GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fehertoi Halaszcsarda es Panzio / La un gulas... si cumparaturi la Szeged
![](/images/printer_off_32.png)
Cei din partea de vest a tarii merg destul de des in Ungaria la cumparaturi... si nu numai... Distanta de la Timisoara la Seged, prin Cenad, este acceptabila, 120 de km, asa ca in maxim 2 ore suntem acolo. In curid se va putea circula de la Mako pe autostrada.
Asa ca azi, fiind simbata am pornit in jur de ora 10 din Timisoara cu gindul de a petrece o zi la Szeged.
Nu toate preturile sunt atractive, dar produsele sunt un pic altfel decit la noi.
Dar in afara de cumparaturi, mie personal, imi place si mincarea ungureasca asa ca de cite ori am ocazia prinzul sau cina caut sa le servesc in Ungaria.
De data acesta am ales sa mincam la Halaszcsarda, la "ceaune" cum marea majoritate a romanilor cunosc locul. Este la iesirea din Szeged, pe drumul spre Keckemet, nu cel de autostrada. Este usor de remarcat prin prezenta a doua mari ceuane amplasate chiar la sosea.
In parcare se pot observa mai mult masini cu numere de RO, in special de Timis si Arad.
Fiind o zi calduroasa de toamna, am ales sa stam pe terasa. Nici nu am avut timp sa ne aprindem tigarile, ca a si venit ospatarul cu meniul. Nu mai este o noutate, ca sa gasesti meniu lin limba romana, cam pe tot parcursul Ungariei. Ospatarul s-a straduit sa spuna si el citeva cuvinte in romaneste, putind sa observi usor ca acorda o atentie deosebita oricarui client, de orice natie. Lista de meniu contine o varietate de preparate, care cred ca poate satisface si pe cei mai pretentiosi.
Cum am spus si in titlu, gulasul a fot preferatul nostru. Si la Timisoara, la restaurantul Casa Iris, se face un gulas nemaipomenit de gustos, dar cel de la "ceaune" este altfel... este de la "mama lui". Apoi am ne-am ospatat cu snitel din ficat de gisca cu garnitura de fructe in caramel. Sunt o gurmanda, dar m-am saturat copios, desi am luat cite o jumatate de portie. Ca pret, ce sa zic? !!! A fost 6.000 de forinti, aprox 93 de lei, pentru 2 persoane. Servirea si curatenia au fost impecabile, iar gustul preparatelor a fost deosebit.
Este un loc unde eu ma duc cu placere de cite ori am ocazia.
Sfatuiesc pe oricine sa incerce macar o data.
Asa ca multumiti de masa, cumparaturile fiind facute in mare parte, am pornit spre casa, unde am ajuns in jur de ora 18.30.
A fost o zi frumoasa de toamna, o zi calduroasa... poate chair ultima din acest anotimp, asa ca ma bucur ca am petrecut-o placut.
Sa auzim de bine.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (hlli); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un vot pentru un restaurant bun, zic eu si avantajul nostru cei din vest ca putem sa mai dam cate o fuga si in vecini.
De ce ai dat 50% punctaj la servicii, ce te-a nemultumit?
Mare avantaj aveti voi acolo in vest, mai puteti evada intr-un wk la cumparaturi sau relaxare. Felicitari!
Multumesc pentru vot!!!
Scuze pt punctajul de la servicii!!! Si acolo ar fi trebuit 100%. Cred ca nu am fost atenta... sau am gindit ca se refera la altceva...
Chiar sunt f. f. f multumita de "ceaune", de aceea si revin cu placere.
Da, problema cu "vecinii" este discutabila. Daca cei din vest cauta sa te faca sa te simti cit mai bine, se straduiesc sa-ti invete limba, chiar daca pentru noi nu este o problema, putem purta o conversatie si in maghiara... cei din est... Eu, dupa vacanta de curind petrecuta la bulgari, pot sa fac realmente comparatie intre unii si altii. Optez pentru VEST!!!
Sa auzim de bine!!!
pepsi70ro, da ai dreptate avem si avantaje in vest. Am fost si vom ramine "poarta in tara", chiar daca suntem in U. E.
Insa imprejurimile Timisoarei nu ofera multe locuri de relaxare, iar din cele care sunt aporopiate, multe sunt peste granita.
Pentru iarna avem destule atractii la 100-200 km, dar vara... vara ne este mereu dor de mare, de marea care tie iti este de aproape. Iubesc litoralul nostru, iar dupa ce l-am vazut pe cel bulgaresc mai tare imi este dor de Neptun... de Costinesti...
Sa auzim de bine!!!
Dupa cum am mai zis, tara noastra e impartita in doua. Cei din est si sud, aleg si sunt nevoiti, de fapt, Bulgaria, Grecia, Turcia, etc, iar noi din vest, Ungaria, Austria si mai departe.
Poate daca vom avea si noi autostrazi...
Da, asa este, ai dreptate, Alina Morar.
Daca drumurile ar fi mai bune in RO, cu siguranta ca si cei din vest s-ar orienta si catre alte destinatii.
Ar mai ramine in discutie si felul in care esti tratat, tu, ca turist roman. Semnalele nu sunt chiar pozitive de la cei ce au fost in "vest" si incearca petrecerea unei vacante in "est".
Sa auzim de bine!!!
Eu in est inca nu am fost, dar imi inchipui, am citit review-uri.
Corectat procentajul de la SERVICII conform celor scrise mai sus de autoare.
Deasemenea, pentru ca autoarea NU a fost cazata la aceasta pensiune, am mutat recomandarile in rubrica 'Restaurante, terase in zona Szeged-Mako' (nou-creata pe site).
@Alina Morar
”Cei din est si sud, aleg si sunt nevoiti, de fapt, Bulgaria, Grecia, Turcia, etc, iar noi din vest, Ungaria, Austria
Ei bine, nu toţi cei din est şi sud aleg Bulgaria, Grecia, Turcia!
Eu, de exemplu, n-am mai fost în Turcia din '89, iar în Bulgaria din 91 (dacă fac abstracţie de scurta plimbare până la Balcic, anul trecut, când eram la Constanţa)
În schimb, vizităm vestul (şi includ aici şi Ungaria, pentru că merită cu prisosinţă), ori de câte ori avem ocazia!
E drept, mai pierdem o zi în plus, până ajungem acolo, dar merită!
E drept, din păcate, nu putem ajunge doar pentru un weekend, pentru asta ne mulţumim cu market-urile de la noi.
Da, recomand si eu acest restaurant, daca doriti sa savurati preparate deosebite si fiti serviti cu profesionalism. Gulasul este super gustos.
Un vot de la vecinu de cartier.
In Szeged am fost doar in trecere in acest an, dar e musai sa ma opresc!
De vreo saptamana mananc aproape zilnic aici. Locatie super iar mancarea... luati gulas cu incredere, este peste cel de la Fantanita Haiducului.
Apreciez mult si chelnerii care aproape toti stiu putina romana. Bravo lor!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 [Restaurant han Kiskorossy Halaszcsarda] Nu recomand — scris în 03.06.23 de ux129214 din SZEGED - nu recomandă
- Dec.2021 [Restaurant (han) GulyasCsarda] Restaurant GulyasCsarda — scris în 02.01.22 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Restaurant Propeller Sorozo] Propeller Söröző, excelent la un preț decent — scris în 26.12.19 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Restaurant & Winebar Bistorant] Bistorant, ciorbă de jumări într-un loc fițos — scris în 21.12.19 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2017 [Restaurant han Fehertoi Halaszcsarda] Fehertoi Halaszcsarda (Szeged) - Ciorba de peste - Da! In rest... denumiri sofisticate si gust ca la 'meniul zilei'! — scris în 07.05.17 de calatoru din ARAD - nu recomandă
- Feb.2015 Prânzul în Szeged — scris în 08.02.15 de dognean din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 [Restaurant han Kiskorossy Halaszcsarda] Kiskorossy Halaszcsarda — scris în 13.11.10 de georgiana din SANNICOLAU MARE - RECOMANDĂ