BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Soarele Greciei intr-un pahar cu vin – Restaurant Cavos, Kufstein
Pe acest restaurant am pus ochii de ceva vreme, asta de cand trecand o data pe langa ei am vazut ca imbiau lumea cu cate un shot de ceva, dar cum eu veneam de acasa, deci aveam bagaj, nu puteam nici macar sa ma opresc sa vad despre ce este vorba, am crezut ca este vorba de un bar, si nu pot spune chiar ca ma pasiona. Ulterior trecand din nou prin zona am vazut ca este vorba de fapt de un restaurant grecesc, asa ca l-am pus pe lista (scurta) de “must see! ”. Lista o fi fost ea scurta, insa randul i-a venit abia prin februarie cand prietena mea m-a anuntat ca trebuie sa facem o iesire, asa ca aici trebuie sa fie.
Adresa este Unterer Stadtplatz 9/2 - 6330 Kufstein, dar l-am cautat si pe net, asa ca aveti aici pagina oficiala cavos.at unde vedeti tot ce aveti nevoie ca sa va orientati cum sa ajungeti aici daca va aflati prin zona, dar si sa inghititi in sec. In fine, meniul nu este prezentat cu poze, dar cum foarte multi dintre voi ati fost deja de cateva ori in Grecia, veti recunoaste bucatele, chiar daca sunt prezentate in germana si va spun eu ca veti inghiti in sec.
Localul este la etajul 1 al unei cladiri, mai ciudat de explicat, dar mai bine va uitati pe poze si va lamuriti, asadar, sa intram mai bine in restaurant. Ajungand la o ora nu de varf (adica direct de la serviciu) localul oferea multe locuri, am ales totusi undeva mai la usa (sa fugim daca nu ne place nota de plata), si pot spune ca aproape imediat a aparut un domn, grec de origine, care cred ca era si printre proprietarii localului si pana sa ne hotaram ce sa luam, ne-a oferit cate un ouzo din partea casei. Bun de tot (o calitate buna), asa incat vazand placerea cu care l-am baut, am mai primit cate un rand din partea casei, si mai tarziu ne-a intrebat daca nu mai vrem, deja cred ca exageram, asa ca am ramas la Berea greceasca. Cu mancarea a fost destul de greu de ales, oferta era diversa si cat se poate de atractiva, insa cum grecii stiu sa faca afacere din tot, ne-a zis ca ne poate adapta un meniu in fucntie de dorinte si nu neaparat un meniu fix, asa ca ne-a imbrobodit cum a vrut el, nu ca noi n-am fi fost de acord.
Platourile au fost similare, al meu a fost cu fructe de mare (creveti, calamari, caracatita) si somon la gratar, cartofi prajiti, un sos si salata (asta an consumat-o alaturi de o paine grozava pana sa vina mancarea), prietena similar doar ca in loc de somon a avut porc.
Normal ca totul a fost foarte bun, mai vreau acolo, un singur inconvenient (peste care se poate trece in final) ca se gateste la vedere asa ca ai sansa sa iei niste mirosuri si in haine.
Localul arata frumos, si asta o sa vedeti in poze (am facut doar cateva ca speram sa mai ajung pe acolo, dar se va termina totul si voi ajunge iar acolo).
Ce as mai putea spune, domnul care ne-a servit, era super simpatic, cu afaceri si in Romania (cu piele si blanuri), asa ca o rupea putin si pe romaneste, si genul de persoana care te farmeca incat comanzi de dragul lui, o atmosfera prietenoasa, si asta se vedea si pe cei care treceau pragul restaurantului. Nu este genul de restaurant unde daca ai intrat o data, a doua oara nu te mai intorci, asadar si pentru noi trebuia sa se mai intample asta.
Si cum pana sa public articolul am ajuns din nou acolo, am sa va spun cum am petrecut noi ieri (10 iunie) pe aici. Una dintre colegele mele ne-a mobilizat pe mine si inca o colega (toate 3 suntem din Ro) sa iesim la acest local, si cum il stiam nu puteam spune decat da, asa ca pe ploaie si vant dar si 11 grade, ma intalneam la ora 19 in capatul scarilor la restaurant cu D (cea care ne invitase) si cu T. Am intrat in local, de data aceasta am avut alta masa intr-o alta zona si am observant ca restaurantul avea deja destui clienti. Am luat loc la masa iar colega noastra a comandat din prima cate un pahar de vin pentru fiecare, insa nu orice vin, ci un vin rosu de Corint, numit Mavrodaphne (despre care am aflat mai apoi ca este faimos in lume deoarece este utilizat de catre biserica pentru Sfanta Impartasanie.
Asadar am inceput cu impartasania, un vin foarte, foarte dulce dar si foarte tare (sau poate eram eu prea obosita) si am inteles ca strugurii sunt tratati special pentru obtinerea acestei calitati.
A urmat comanda, T ceva legume prajite sau la gratar si cu ceva branzeturi, D un fel numit Metaxa teller, iar eu l-am vrut pe Poseidon teller- ce continea gyros, souvlaki, 2 cotlete miel, cartofi prajiti, tzatziki si salata. Aceste feluri “amestecate”cum am luat eu aveau diferite nume grecesti asa ca am vazut in meniu (si voi o sa vedeti in poze) Delphi, Santorini, Dionysos, Kreta, Cavos.
Binenteles ca este un restaurant grecesc, insa avand in vedere ca ne aflam in Austria, exista in meniu si celebrul snitel vienez, dar si bere sau vin produse in Austria, alaturi de variantele grecesti.
Binenteles ca vinul dulce nu este chiar in preferintele mele, asa ca nu am avut incotro si am comandat si o bere, desi imi verificasem in minte…. ”Vinul dupa bere e mare placere, berea dupa vin, e un chin”, insa mie imi era sete.
Cum a fost mancarea? Minunata, insa greu am dovedit portia, ai senzatia ca portiile sunt facute astfel incat vor sa scape de mancare ????, si faptul ca am putut sa ma rasfat cu niste coaste de miel a fost super.
Iar la un anume moment (mai spre final pentru multi dintre meseni) a aparut unul dintre baietii care servea, cu o tava pe care erau multime de paharute cu ouzo, dar si ceva colorat (verde), insa noua ne-a lasat ouzo, baut de noi deja in cunostinta de cauza.
Am mai stat ceva de vorba (normal, mai mult despre munca avand in vedere ca avem acelasi loc de munca, chiar daca in departamente diferite), si cand am cerut nota de plata, am fost intrebate daca mai vrem un ouzo, cum sa spunem nu? Insa am intrebat si ce era verde in paharute, si ne-a amurit ca era fara alcool pentru copii, asa ca am ramas pe ouzo.
De data aceasta am mers si la toaleta si pot spune ca stralucea de curatenie si desi pare ciudat sa spun asta despre o toaleta, mirosea foarte frumos, se vedea ca o curata frecvent.
Asadar, am ajuns acolo deja de doua ori si in mod sigur ne-am propus sa mai ajungem si sa fie intr-o zi frumoasa ca sa stam afara pe terasa unde ai o vedere frumoasa asupra raului Inn, pana atunci insa va invit la poze si va doresc alegeri intelepte.
despre SERVICII
Servirea e prompta, nu esti lasat sa astepti
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mancarea este grozava, iar preturile obisnuite pentru Austria
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Daca este vara si stati pe terasa aveti o vedere minunata asupra raului Inn, dar si interiorul este minunat
Trimis de mishu in 11.06.20 15:57:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Deja de douăori în același loc... asta spune despre local că e super!
Ce m-a mirat pe mine a fost că-n Austria s-au deschis restaurantele interioare! Aici încă nu!
Grecii nu prea-s chitre cu mâncarea! Știu să-i facă pe clienți să revină. Nu mi-am dat seama cum îi percep austriecii! Sunt, totuși, culturi diferite, chiar și gastrinomic!
Porțiile voastre... Da, știu că ești sadică, dar chiar atât de sadică?
Mi-e dor de-o bere Mythos, de-un tzatzyiki ”de la mama lui”!
Și localul arată bine! Curat, luminos, deși mă așteptam la alb-albastru!
Să vă fie de bine! ȘTIU că veți repeta! (coaste de miel, tzatzyki... mmm...)
@mishu: Foarte bune prețuri de Austria, un pic mai mici decât in Grecia.
E interesant că acolo sunt restaurantele deschise și la noi nu, cei care vin din Austria nu o sa între in izolare dar romanii sunt "izolați"de restaurante
La noi ca la nimeni, suntem de râsul curcilor, nu se mai satură ăștia de ciordeală la contracte
Am băut acum apă, e cam târziu pentru pofte, dar o coastă de miel parcă n-aș refuza
Să îți fie de bine, să ne mai povestești, foarte importante sunt restaurantele, fără haleală nu ai cum să trăiești.
@Zoazore: Fara sa plagiez as spune... Fara numar, fara numar! caci mai am produse de incercat, si iar niste cotlete de miel caci tare bune sunt , inghit in sec.
In Austria, restaurantele in interior sunt deschise de cel putin 2 saptamani (ca doar de 2 saptamani m-am intors eu din Linz, si ele erau deschise deja). Asa cum am mai spus, in locurile ceva mai aglomerate exista un anumit circuit, cineva te conduce la masa, dar altfel e ok.
Iar de luni in anumite situatii se renunta chiar si la masca (nu in transportul public si nu mai stiu unde...).
Insa nu vreau sa intru in polemici, insa masurile luate au fost respectate, iar ceea ce au facut a fost bine. Ascult stirile zilnice si Ro si aud zilnic de noi focare mai ales in institutii de stat, pai ce masuri au luat acolo? sau asteapta Sfantul Duh si rugaciuni in Catedrala Neamului pentru vindecare divina?
Hai ca ma opresc ca o iau pe campii, multumesc pentru vizita si aprecieri.
@krisstinna: Preturile sunt ok, servirea la fel, ok, iar mancarea delicioasa. Pans ai ospatarul care ne-a servit pe noi si-a dat seama ca suntem romance si ne-a spus asa putin gresit dar a doua oara l-am inteles cand ne-a spus: Seara buna!
Am spus mai sus si sunt convinsa ca aceasta "stare de alerta"vrea de fapt sa ne tina cu capul in nisip, sa se vaite cum nu pot face nimic din cauza de Covid, si mai apoi ca a durat atat de mult incat ei au pierdut mult timp din ce voiau ei sa faca pentru tara si popor.
Iar oamenii sunt cum sunt (unii dintre ei) pentru ca nu au exemple pe care sa le urmeze, si iar nu vreau sa continui nervii mei.
Cat despre restaurante, mai am de povestit din zona, voi sa ajungeti pe aici ca nu veti fi dezamagiti, si ai dreptate, ne-om plimba pe coclauri, dar dupa o plimbare buna, incununarea ne e data de ce avem in fata, dar si de companie.
Si printre altele, in curand (saptamana viitoare), o sa povestesc o plimbare minunata alaturi de un prieten minunat (pe care cu aceasta ocazie l-am si cunoscut live, pana acum era doar prin mesaje, sau telefoane), iar masa ceva simplu, insa intr-un cadru cat se poate de pitoresc.
Multumesc de vizita si aprecieri si sper sa se mai linisteasca apele si in tara.
@mishu:
Răzbunarea continuă din câte văd
”Ulterior trecand din nou prin zona am vazut ca este vorba de fapt de un restaurant grecesc, asa ca l-am pus pe lista (scurta) de “must see! ”.
Recomandarea ta este bună mai mult pentru pasionaţii mâncărurilor greceşti.
După doi ani şi jumătate (dacă nu greşesc) petrecuţi în această ţară, este explicabil să cauţi bucătării tot mai variate, dar, pentru un simplu vizitator, cred că restaurantele tradiţionale din ţara respectivă sunt mai căutate. Am înţeles că voi găsi cunoscutul şniţel vienez în orice restaurant indiferent de specific, dar eu parcă nu l-aş căuta tocmai la greci
Mi-a plăcut cum arată acel "Poseidon"şi m-ar tenta să-l încerc.
Să-ţi fie de bine şi te aştept cu noi provocări!
@nicole33:
”Răzbunarea continuă din câte văd
si inca nu am terminat , dar fac asta fiind de buna credinta ca fac un bine celor ce vor dori sa ajunga pe aici .
Corect, un turist va veni aici pentru snitel cu cartofi prajiti, lamaie si gem , daca tot vrea sa manance traditional.
Si avand in vedere ca sunt destui greci in zona (si in firma cunosc cativa), acestia vor fi sigur clientii garantati ai localului, insa din cate am vazut, nu sufera de clientela, iar eu asa cum am mai spus mai am de incercat meniuri, apoi o iau de la capat.
Multumesc de vizita si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 Kufstein – mancatorii si nu numai — scris în 24.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 [Josef's Restaurant [Kundl]] Cu sefu’ la restaurant – Josef’s Restaurant, Kundl — scris în 07.06.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Lo-Ca – 20+, o solutie de variatie, buna dispozitie si o iesire cu prietenii — scris în 18.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 [Werkstatt Kufstein, restaurant] Restaurant Werkstatt, cu recidiva - inainte si dupa Covid — scris în 20.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Malerwinkel [Rattenberg]] O cana de vin fiert, o vizita in targ si o cina festiva la restaurant – Restaurantul Malerwinkel, Rattenberg — scris în 17.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2019 [Restaurant Auracher Lochl] Un nume transformat in istorie – Restaurantul Auracher Löchl — scris în 11.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Restaurant Egger's Kufstein] Reclama, sufletu' comertului - Restaurant Egger, Kufstein — scris în 09.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ