BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde am plecat si unde am ajuns – Restaurantul Schweiger, Breitenbach
Colega mea D facea 3 ani de cand lucra aici in Austria, asa incat a decis sa iesim la restaurant, unde ea urma sa plateasca bautura, in rest ce comandam ne plateam noi (a mai mers si cea de-a treia colega tot din Ro, pe nume T). Alegerea s-a facut asupra restaurantului Schopper din Breitenbach, cam la 15 minute de mers pe jos de la firma. Drumul este usor, traversam raul Inn, mai facem niste poze si gata am ajuns.
Am ajuns, ok, si am pupat clanta, am nimerit intr-una din cele 2 zile cand este inchis. Norocul nostru era (pe asta si mizasem in caz de ghinion) ca peste drum era un alt restaurant (de fapt amandoua sunt si pensiuni) pe nume Schweiger, despre care de asemenea stiam ca are mancare buna.
Localul este frumusel, are si o terasa acoperita unde pe vreme buna cred ca este minunat, acum era frig, iar inauntru nu era prea multa lume asa incat ne-am simtit relaxat. Insa exact la intrarea in local, pe o placuta sprijinita de o masina veche de cusut era scris:” Stim ca totul este in zadar fara munca. Si toata munca este fara rost fara dragoste” . Un frumos mod de ati incepe seara, si de ce nu, un motto pentru viata.
Dar si in interior am mai gasit astfel de mesaje (cred ca daca mergeam prin tot localul gaseam mai multe):” Timpul este mai valoros decat banii. Foloseste-l sa te bucuri de viata”
Nu am asteptat mult si a venit un domn cu meniurile, imbracat specific zonei, adica acei pantaloni lederhosen si o camasa cu picatele alb/rosu, si ne-a luat mai intai comanda de bauturi stiam deja ce vrem (eu si T. am mers pe Aperol spritz iar D. si-a luat vin rosu) revenind ulterior pentru mancare.
Cu mancarea am ezitat putin intre peste si ficat, in final am luat ficat la gratar cu cartofi prajiti, ceapa prajita si unt cu usturoi si verdeturi, D a luat tot ficat, dar preparat cu sos, cartofi natur si bacon prajit, iar T a luat peste cu scoici, cartofi natur, ceva legume si un sos gen tzatziki.
Pana sa vina insa mancarea am putut admira localul, si am avut din nou acea senzatie de locuri calde, facute astfel incat cei ce le trec pragul (turisti sau localnici) sa se simta in largul lor ca si cand ar fi venit la prieteni. Dar mai multe despre interior o sa vedeti in poze.
Cum a fost mancarea? Fiecare a fost multumit de alegerea facuta, mie imi era putin teama de ficat sa nu fie inecacios (dar urma sa il ud), insa a fost perfect, cred ca in viata mea nu am mancat un ficat la gratar mai bun ca acesta.
Normal, am stat la povesti, fiecare cu experienta personala la lucru, ne-am amuzat pana am considerat tot ce este frumos are si un sfarsit si ca ar fi timpul sa mergem acasa asa ca am pornit spre gara. Lucrurile sunt simple, 10 minute pana la gara, 22 de minute cu trenul si inca 13 minute pana acasa, mai usor decat o deplasare in Bucuresti.
Nu pot decat sa va doresc alegeri inspirate si sa ne auzim numai de bine.
Trimis de mishu in 26.06.20 18:16:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Kufstein? , KUFSTEIN" (deja existentă pe sait)
@mishu:
Să vă fie de bine!
Îmi place genul acesta de restaurante, mai intime, mai tradiționale, stilul rustic, cu mult lemn, care îți dă o senzaţie plăcută de căldură.
Doar ce am terminat de mâncat, astfel că am putut citi relaxată cele descrise mai sus. În plus, am rezistat şi la vizionarea pozelor ataşate. Noroc că au fost puţine cele din categoria "periculoase"
Mâncarea arată bine, iar porţiile par destul de mari. De remarcat atenţia lor pentru detalii. Mi-a plăcut farfuria folosită la servirea peştelui. Peştele oricm nu mă interesa.
Citit şi votat "cu mare drag"
@nicole33: Mai am ceva restaurante din zona (chiar cu repetitie), unde chiar daca preturile sunt mai mari, merita din plin, atat restaurantul, cat si bucatele, dar mai am pana sa le povestesc, plec la drum cu un plan de ce articol sa postez, apoi schimb macazul, dar incet, incet, sper ca anul acesta sa le termin .
Ai remarca bine farfuria, si uite ca ceea ce par mici amanunte sunt de fapt ceea ce ace ca totul sa arate atat de bine. Cat am stat noi acolo, in zona in care eram noi a mai venit doar o familie, asa ca ne-am simtit si mai bine.
Multumesc pentru vizita si aprecieri... vezi ca maine vin cu coaste, daca iti plac, sa fii satula .
Ca și @nicole33 sunt și eu atentă la detalii și am observat frumoasa farfurie cu ornamente „de pește” de pe marginea porției lui T. Localul este intim și primitor, cu pereții interiori lambrisați, locuri care pe mine mă încântă! (că este restaurant sau casă de locuit). Ornamentele atrag, și ele, atenția, iar tabloul cu cei doi bătrânei stând la „un pahar de vorbă” este foarte nimerit aici!
Mi-a mai plăcut tare mult acel „bow-window” pictat de pe colțul clădirii, la nivelul 1!
De mâncare nu mai pomenesc, pentru că abia am cinat și sunt sătulă, însă nu pot să nu remarc că porțiile arată tare bine, iar de gust nu comentez, se vede după aspect că a fost grozav!
Să vă fie de bine și...
@doinafil: Am observat ca de obicei, multe dintre localurile mai mici sunt decorate minunat in interior, servirea este facuta de parca ne-am cunoaste, oamenii sunt deschisi, nu te privesc doar ca pe o gasca pe care sa o jumuleasca de pene, se bucura ce le treci pragul. Locurile mai umblate au devenit deja comerciale, dar asta este, le imbinam pe toate dupa cum putem.
Multumesc de vizita si aprecieri.
@mishu: Am ajuns, ok, si am pupat clanta, am nimerit intr-una din cele 2 zile cand este inchis.
Își permit să țină două zile închis? Păi și pe” fraieri” cum îi” jumulesc” ? =ar gândi un patron român! Fiind afacere de familie și fiind conștienți că nu-a așa des” călcați” mai ales în vremuri de-astea, oamenii încearcă--și chiar le iese-- să fie calzi și amabili cu clienții, în speranța că aceștia vor reveni și vor mai aduce și prieteni!
Fericirea spune” DA!” pentru ceea ce are! zice P22. Eu traduc : mulțumește-te cu lucruri simple! Și mai spune P22 despre produse proaspete din zonă, Alles gătite cu dragoste! Ce poate fi mai frumos?
Da, este un local drăguț și cald, în care să te simți ca-ntre prieteni! Nimic protocolar, nimic comercial! Pernuțe pe canapele, ormanente haioase ca piticul di P19, mâncare bună și, cred eu, nu foarte scumpă... Totul să te facă să vrei să revii!
Să vă fie de bine și... să reveniți!
@Zoazore:
”Fiind afacere de familie și fiind conștienți că nu-a așa des” călcați” mai ales în vremuri de-astea
, eu am fost acolo inainte de... dar ei muncesc zile pe saptamana (nu neaparat de luni pana vineri), si daca te jumulesc o data, a doua oara nu mai calci pe acolo, si cum este in zona in care cei mai multi clienti provin din zona, nu isi permit arogante.
Si da, totul a fost minunat, multumesc pentru vizita si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Kufstein – mancatorii si nu numai — scris în 24.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Restaurant Cavos] Soarele Greciei intr-un pahar cu vin – Restaurant Cavos, Kufstein — scris în 11.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Josef's Restaurant [Kundl]] Cu sefu’ la restaurant – Josef’s Restaurant, Kundl — scris în 07.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Lo-Ca – 20+, o solutie de variatie, buna dispozitie si o iesire cu prietenii — scris în 18.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Werkstatt Kufstein, restaurant] Restaurant Werkstatt, cu recidiva - inainte si dupa Covid — scris în 20.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Malerwinkel [Rattenberg]] O cana de vin fiert, o vizita in targ si o cina festiva la restaurant – Restaurantul Malerwinkel, Rattenberg — scris în 17.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Auracher Lochl] Un nume transformat in istorie – Restaurantul Auracher Löchl — scris în 11.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ