GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mythos Taverna, [Acharavi], Corfu
Ieri, la un grătar în iubitul meu Argeș, atunci când soarele ne amenința cu dispariția și ploaia părea gata să înceapă, ne-am amintit de o zi asemănătoare din concediul de anul acesta când, în ultima zi de hoinărit pe șoselele din Corfu, doream să ne oprim la o tavernă unde să găsim ceva bun, deosebit la gust, ceva ce nu mai mâncasem. După multi kilometri parcurși fără rezultat atunci, tocmai când am zis că mergem până la Roda și dacă nu găsim nimic înainte, acolo la Roda mâncăm ce găsim, hop că trecem pe lângă o căsuță albă cu obloane albastre, acel albastru grecesc ce mie îmi pare inconfundabil, cu lămâi plini de fructe, cu leandri puțin înfloriți, crini cu niște cupe imense, multe alte flori dar și cu un număr apreciabil de mașini parcate. Aveam să constatăm că are și un număr mare de colivii cu papagali mici, bine întreținuți. După câțiva km, puțini, soțul zice "asta e ce căutam, aici mâncăm" și întoarce.
Intrăm pe terasa unde erau mesele și pot să spun că la moment am ales una pentru că în scurt timp s-au ocupat toate. Un grec cam la 50 de ani, cu părul strâns în codiță, se mișca vioi printre clienți și parcă dădea impresia că se joacă. Lua comenzile la mesele unde erau 2 -3 persoane fără să noteze nimic, noi am fost dintre aceia și, culmea, ne-a adus totul așa cum am cerut.
Salata de icre, taramosalata, pe care am comandat-o eu, nu m-a încântat foarte mult, nici rea nu a fost dar probabil că proporția de cartofi fierți a fost mai mare, nu știu. În schimb soțul a comandat cârnat țărănesc rețeta casei, foarte bun și picant, l-am gustat, într-adevăr tare bun și cu mirodenii atât cât trebuiau. Mi-a declarat că până acum a fost cea mai bună rețetă din câți a consumat în Grecia.
Pentru felul doi eu am luat souvlaki de pui cu tzatziki, la care am primit și orez călit cu usturoi, la tot se simțea mirosul de oregano. Soțul a luat papoutsakia, acele vinete atât de bune, umplute cu carne și brânză, cică tot rețetă proprie și o porție de anchovy bine curățate și preparate. Pâinea a fost obișnuită, din cea care este la orice brutărie.
De băut, cu mult regret, doar limonadă, doar la sticlă, păcat.
Din partea casei, cunoscuta prăjitură de griș a cărei origine rămâne un mister, aceasta însă bine și parfumat însiropată dar, ca tot ce e bun și pare gratis, a fost prea puțină!
Totul a costat 35 € pe "bon" sau ce se dorea a se numi așa, o hârtie fără serie, nimic. Dar a meritat, a fost o masă reușită.
Taverna Mythos este în apropiere de Acharavi, cam în dreptul parcului acvatic Hydropolis. Are o terasă deschisă pe două părti, decorată ieftin dar plăcut. Nu poate avea pretenția de autentic grecesc însă nici Corfu nu este o insulă cu o cultură greacă autentică.
Are și o parte a tavernei în interior, decorată cu un amestec de poze, postere, preșuri vechi, haine, etc. dar și cu o colecție frumoasă de bouzouki de diferite mărimi și unele bogat ornamentate. Aceste instrumente muzicale păreau, unele, a fi folosite, ceea ce ne-a dus cu gândul la o posibilă seară grecească interesantă dar, când să-l întreb, doar de curiozitate, era deja prins de un grup de italieni care-i făceau o comandă serioasă. Sunt convinsă că serile grecești sau doar unele, sunt aparte acolo.
Taverna are locuri de parcare neamenajate, în stânga și dreapta micuței clădiri, programul este zilnic vara, de la 11 am la ora 0, meniurile cred că sunt doar în engleză, are scaune pentru bebe iar plata se face doar cash. Grupul sanitar, curat, este în interior.
Nouă ne-a plăcut, mâncarea în primul rând a fost bună, prețul nu foarte mare raportat le ce am consumat. Din multele locuri unde am mâncat în această vacanță, taverna Mythos și încă două sau trei cred că merită să fie amintite aici, poate, cine știe. nimeriți o seară cu muzică grecească acolo.
Trimis de elviramvio in 03.07.16 03:29:04
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@elviramvio - Cu ocazia articolului dvs. m-aţi făcut să-mi amintesc de vacanţa mea în Corfu, de acum nouă ani, când mi-am petrecut şase zile minunate în Acharavi, micuţa staţiune din nord! Mulţumim de informaţii!
@irinad -
Multumesc mult pentru lectura si aprecieri si scuze ca raspund asa tarziu. Ma bucur daca ti-a placut ce am scris, noi am considerat-o bunicica, ospatarul sau ce o fi fost (poate chiar patron) este tare simpatic si atent sa ajute (in poza 11 punea scaun de bebe inzestrat cu destule jucariii), A meritat banii si cred ca reveneam seara desi este departe de Benites, insa era o zi foarte rece.
O vara frumoasa sa ai!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm? Taverne în zona Acharavi» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2012 Cele mai bune preparate la gratar in Acharavi Corfu — scris în 07.12.12 de ioanao din BRASOV - RECOMANDĂ