GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
„La Picada de Carlitos” - un local decent
Până acum v-am tot vorbit de locurile de cazare de pe la capat de lume, cu bune și cu mai puțin bune. Cred că a venit timpul să vă vorbesc și despre mâncare, restaurante și alte localuri de profil.
În această parte de lume de mănâncă în trei feluri: bine, foarte bine sau extrem de bine. Când mă informam despre felurile de mâncare preferate în această zonă, găseam doar un cuvânt și anume carne.
Carnea este la mare preț în zonă probabil, de fapt mai mult ca sigur și din cauza condițiilor aspre de locuit, aportul caloric este mai mare. De altfel localnicii ne spuneau mai în glumă, mai în serios că de fapt carnea prin acele locuri este mai ieftină ca și legumele. Ăsta e un lucru de înțeles pentru că prin toată Patagonia nu am văzut vreo cultură de legume, în schimb sunt mari ferme de animale.
Dar ce carne se mânâncă. Cânt te duci la restaurant și ceri și comanzi carne, invariabil vei primi o friptură de vită. La ei carnea este vita. Restul au denumiri specifice, dar carnea adevărată e doar cea de vită.
V-am povestit cum am mâncat prin Santiago sau prin Valparaiso, dar primul local ce m-a impresionat era tocmai în Puerto Natales. Coechipierii mei mai tineri căutau localuri doar cu Tripadvisor, cu google map și dădeau la tot grupul share location, pe WhatsApp.
Eu mi-s mai de modă veche. Eu iau orașul la pas și întru din cârciumă, în cârciumă. Urmăresc să fie curățenie și să fie localul plin de mușterii.
Aici fiind început de primăvară, adică extrasezon turistic, localurile erau mai mult goale, așa că acest criteriu al meu nu mai funcționa.
Până la urmă mi-au picat ochii pe „La Picada de Carlitos”. Acesta m-a atras cu vitrina lui, unde avea un ditamai vițelul la proțap. Restaurantul e foarte mare. Are două saloane, primul mai micuț și al doilea imens. Parcă e un salon de nuntă pe la noi. Cam ciudat având în vedere că eram într-un orășel de numai 19.000 de locuitori, dar probabil când e vârful sezonului turistic e plin de mușterii.
De altfel, cel puțin în această perioadă marea majoritate a localurilor deschid abia după ora 18,00, adică după ce se întorc turiștii din drumeție.
De apreciat că atât barul, cât și bucătăria erau la vedere, în așa numitul open-space. Localul era decorat peste tot cu steagurile chiliene. Inițial ne-am mirat să vedem cât sunt de naționaliști, dar apoi am aflat că se apropia ziua lor națională. Din păcate nu am prins-o si noi, deoarece am trecut granița în Argentina.
Ne-am așezat la o masă de opt persoane, noi fiind șase mușterii. Din multitudinea de mese, doar câteva erau ocupate, în schimb erau o mulțime de chelneri, cam cât numărul mușteriilor. Cu toate astea nu prea se omorau cu firea, nu erau foarte serviabili.
Meniul nu e foarte stufos, dar ai ce să alegi. Ai vreo patru-cinci variante de supe, ai varietate destul de mare de fel principal și ai pește sau fructe de mare. După frigul îndurat noi ne-am orientat după câte o supă (destul de bună și ieftină).
Colegii mei au ale să consume paste, șnițel de pui sau friptură de porc. Eu am fost extrem de inspirat și am ales miel. Așa ca o paranteză am aflat uterior că acesta este cel mai bun local din zonă dacă preferi acest produs.
Prin toată această zonă porțiile sunt extrem de generoase. Nu prea poți dovedi de unul singur o asememea porție. Așa a fost și de această dată. Cel puțin mielul meu era imens, drept pentru care l-am împărțit cu o coechipieră de la masă, de altfel singura care mai împărtășea aceleași gusturi cu mine, vis a vis de produsele ovine.
Mielul ne-a fost adus pe o plită încinsă, care avea dedesubt tăciuni aprinși. Sfârâia grătarul într-un mare fel. Erau trei bucăți mari de miel, lângă care erau câțiva cartofi copți. În plus am primit și o salată de roșii cu ceapă.
Totul a fost stins cu câte o bere rece. Mâncarea a fost delicioasă, toți mesenii fiind extrem de mulțumiți. Doar la supa de tomate au fost ceva comentarii că are gust de ketchup, mie sincer nu prea mi s-a părut. Probabil eram prea înfometat.
Din acest motiv ne-am mai reîntors la acest restaurant, eu cel puțin, tot pentru o tură de miel. Prețurile au fost rezonabile, cu precizarea că pentru Chile. Așa cum am mai precizat Chile nu e o țară ieftină.
Taxa de servire era deja inclusă în nota de plată, iar onor chelnerul după ce i-am cerut nota și ne-a adus-o s-a lipit de masa noastră și nu s-a mai lăsat dus de-acolo. Noi știți cum e? Până de calculezi, până te socotești!!! Dar el stătea lipit de noi. Cam deranjant din punctul meu de vedere, drept pentru care nu am fost foarte mulțumit de servicii.
Una peste alte este un local de luat în seamă dacă ajungeți prin zonă. Este cam de nota 7,5 și are prețuri destul de ok.
Apropo 1 USD= 670 pesos chilieni
Trimis de robert in 10.10.18 08:44:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=eGZwCB4fxIs
mersi!
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Punta Arenas?, PUNTA ARENAS" (nou-creată pe sait)
--
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@robert: Am dat startul la mâncare... pardon la votare.
Off... și ce-ai mai pozat mielul ăla... din toate direcțiile... îmi plouă-n gură.
Tare bine arată și tu zici că a fost gustos!!!
Ce-ți veni cu videoclipul ăsta așa de dimineață?!
Să vă fie de bine.
O zi frumoasă.
Toate cele bune.
@robert: Cum spune și @ANILU, mielul este foarte atrăgător în poză, dar cred că și gustul a fost pe măsura aspectului!
A trebuit, până la urmă, să-i lăsați un ciubuc chelnerului de nu se dădea dus de lângă masă, sau nu?!
În comportarea lui mi se pare că seamănă cu rromii noștri care insistă și tot insistă la cerșit!
Am votat cu drag!
e bine ca mai vii si cu vesti bune, in expeditia asta nu au fost frumosi doar pinguinii si ghetari, a fost si "papa bun"
cat despre net si cautat restaurante eu sunt de aceasi parere cu tine, deh probabil ca atunci cand moare netul astia mai tineri vor muri de foame, vor ramane in intersectie sau vor dormi pe banca in parc
@ANILU: nu-mi spune că si acu îmi plouă în gură după el! Gândește-te ca eram setat în această excursie să mănânc doat vită argentiniană, preferata mea.
În schimb am mâncat si miel si guanacos si raci si câte si mai câte!
Mersi frumos! E doar o melodie ce mie îmi place foarte mult! Am ascultat-o de dimineața așa că...
Toate bune Anilu si mersi de vizită si comentariu!
@doinafil: nu seamană cu romii nostri, ci cu unii chelneri de pe la noi, mai ales de pe vremuri. Dar si acu mă cred că or mai fi! Sincer nici n-am idee!
Mielul a fost extraordinar de gustos, de fraged si de bine făcut. Îți dai seama dacă ziua următoarea m-am reîntors la același local, special pentru el.
Mersi frumos pentru vizită și comentariu!
@nrs: să știi că așa e! Cert este că pe unde am fost am cautat si am si găsit locuri unde se mănâncă bine si decent. Ăsta despre care am povestit a fost unul destul de scump, dar noi întotdeauna încercăm să găsim locurile unde mănâncă exclusiv localnicii. Adică locuri mai puțin turistice.
Am găsit și aici un asemenea local, unde cu 10 USD am mâncat trei feluri de mâncare si am baut si o bere locală.
Mersi pentru vizită, dar stai pe recepție că mai urmează unul azi. Și e tot de bine!
sunt prezent, am o perioada mai lejera care imi permite si sa citesc pe net
si eu caut restaurante unde mananca localnicii. cine poate sti mai bine decat ei unde e ok sa mananci?
@robert:
Mielul tau arata intr-un mare fel! Sa-ti fie de bine! Dar canrea adevarata este numai cea de vita! ????
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@robert: Să îți fie de bine!
“Carnea adevărată este vita” , exact așa gândește și copilul meu.
Felicitări!
@krisstinna: mersi frumos! Pesemne acolo-i de el! Așa vită gustoasă ca acolo n-am mai mâncat! Și nu cred că o s-o mai mănânc așa curând!
@robert: Dacă vrei îl întreb unde poți mânca in Bucuresti o fripturica adevarata de vită.
Dar, sa nu uiți că vorbim despre un fițos , el nu merge la ieftineală, o friptura bună poate depăși 100 lei de persoană
@krisstinna: cunosc prețurile din București! De asta si zic, eu n-aș da atâta! Mersi!
@robert: cred că de bun ce-a fost am uitat să votez gata am rezolvat că mi-a placut prea mult
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)