ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.11.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
LUNA
SEP-2021
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Un prânz pe malul mării la Kalamata

TIPĂREȘTE URM de aici

În ziua când am ajuns la Kalamata, după ce ne-am luat în primire garsoniera (vezi impresii) și am făcut o baie, am hotărât să luăm prânzul pe malul mării și să amânăm un pic drumul la supermarket pentru umplerea frigiderului.

Zis și făcut!

Fiind obosiți după drum, am căutat ceva cât mai aproape, și la numai două clădiri distanță de noi și la câțiva pași de Biserica Învierii Domnului pe care o admiraserăm din mașină, am descoperit Del Mar Café & Bar Restaurant la parterul unei clădiri cu un etaj unde cred că erau camere de închiriat. Adresa este Strada Navarinou (faleza din Kalamata) nr. 141.

Câteva mese de lemn cu fotolii din răchită fuseseră scoase în față, dar am fost tentați mai mult de spațiul amenajat vizavi, pe o estradă de lemn poziționată la intrarea pe plajă în chip de beach bar.

Deși nu obișnuim să luăm masa la beach baruri, unde oferta de mâncare este de obicei subțire, eu am avut curiozitatea să arunc o privire pe un meniu și ceva mi-a atras atenția: stuffed calamar (calamar umplut), o delicatesă care îmi place la nebunie dar pe care nu o găsești prea des în oferta localurilor grecești. Am întrebat-o pe domnișoara care se învârtea pe acolo dacă e de-adevăratelea ???? și mi-a răspuns afirmativ.

Drept care m-am așezat foarte hotărâtă la masă. Era pe la 3 și jumătate după-amiaza și-mi era foame...

Mare lucru n-ar fi de zis despre decor, decât că era natural, cu intervenții umane minime: o podea din lemn bine ancorată, mese pătrățoase, scaune comode și niște ghivece care să înveselească atmosfera cu verdele lor. Important era că aveam nisipul și marea la picioare. Doar două sau trei mese erau ocupate, însă chelnerii se agitau pentru a-i servi cu frappeuri, beri și băuturi răcoritoare pe clienții trântiți pe șezlonguri. Oricum, ora prânzului trecuse și era o perioadă de acalmie, dar știam că seara Del Mare avea să se anime cu tineri veniți la distracție.

Așa cum mă așteptam, meniul se axa pe gustări ușoare: omlete, hamburgeri, sendvișuri, salate. La care se adăugaseră câteva specialități italienești (risotto, paste, pizza) și o varietate surprinzător de mare (pentru un beach bar) de feluri principale din carne de pui, vită, porc și fructe de mare.

Și mai mirată am fost de prețuri, care mi s-au părut absolut rezonabile - v-am zis că în Kalamata am mâncat cel mai ieftin din întreg sejurul nostru peloponeziac! ????

Și drept dovadă, să vă povestesc acum în ce a constat comanda noastră.

Pentru început, tyrokafteri, un aperitiv picant din brânză frecată cu ardei (3,50 euro), și chifteluțe de dovlecei cu carne și cu sos de iaurt (4,50 euro). În general, nu-mi plac „picanteriile” , dar brânza de la Del Mar a fost un deliciu. Dovleceii fuseseră „împănați” cu niște mirodenii gustoase și prăjiți atât cât trebuie, iar iaurtul gros îi făcea să alunece pe gât în modul cel mai grațios cu putință.

La felul principal, calamarul (8 euro) mi-a fost servit umplut cu brânză feta frecată cu fennel, roșii cherry și niște ierburi pe care nu le-am putut identifica, și cu o jumătate de lămâie alături. Simplu și nemaipomenit de gustos! Iar vinetele Napoli (4,50 euro) cu piure de roșii și oregano comandate de Adrian se topeau, pur și simplu, în gură! ????

Am udat mâncărurile cu o carafă de vin alb sec de 0,5 l îndoit cu soda water iar eu am poftit la final - pour la bonne bouche - și la o cafea mică grecească.

Tânăra amabilă care ne servea s-a mișcat cu agilitate și într-o oră și un pic am terminat prânzul.

Total consumație 27 euro!

Foarte ieftin, sățios și mai ales foarte bun! ????

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 28.11.21 11:41:30
Validat / Publicat: 28.11.21 12:12:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 3004 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Del Mar Cafe & Bar Restaurant - calamarul umplut
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44200 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.11.21 12:01:27]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm? Taverne în zona Kalamata, KALAMATA" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: Unde mâncăm? Taverne în zona Pylos]

webmasterPHONE
[28.11.21 16:38:00]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[28.11.21 16:47:19]
»

@webmaster: Mulțumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.20102405548096 sec
    ecranul dvs: 1 x 1