si o ploaie torentiala seychelleza, incat am fost nevoiti sa ne adapostim la streasina unei case, dar a durat doar 20 min.

Plaja este super curata. Exista si 1 bar mic, dar dragut, de unde poti lua cate ceva sa te racoresti. Cred ca pe Mahe ne-am distrat cel mai mult pe Anse Intendance.

La intors de la plaja faci un pic de sport, ca sa urci pana la statia de autobuz. Dar fata de alte experiente, asta a fost chiar light. Problema reala de fapt nu a fost urcarea, ci asteptarea autobuzului. Voiam sa mergem catre Plaja Takamaka mai departe, insa am renuntat pt ca in 30 min nu venise niciun autobuz (din nicio directie). Asa ca am renuntat si am traversat catre statia de autobuz care ne ducea catre Beau Vallon. Trebuia sa schimbam in Victoria si ultimul autobuz pleca de acolo la ora 18:00. Doar ca era 16 iunie, sarbatoare publica, iar autobuzele veneau cand aveau chef. Dupa o ora intrebam un localnic daca e sigur ca va veni autobuzul: DAAA, sigur vine la timp cat sa prindem legatura din Victoria. Dupa doua ora de asteptare parerea lui era: nu mai prindeti legatura din Victoria, dar ar trebui macar sa vina autobuzul care duce pana acolo. Dupa inca o jumatate de ora s-a transformat in: mda, e posibil sa nu mai vina deloc nimic. Soc si groaza ????) La putin peste 2 ore 30 min de asteptare a dat Sf Duh sa vina autobuzul, dar evident ca nu mai aveam legatura in Victoria. Am luat ceea ce numesc ei Pirate cab si ne-a costat pana in Beau Vallon 200 SCR.

In afara de plaje, in Mahe am mai facut 2 opriri:

1. Gradina Botanica. Intrarea costa 500 SCR/pers. Mie personal mi-a placut foarte mult, chiar daca au muscat tantarii din noi de parca eram ultima lor masa. O diversitate foarte mare de pomi/plante, foarte bine ingrijijta si construita. A fost si primul loc unde am hranit uriasele testoase Aldabra: o minunatie

2. Vizita la Eden Islands. Alta zi in care autobuzele si-au batut joc de noi. Dupa ce am asteptat indelung, am ajuns sa luam un taxi din statia de autobuz de langa gradina botanica si am platit cam 250 SCR. Lux si opulenta acolo as zice ???? Un proiect superb, apa incredibila. Nu stiu evident cum este sa ai cazare acolo, dar din plimbare prin spatiile publice parea de vis.

Unde am mancat in Mahe?

La restaurantul indian care acum apartine de Hotelul Coral Strand, pe plaja Beau Vallon. Mancarea este excelenta, preturile sunt bune (nivelul de picanterie e cel european, nu indian), iar view-ul este perfect, deoarece este exact pe malul marii.

Restaurant chinezesc – The Wok + Restaurant creolez La Palma + Uncle Will’s Pizzeria – sunt toate 3 in acelasi loc si tin de Hotelul La Palma din zona Beau Vallon. Preturile de takeaway sunt semnificativ mai mici, pentru ca zic ei, portiile sunt mai mici. Nu stiu ce inseamna portii de restaurant, insa ce am primit noi la take-away erau niste portii de elefanti. Mancarea a fost buna, iar pizza chiar interesanta.

Preturile de take-away:

Pizza intre 160 si 210 SCR

Restaurant La Palma: 75 SCR cartofi prajiti, 95 SCR curry de legume/burger de vita, 115 SCR curry de pui, peste la gratar, curry de peste (care vine cu orez), 140 SCR – vita

The Wok: de la 110 SCR noodles la 170 SCR vita.

Restaurant Boat house - Beau vallon

Super mancare, super atmosfera. Am mers de 2 ori. Intr-una din seri am nimerit seara de buffet cu, mancare creoleza. Pretul a fost de 550 scr/pers, fara bauturi incluse.

Meniu: Curry de ton, pui, miel, cocos, Ton la gratar, jobfish la cuptor, salate de papaya, golden apple, dovleac.

Desert: nuga de cocos, banana caramel, un fel de terci de banane cu papaya.

Am avut si muzica live foarte buna.

Pranzul se serveste de la 12 la 16:00.

Preturile sunt medii, usor spre mari, insa mancarea ne-a placut foarte mult. Curry-ul de cocos si “cartofii” prajiti din breadfruit au fost super interesante.

Restaurant Del Place - Port Glaud

Am ajuns aici deoarece ultima noapte de cazare din Mahe am avut-o in Port Glaud si as zice ca a fost o alegere foarte proasta. Despre restaurant: mancarea scumpa, era un fel de fine dining, dar gustoasa. Mi-a placut experienta de aici, pentru ca meniul era diferit fata de orice alt restaurant unde fusesem si am avut sansa sa gustam si altfel de preparate.

Aveau muzica live excelenta. Este genul de restaurant unde tinuta nu este chiar de plaja. Noi eram picati ca din pom acolo, bine ca aveau fete de masa lungi sa nu se vada pantalonii de plaja si slapii.

Ofera seri speciale cu cooking show si dansuri (unde tinuta este obligatorie).

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Roxelly in 25.07.22 13:37:11
Validat / Publicat: 25.07.22 16:35:57
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SEYCHELLES

VIZUALIZĂRI: 2975 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Roxelly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Restaurant Boathouse
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24700 PMA (din 19 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.07.22 16:22:50]
»

Bun revenit pe site cu impresii -- și încă ce impresii!

RoxellyAUTOR REVIEW
[25.07.22 16:37:14]
»

@webmasterX: Multumesc ????

webmaster
[25.07.22 17:41:28]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mishu
[26.07.22 12:35:38]
»

@Roxelly:

Nu am mai avut timp sa scriu despre vacantele in care am fost, insa de data aceasta am hotarat ca poate fiind vorba de o destinatie mai indepartata si cu review-uri putine, informatiile ar fi si mai utile.

chiar ma bucur ca te-ai hotarat sa scrii, nu ca as pleca eu prea curand in acea destinatie, insa ceea ce ai povestit este minunat, iar pozele superbe, as fi fost in stare sa vad si mai multe fara de cate ai pus, sunt peisaje superbe iar cele cu marea/apusul de soare chiar spectaculoase.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, Roxelly
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în insula Mahe:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046164035797119 sec
    ecranul dvs: 1 x 1