ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
FEB-2020
Familie
2 AD. + 2 COPII -- v: 19, 24
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

3 restaurante bune în Puerto de Santiago

TIPĂREȘTE URM de aici

Puerto de Santiago este o stațiune situată pe țărmul vestic al insulei Tenerife, mai puțin vizată de turiști. Nu are strălucirea surorilor sale sudice (Los Cristianos – Playa de la Americas – Costa Adeje), pline de resorturi luxoase, de restaurante de fițe și mall-uri, ale căror plaje au fost mai mult sau mai puțin „fardate” cu ceva nisip auriu, spre a fi mai plăcute ochilor vizitatorilor. Puerto de Santiago este, în schimb, un loc liniștit, oferă câteva hoteluri modeste (dar primitoare) și complexuri cu apartamente de închiriat, o plajă naturală cu nisip negru (nu prea mare) și... câteva taverne fără cine știe ce pretenții.

Noi l-am ales exact pentru această apropiere de autentic și tradiție. Și s-a dovedit că n-am greșit. V-am povestit recent despre hotelul ce ne-a găzduit și despre excursiile pe care le-am făcut prin zonă. Azi a venit rândul capitolului gastronomic. Am reușit să testăm 3 restaurante, toate situate pe o rază de 100-200 m în jurul hotelului; fiecare din ele a reprezentat o experiență demnă de împărtășit.

Restaurante l’ Italiano

Adresă: Av. Maritima Puerto de Santiago, 15 – Puerto de Santiago. Program: 13:00-15:30; 18:00-23:00, închis miercurea. Tel: +34 672 98 35 07. Notă Google 4,8.

Aici am mâncat în prima seară, după ce ne-am cazat. Vă reamintesc că eu și Tati petrecuserăm deja 2 zile în zona Icod de los Vinos, iar pe copii îi recuperaserăm de la Aeropuerto del Norte abia în acea după-amiază; apoi, cu mașina închiriată, am ocolit insula prin sud până la acest nou loc de cazare.

Remarcaserăm un grup de vreo 3 mâncătorii, încă din mașină, cam vis a vis de parcarea publică unde ne-am încheiat călătoria – aliniate una lângă alta, la parterul unui bloculeț. Milena l-ar fi vrut pe cel cu specific indian, dar la fața locului l-am găsit închis (ca și pe ăl’ chinezesc). În Tenerife, majoritatea restaurantelor își iau pauză câte o zi sau două pe săptămână. A trebuit să ne resemnăm cu varianta italienească (și sincer, unii dintre noi au răsuflat ușurați).

Interiorul e cât o cameră un pic mai mare, în formă de L. Pe latura mică se află barul, toaletele și ușa spre bucătărie, pe latura mare – cele 6-7 mese de 2 sau 4 persoane. Am avut noroc că am venit devreme, dar după aproximativ 30 de minute nu mai era nicio masă liberă.

Probabil și datorită dimensiunilor liliputane, atmosfera locului mi s-a părut intimă și caldă. Altfel, puține decorațiuni; am remarcat, fiind chiar în fața ochilor mei, peretele din stânga intrării, plin de fotografii-portrete alb-negru (celebrități?! care călcaseră cândva pragul acestei locații?!). Acestea erau grupate în 2 calupuri, încadrând un mesaj caligrafiat frumos în limba italiană, care s-ar traduce cam așa: „Viața are 4 sensuri: a iubi, a suferi, a lupta și a învinge. Cine iubește suferă, cine suferă luptă, cine luptă câștigă. Iubește profund, suferă puțin, luptă mult, învinge întotdeauna!” Hmm... ușor de zis...

Masa am găsit-o deja pregătită să ne primească, aranjată cu farfurii, pahare, tacâmuri și șervețele, așa că tot ce i-a rămas ospătarului a fost să ne aducă meniurile. Precum era de așteptat, predomină preparatele italienești, grupate în mai multe categorii: aperitive, paste, carne/pește, pizza, deserturi. Am ales fiecare câte un fel principal: eu ravioli în unt și salvie (7,9 euro), Tati file de pește gătit în stil mediteranean (11,9 euro), Milena canelloni cu ricotta și spanac (9,8 euro), iar Paul o pizza (7,9 euro). Pentru „stropit” , câte o bere mică (2 euro), fata un pahar cu vin roșu (2 euro) și apă (0,5 l = 1,5 euro).

Băuturile au venit repede, berea rece, vinul n-a fost chiar pe placul fetei. N-am așteptat prea mult nici pentru mâncare. Totul delicios, porțiile nu prea mari, exact cât trebuie. Ne-am declarat satisfăcuți. Nota de plată a totalizat 47,5 euro, un raport preț/calitate mai mult decât rezonabil! Recomand! Ne-am fi întors aici, dar ne place să încercăm mereu altceva...

Casa Pedro

Adresă: Calle la Sirena, 12, Puerto de Santiago. Program: 11-23, închis duminica. Tel. +34 922 86 01 69. Notă Google 4,1.

Îl ochise Tati, cu o seară înainte, când ne-am plimbat un pic pe lângă hotel (de fapt, căutam un supermarket de unde să ne mai luăm una-alta). Alături mai e un restaurant, nu mai știu cum se cheamă, nu apare nici pe GoogleMaps. Am intrat la Casa Pedro, era trecut de 8 seara, era aproape plin, o singură masă liberă chiar lângă intrare (de precizat că e genul de restaurant dispus pe lung, ultimele 2 mese sunt pe un fel de terasă cu vedere la ocean). Ambientul drăguț dealtfel, mai mult în stilul tavernelor grecești, mese de lemn și scaune verzi, fețe de masă textile, picturi murale, plante decorative. Nu eram hotărâți dacă să rămânem sau mai bine să ne încercăm norocul la vecini, când tocmai s-a eliberat o masă mai în mijlocul acțiunii!

De data asta eram doar eu, Tati și Paul. Ni s-au adus rapid meniuri și ceea ce am citit pe prima pagină mi-a confirmat supoziția că acest loc este o afacere de familie. Am putut vedea fotografii cu proprietarii și am recepționat mesajul ce ne asigura că toate preparatele sunt proaspete și la prețuri rezonabile, lucru de care abia așteptam să ne convingem.

Am ales câte o porție de stufat canarez (eu; 10,95 euro), piept de pui cu salată (Paul; 9,95 euro) și ton a la marinera (Tati; 11,95 euro). De băut, o carafă de vinul casei roșu (1 litru, 12 euro) și apă (0,5 l 1,5 euro). Am primit repede băuturile, vinul era aspru, dar aromat; din partea casei, drept gustare, am primit și un bol cu o mâncărică de năut cu sos – excelentă, a picat la fix!

Curând au venit și felurile principale. Stufatul meu era de fapt o tocăniță de vițel cu legume, mi-a plăcut mult. Tonul era gătit în sos roșu, acompaniat de creveți și midii. Fiecare porție avea, drept garnitură, câte 3 cartofiori fierți în apă cu sare. Ne-am super-săturat, ne-am delectat și simțurile, nimic de reproșat!

Odată cu nota de plată (46,35 euro), am primit încă un cadou, câte un păhărel de lichior de casă, făcut din ierburi, foarte bun (pe post de digestif).

Fisherman’ s Inn

Adresă: Calle Agustin Leon, 31, Puerto de Santiago. Program: 12:00-15:00; 19:00-23:00, marți închis. Tel. +34 922 86 24 91. Notă Google 4,2.

Tot în prima seară, întorcându-ne de la supermarket, i-am văzut terasa luminată, suspendată desupra micuței plaje. Curioși, am căutat pe net și am găsit această cochetă cârciumioară, cu referințe foarte bune. Am păstrat-o pentru ultima seară în zonă.

Tot în 3 am ajuns aici, Milena s-a declarat încă sătulă după masa de prânz. Nici noi nu eram foarte flămânzi, mai mult dornici de o experiență deosebită. Restaurantul ocupă parterul unei case vechi, interiorul nu-i foarte mare, toată lumea vrea să stea pe superba terasă. Am fost norocoși să găsim ultima masă liberă, desigur nu cu vedere la plajă (dar orice vedere e minunată aici, veți vedea în poze!).

Oferta e printre cele mai austere pe care le-am văzut, doar vreo 6 aperitive, o supă a zilei, 9 feluri principale, plus câteva „extra” , gen cartofi canarezi, sau sos mojo, sau pâine cu usturoi. În josul singurei pagini ce o conține se specifică faptul că toată hrana se gătește pe loc, deci ar fi bine să avem îngăduință dacă timpul de așteptare va fi un pic mai lung. De asemenea, aflăm că sunt puse la dispoziția oaspeților păturici călduroase în serile mai răcoroase.

Vă spueam că am fi mâncat și nu prea, dar atmosfera era minunată, așa că nu ne-am dat duși prea curând (ba chiar aveam să plecăm ultimii! ????). Am comandat câte o porție de la capitolul „aperitive” : eu plăcintă de pește cu salată și sos tartar (8,5 euro), Tati frigăruie de pește marinat în sos mojo verde (8,5 euro) , iar Paul creveți cu usturoi (10,6 euro). De data asta, am asezonat cu un vin roze local recomandat de ospătar. Pentru a menține temperatura, sticla a fost înfășurată într-un fel de manșon cu gel congelat, o să vedeți în poză; oricum, n-am mai întâlnit până acum chestia asta, dar ne-a impresionat plăcut, mai ales că metoda avea să-și dovedească eficiența.

Până la urmă, nici nu-mi amintesc să fi așteptat prea mult mâncarea. Totul a fost foarte, foarte gustos, iar dimensiunile porțiilor potrivite pentru o cină târzie. Nici nu ne-am dat seama când mesele din jurul nostru s-au golit și am rămas singuri pe terasă... Ospătarul ne-a zis să nu ne stresăm, să ne terminăm vinul în liniște... Așa am făcut, dar n-am exagerat. Nota a totalizat 41,6 euro.

 

Concluziile cred că le bănuiți. Aș reveni cu drag în oricare din cele 3 locații (unde nu dă Dumnezeu?!). Și, desigur, le recomand cu drag pe toate pentru preparatele proaspete și bune și pentru ospitalitatea fără cusur a gazdelor. Cu mențiunea că ultimele două se pretează și pentru savurarea unui apus de neuitat peste cocoașa insulei Gomera; aviz romanticilor!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 26.04.20 17:45:46
Validat / Publicat: 26.04.20 19:18:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 1208 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Restaurante l' Italiano; canelloni cu ricotta și spanac
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

mishu
[26.04.20 19:44:23]
»

@crismis:  Inca incerc sa rezist, dar nu garantez daca mai pui asa ceva . Adevarate recomandari intradevar toate restaurantele prezentate si aveti dreptate ca desi ti-a placut un loc, este bine sa incerci mai multe.

Cat despre preturi

Am ales câte o porție de stufat canarez (eu; 10,95 euro), piept de pui cu salată (Paul; 9,95 euro) și ton  a la marinera  (Tati; 11,95 euro)

sunt acel tip de preturi psihologice, si ma amuza intotdeauna.

As fi fost curioasa sa stiu cum e mancarica de naut, seamana cu cea de fasole? ​

Felicitari, votat cu mare drag. ​

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[26.04.20 20:08:48]
»

@mishu:  Mâncărica de năut a fost excelentă! Da, seamănă cu cea de fasole (de fapt, și eu fac din când în când acasă), dar asta avea o combinație de condimente pe care nu sunt sigura că am identificat-o în mod corect.

Cât despre prețurile psihologice... Ai dreptate, și eu mă amuz întotdeauna! Una peste alta, raportul preț/calitate mi s-a părut ok. ​

Zoazore
[26.04.20 21:37:48]
»

@crismis:  Ai încercat cu primul! NU ți-a ieșit! Nici cu-al doilea! L-am citit după primul și deja mâncasem!

Am rezistat eroic și-am comparat și”amenzile”! Simțitor egale, deși la Pedro mi s-au părut mai​ aine bucatele.

Pe mine nu mă tentează mâncarea de năut, dar tonul a la marinero și frigăruile, cam​ da!

Priveliștea de la  Fisherman' s Inn​​ e fabuloasă! Țânțari erau?

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[26.04.20 21:39:34]
»

@Zoazore:  Nema țânțari.

Mâncărica de năut... Nu zi "nu" , că nu știi ce pierzi!...

webmaster
[26.04.20 21:59:16]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[26.04.20 22:01:32]
»

@webmaster:  Mulțumesc! Sănătate și numai bine!

krisstinnaPHONE
[27.04.20 20:37:13]
»

@crismis:  Am primit și eu in dar un manșon pentru sticlă, îl țin mereu in congelator, într-adevăr are un gel in interiorul " pernelor" , zici ca e colac ​​

​​E foarte util, mi l-a adus fratele meu din Anglia, el e cu ciudățeniile astea alcoolice ​​​

Și, culmea, pe cutie scria made in China, deci îl poți achiziționa de la magazinele chinezilor ​​

Manșonul l-am folosit și la entorse, a fost foarte util. ​​

  -

Năutul e delicios, am mâncat in Grecia in urma cu doi ani, la Flora. L-am gustat pe post de aperitiv, semăna cu fasolea doar la aspect, gustul era divin, nu știam ce mâncam. Am rugat-o pe ospătăriță sa ne spună ce e, a folosit google translate, altfel nu aflam ce minunăție mâncam. Am gatit și eu de doua ori naut dar n-am avut sosurile lor, mi-a ieșit bun dar nicidecum ca cel original.   ​​

Să va fie de bine

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[27.04.20 20:57:27]
»

@krisstinna:  Mie-mi place năutul foarte mult, chiar mai mult decât fasolea, e mai aromat, are un pic de gust de nucă. Și de când l-am descoperit deja fiert, în conservă!... În plus, mi se pare foarte consistent, ține bine de foame. Și hrănitor, o foarte bună sursă de proteine vegetale. Merge pur și simplu în salată, alături de legume (neapărat ceapă!), un pic de ulei și condimente (mai ales paprika afumată), sau gătit, tot cu legume. Hmm, bine că am mâncat deja, dar mâine cred că " trântesc" un năut cu ceva!  

krisstinnaPHONE
[27.04.20 22:02:23]
»

@crismis:  Corect tot ceea ce ai scris, n-am cumpărat conservă încă, o sa încerc și eu. ​​

​​Mult, mult mai gustos decât fasolea, incomparabil pot spune. ​​

​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm prin Tenerife?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062067985534668 sec
    ecranul dvs: 1 x 1