EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Petousis Taverna
Cazarea la Hotelul Gorgona din Ammoudara (Creta), vezi impresii, a fost cu micul dejun. Rămâneau celelalte mese sau doar încă o masă.
Stațiunea Ammoudara se întinde pe o stradă lungă, aflată la capătul capitalei Hraklion, fiind mărginită de Marea Mediterană.
Pe această stradă, cu numele Andrea Papandreou, se găsesc hoteluri, magazine, restaurante, agenții de turism, într-un cuvânt, de toate cele necesare turistului.
Am mâncat la două dintre restaurantele locului, dar, din cele două, cel care mi se pare demn să scriu un review este Petousis Restaurant.
Am ajuns la el în a doua zi a vacanței. Se află la cinci minute de hotelul Gorgona, pe aceeași stradă.
Incă din stradă, ne-a atras atenția prin exteriorul ce imită o moară de vânt. Este hotel și tavernă.
Interiorul este și el original. Întâi, o sală mare cu deschidere spre stradă, continuată cu o terasă umbrită de măslini. De aici, o scară în spirală duce la etaj, unde bănuiesc să fie camerele.
Decorul verde, natural, măslini și plante cățărătoare ce urcă pe tavan, creează o atmosferă de relaxare și impresia că te afli în mijlocul naturii.
Din prima sală se intră în a doua, o sală cu un design deosebit și în care primează lemnul. Din tavan atârnă butoaie care sunt și pe post de lampadare. Câteva obiecte vechi dau nota de vintage: o mașină de calculat ca la 1900, o mașină de scris, model vechi și aceasta, o mașină de cusut, model Singer, un bufet retro. Tot în acel salon se află și bucătăria deschisă.
În întregul restaurant, mobilierul este din lemn, ceea ce conferă o atmosferă de cald.
Ne-am așezat și noi la o masă lungă din lemn, pe care ni s-a pus un șervet din hârtie cu denumirea restaurantului.
La intrare am fost întâmpinate de un angajat care ne-a condus la masă și ne-a înmânat meniurile. Aflând că suntem din România, ne-a lăsat în grija unui conațional, Sergiu din Suceava, care a venit cu sugestii referitoare la felurile de mâncare. Eu am vrut souvlaki, prietena mea, a dorit pizza.
Nu sunt neapărat niște mâncăruri tadițional grecești, pizza este demult internațională, iar souvlaki are varianta românescă, frigărui. Dar cele două feluri de mâncare au fost peste ceea ce ne-am imaginat. In primul rând, porții foarte mari, cărora nu le-am putut face față și am rugat să pună restul la pachet, ospătându-ne și a doua zi, ba chiar hrănind și niște pisici.
Souvlaki, trei la număr și uriași, au venit însoțiți de pida, cartofi pai, sos tzatsiki, rondele de ceapă albă, felii de roșii, o jumătate de lămâie. Despre gust, ce să mai spun! Souvlaki a fost făcut la grătar cu lemne, deci altceva față de unul la grătar electric sau pe gaz. Și pizza a fost deosebit de bine făcută, bogată în ingrediente, fără să predomine aluatul, care afost subțire, moale în interior, crocant pe margini.
Cum se obișnuiește în Grecia, când credeam că am terminat, au venit atențiile din partea casei: înghețată și patru gogoșele însiropate, plus rake.
Prețurile au fos OK, nu-mi amintesc exact cât și oricum, ele nu sunt bătute în cuie. Dar n-a fost scump!
Și toată acestă cină luată la orele 17-18. s-a desfășurat pe un fundal de muzică grecească, în surdină.
Localul a fost aglomerat, semn că este căutat nu numai de turiștii din alte țări, pentru că am auzit vorbindu-se grecește pe la alte mese.
O mențiune favorabilă pe care trebuie s-o fac este locul de joacă pentru copii, într-o latură a restaurantului, de care este despărțit printr-un perete de sticlă, la vedere pentru părinți.
Dacă ajungeți in Ammoudara, opriți-vă să mâncați la Restaurantul „Petousis” !
despre SERVICII
Personalul restaurantului a fost amabil, ne-am simțit bine și din acest punct de vedere. Ne-am bucurat că am întâlnit un român care ne-a servit.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mâncare foarte bună, porții mai mult decât generoase.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Restaurantul este la șosea, dar interiorul cu un design deosebit îl face să fie frecventat de mulți turiști.
Trimis de Rodel in 24.07.23 13:49:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm? Taverne în zona Heraklion, HERAKLION" (deja existentă pe sait)
@⭐ValentinB_88⭐:
Mulțumesc pentru apreciere și vot!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 De-ale gurii în Kokkini Hani — scris în 10.03.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Spyros Taverna [Pano Gouves]] O cină cu bouzouki în Pano Gouves — scris în 08.03.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Unde am mâncat în Heraklion — scris în 28.12.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ