GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Tzitziras-Mitziras – Restaurant grecesc cu specific cretan
Despre acest restaurant am zis să scriu un articol separat, pentru că am fost de două ori și ne-a plăcut tare mult.
Prima dată am ajuns într-o seară la invitația prietenului nostru Bogdan și am mai fost și noi într-o zi pentru masa de prânz.
Era ușor de ajuns de la Hotel Zen, unde aveam cazarea, câteva stații cu tramvaiul 5 până la stația Mouson. De cum cobori din tramvai vezi o biserică în mijlocul străzii... așa ai senzația, numai că se circulă prin stânga și dreapta bisericii. Din fața bisericii noi am luat-o la stânga spre restaurant.
Adresa restaurantului:
Strada Alkionis nr. 77, P. Faliro-Panagitsa.
Practic este un restaurant în Cartierul Panagista, în dreptul Plajei Faliro, la o intersecție de străduțe printre blocuri.
Cartierul este destul de cochet, cu blocuri cu terase mari pline de flori și acoperite cu copertine, unde locuiesc greci cu venituri peste medie, dar unde sunt și multe apartamente de închiriat.
Bogdan locuiește aici de ceva ani și cunoaște multe detalii despre cartier și despre greci în general.
Restaurantul este într-o casă înconjurată de terasă acoperită și camuflată de un gard viu de arbuști.
Intrarea este din colțul străzii direct pe terasă și chiar dacă noi am ajuns pe la 20,30, fiind întuneric am reperat foarte ușor restaurantul.
O bicicletă de decor stătea la intrare cu reclama restaurantului.
De cum am intrat am fost conduși la masă unde ne aștepta Bogdan cu o cinzeacă de rachiu cretan și bruschete din partea casei.
Eu eram foarte entuziasmată de atmosferă, de decorurile terasei... voiam să fac poze... îmi plăcea locul... Bogdan a avut dreptate că o să ne placă.
Mese întinse își așteptau mesenii, altele erau deja ocupate.
Așa vin grecii la masa de seară ne-a spus Bogdan, după 9 și mai ales că era și vineri... și a avut dreptate, până am plecat noi terasa era plină.
Este câte o masă pe prispa casei, în stânga și dreapta intrării, cea din stânga fiind ocupată de două doamne ce ne-au cântat și încântat cu muzică grecească!!!
Până ne-am lămurit noi ce și cum cu restaurantul ăsta și după ce am frunzărit meniul, Bogdan ne-a cerut permisiunea să comande el pentru toți, cunoscând foarte bine restaurantul.
La capitolul aperitive a comandat pentru toți câte o porție de:
-Salată cretană – multe frunze..., felii de roșii și peste toate un dressing de iaurt cu crutoane, ulei de măsline și lămâie;
-Ciuperci pleurotus la grătar cu un dressing dulce-acrișor;
-Brânză de capră prăjită cu susan și miere;
-Creveți pane – mici și crocanți;
Și ca fel principal orez aromatizat (n-am identificat condimentele...) cu carne de capră la cuptor.
Toate, dar absolut toate au fost delicioase, combinația a fost o noutate pentru noi...
Cu două carafe cu vin alb de jumătate de litru și apă minerală am încheiat o cină delicioasă și sățioasă.
După ce am cerut nota de plată, imediat am primit desert din partea casei, câte o prăjitură negresă pentru fiecare... delicioasă...
O dată cu nota de plată și bonul fiscal, am primit cartea de vizită și câteva bombonele grecești.
Plata a făcut-o Bogdan cu cardul și tot ce v-am prezentat că am mâncat a costat 54 de euro!!!
Chiar a fost o plăcere să ne întâlnim cu Bogdan la o masă grecească, să ne simțim bine și bineînțeles să facem planul excursiei de a doua zi.
A doua oară am ajuns aici, în jurul prânzului, după câteva ore de plajă. Acum pe lumină am putut vedea mai bine locația restaurantului și împrejurimile.
Ne-a recunoscut tânărul ce ne-a întâmpinat când am intrat pe terasă, el aranjând mesele cu hârtii albe peste fețele de masă din bumbac în pătrățele alb-roșu.
Doar două perechi ocupau câte o masă în rest era liber, așa că ne-am ales o masă unde să stăm.
De data aceasta am studiat și interiorul restaurantului, decorat rustic peste tot... pereții tapetați cu imagini din diferite zone grecești, diferite obiecte vechi, ferestrele cu obloane de lemn...
Toaletele erau curate și dotate cu cele necesare.
Imediat am primit meniurile și o sticlă cu apă și până le-am frunzărit am primit într-o cănuță de aluminiu rachiu cretan și două bruschete cu roșii, oregano și ulei de măsline.
Precizez că meniul este scris și în limba engleză.
Am comandat: salată cretană, salată tzatziki, ciuperci pleurotus la grătar, brânză prăjită cu susan și miere, pâine prăjită cu oregano și ulei de măsline și o porție de calamari pane cu cartofi prăjiți.
Doar salata cretană a fost diferită față de prima: tot cu multe frunze și felii de roșii, cașcaval ras, un dressing dulce-acrișor și la fundul farfuriei erau crutoane în ulei de măsline, dar amestecată a fost delicioasă. În rest toate felurile comandate au fost bune și gustoase.
De băut am comandat o sticlă de vin alb de jumătate de litru de Retsina.
Am primit bon fiscal și am achitat numerar 35,70 euro pentru prânzul nostru delicios.
La final și-au păstrat obiceiul și am primit desert din partea casei, câte o prăjitură negresă scăldată în ciocolată... era caldă când ne-a adus-o!!!
Chiar ne-a plăcut și ne-am simțit bine la acest restaurant grecesc cu specific cretan.
Recomand cu plăcere dacă ajungeți prin zonă, merită să încercați preparatele restaurantului.
Toate cele bune.
Trimis de ANILU in 08.10.19 16:36:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Să vă fie de bine!
O fi bună mâncarea spaniolă, dar uite că acum mi s-a făcut o poftă teribilă de cea grecească! Ce bine că tocmai am mâncat! Dar mi-e gândul totuși la ciupercile alea...
Prin Grecia, încercam și noi mai multe taverne, dar până la urmă mergeam mai des tot la cea care ne-a „fermecat” din prima!
Vă pup, o seară frumoasă!
@maryka: Mulțumesc!
La Atena am mâncat la mai multe taverne, în funcție de plimbările noastre...
Dar aici a fost altceva, prietenul nostru locuind în cartier o cunoștea foarte bine, iar pentru noi a fost o experiență gastronomică foarte gustoasă...
Yammii... nu am putut descrie gustul ciupercilor... ceva inedit.
Toate cele bune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 [Gods’ Restaurant Atena] La miezul nopţii, la pas prin Atena, în căutarea unei taverne deschise — scris în 31.01.22 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Unde și ce am mâncat noi la Atena – în Alimos, pe Rivieră — scris în 29.10.19 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Unde și ce am mâncat noi la Atena – în zona centrală — scris în 26.10.19 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Ce bine se mănâncă în Atena! — scris în 20.05.19 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Mâncătorii în Atena — scris în 10.03.18 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2017 [Liondi Traditional Greek Restaurant] Liondi, un local cu faimă bună printre români, pe drept câștigată — scris în 28.12.17 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Aug.2017 [Restaurant Scholarchio] Scholarchio - taverna la umbra vitei de vie — scris în 15.11.17 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ